Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My też już z dzieciakami po spacerku na starówcce. Do domu niestety na drzemkę starszaka trzeba było wrócić. A szkoda bo pogoda piękna jak w lato. Z drugiej strony to dobrze że on jeszcze miewa drzemki, bo mamy chwilę na jako taki odpoczynek.
A przewijak jeszcze mamy i dla moich pleców to dobrze, bo chyba bym umarła chylajac się na podłodze albo nad łóżkiem. Łóżeczko już opuszczone u nas i włożenie młodej(9kg olaboga) do łóżeczka na spiocha to już wyczyn. -
Dziwnie z tymi rozniarami ubranek
moja jest jednym z mniejszych dzieci tutaj na forum a nosimy już jakiś czas 74/80. 62 i 68 to już dawno się nie mieści. Ale moja jest chuda i długa więc jak kupujemy ubranka na 74/80 to patrzę czy body jest chude bo jak za szerokie w sobie to wygląda na niej jak spadochron
my już po spacerku. 10 km zrobione a mi odpadają nogi. Poza tym dopadło mnie zapalenie pęcherza. W poniedzialek odwiedzam lekarza bo nie wiem co mogę wiząć jak karmię
Uczucie porównywalne do tego jak miałam cewnik do cc... A i mała mi kaszle. Siostra mówi że to może być od zębów i śliny. A ślini się niemiłosiernie. Chyba kolejne zęby.. Póki co jest pogodna i innych objawów brak więc narazie obserwuję.. A co do przewijaka to u mnie komoda w dalszym ciągu w użyciu. Nie wyobrażam sobie życia bez niej i stanu mojego kręgosłupa też. Moja jest bardzo spokojna na przewijaku. To taki nasz kącik pielęgnacyjny a ona lubi pielęgnacje. Rozłoży nogi i tylko się śmieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 15:03
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
My mamy pierwszego wafelka od lodów zjedzonego na spacerze ;p wiem że cukier ale co tam
Ubranka mam 74/80 z Lidla są takie akurat, 80 z cocodrillo i ze smyka. Jakieś body kupiłam ala podkoszulka to 86 i jest okmierzy coś koło tych 74-75cm waży 9,3. Tyl3 że widzę że teraz nogi rosną i ręce, a nie tułów więc prędzej że spodenki wyrośnie niż z body. Dzisiaj jeszcze do Lidla podjedziemy to może uda mi się kupić 2-3szt na ten rozmiar 86/92 już żeby czekały.
A na pęcherz ja brałam zuravit długo, później sok z żurawiny a w najgorszym momencie urosept, to latem jak w połogu krwawilam jeszcze i w tych upalach mi dokuczal pęcherz bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 15:27
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie laktacji- bede stosowac! , ten femaltiker pije dziś 3 czy 4 dzień. Ogólnie dalej walczymy, chyba jest ciut lepiej niż od razu po tej grypie jelitowej. Moim celem jest karmienie do 9 mz, zobaczymy.
Póki co wygląda to tak:
7 - cycek i tu idzie jakoś, ale bez szału
10-11 kaszka ok 120 ml + owoc - i do popicia tylko woda - BEZ CYCA
ok 13-14 po spacerze - CYCEK i tu pięknie leci w dwóch cycków
i problem jest ok 16-17 - zawsze było warzywo/obiadek/owoc i potem cyc, a to pora gdzie po tej jelitowce, od tygodnia mam najwieksza lipe z mlekiem. i od 6 dni tu podaje mm. Ale dzis mam w planach aby dać zupkę ( zrobiłam sama ziemniaczano-marchewkowa z mięskiem, i wtedy spróbować nie dawać mleka, ciekawe czy do 19 wytrzyma na tym.... bo tu jak chce dać cyc to ona sie rwie, krzyczy, chyba jej mega mało leci ;/ wiec moze tak spróbuje, co myslicie ? u was posiłki stałe zastępują już mleko ?
i 19 10 cyc i tu pięknie idzie jej, oba opróżnia
w nocy 2 karmienia - 1 idzie super, a drugie ciezko, ale idzie.
Tak to wyglada od tygodnia, wcześniej jak miałam full mleka to cyc był co 2-2,5h i do tego 2 posiłki stałe. Pomysłałam, że moze to znak że właśnie ona jest gotowa aby jeść np 3 razy cyc + 2 posiłki stałe ? Ta kaszka o 11 jej super styka, ale nie wiem jak posiłek obiadowy, czy bd ok ...
Myślicie ze 3 porcje mleka to ok? plus nocne oczywiscie.
Na pudełku od mm jest napisane : zalecane 3 x mm po chyba 210 ml... czyli moze to juz by bylo ok ? Za tydzien konczymy 7 miesiecy i wazymy 9 kg
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
W ogóle widzę że coraz więcej dzieci siedzi, powiedzcie, jest więcej czasu wolnego odkąd dziecko siedzi
? umie się wówczas bardziej zająć sobą i zabawkami
? Ja licze że tak będzie i bede mogła wtedy zaczac przygotowania do powrotu do pracy
bo teraz to nie ma opcji ;/
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:W ogóle widzę że coraz więcej dzieci siedzi, powiedzcie, jest więcej czasu wolnego odkąd dziecko siedzi
? Ja licze że tak będzie i bede mogła wtedy zaczac przygotowania do powrotu do pracy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyPaulinaaa wrote:W ogóle widzę że coraz więcej dzieci siedzi, powiedzcie, jest więcej czasu wolnego odkąd dziecko siedzi
Nr 1 to pelzanie po calym domu. Wiec jest gorzej bo ciągle trzeba miec na okuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 16:00
-
Paulinaaa wrote:Dzięki dziewczyny za rady odnośnie laktacji- bede stosowac! , ten femaltiker pije dziś 3 czy 4 dzień. Ogólnie dalej walczymy, chyba jest ciut lepiej niż od razu po tej grypie jelitowej. Moim celem jest karmienie do 9 mz, zobaczymy.
