Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Córka jest z lipca i chodziła cały czas albo w skarpetach albo boso. Pierwsze jej buty to były emelki. Zaczęła chodzić jak miała prawie 13 miesięcy a jak gdzieś wychodziliśmy to niechodki. Na roczek też jeszcze niechodki miała.
Gdzie planujecie roczek? Restauracja, dom, ogród?
My najpierw do restauracji, a potem grill/ognisko rodzinne. Planuje tam w ogrodzie dużo balonów, girlandy 😁 na aliexpress mają fajne zestawy.
U nas podwójna impreza bo w ten dzień olek i mąż mają urodziny. Ale potem będzie jak olek będzie starszy będą sobie nawzajem składać życzenia 😂
-
nick nieaktualnyMy na ogrodzie 🌞😁 kameralnie, wśród najbliższych 😁
Nie widzę sensu restauracji.
Roczek robimy przede wszystkim dla Hani.
Wiec w restauracji by sie tylko dzieciaki nudzili😑
Balony, tort🎂🎂
I zabawa, na ogrodzie plac zabaw, zabawki. Basen jak pogoda dopiszę 👍😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 21:58
-
My narazie o roczku nie myslimy, zreszta nie mamy tu jakos w poblizu za wiele do zapraszania na roczek... ale jak juz to pewnie bedzie na tarasie grill, tort, balony itp
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyTak cierpliwa, jak miały ok roczku kiedy zaczynały chodzić. Potem buty już spowszednialy a teraz to jest im ganz egal jakie mają
W domu wszyscy na boso.
Wielkich imprez na roczek nie będę robić, dziecko i tak nie zczaiZaspiewamy balony prezent. Ja jestem za tym żeby dziecko miało dobrą zabawe i miłe wspomnienia, wiec jakiś fajny placyk zabaw, aquapark czy inne atrakcje. Taka impreza dla dorosłych mnie nie przekonuje. Na roczek mam w planach jeszcze sesje zdjęciową
-
PLPaulina wrote:My na ogrodzie 🌞😁 kameralnie, wśród najbliższych 😁
Nie widzę sensu restauracji.
Roczek robimy przede wszystkim dla Hani.
Wiec w restauracji by sie tylko dzieciaki nudzili😑
Balony, tort🎂🎂
I zabawa, na ogrodzie plac zabaw, zabawki. Basen jak pogoda dopiszę 👍😁
My raczej też nie wyprawimy w terminie bo jeden brat będzie za granicą akurat a drugi z chrzestna będą dopiero planować urlop i muszę dopasować pod nich imprezę, ale 11.08 olek i tak mały torcik dostanie nawet jakby nie było imprezki akurat 😉
-
Lavendova wrote:Tak cierpliwa, jak miały ok roczku kiedy zaczynały chodzić. Potem buty już spowszednialy a teraz to jest im ganz egal jakie mają
W domu wszyscy na boso.
Wielkich imprez na roczek nie będę robić, dziecko i tak nie zczaiZaspiewamy balony prezent. Ja jestem za tym żeby dziecko miało dobrą zabawe i miłe wspomnienia, wiec jakiś fajny placyk zabaw, aquapark czy inne atrakcje. Taka impreza dla dorosłych mnie nie przekonuje. Na roczek mam w planach jeszcze sesje zdjęciową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 00:28
PLPaulina, Lavendova, Eilleen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:My w restauracji obiad tylko, bo catering u nas słaby a sama robić nie chce bo wyprawialam roczek Poli i zasuw taki że hej a teraz z nimi dwoje plus ściąganie to już w ogóle sama bym nie dała rady a tak pójdziemy na obiad do restauracji każdy zamówi sobie co będzie chciał i wtedy do domu na grill/ognisko.
My raczej też nie wyprawimy w terminie bo jeden brat będzie za granicą akurat a drugi z chrzestna będą dopiero planować urlop i muszę dopasować pod nich imprezę, ale 11.08 olek i tak mały torcik dostanie nawet jakby nie było imprezki akurat 😉
I sesje na roczek tez bedziemy mieli. Fajna sprawa ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 22:22
-
Sesje roczkowa tez planuje, najchetniej pojechalabym znow do Belgii gdzie mielismy brzuszkowa i noworodkowa... ale zobaczymy co z tego wyjdzie...
Lavendova wow! Nie pomyslalabym w sumie, ze takie male dzieci moga byc tak zafascynowane butami... ja tez mialam taki okres, ze w nowych moglabym nawet spac, ale to raczej juz jaki kilkuletnia dziewczynka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Ania śliczne z was dziewczyny
A Oleg to chyba cały tata?
Ja to sie zastanawiam jaki rozmiar będzie pierwszy bucik, bo ze starszymi to pamiętam że miały fest stopę a tu się tym razem malusia szykuje
-
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:Zęby się przebiły i nocki spokojne. Od godziny 20 obudził się dwa raz tylko. W tym raz na mleko. Super. 🙂 Tylko tyle jeszcze zębów 😅
Ja nawet nie chce myśleć o tych tragicznych nocach przy kolejnych zębach. Narazie cieszę się, że mamy tylko jedną pobudkę i mały w miarę spokojnie śpi. Zbieram siły na kolejne zębiska -
nick nieaktualny