Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas klasyka, pobudka o 6. Mąż ją ululał i spała jeszcze do 7. Jak ostatnio ja ją próbowałam jeszcze uśpić po 6 to usypiała na max 20min. Teraz zjadła i znów przysnęła
Szkoda ze pogoda się psuje akurat na długi weekend Czyli standard jak co roku.
-
Do nas dotarł Baby Jogger, ale to jest potwór Wózkowy monstertruck ;p
W sklepie wydwał się mniejszy hehe. Ale na drogi tu gdzie mieszkamy to akurat. Ostatnio wyszłam z mini miejską spacerówką...porażka. Przywykłam do zwrotności i amorów.
My w poniedziałek wracamy od mamy do siebie, a od nas mamy 30 minut do Swieradowa, Szklarskiej, Karpacza to moze wyskoczymy jak bedzie cieplo. Chce wyprobowac wozek na jakims szlaku.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas noc spoko za to byłam rano na usg i jestem podlamana... mężowi się rozryczlam jak weszłam.
Z zewnątrz wszystko mi się po cc ładnie zagoilo i wygląda pięknie, zewnętrzną ścianką macicy też super, natomiast endometrium się rozeszlo w miejscu cięcia i jest w nim dziura. 8,5 miesiąca to już sporo czasu więc marne szanse że się złączy tym bardziej że ubytek spory bo 5x6mm. Nie jest to przeciwskazaniem do ciąży natomiast jeżeli się uda to będzie podwyższonego ryzyka przez to że sama ścianka macicy może nie podołać.. tum bardziej że cięcie jest u dołu. I w późniejszym etapie każde uklucie, inny ból itp to szybka wizyta na ip w szpitalu każdorazowo z powodu ryzyka pęknięcia. mam kontrolnie zrobić usg przed staraniami ale nie ma co liczyć że to zniknie raczej.
To taki chlust zimnej wody6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
edytkaa93 wrote:Mam pytanie, jakie polecacie emolienty do smarowania skóry dla dzieci z atopowymi zmianami na skorze?
Eloderm, polski i tani i u nas ładnie działał przez jakiś czas. Na pewno będę wracać do niego jak skóra będzie ładna żeby używać profilaktycznie. Jak ma mocne zmiany to jednak lepiej zadziałał Avene uzupełniający lipidy. Po pierwszym posmarowania widziałam mega efekt ale jest drogi. Mam i balsam i do kąpieli.
Nie polecam A-Derma, u nas zero efektu a tez drogi.
Ja kupowałam z poleceń pediatry eloderm, a Avene i a-derma od dermatologa. Ale dermatolog powiedziała że tak na prawdę trzeba próbować różnych bo na każdego inny zadziała a skóra też się przyzwyczaja, więc warto co jakiś czas zmienićWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 10:36
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:U nas noc spoko za to byłam rano na usg i jestem podlamana... mężowi się rozryczlam jak weszłam.
Z zewnątrz wszystko mi się po cc ładnie zagoilo i wygląda pięknie, zewnętrzną ścianką macicy też super, natomiast endometrium się rozeszlo w miejscu cięcia i jest w nim dziura. 8,5 miesiąca to już sporo czasu więc marne szanse że się złączy tym bardziej że ubytek spory bo 5x6mm. Nie jest to przeciwskazaniem do ciąży natomiast jeżeli się uda to będzie podwyższonego ryzyka przez to że sama ścianka macicy może nie podołać.. tum bardziej że cięcie jest u dołu. I w późniejszym etapie każde uklucie, inny ból itp to szybka wizyta na ip w szpitalu każdorazowo z powodu ryzyka pęknięcia. mam kontrolnie zrobić usg przed staraniami ale nie ma co liczyć że to zniknie raczej.
To taki chlust zimnej wody -
edytkaa93 wrote:Mam pytanie, jakie polecacie emolienty do smarowania skóry dla dzieci z atopowymi zmianami na skorze?
Miala kilka suchych plackow na raczkach i wszystko ladnie zeszlo...
Sroka tez polecala...
