Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBardzo ciezko uznac/polecać jeden określony wózek ☺ każda ma inny teren i prowadzi inny tryb zycia.😁
wazne by malenstwu pasowało 😁😁😁
Tak jak z nosidlem. Jedna życia sobie bez tego nie wyobraża a dla innej to głupi gadżet. 😁😁
Moj maz po operacji kręgosłupa raczej w nosidle dziecka powyzej 9kg by sobie nie ponosil.
A mnie z moim czortem tez ciezko przychodzi wyobrażenie jak to by miało wyglądać. Ona szału na rękach przez chwilę dostaję ☺☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 09:36
-
Lavrndova, a mozna u was zmieniac budke? Bo jak jest sciagana, to widzialam na fb, ze szyja budki na zamowienie tez taknjak te wkladki itp... tylko nie wiem, czy cena pdzystepna, czy smiechu warta...
To prawda i joie i ten britax maja swietne budki... juz przy wyborze 2w1 budka byla jednym z glownych kryteriow...
Ja tez myslalam o valco ale trendzie na pompach, ale tez sa tutaj prawie nie do zdobycia...
Ale kilka znajomych ma i mimo, ze baaaardzo sobie chwala zarowno na piance jak i pompach, to jednak wozki sa dosc sztywne i kazda powiedziala, ze po przesiadce z 2w1 nawet na valco na pompowanych widzi olbrzymia roznice
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
To racja
czy wozki 2w1, czy spacerowka, nie ma wozka uniwersalnego, dla kazdego...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja pokładam wielka nadzieje w nosidle. Mała grzecznie jeździ w wózku, ale jak już za długo to marudzi i na rękach trzeba nosić, w domu też często robie coś z mała pod pachą. Przyda nam się na pewno na majówkę nad morze, później w czerwcu na wakacje,a w sierpniu może na Mazury lub w góry skoczymy to też wygodniej w nosidle niż wózek ciągać. Do tego jak ze starszą jeździmy na jakieś duże place zabaw, wesołe miasteczka itd, a nawet do sklepu z dwiema dziewczynami będzie mi łatwiej wyskoczyć.
Moja starsza porzuciła wózek w wieku 10 miesięcy, jak zaczęła chodzić. I nie ma nic przyjemnego w prowadzeniu jedną ręką małego dziecka a drugą wozka, więc wtedy też nosidło może okazać się pomocne. -
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:To ja nosidło zawsze mam na spacerze we wózku tak awaryjnie. 2 razy się przydało jak panna tak się rozpłakała ze musiałabym ja na rękach nieść do domu. Raz już niosłam w jednej ręce a w drugiej wózek i nic fajnego, a tak pyk w nosidło i na luzie wróciłam. Mała nawet usnęła wtedy
Tylko jest jedna mała różnica bo moja wazy tylko 6,4kg. Ogólnie chcemy wrócić do podróżowania i czasami z wózkiem może być średnio i wtedy właśnie myślimy ze nosidło się sprawdzi.
Odnośnie spacerówki to ta z 2w1 jest spoko ale do wożenia tragedia. Kupiliśmy właśnie joie mytrax flex signature i wczoraj testowaliśmy. Jest lekka, zwrotna, dobrze zamortyzowania tylko przodem do świata. Jestem zadowolona i tez polecam.
Waży 6.4 kg, a ile m wzrostu?
Myślałam, że mój jest najlżejszy z tego wątku :pEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyMoja 6400g miała w wieku 3msc 15dn.🤣🤣 teraz okolo 9kg🙀💪
Fakt nad morze fajnie by bylo w nosidle. Ale az sie boje ile moja na roczek bedzie ważyć. A wtedy wlasnie mamy urlop..
Sasiadka polozna zajmuje sie chustami i nosidlami. I moze kiedys z nudów sie spróbujemy wpakować w nosidło.. i jak to moja Hanulka przyjmie..🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:12
-
U nas 6,3kg bylo na 4 miesiace...
Teraz 7,5kg🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mu juz przesiedlismy sie do spacerowki. Wczoraj byl pierwszy spacer 3 godzinny. 15 min popatrzyla na swiat a potem spala jak zaczarowana. Kupilismy jednak na wyjazd kolejna spacerowke skladana do bagazu podrecznego. Easy walker buggy xs. Narazie stoi nieuzywana. Ale komfort jazdy w naszej z wózka 2w1 na oko wydaje się nie do porównania. W necie czytalam ze niektorzy uzywaja jej jako jedynej spacerowki. No ja sobie nie wyobrazam. No nic ta skladana ma sluzyc tylko na wyjazdy samolotem wiec przetestujemy za miesiac jak daje rade.
