Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciężko was dzisiaj nadgonić
Wczoraj u nas wjechał grapefruit i pomarańcza dla osłody
truskawki kupiliśmy raz, ale były mało słodkie wiec nie podeszły
Filip zaczyna dupkę dźwigać i obracać tak jak do siadania i pełza jak szalony, na szczęście za daleko od maty się nie ruszaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 19:08
PLPaulina, Lavendova, pumka1990, Ania241188, Kasiaja, Dooti lubią tę wiadomość
-
Lavendova wrote:U nas ząbków brak. Ciekawe że tylko przy mleczakach są cyrki a stałe już bezobjawowo
Chyba dlatego że stałe mają już utarta drogą przez mleczakiponoć 8 jak wychodzi dorosłym to tez nie jest przyjemne
Wow wasze dzieci takie dorosłeja padłam z dzieckiem.. Ja spałam 1h a on dobija już druga
Mój tak jak justy niespecjalnie oddala się od maty ale ćwiczy bujanie na czwaorakqch więc może i u mnie coś ruszyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 18:36
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja też korzystam z łazienki przy otwartych drzwiach bo Olek ostro kombinuje. Już tyle razy uderzył się o szafki czy podłogę że teraz to go jeszcze bardziej pilnuje. Wszędzie go pełno. Jak robię cokolwiek to na raty bo albo ucieka albo wspina się na meblach.
-
Potwierdzam ból przy 8, mam wszystkie 4 i szły mi jednocześnie po 2, masakra to była. Czułam ze szczękę mam tak scisnieta, nie mogłam gryźć, jadłam bardziej płynne rzeczy bo gryzienie czegokolwiek było trudne więc jeśli ja tak to odczuwalam to współczuję Maluszkom.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Osemki to jest dramat... mi prawa gorna szla 2 lata etapami... kosmos... wtedy wlasnie pomyslalam jak musi dzieci bolec zabkowanie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyNasza nas tak blokuje jak koczuje pod drzwiami w salonie:D Na szczęście mamy szybę w drzwiach więc widzimy ją ale i tak ciężko drzwi otworzyć. A drzwi zamykam bo na przedpokój to wiadomo buty, miski psa i dalej kuweta także nic tam zwiedzac nie będzie
Mi wychodzą 3 ósemki bezobjawowoAle i tak muszę je wyrwać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 17:44
-
Mi 8 wyszły nie wiem kiedy
już bardziej mnie boli aparat ortodontyczny.
Ja tez oczywiście przy otwartych drzwiach ale tylko wtedy gdy mała jest w łóżeczku inaczej boje się ze coś sobie zrobi bo skubana od 2 tygodni stoi i wszędzie próbuje. W łóżeczku tylko ja położę to po sekundzie już się dźwiga
Nie wiem czemu ale odwraca mi zdjęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 17:16
PLPaulina, e_mii, pumka1990, Ania241188, chabasse, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulina, u nas dzisiaj naleśniki
ale ja robię na oko... Mleko (można dać wode/wode gazowaną), 2-3 jajka, mąka zwykła, pszenna. Konsystencja... Taka żeby łatwo było rozlać na patelni
wiem, nie pomogłam
Filipowi zrobiłam trochę grubszego
Paulina i nie dawaj żadnego cukru bo będą się palićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 19:51
-
nick nieaktualny
-
Tak
krowie mleko, 3,2% i zwykła mąka
bułki Filip je, a tam biała mąka, jadł jogurty, twarożek. Krowie mleko można, ale nie jako "danie główne". A do tego zrobiłam twarożek z awokado i bananem, a mąż dodał skórkę z limonki
o jakie to było pyszne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 19:57
-
Misia-kasia u nas w większości też papki, staram się blendować delikatnie, żeby jakieś kawałki były. Czasami nie chce nawet tego jeść póki nie zblenduję na gładko. Kawałki jak mu smakują to połyka, co mnie trochę przeraża, bo to chyba nie tak powinno wyglądać.
-
My też jemy papki, ale moja powoli przekonuje się do zjedzenia czegoś gęściejszego niż coś co praktycznie skapuje z łyżeczki. Czasami dam jej owoca w kawałku np. banana. Ale zazwyczaj tylko liże, a jak jej coś się uda odgryźć to zaraz wypluwa. Ogólnie to ostatnio jestem zadowolona z jej jedzenia. Ładnie mi zjada śniadania i obiady, tak że nie muszę już dokarmiać mlekiem i od dwóch dni zjada jogurt na kolację. Ale cycyuś do snu musi być.
Ja też się często łapie na tym, że u nas jest coś inaczej/gorzej niż u innych, bo moja jeszcze nie siedzi, bo je tylko papki, a inne dzieci to już raczkują i jedzą jak dorośli. Ale uważam, że jeśli dziecko jest zdrowe to na wszystko przyjdzie czas. Wcześniej się nie poruszała na brzuszku, a teraz już się ślizga, obraca wokół własnej osi, podnosi się do czworaków i zaczęła ładnie jeśćMoże to tylko papki ale mnie to cieszy
Jak będzie gotwa to zje coś większego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 20:29
1ania1, pumka1990 lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
🤔🤔🤔 ja jak robie nalesniki dla nas to daje cukier i sie nie pala... fakt ze odrobine dodaje do smaku a nie zeby byly slodkie ale jednak jest...
Musze sprobowac malej zrobic i ie dawac cukruWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 20:50
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
1ania1 wrote:Też muszę zrobić naleśniki. Justa ciekawy pomysł na twarożek
Filip takie kawały połyka jak już coś go skusi, że aż się boję na to patrzeć. To normalne? Wczoraj zrobiłam mu placuszki i połykał jak gęś, zero gryzienia.
Filip to w ogóle jest gryzoń od samego początku... Smoczek gryzł, dopiero od 2 miesięcy zaczął tylko ssać, nasze palce namiętnie kąsa od zawsze.