Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki cierpliwa! Na to liczę że sie może trochę poprawią bo ona takie płynne mleczne wszedzie zawsze na body ma gora wychodzi jak raczkuje itd🤣
Ja już jestem na granicy zalamania dziś, albo śpi w wózku na spacerze albo wyje. Generalnie tylko wyje w domu koszmar -
Ja mam dzis tez marudnika🤦♀️ tylko jir po jej mysli i juz wyje...
Nam wczoraj przecieklo przed basenem🙈 dobrze, ze zdazyla zrobic w domu, a nie w drodze jak to czesto czyni, bo bylby armagedon... a byla cala do przebrania
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Filip dzisiaj body na długi rękaw i cienkie spodenki, a i skarpetki. Już wiem, że za grubo, bo potówek na karku dostał, chociaż macałam go co chwilę.
Wczoraj pojechaliśmy na zakupy szukać kapelusza dla Filipa, w sklepach same czapki wiązane na uszy, jak to jedna pani stwierdziła "w sobote ma być 13 stopni to nie ma co się spieszyć", no ręce opadają! A jak tak jeździliśmy po sklepach to słyszałam co jakiś czas płaczące dziecko, patrzę na wózek a ono pod kocem polarowym... I to nie maluszek, a takie ponad roczne dzieci. Ja mam koc w koszu, w wózku, jakby był potrzebny.
Posialiśmy pierwsze warzywa na działce! Co prawda po 2 rządki kilku warzyw, ale na początek wystarczy -
nick nieaktualnyMoże te pampersy pantsy lepiej zabezpieczają? Tez wzięłam i juz testujemy, ciekawa jestem czy się sprawdza. Ubrac przecież jej normalnej pieluchy nie mogę bo jest walka o życie 😂
A takie pytanie, dostały juz wasze dzieci tą szczrpionke mmr swinka odra różyczka? -
Lavendova ta szczepionka chyba dopiero koło roku jest w pl.
Justa moja rano była w długim body w galerii handlowej ze mną i jechałyśmy autem. Dopiero koło południa ja w krótki przebrałam i tez na karku/plecach ma potówki. Ewentualnie po tych 10min w nosidle? Nie wiem..
Kurczę to muszę sprawdzić te hipp 1 i 2. Na razie mam 2 i właśnie powoli kończymy pierwsze opakowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 20:14
-
Lavendova u nas zwykła pielucha raz dwa na pupie za to pantsy to walka bo jak tylko wkładam nóżki to zaczyna kopać śpi w pantsqch bo przez przypadek kupiłam ale po majowce wracamy na wielorazowe pieluchy, a tak generalnie to na nich kupa nie ucieka
Mojemu dziecku dzisiaj z jednorazowki wyleciała w pachwinie tak swirowalWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 21:07
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ona sie budzi nawet gdy po drodze sie zatrzymam na kilka sekund.
Wózek musi byc w ruchu 🤣
U mnie to samo. Na spacerach śpi ale wystarczy ze stoje na czerwonym swietle i już kontrola - oczy otwiera i zamyka dopiero jak wózek zacznie jechać. Taka czujna
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnyPóki co pantsy zdają egzamin, hyc i założone. Może to efekt zaskoczenia he he
Ja zawsze starszym tez normalne pieluszki ale one leżały grzecznie az tam zrobilam umylam wszystko, dopiero na "no leć" sobie lecialy dalej 😂 A ta ledwo położę to huz awantura i dezercja 🤣🤣🤣 A potem walka jak o życie żebym tylko nie dala rady założyć 🤣
Wydaje mi się że to widzę jakis zarys zabka, lewa dolna jedynka ale pewna nie jestem. Swiecilam latarką ale ciężko coś dojrzeć. Oby wyszły szybko 🙄 -
U nas mimo, ze zakladanie pampersa, to istne zapasy sumo, to pantsy wcale nie sa latwiejsze😂 takie same zapasy, tylko w innej formie...
Lavendova, u nas mmr jest miedzy 11-14 miesiacemmiesiacem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
edytkaa93 wrote:Mi sie lepiej zakłada zwykłe pieluchy niż pantsy, bo z reguły tak rusza nogami że jak jedną nogą uda mi sie wycelować w te dziure gdzie powinna być to tą drugą już wyciągnie i tak sie bawimy:p
-
U nas włączyła się mamoza więc nic nie mogę w domu zrobić. Wczorajszy dzień to była lekka masakra. Burdel w domu bo nawet zmywarki nie mogę przy nim wstawić bo szarpie za kosz. Muszę zabezpieczenia kupić bo ogarnął jak się otwiera szuflady e biurku i komandora. Przebiły się kolejne zęby. Tak myślałam że idą bo jeczal przez sen, w ogóle ciężko było mu zasnąć. Dałam przeciwbólowe. Więc brakuje jeszcze jedna górna dwójka i będzie komplet jeśli chodzi o jedynki i dwójki. Muszę kupić szczoteczkę do zębów bo kupiłam taką na palec ale tak zaciska szczękę że po tej akcji jak mi się zacisnal na palcu to boję się mu myć zęby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 03:41
-
Wczoraj było u nas 28 stopni i w zasadzie bez wiatru więc jak szłam z nim na spacer bo miał body na krótki rękaw o krótkie spodenki. Jako jedyne dziecko był tak ubrany bo co mijałam dzieci w wózkach to miały czapeczki, długie spodnie i skarpetki i czasem buty. Było naprawdę gorąco.
-
nick nieaktualnyU Nas teraz przy przebijaniu sie dwojek dziąsła krwawią. I o myciu zębów mogę zapomnieć!
Nie da sobie nic w paszczy zrobic..
Burza w nocy piękna byla. I ja zamiast spać to sobie siedziałam. 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 05:25
-
Ja mam teraz w nocy okno otwarte.
Rafał o 3.30 wyjeżdżał na szkolenie a o 3.40 syreny strażackie wyły. Myślałam że zawału dostanę. Jeszcze nie odpisywał.
Ale wyszłam na taras żeby zobaczyć gdzie jadą a tam nie daleko ogromny pożar, tylko przez drzewa nie widziałam co dokładnie się pali.
Olek się teraz przebudził na mleko i na szczęście dalej zasnął.
-
Za mną kolejna fatalna noc. Mały się co chwilę budził przez to wędrowanie po łóżeczku... Jeszcze obudził się przed 6 oczywiście z płaczem, bo niewyspany. Udało mi się go o 7 jeszcze uśpić, mam nadzieję, że po przebudzeniu będzie miał lepszy humor. Dobrze, że mąż w domu to się nim zajmie.
-
U nas normalne pieluchy i pantsy. Decyduję przy zmianie pieluchy w zależności od o tego co moje dziecko wyczynia. Czasami jest chyc i już siedzi a zaraz potem wstaje więc wtedy tylko pants wchodzi w grę.
U nas kocyk jeździ w wózku bo ostatnio przydaje się na spacerach, rozkładamy i sobie siedzimy Antoś też gorący chłopak, całą zimę spał w pajacu bez stópek i pod kołderką a teraz to body tylko i kołderka a i tak ciągle się rozkopuje.
Młody pije Bebiko, próbowaliśmy z Nan, z Hipp, Bebilon i tylko Bebiko mu podeszło i kupki ładne. Nie pamiętam jak 2 ale 1, mimo tego że to Bebiko miała bardzo dobre oceny.
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37