Póki co wygląda to tak:
7 - cycek i tu idzie jakoś, ale bez szału
10-11 kaszka ok 120 ml + owoc - i do popicia tylko woda - BEZ CYCA
ok 13-14 po spacerze - CYCEK i tu pięknie leci w dwóch cycków
i problem jest ok 16-17 - zawsze było warzywo/obiadek/owoc i potem cyc, a to pora gdzie po tej jelitowce, od tygodnia mam najwieksza lipe z mlekiem. i od 6 dni tu podaje mm. Ale dzis mam w planach aby dać zupkę ( zrobiłam sama ziemniaczano-marchewkowa z mięskiem, i wtedy spróbować nie dawać mleka, ciekawe czy do 19 wytrzyma na tym.... bo tu jak chce dać cyc to ona sie rwie, krzyczy, chyba jej mega mało leci ;/ wiec moze tak spróbuje, co myslicie ? u was posiłki stałe zastępują już mleko ?
i 19 10 cyc i tu pięknie idzie jej, oba opróżnia
w nocy 2 karmienia - 1 idzie super, a drugie ciezko, ale idzie.
Tak to wyglada od tygodnia, wcześniej jak miałam full mleka to cyc był co 2-2,5h i do tego 2 posiłki stałe. Pomysłałam, że moze to znak że właśnie ona jest gotowa aby jeść np 3 razy cyc + 2 posiłki stałe ? Ta kaszka o 11 jej super styka, ale nie wiem jak posiłek obiadowy, czy bd ok ...
Myślicie ze 3 porcje mleka to ok? plus nocne oczywiscie.
Na pudełku od mm jest napisane : zalecane 3 x mm po chyba 210 ml... czyli moze to juz by bylo ok ? Za tydzien konczymy 7 miesiecy i wazymy 9 kg
Filip na dobę wypija ok 650ml, tylko on na samym mm. Samo mleko pije tylko rano, wieczorem i w nocy, kaszkę ok 9. 30 też je na mleku. Dawałam mu kiedyś mm popołudniu, ale teraz już nie chce, pewnie dlatego, że sporo je na obiad i nie jest na tyle głodny. Mnie po dzisiejszych dwóch spacerach nogi wchodzą do tyłkaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 16:08
-
PLPaulina wrote:U Nas to nie jest tak ze chce siedziec caly czas. Sporadycznie podczas zabawy. Jednak brzuch woli☺
Nr 1 to pelzanie po calym domu. Wiec jest gorzej bo ciągle trzeba miec na oku
Czy Ty też masz wszystkie podłogi zaślinione?u mnie to można się poślizgnąć
Koty mi teraz okropnie sierść gubią i muszę codziennie odkurzać. -
Moj maz myje podloge, a ja musze ci chwile zgarniac dziecko na mate, bo ucieka wycierac ja soba do sucha
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny1ania1 wrote:Czy Ty też masz wszystkie podłogi zaślinione?
u mnie to można się poślizgnąć
Koty mi teraz okropnie sierść gubią i muszę codziennie odkurzać.
I codziennie trzeba odkurzac i myć.😫☺ -
Paulinaaa wrote:W ogóle widzę że coraz więcej dzieci siedzi, powiedzcie, jest więcej czasu wolnego odkąd dziecko siedzi
-
Moja zrezygnowała z drzemki po śniadaniu.. Także mamy teraz spanie 2 godziny na spacerze ok 12. Potem jeszcze raz drzemka ok 16-17 i już ją przeciągamy do 20 na noc chociaż czasami jest dramat i o 19 już musi iść spać. Wstaje wtedy przed 6 już..🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Filip teraz to w ogóle wymyślił... Budzimy się kolo 5-6, leżymy i zasypiamy po godzinie na jakies 45 minut. Wstajemy, jemy śniadanie, mycie, ubieranie i idzie spać, ostatnio nawet koło godziny, później spanie koło 14, w spacerowce nie zasypia, więc dzisiaj koło 2 godzin i obserwacji, zasnął po spacerze i teraz na noc już. Dobrze, że jak go rozbiorę to bawi się stopami i chwile schodzi
-
nick nieaktualny
-
Nam idzie trzeci ząbek. W poniedziałek wyszła lewa jedynka na dole, w środe/ czwartek druga dolna a teraz widze że górna będzie sie przebijać.
U nas dzisiaj było tak ciepło że w koszulkach z krótkim rękawem chodziliśmy, oczywiście dzidzia cieplej ubrana. Ale dzisiaj miała bardzo dobry humor. Ciekawe czym sie jutro popisze:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33