X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie drażni generalnie teściowa.. to fajna kobietka.. wiem, ze nigdy źle nie chce. Stara się dobrze itp. ale no denerwuje mnie.Takie teksty sadzi czasami że nie wiem czy śmiać się czy płakać.. czy może ona żartuje? Ale to nieświadomie robi, nigdy na złość to akurat zauważyłam z czasem.. Trochę jej współczuję bo od 30 lat zajmuje się tylko domem, chodzi do kościoła. Internet to czarna magia, jedynie tv ogląda. Chyba nawet książek nie czyta. Dostała na urodziny z teściem razem tablet od nas żeby mogli na mesengerze małego widzieć bo mają ponad 400km do nas. Jakoś ogarnęła. wiem, że codziennie te filmiki ogląda kilkusekundowe. No i co zrobić.. złościć się nie da.. pomimo, że co chwilę słyszę jak tej, czy tamtej ma już dwójkę dzieci itp. że ktoś tam był babcią w wieku 40 lat, a ona 60. Że tamtej to już chodzi, ze mądre itp. A przy małym się jakby bała cieszyć i nie słychać tej dumy w głosie, a szkoda. Niby się cieszy, a jednak przykro mi jak bardziej ekscytuje się innymi dziećmi.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzis mąż wkurzył 😵😡😡
    Zawsze nie lubiłam w nim tego ze ma milion pomysłów na minutę 🤬🤬
    Ale jak juz sie Hania urodziła to sam siebie przechodzi..
    Zero stabilności. Świece potem oczami za te kego pomysły..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 13:04

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas temp 38,6:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka dobrze, że idziecie dzisiaj do pediatry, szybko zadziałacie i choroba się nie rozwinie..

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Jedynki wyszły wszystkie. Idą dwójki ale do przebicia się jeszcze trochę napewno
    To może dlatego gorzej z apetytem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam aż tak źle ani z mamą ani z teściową. Mama na początku trochę próbowała wymuszać pewne rzeczy jak podawanie herbatki koperkowej, chrzest i na szczepienia bo tych w szpitalu nie miał. Przesunelam je na później. Teraz wyluzowała. Raz się na mnie obraziła bo miałam dość tego trucia głowy o tą herbatkę. Teściowa z kolei no ma jakieś swoje przyzwyczajenia. Robi po swojemu np Olek jak był mniejszy to musiał być przykryty chociaż tetrą. Ja go odkrywałam a ona przykrywała. No taka zabawa. Trochę km ma więc była na razie u nas chyba trzy razy. Raz też się obraziła bo wróciła że spaceru z Olkiem i zamiast go zostawić w wózku żeby pospal to zaczęła rozpinac mu kombinezon. Rozplakal się strasznie. Powiedzieliśmy jej tylko żeby następnym go nie ruszala. Obraziła się. Ale ogólnie jest dobra kobieta.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    A u nas temp 38,6:/
    Zdrówka. I nas ostatnio taka była. Mały miał wirusa

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I okazało sie że mamy opryszczke gardłową. Mała nic nie je bo pewnie ją boli. Mogła załapać wszędzie, ale obstawiam że załapała w poniedziałek bo byłyśmy na zakupach w lidlu i biedronce i było wszędzie pełbo ludzi. Jak wróciłyśmy od pediatry dałam jej leki które zaraz zwymiotowała:/ chyba za szybko jej dałam, musze podawać powolutku. Chociaż jest postęp bo przed chwilą wypiła troche actimela z butelki i zjadła pół słoiczka owoców. Teraz znów ma gorączke:/ to nasza pierwsza choroba jakby nie było i od razu takie coś:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka my to już z miesiąc temu miałysmy.. To nic strasznego szybko przejdzie tylko faktycznie bardzo boli gardło. My dostalysmy lidokaine do smarowania gardla przed jedzeniem. Nam kazali dawac ibuprofen. Nic cieplego i zimnego, tez nie bardzo owoce bo kwasy. I przy tym tez są bóle mięśni i stawów... Dużo zdrówka!