Moja wazy 7100g i ostatnio jakos malutko przybiera, a dziwne bo są dni że je za dwoje. Na sniadanie zjada juz normalnie miske kaszy. Wczoraj mi wypil 170ml mleka na raz ! (Rekord) potem zjadla caly duzy sloik zupki na obiad, i do konca dnia mleko. Od poniedzialku bede proponowac juz kolacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:36
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
e_mii wrote:Ja pokładam wielka nadzieje w nosidle. Mała grzecznie jeździ w wózku, ale jak już za długo to marudzi i na rękach trzeba nosić, w domu też często robie coś z mała pod pachą. Przyda nam się na pewno na majówkę nad morze, później w czerwcu na wakacje,a w sierpniu może na Mazury lub w góry skoczymy to też wygodniej w nosidle niż wózek ciągać. Do tego jak ze starszą jeździmy na jakieś duże place zabaw, wesołe miasteczka itd, a nawet do sklepu z dwiema dziewczynami będzie mi łatwiej wyskoczyć.
Moja starsza porzuciła wózek w wieku 10 miesięcy, jak zaczęła chodzić. I nie ma nic przyjemnego w prowadzeniu jedną ręką małego dziecka a drugą wozka, więc wtedy też nosidło może okazać się pomocne.
A taki stopień czy jak to nazwać? Ze mała mogłaby stać i jechać? Widziałam sporo tego ludzie mają i to małe jedzie w spacerówce a większe sobie stoi jak się zmęczy chodzeniem ;p
Powiem wam że ja teraz z perspektywy czasu to bym tak nie wydzielala nad wózkiemale może mam na tyle spoko wózek że nie mam co narzekać i jestem zadowolona
wy tyle nazw wymieniacie że już mnie głowa boli
Ja dzisiaj obniżam łóżeczko i chyba muszę ochraniaczy dokupić bo mam 6 takich kwadratów, a przydałoby się 12 żeby miał dookoła bo sie wierci strasznie, a wcześniej nie dawałam z boku żeby go widzieć6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnySąsiadka ma taki stopień do wózka. Chwali sobie👍
https://allegro.pl/oferta/dostawka-do-wozka-platforma-lascal-buggyboard-maxi-6802197248?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Ja tego spróbuje przy drugim dziecku.. bo na siłę Hani do nosidla nie wsadze. Ani 2 letniego dziecka na plecach nosic nie zamierzam..😝
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:45
-
A my się chwalimy, że wczoraj mieliśmy ostatnią rehabilitację. Pani nie widzi wskazań, aby nadal chodzić. Jeśli będzie mnie coś niepokoić to mam przyjść lub jak w wieku 13 miesięcy nie zacznie stawać przy meblach to również
Marta..a, Dooti, Eilleen lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Kiedy dajecie maluchom ostatni posiłek? Ja daję małemu o 20 przed snem butelkę, zjada, myjemy ząbki i idzie spać.
Moja mama mówi mi, że nie powinnam już mu dawać butelki bezpośrednio przed spaniem, bo mu się to będzie tak kojarzyć, że później mi bez tego nie zaśnie i teraz to już nie wiem. Przecież nie będzie z nami kolacji jadł o 18 bo mi w życiu nie zaśnie...
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Powiem wam że ja teraz z perspektywy czasu to bym tak nie wydzielala nad wózkiem
ale może mam na tyle spoko wózek że nie mam co narzekać i jestem zadowolona
wy tyle nazw wymieniacie że już mnie głowa boli
Ja też mam spoko zestaw 2w1.
Ale domyślam się ze ma taka spacerowka dla niektórych sporo minusow. A parasolki niestety sa do kitu - ja je nazywam wózkami dla lalek..
Wiec powstalo cos pomiędzy ☺☺
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Kiedy dajecie maluchom ostatni posiłek? Ja daję małemu o 20 przed snem butelkę, zjada, myjemy ząbki i idzie spać.
Moja mama mówi mi, że nie powinnam już mu dawać butelki bezpośrednio przed spaniem, bo mu się to będzie tak kojarzyć, że później mi bez tego nie zaśnie i teraz to już nie wiem. Przecież nie będzie z nami kolacji jadł o 18 bo mi w życiu nie zaśnie...
Ale kolację jemy okolo godz 20-21. (Kaszka łyżeczką)
A spać idziemy po 22.
Ja bym nie chciala glodna isc spać 😁
Im mniej bedziesz sluchala rad innych tym lepiej dla Twojego zdrowia☺☺
Dla mnie rady mamy lub tesciowej sa grzecznie mówiąc do kitu. Hmm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:52
-
Marta..a wrote:A taki stopień czy jak to nazwać? Ze mała mogłaby stać i jechać? Widziałam sporo tego ludzie mają i to małe jedzie w spacerówce a większe sobie stoi jak się zmęczy chodzeniem ;p
Jak moja córka nauczyła się chodzić, to poprostu nie chciała już siedzieć w wózku, na dostawce tym bardziej bym jej nie utrzymałaOne służą tym starszym dzieciom, kiedy młodsze wózek zajmuje.
Marta..a lubi tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Ja mam tę buggy xs też i też nie wyobrażam sobie jej jako jedynej...Ma być na szybkie wyjścia do sklepu czy wyjazdowo. Teraz szukam drugiej na codzień i cały czas się zastanawiam czy Baby Jogger Summit X3 będzie dobrym wyborem czy jednak nie.
Zerknęłam na allegro co to za wózek i muszę powiedzieć, że fajnie się prezentuje. Miałaś okazję wypróbować go w sklepie?