Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
W moją coś dzisiaj wstąpiło i strasznie płacze od godziny. Daliśmy jej przeciwbólowy bo to chyba przez te zęby taka rozdrażniona.. A do południa była w takim dobrym nastroju. Nawet sama w rączce zjadła pierwszy raz wafla ryżowego, popiła wodą z budonu, bawiła się aż tu teraz taka histeria, że nie pamiętam kiedy ostatnio aż tak płakała. Nic nie pomaga? Nosidło, wózek, ręce, cycek.. wszystko na nie. Ewentualnie na chwilę jak ją coś zainteresuje np. jak kawa się robi w ekspresie albo pranie to wyłączy syrenę a potem znowu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 18:13
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
Wkurzyłam się przed chwilą jak nie wiem. Mówię siostrze, że robię Filipowi biszkopty, a ona pyta czemu mu kupnych ciastek nie dam. Mówię, że są niezdrowe itp.,a ona do mnie, że jestem nawiedzona
🤐 Nie mam zamiaru szaleć na punkcie zdrowego odżywiania, zabraniać małemu zjedzenia czegoś na co będzie miał ochotę, ale jak mam czas i chce mu coś zrobić to czemu nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 19:11
-
PLPaulina wrote:Cieszyć sie ze w dzien jest wesoly.. bo u Nas doszlo buczenie w dzień..
Ostatnio 2dni płakałam i krzyczalam do męża ze żadnych dzieci więcej..
A w dzień też nie chce spać? U nas pobudki w nocy nawet co 40 minut... :oEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
My wczoraj byliśmy w body na krótki rękaw i na to krótkie ogrodniczki... Założyłam Mu skarpetki, ale po 5 minutach zdjęłam. Oczywiście bez czapeczki. Miny ludzi bezcenne. Jakbym dziecku krzywkę robiła ....Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyJa też nie mogę wyjsc z podziwu jak ciepło można dziecko ubrać przy 25 stopniach. Widziałam może jedno poza moim bez czapki. A wydawałoby się ze już ludzie coraz bardziej świadomi ze przegrzewanie jest złe, widać np po naszym forum. Ostatnio nawet znajomą spotkałam, jej dziecię w kurteczce i czapce, a Ola w krótkim rękawku. Nie patrzą ci ludzie na termometry? Ja się zawsze sugeruje tepm. odczuwalną.
Ania, nie przejmuj się takim gadaniem, na mnie tez wszyscy patrzą jak ba wariatkę, jak mówię ze nie dajemy soków i słodyczy tez nie chcemy, ale mam to gdzies co se myślą a co to za przepis na te biszkopciki?
Nasz szkrabik był dziś z nami w knajpie i pierwszy raz 2,5h wytrzymała bez marudzenia, miała super humorek i rodzice mogli zjeść jak ludzieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 20:42
-
Kozalia z alaantkowe blw 😉
Wkurzyło mnie to po prostu. Ona dawała małej głównie same słoiczki, jogurty dla dzieci, soki, gotowe kaszki, jakoś niespecjalnie interesowała się tematem
Ja trochę poczytałam, trochę dowiedziałam się tutaj na forum ciekawych rzeczy i robię po swojemu.
Tak się złożyło, że ona młodsza ode mnie, a ma już trzylatkę i się wymądrza. -
No ja też nie lubie słuchać ,, mądrości'' od osób mających starsze dzieci. Tzn co innego jak ktoś mi coś mówi bo naprawde chce dobrze, i normalnym tonem, a co innego jak ktoś sie typowo wymadrza bo chce pokazać że wie lepiej:/17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnypumka1990 wrote:A w dzień też nie chce spać? U nas pobudki w nocy nawet co 40 minut... :o
Ostatnio juz sie poddalam. Dobrze ze mąż byl w domu. Zapakowalismy sie w auto i grubo ponad 1h jezdzilismy by spala☺ -
nick nieaktualnyMoja też się wybudza w dzień chyba że akurat leży na mnie na poduszce ciążowej lulana do snu i oczywiście odłożyć jej nie mogę. Generalnie nic nie mogę w domu zrobić pfff w domu, ja nawet sikac nie mogę iść sama. Dosyć mam juz tego! Ja nie wiem jak funkcjonuja matki z hnb ale moja doprowadza mnie juz do szalu. Rozplakalam ske wieczorem z tego stresu i bezsilności. No i ofkors byłam całą sobotę sama, tatus szanowny wrócil uwaga o 22 z pracy 🤣
No more kids ever. Enough is enough😂 -
Marta..a wrote:U nas noc spoko za to byłam rano na usg i jestem podlamana... mężowi się rozryczlam jak weszłam.
Z zewnątrz wszystko mi się po cc ładnie zagoilo i wygląda pięknie, zewnętrzną ścianką macicy też super, natomiast endometrium się rozeszlo w miejscu cięcia i jest w nim dziura. 8,5 miesiąca to już sporo czasu więc marne szanse że się złączy tym bardziej że ubytek spory bo 5x6mm. Nie jest to przeciwskazaniem do ciąży natomiast jeżeli się uda to będzie podwyższonego ryzyka przez to że sama ścianka macicy może nie podołać.. tum bardziej że cięcie jest u dołu. I w późniejszym etapie każde uklucie, inny ból itp to szybka wizyta na ip w szpitalu każdorazowo z powodu ryzyka pęknięcia. mam kontrolnie zrobić usg przed staraniami ale nie ma co liczyć że to zniknie raczej.