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz lavendova znów mnie pocieszyłaś. Nam kazała też podawać ibuprpfen, i zimne napoje z lodówki żeby troszke znieczulić to gardło. A o owocach nie pomyślałam że kwaśne i by nie dawać, ale jadła i byłam zadowolona że cokolwiek dzisiaj zjadła. Hmm jutro nie dam faktycznie tych owoców

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak podać dziecku znów leki i znów patrzeć jak je wymiotuje:/ ehh

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka masakra :/ oby małej szybko przeszło...
    Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak opryszczka gardłowa :/

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie teraz w wyniki krwi z wczoraj wiecz ma glukoze 116 a norma do 100. Badanie o 22.30 a napewno byla na czczo, jadla coś w szkole ok 14. To nie za dużo? Badać to na czczo glukoze i insulinę czy jest ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omdlenia raczej sie zdarzają przy zbyt niskim poziomie cukru..😉 lekko podwyższony to warto obserwować. Zbadać na czczo jeszcze 😉

Bo moze to byc tylko zbieg okoliczności. Lub wypity sok, napój 😉
    Będzie dobrze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 22:04

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dzisiaj na kontroli żeby sprawdzić jak oskrzela i w pełni ok nie jest, lekarz dalej coś slyszal po prawej stronie, więc dalej inhalacje i kontrol w przyszłym tygodniu. A myślałam, że już jest całkiem zdrowy, ale dobrze że bez antybiotyku się obyło.
    Edytka zdrówka dla Malutkiej, też nie miałam pojęcia ze coś takiego jest, z czego to sie robi ?
    Lavendova a jak w ogóle córka się czuje ?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie piła tylko wodę... Zrobię na czczo dla świętego spokoju. Oliwka dzisiaj już lepiej, została w domu i raczej w łóżku. Jakimś klejem jej tą rane na głowie skeili. Dobrze że cały przyszly tydzień mamy ferie wielkanocne, to odpocznie. Dziękuję ze pytacie <3

Ta opryszczka gardlowa też sie dopiero dowiedzialam przy pierwszym zachorowaniu dopiero. Też sie mówi angina opryszczkowa podobno, jakis wirus coxsakie?

• chabasse Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam od mojej doktorki pediatry, to przy gorączce nie wskazane jest podawanie nabiału. Bo się ścina białko i organizm będzie chciał wydalić w postaci wymiotów. Actimel to jogurt , tak?
    A u nas już rajdy po pokojach.. młoda sobie zrobiła pchacz.z Pudełka na zabawki. Odwraca do góry nogami i zasuwa trzymając się go. No i w ogóle nie ma chwili do stracenia. Gdzie tylko się da wspiąć tam będzie się wspinać.
    Huśtawkę też już zaliczyliśmy na placu zabaw. Radocha była..
    Co do diety.. u nas też głównie mleko moje, ale bardzo chętnie ostatnio zjada wszystko inne. Na razie ma dwa posiłki stałe i niestety w nocy 3 razy cyc.
    0dbd512cde279315med.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 22:39

PLPaulina, Ania241188, 1ania1, Marta..a, marcela123, Kasiaja, pumka1990, misia-kasia lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam naszej pediatry skąd sie to mogło wziąć u tak małego dziecka i powiedziała że mogła to załapać wszędzie jak inne wirusy:/ wystarczy np że ktoś na nią kichnął albo przytulił... No a u nas sie dużo ludzi przewija raczej a też w domu jej nie kisze tylko jeżdże z nią wszędzie.

A co do tego białka to nie wiedziałam żeby nie podawać, ale u nas te wymioty to czytałam w necie że przy tej chorobie właśnie występują:/ bo gardło jest bardzo podrażnione.

Teraz wypiła mleko na śpiocha i narazie zostało. Ale czuwam oczywiście czy nie będzie wymiotywać po tym. Na szczęście ibufen podałam o 18 i gorączki dalej nie ma.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę też nie wiedziałam, że jest opryszczka gardłowa. Olek parę dni temu miał zwykłą na wardze 😔 po tym wirusie wyszła mu. A też 2 dni wcześniej byliśmy pierwszy raz w restauracji i w markecie na zakupach

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie wiedziałam o czymś takim😯😯😯 jejku pewnie bol straszny...😭

Zawsze Hanie wszędzie zabieram. A teraz będzie strach😐

‹‹ 1903 1904 1905 1906 1907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