Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edytkaa93 wrote:O 2 znow podałam ibufen bo sie obudziła i znów było widać że się męczy, temp 38,3. Jak przestaje działać przeciwgorączkowy to ta temperatura jej rośnie tak szybko że szok... Tak mi jej szkoda:(
-
Chabase ale super
mam ten sam bujaczek
Z wirusami tak jest że są i będą, ja bym się aż tak nie bała z dzieckiem wychodzić. Wielu chorób nie unikniecie a jak zamknięcie dziecko w domu to jak pójdzie do zlobka/przedszkola to będzie dramat. Cały czas się zastanawiam czy coś na wzmocnienie można im dawać? Ktoras pediatre pytała?
U nas noce tak jakby pomału ewoluuja z 2 pobudek na jedna.. mamy 2 nocki z pobudka po północy i koło 5, a pozostałe pobudka po 2 i już dopiero śniadanko po 7..
No i próby raczkowania zastąpiło czolganie do zabawki6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:O 2 znow podałam ibufen bo sie obudziła i znów było widać że się męczy, temp 38,3. Jak przestaje działać przeciwgorączkowy to ta temperatura jej rośnie tak szybko że szok... Tak mi jej szkoda:(
Ojejj aż tak mocno przechodzi?To moja tylko raz dostala temperatury a później już nie... Znowu moja 8 latka miala tez 3 dni i tez jej rosla z dnia na dzień na wyższą. Eh biedne dzieciaczki. Niestety będą chorować
Większość teraz to jakieś wirusowki są...
-
Wiadomo że nie unikniemy. A córka teraz od września idzie do przedszkola to pewnie będzie znosić do domu różne choroby.
U nas raczkowanie na całego. Jestem w szoku jak szybko się nauczył.
U nas też mniej pobudek. Właśnie pierwsza po północy druga koło 5.
Odkąd zaczął raczkować wypija większe porcje mleka
-
Przy infekcji wirusowej to pewnie powinno się podawać przeciwzapalny i przeciwgorączkowy co 6 h czy jak tam jest na opakowaniu.nawet jak gorączką spadnie po pierwszym podaniu. Właśnie po to by zwalczyć do końca. Tak przez 3 dni. Zawsze mi tak moja dr. Zaleca. A to babeczka z doświadczeniem . Jest ordynatorem na neonatologii w szpitalu . Prywatnie nas przyjmuje. I zawsze nas wyprowadza z chorób. Starszak to id początku jest pod jej opieką. A teraz młoda. Także może spróbujcie w ten sposób.
Lavendova, kozalia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Chabasse, super!
Lavendova, dla pewnosci lepiej to badanie powtorzyc... kciuki, zeby wyszlo ok!
Edytka zdrowka dla malutkiej!
My zaraz zbieramy sie na basen
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W dzień zawsze się wybudza po pół godzinie snu i płacze wtedy i nie umie sam usnąć dalej. Tak jest od długiego czasu. Nie umie przejść z tej płytkiej fazy snu to głębokiej. Muszę go bujać w bujaku aby usnął dalej. Nie wiem czy coś mu przeszkadza czy poprostu tak ma...
-
Ania mam podobny problem ze spaniem w dzień. Obudził mi się po pół godzinie snu i ryk, bo on spać już nie będzie. Uspokoiłam, powoziłam w wózku i zasnął.
Może to przez to, że teraz tak szybko uczą się nowych rzeczy i jakoś to przeżywają śpiąc, nie wiem.
Wszystkiego naj dla OlkaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 11:12
Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Chabasse i ona tak chodzi przy tej skrzynce już i przemieszcza się z nią
?!?!
.
-
nick nieaktualnyNo to niezła agentka
moja tez wstaje namiętnie przy wszystkim co popadnie, ale póki co jak stanie to stoi w miejscu. Dla mnie to i tak szok, ze tak szybko... niestety upadki są częste, bo mama nie zawsze zdąży złapać
Choć odkąd opanowała siadanie, to wstaje troszkę mniej.
Fizjoterapeuta powiedział, żebym nie stwarzała jej warunków do wstawania... może jakbym posadziła ją na pustej, niczym nie ograniczonej podłodze bez ścian to dałoby radęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 11:45