To taki chlust zimnej wody
-
PLPaulina wrote:Ale przeskok temperatury.😭 wczoraj 28°.. a dziś 11°.
Edit. Chodze sobie spokojnie, kulturalnie. Uliczka między domami..
Jakas baba mnie zaczepia czy moze porozmawiać. "Nie, bo dziecko usypiam. Nie".
A ta papla tym jęzorem.. żeby jeszcze cicho! I nerw mi sie włączył gdy zaczęła paplac cos o Bogu. Rodzeniu dzieci ! Ze Bóg nas stworzył...
No zesz k***a !! Co ludziom daje prawo zaglądanie mi do sypialni..😡
-
squirrel wrote:W moją coś dzisiaj wstąpiło i strasznie płacze od godziny. Daliśmy jej przeciwbólowy bo to chyba przez te zęby taka rozdrażniona.. A do południa była w takim dobrym nastroju. Nawet sama w rączce zjadła pierwszy raz wafla ryżowego, popiła wodą z budonu, bawiła się aż tu teraz taka histeria, że nie pamiętam kiedy ostatnio aż tak płakała. Nic nie pomaga? Nosidło, wózek, ręce, cycek.. wszystko na nie. Ewentualnie na chwilę jak ją coś zainteresuje np. jak kawa się robi w ekspresie albo pranie to wyłączy syrenę a potem znowu
-
Lavendova wrote:Moja też się wybudza w dzień chyba że akurat leży na mnie na poduszce ciążowej lulana do snu i oczywiście odłożyć jej nie mogę. Generalnie nic nie mogę w domu zrobić pfff w domu, ja nawet sikac nie mogę iść sama. Dosyć mam juz tego! Ja nie wiem jak funkcjonuja matki z hnb ale moja doprowadza mnie juz do szalu. Rozplakalam ske wieczorem z tego stresu i bezsilności. No i ofkors byłam całą sobotę sama, tatus szanowny wrócil uwaga o 22 z pracy 🤣
No more kids ever. Enough is enough😂
-
Olek o 19 poszedł już spać. I co z tego jak i chwilę się budzi, płacze, nawet ze mną spać nie chce, na rękach też nie jeszcze ewentualnie wózek w końcu. Mam nadzieję że ta dwójka się przebija bo serii zaraz zwariuje przez te pobudki.
Jeszcze mąż tak mnie zdenerwował na noc. Standard ostatnio.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 07:25
-
U nas tez bylo to stawanie na czworaka we snie...
Na szczescie ona stawala na czworaka po czym po chwili padala na brzuch i spala dalej, bez wybudzania sie...
Teraz za tomod dwoch dni budzi sie i staje przy lozeczku, po czym sie kladzie ale jeszcze sobie pojojczy zanim zasnie na dobre...
Dzis chyba ze 3 razy tak stawala🤦♀️ dobrze ze nie trzeba do niej wstawac w tym momencie, bo chyba bym oszalala...
Jeszcze od wczoraj jej paplanina mamamamamamama, tatatatatatata, papapapapapapapa, dzidzidzidzidzi itp zamieniła sie w MAMA! Wczoraj po przebudzeniu stanela przy lozeczku i z rozpacza mama! Bawila sie i wyszlam z pokoju mama! I w kazdej rozpaczy mama!
Caly czas proponuje, zeby jednak domagala sie taty, ale nie chce😂
Dzis pobudka o 8 i juz od rana drepcze przy narozniku...
Popoludniu idziemy na urodziny, to bedzie atrakcjakozalia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Eilleen wrote:Mam nadzieję że jednak jest jakaś nadzieja a to badał zwykły ginekolog?
Co to znaczy zwykły? nie chirurg ale przy szpitalu prywatnym gdzie można robić cc więc taki z wyższej półki a nie na NFZ.
Dobrze że mój tak nie daje popalić.. U nas jest mamamamamma jak mu źle i czołga się w moja stronę. Tak mama nie usłyszę, z radości to tylko ababba i tatatata
Mi coś strzelili w plecach i jestem na ketonalu i maści z naproxenem obu mi szybko przeszło.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta u nas tak samo... jak wesolutka to tatatatatata, bababababa, papapapapa, dzidzidzidzi, a jak jest rozpacz to mamamama i szuka mnie wzrokiem albo gna w moja strone...
Kurcze, oby szybko przeszlo! Chyba najgorsze co moze byc, zwlaszcza jak maluch w domu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mój mówi mama jak chce jeść albo śpiący a tak to ciągle baba. Raz tata było.
Wróciliśmy z zakupów. Olkowi kupiłam parę par spodenek h&m i kik. W h&m takie wąskie w pasie że szok. Jedne tylko pasowały a były takie fajne z szelkami.
Pola była jeszcze w centrum zabaw. Ale się wybawiła.
Miłej niedzieli
-
Ania, gdzies slyszalam od kogos ostatnio, ze ubrania h&m dla chlooca wypadaja mniejsze, a dla dziewczynek wieksze i chyba cos w tym jest...
U nas gacie h&m w wiekszosci za szerokie w pasie jak dobre na dlugosc🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700