Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Hmm no właśnie miałam 2 latke już dwa razy i nie mogę sobie wyobrazić noezenie takiego dziecka w nosidle. To juz dawno wiek ze samo chodzi, ew wózek. Z resztą nosić 12-15 kg to nie zazdroszcze...
sa czasem miejaca gdzie poprostu z bosidlem duzo latwiej dojsc biz z wozkiem, jak i takie gdzie z wozkiem sie nie da, a nie wszystkie dzieci lubia dlugo na nozkach chodzic w tym wieku...
To jak z fotelikiemjedni woza 4 latki tylem inni sobie nie wyobrazaja, tsk samo z nosidlem, czy nawet i wozkiem, bo jak to 3 latka wozkiem?!
U kazdego bedzie inaczej... ja np spacer z mala w chuscie, czy nosidle odczuwam mniej, jak trzymanie ja na raczkach przez chwile...
A na plecach to juz w ogole inna bajka...
Ale znam wiele osob, ktore sie z nosidlem nie polubily, wiec tutaj ciezko o regule...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Paulina Joie ktory ja rozwazam ma pompowane kola, wszystkie cztery amortyzowane, plus amortyzowane siedzisko
takze naprawde fajny woz, a zarazem mniejszy, szybko skladany i lzejszy jak 2w1 spacerowka...
Britax tez jest amortyzowany i na kolach wiecznie pompowanych takze tez fajny...
Ja po galeriach tez nie chodze, bo do najblizszej mam spory kawalek drogibardziej bo parkach, polanach itp
Mój joie tez ma pompowane..itd itd..
Ale jednak przez te lekkosc wózka nie amortyzuje tak jak ten z 2w1..
Ale ogolnie nie jest zły. Na teren średnio trudny: super!
Ogolnie jak ktos szuka spacerówki to lepiej nie zawracać sobie głowy bez pompowanych kół.
I tak jak mówię to wszystko zalezy czego chcemy. U mnie ta lekkość i szybkosc składania totalnie nie potrzebna. Wiec stąd m9j brak zachwytu.
Ja nosidla nie kupuje..😁 przy huscie hania wyrazila mocny sprzeciw..
Nie jest szczególną fanką noszenia. I chyba we dwie nie widzimy takiej potrzeby by takie nosidlo mieć.. jak msm ją chwilke gdzies przenieść to poniose.. 😁 a tak to moj kreciolek zaraz by mi pokazał gdzie matka ma sobie nosidlo wsadzic.🤣🤣
Do tego... 9kg nosic ??😫😫😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 08:06
-
To ja nosidło zawsze mam na spacerze we wózku tak awaryjnie. 2 razy się przydało jak panna tak się rozpłakała ze musiałabym ja na rękach nieść do domu. Raz już niosłam w jednej ręce a w drugiej wózek i nic fajnego, a tak pyk w nosidło i na luzie wróciłam. Mała nawet usnęła wtedy
Tylko jest jedna mała różnica bo moja wazy tylko 6,4kg. Ogólnie chcemy wrócić do podróżowania i czasami z wózkiem może być średnio i wtedy właśnie myślimy ze nosidło się sprawdzi.
Odnośnie spacerówki to ta z 2w1 jest spoko ale do wożenia tragedia. Kupiliśmy właśnie joie mytrax flex signature i wczoraj testowaliśmy. Jest lekka, zwrotna, dobrze zamortyzowania tylko przodem do świata. Jestem zadowolona i tez polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 07:30
-
Nie nadrobię Was. Ostatnie dni a raczej nocki to tragedia, mały non stop się budzi. Kiedy to minie? Córka fajnie spała w nocy. Ech. Całe szczęście jest super pogoda i wychodzimy sobie na spacery.
Mały nic nie je innego niż mleko. Teraz się ksztusi wszystkim pomimo że wcześniej jadł normalnie bez problemu.
Dobrze że to ostatnie dziecko 😂 podziwiam mamy co mają więcej, bo ja tęsknię za snem, za spontanicznością i porządkiem 😂 ale kocham ich nad życie. Teraz leżymy w czwórkę w łóżku. 😍
-
Ogólnie wzięłabym granatowy ale nie podobała mi się ta brązowa podkładka na nogi dziecka wiec wzięłam czarny. Planuje kupić jakaś wkładkę żeby nie był taki nudny dla dziecka. A Ty?
Ania współczuje nocekChodzialam jak zombie jak zdarzały się takie kiepskie noce ale ostatnio budzi się tylko raz albo dwa razy wiec idzie się wyspać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 07:45
-
Mamy druga górna jedyneczke, również bez płaczu
Mi spacerowka z 2w1 pasuje w okolicach domu, mogę jechać po drodze bez asfaltu, chodniku, parku.. generalnie wszędzie sobie radzi. Mały ma wygodnie itp.
No ale ja ta druga mam taką mini, mini właśnie np też do galerii, czy pojechać gdzieś na obiad to wiem że wszędzie nią wiarę bo malutka. No ale po polnej drodze nie ujedzie, więc chyba co osoba to będzie wybierać inny wózek bo każda z nas ma inne potrzeby
My z mężem dużo nie wędrujemy więc nie biorę pod uwagę opcji noszenia rocznego-dwuletniego dzieckaAczkolwiek co chwilę widuje jednego tatusia z dzieckiem w chuscie, nawet zima miał ta wstawke w kurtce i z nim chodził więc wiem że niektórzy tak lubią
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas też Filip w łupinie jeździ, na długość to jeszcze mu brakuje, ale na szerokość ledwo wchodzi. Spacerówkę mam tą z 2w1 i dla mnie jest spoko, bo do sklepów nie jeżdżę
a jak jedziemy to w łupinie Filip jest, szybkie zakupy i uciekamy. A w piwnicy mamy parasolkę, wiec na później bedzie akurat.