Marta, o kurcze przykro mi strasznieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 10:40
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też nie wiem bo jeszcze nie byłam u gina
Marta przykro mi. Ale też myślę ze napewno sprawdź jeszcze za kilka miesięcy może się odbuduje. Mnie ani razu po żadnej cc nie sprawdzano na stan blizny i enometrium w środku macicy Ja bym tak nie panikowala od razu, w pl lekarze mają tendencję do przesadzania. -
nick nieaktualnyAle przeskok temperatury.😭 wczoraj 28°.. a dziś 11°.
Edit. Chodze sobie spokojnie, kulturalnie. Uliczka między domami..
Jakas baba mnie zaczepia czy moze porozmawiać. "Nie, bo dziecko usypiam. Nie".
A ta papla tym jęzorem.. żeby jeszcze cicho! I nerw mi sie włączył gdy zaczęła paplac cos o Bogu. Rodzeniu dzieci ! Ze Bóg nas stworzył...
No zesz k***a !! Co ludziom daje prawo zaglądanie mi do sypialni..😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 14:05
-
squirrel wrote:A poza tym to ze 3 tygodnie temu mała zaczęła podnosić się do czworaków ale jakoś jej szybko przeszło i doskonaliła się w ślizganiu się brzuchem. Aż tu nagle od 2 dni nabrała sił i buja się już dość pewnie przód tył na czworakach ale noce stały się koszmarem. Wczoraj dwa razy przekręciła się z pleców na brzuch i robi czworaki przez sen.. budzi się i nie wie jak się ponownie położyć i zaczyna płakać. I przed chwilą to samo. Poza tym tak się kręci w łóżku przez sen że co chwila się blokuje i też płacz bo nie może się przeciągnąć i się wybudza. No dramat.
Myślałam, że jestem z tym sama. Od 5 dni mam koszmar w nocy. Emil przesypiał całe noce z budził się ewentualnie raz. A teraz od 22-8 ma 5-7 pobudek, bo obróci się przez sen na brzuch, ćwiczy czworaki, wybudza się i płacze. Już nie mam siły. Nie wiem co mam z tym zrobić. W dzień jest wesoły itp.Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnypumka1990 wrote:Myślałam, że jestem z tym sama. Od 5 dni mam koszmar w nocy. Emil przesypiał całe noce z budził się ewentualnie raz. A teraz od 22-8 ma 5-7 pobudek, bo obróci się przez sen na brzuch, ćwiczy czworaki, wybudza się i płacze. Już nie mam siły. Nie wiem co mam z tym zrobić. W dzień jest wesoły itp.
Ostatnio 2dni płakałam i krzyczalam do męża ze żadnych dzieci więcej.. -
A tego Avene to używałyście kremu czy olejku do kąpieli? Bo u nas z kremowaniem kiepsko, mała nie lubi.
Marta nie martw się na zapas, może jeszcze się coś poprawi. Może tez warto skonsultować to później u kogoś innego jak już będziecie chcieli się starać? Ściskam mocno i głowa do góry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 14:07
-
Nie ma jak wyjść do kosmetyczki i przy okazji się zrelaksować tylko niestety kosmetyczka rozpoczęła temat który okazał się dla nas zupełnie inaczej postrzegany. Wyszłam z małym niesmakiem bo ja już nie chciałam o tym gadać a ona ciagle przy swoim stała i koniecznie chciała mnie do swojej racji przekonać.
-
Misia-kasia ja mam i do kąpieli i balsam, smaruje codziennie a kapiemy małego co drugi dzień. Mój tak średnio lubi smarowanie no ale jak trzeba to trzeba
Dziewczyny dzięki, już chyba przeszły mi wszystkie czarne myśli i skupiam się na młodym. Co będzie to będzie. Usg przed staraniami na pewno zrobię w medycynie gdzie mam pakiet, to może coś innego wyjdzie. Na razie do powrotu do pracy o tym nie myślę bo starania i tak najwcześniej od stycznia.
A co do spania to młody też się w łóżeczku wie4ci, śpi na brzuchu, podnosi na rękach a z nami śpi spokojnie więc może tak spróbować przetrwać?6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny