Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova a okres moze się jej nałożył ze zmęczeniem? Nie wiem czy córka Ci już miesiaczkuje bo coś koło 14 lat mi się kojarzy że ma.. Ja przy pierwszym miałam gorączkę i tydzień w domu ledwo żywa.. przy czym najpierw przyszła gorączka a 3 dnia dopiero gdzieś okres.
Mój się zadlawil mocno raz jabłkiem, od tego czasu mu nie daje. Sama jestem w szoku, moja mama była przy tym i przerażona a ja ze stoickim spokojem obrocilam go sobie na nogę i po plecach. Kawałek wypadł i jeszcze z buźki jeden wyciągnęłam. Nie wiem skąd we mnie było tyle spokoju.. A i raz mlekiem się ksztusil z butelki to też szybko zareagowałam, męża tak spokojnie zawołałam że przyszedł i myślał że ma mi coś podać a nie ze dziecko się ksztusi
Co do jedzenia, raczkowania, stania to na prawdę nie porownujcieja na początku się trochę dolowalam jak widziałam co tu dzieci wyrabiaja ale wrócił mi rozum do głowy i wiem że teraz to roztrzal umiejętności będzie nawet na 9 miesięcy między tymi które szybko coś załapały a tymi co zrobią to jako ostatnie
I każde rozwija się prawidłowo
cieszmy się tym co nasze potrafią bo z dnia na dzień potrafią o wiele więcej i cieszmy się tym czasem
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
A mój glodomor ostatnio przekonał się już do brokuła więc już chyba wszystko zje
. Dzisiaj chciał mój kubek z kawą, jak mu pokazywałam co tam mam, to już otwierał buzię wariat.. on nawet buzię otwierał ostatnio jak chciałam mu woda morska do noska psiknac bo myslal że jedzenie.. za to nie spieszy mu się dom zwiedzać ;p6cs: 08.2018 - synek
-
Ania241188 wrote:To ja z innej beczki czy tylko my głównie na mleku? Nic nie chce jeść. Ani kaszek , obiadki parę łyżek mu daje na cwaniaka. Otwiera buzię jak widzi mleko i takim sposobem zje parę łyżeczek bo tak by nic nie zjadł. 😔
Tylko mama mnie denerwuje, bo przy każdej rozmowie pytania czy jej kaszkę dosypuje do butli, czy daje jej inne jedzenie, bo ona przecież już duża i powinna jeść... Jakbym dziecko zagłodzić chciała.
-
nick nieaktualny
-
Lavendova, teraz doczytalam... oby wszystko bylo dobrze!
Starsze pokolenie juz tak ma...
Ostatnio kolezanka do mnie pisala, zebym jej dala argumenty na niedawanie kaszki do mleka jej 2! miesiecznemu dziecku, bo przyjechala tesciowa i jojczy i nic do niej nie trafia...
Moja mama tez by najchetniej Mii kielbache w lape dala i juz... dobrze ze mieszka 1000km ode mnie😂
Tesciowa co dzwoni to odkad mala skonczyla 3 miesiace pyta czy juz soczek probowala🤦♀️
I oczywiscie co mala matudzi albo pakuje cos do buzi, to odkad skonczyla 3 miesiace slysze, ze to napewni zabkia do dzis
(prawie 5 miesiecy pozniej) nadal szczerbata
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ccieriwa nie jest powiedziane ze nie zabki
bo one mogą męczyć duzo, duzo wcześniej niż wyjdą ;p
Mnie teściowa wkurzyla dzisiaj, bo ja jej mówię że mały zaczął pozycję do raczkowania przyjmować i ona zamiast się ucieszyć to się pyta czy siedzi... no kurde.. co ma jedno z drugim wspólnego. Tzn wiem że ma tylko po co ona pyta o coś innego jak ja jej mówię o czymś.. zabrzmiało tak jakby co z tego że coś potrafi jak nie siedzi sam.