-
nick nieaktualnyJa bardzo chciałam nosidlo bo mi się koncepcja sama w sobie bardzo podoba ale po dłuższych przemyśleniacj jednak uznaje że to nie dla nas. Noszenie rocznego czy 2 letniego dziecka jakoś nie bardzo mi sie widzi, zresztą moje dziecko jezdzi grzecznie w wózku, czy to spacer czy to w urzędzie metrze pociagu czy nawet w szpitalu ostatnio wszedzie potrafi sie ładnie zachować
A ja nie podzielam zachwytu nad pompowanymi kolami. Zlapalismy gume w barletcie i w ogóle nie mogłam korzystac do czasu naprawienia. Teraz mam żelowe i jadą równie lekko szczerze to nie widzę wielkiej różnicy. -
misia-kasia wrote:Ogólnie wzięłabym granatowy ale nie podobała mi się ta brązowa podkładka na nogi dziecka wiec wzięłam czarny. Planuje kupić jakaś wkładkę żeby nie był taki nudny dla dziecka. A Ty?
Ania współczuje nocekChodzialam jak zombie jak zdarzały się takie kiepskie noce ale ostatnio budzi się tylko raz albo dwa razy wiec idzie się wyspać.
Też mi się w granatowym ta brązowa podkładka nie podobała. Ja chyba też kupię wkładkę jakąś kolorową tylko ciężko wybrać, bo wzorów mnóstwo -
nick nieaktualnyLavendova wrote:A ja nie podzielam zachwytu nad pompowanymi kolami. Zlapalismy gume w barletcie i w ogóle nie mogłam korzystac do czasu naprawienia. Teraz mam żelowe i jadą równie lekko szczerze to nie widzę wielkiej różnicy.
Ja w aero tutismam zelowe.. hmm. I moze stąd ta różnica w prowadzeniu w joie😲😲
-
Ja mam w swoim 2w1 zelowe, a w tych spacerowkach, o ktorych mysle, jedna ma zelowe, a druga tyl pompa, przod zel...
W terenach zawsze chodze, parkowych, polnych itp, nigdy nie po sklepach i nie po miescie, bo zawsze mamy na spacerze psa i chodzimy tam gdzie i ona sie wybiega i wyspaceruje...
Mi sie wlasnie w granacie podoba to, ze jest ten braz, jakos mi tak bardzo to do siebie pasuje, no i nawiazuje do raczki...
U nas mala tez grzecznie siedzi w wozku, nie musze jej wyciagac, nosic itp... od zawsze wizek bardzo lubi...
Jak idziemy na spacer 2-3h to wylacznie wozek, ale lubimy tez na krotsze spacery zostawic wozek i isc w chuscie/nosidle...
W domu cala "obsluga" sie malej nie bardzo podoba i marudzi, ale jak juz wyjdziemy to caly spacer sie rozglada jak zaczarowana...
A jeszcze co do spacerowek, to przymierzalismy ja w sklepie i jedna jej sie chyba mega podobala, bo rozsiadla sie w niej i zaczela takie dyskusje prowadzic😂
Moje dziecko chyba jakis sezon na spanie mialo dzis... padla przed 20, a wsrala o 9:45
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nesssssa wrote:A kiedy dziecko chętnie zaczyna jeździć w wózku przodem do świata?
Filip od razu zaakceptował jazdę przodem do świata, ogląda wszystko z zaciekawieniem. To chyba zależy od dziecka. Mojej znajomej córka bardzo nie chciała tak jeździć był jeden ryk po włożeniu do wózka. Jak kupili wózek z opcją przekładania to problem się skończył. -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja w aero tutismam zelowe.. hmm. I moze stąd ta różnica w prowadzeniu w joie😲😲
Raczej od ogolnej amortyzacji i wielkosci kol, bo to jednak jest bardzo istotne
Amortyzacja w mniejszej spacerowce nigdy nie bedzie az taka jak w tych wozkach 2w1, dlatego taki dla maluszka niezastapiony...
A pozniej juz kazdy wedlug siebie...
Ja np procz ulatwien tutaj na miejscu, dodatkowo srednio sobie wyobrazam wyjazd do pl z taka landara z 2w1, a parasolka na tereny nasze w pl zupelnie odpada, rozlecialaby sie po jednym spacerze...
Joie ma kuzynka meza i tutaj na spokojnie jak idziemy na spacer wokolo jeziora, gdzie tylko zwir, piach, lub nierowna ziemia, wiec zero utwardzonej powierzchni to daje rade i nie mialam odczucia, ze jakos trzacha nadzwyczajnie, a ma na piankowych do tego
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyJa chciałam snapa z przekładanym siedzeniem ale tu nie mogłam go znaleźć
Joie ma fajną mega budę, jak ktoś waha między wózkami to ja bym brała ten z większą /lepszą budka. Bardzo ważne. Mój ma za małą, to jego minus. Są jakieś przedluzki czy coś w tym stylu..? -
U nas nosidło się super sprawdza. Tydzień temu byliśmy nad jeziorem i nie wyobrażam sobie tam wózka , dwa razy korzystałam na spacerze jak młody się zbuntował w wózku, poza tym w planach mamy wypady w góry a tam to już nosidło jest niezbędneNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37