A z drugiej strony jak miał 3 miesiące mówiła o sokach bo swoim dawała, a teraz jak mąż mówi że dostał chleb z masełkiem to wielkie oczy czy na pewno już może. Nie ogarnie się6cs: 08.2018 - synek
-
Lavendova, może to dojrzewanie albo zmęczenie? Pamiętam, że ja w liceum raz zemdlałam, ale to akurat przez głodówkę. Z koleżanką się tak odchudzałyśmy 🤭
Ostatnio pochwaliłam małą do mamy, że zaczęła na kolankach wstawać w łóżeczku. Zamiast tym się cieszyć, to odrazu pytanie o starszą w tym samym wieku i tekst „ooo to może na roczek jednak będzie chodzić”- jakby ten roczek był jakaś granicą w prawidłowym rozwoju. Widzę, że będzie problem z porównywaniem dziewczyn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 11:16
-
nick nieaktualnyDlatego ja nic nie mówię mamie/tesciowej.. ale niestety mężowi zakazać nie mogę..😑😁
Nie czuje potrzeby słuchania ich 'mądrych rad'..
Moja mama przestała gdy pare razy latem uznała ze Hania bez kożucha i zimowej czapki tez moze funkcjonować..
Teraz sie pilnuje by glupot nie gadać. Choc raz prawie chciała w sprawie braku skarpetek.🤣🤣 -
nick nieaktualnyEdytka widzę że u was też upadek był
Współczuję stresu i rozumiem ból czekania w szpitalu. My też wczoraj czekaliśmy 2 godz. Oby szybko do zdrowia. Ale dobrze ze pojechaliscie, takie upadki warto sprawdzić. Z reguły nic sie nie dzieje ale jednak.
Moja Oliwka 14 lat w lipcu kończy. Może faktycznie coś z dojrzewaniem i zmęczeniem. Wczoraj wstala o 5 rano i po 17 dopiero w domu byla. Strasznie męczą ich w tej szkole, jakby juz doktoraty mieli pisać eh
Takich porównań się nie uniknie tzn będą jakieś matki babki czy ciotki porównywaly ale to chyba tak tylko żeby sobie pogadać. Kto by się tym przejmowałJakoś wydaje mi się ze głównie "ofiarami" padaja młode matki, takie które mają pierwsze dziecko zwłaszcza. Bo mi co ktoś mogły powiedzieć, jak nikogo to nie obchodzi juz kiedy która usiadla i kiedy poszła a kiedy smoczka odstawila
Inna prespektywa
squirrel lubi tę wiadomość
-
Marta, fakt, ze zeby czasem dlugo ida... ale ona od zawsze odkad ogarnela trzymanie w raczkach pakowala wszystko do buzi i tez od dawna sie slini... przeciez i jedno i drugie jest normalnym przebiegiem rozwoju i nie swiadczy o zebach...
Poza tymi dwoma rzeczami nic sie jie dzieje... zadnego nadmiernego buczydla, zadnych powiekszonych dziaselek, zaczerwienionych i innych takich, dlatego ja tego nie lacze, ze dlatego, ze od 5 miesiecy pakuje wszystko do buzi to napewno idace zebya tesciowa tylko czy jej smarujemy dziasla...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyU mnie starsze pokolenie:
slinienie sie = zęby.
Pakowanie do buzi = glodna..
Jednym uchem wlatuje drugim wylatuje..
Szkoda ze kp to bym na święta jakieś relaniun wzięła na uspokojenie.. by miec calkowity luz na glupie teksty 🤣🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 12:08
-
nick nieaktualnyMi tylko mój głupie teksty wali
Przyczepil się tego soczku i chodzika. Iles razy próbował ale teraz juz się boi chyba odezwać
A propos tekstów na temat siedzenia to ja zawsze odp że wg ortopedow siedzenie jest skrajnie szkodliwa czynnością dla ludzi nawet dorosłychMina bezcenna hahha a to sama prawda 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 12:17
-
Ja zbiersm sily na maj... jak sie zjada na chrzciny, to chyba ocipieje🙄
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
No ja z kolei wysłuchuje czemu jej nie daje NORMALNEGO jedzenia takiego jak my jemy... Nie wiem co to jest to normalne jedzenie, tzn domyslam sie że np solone ziemniaki. I nie dociera że narazie nie dostaje przyprawianych potraw ani cukru. W ogóle zastanawiam sie skąd wie co mała je skoro widzi ją raz na tydzień/ dwa tygodnie.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
Do mnie maja w niedzielę przyjechać UWAGA UWAGA- teściowie. Nie wiem co ich tak wzięło, średnio mi to pasuje, bo chciałam męża wykorzystać i jechać na dłuższe zakupy, ale się nie odzywam, bo znów wyjdę na najgorszą.
Myślę, że Filip jak ich zobaczy to włączy swoją syrenę strażacką