Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas noce to też tragedia ostatnio, cieszę się, że mąż od środy do niedzieli w domu to trochę odsapnę, bo czasami to już płaczę ze zmęczenia i bezsilności... Jak się skończą nocne wędrówki po łóżeczku zakończone płaczem, to znów zęby wystartują.
Filip wczoraj chyba zapomniał się i siedząc runął do tyłu... -
A my wyjechaliśmy wczoraj wieczorem na wieś, zastanawialiśmy się czy jechać bo ta pogoda się zmienia ale jest fajnie słonecznie. Ogólnie to mała dzielnie zniosła podróż ale nie wyspała się przez to i trochę marudzi. Już zalicza 2 drzemkę wiec czuje ze dziś ich sporo będzie.
Moja tez już zaliczyła upadek na matę, podłogę drewniana i płytki. Nie dam rady jej zawsze upilnować, siniaka miała raz. Poza chodzeniem przy meblach od kilku dni trenuje tez powrót z pozycji stojącej do siadu/klęku. Widać ze robi to z zamiarem tak ostrożnie
-
nick nieaktualny
-
Moj od kilku dni intensywnie się podciaga na czym tylko może, w sumie odkąd wróciliśmy ze Świat od rodziców to tyle nowych rzeczy potrafi. Dzisiaj musimy opuścić łóżeczko bo wcześniej go nie interesowało a teraz sekunda i na kolanach i się wychyla.
Dzisiaj pobił rekord zasikania pieluszki i pajaca. Trzy zmiany w ciągu nocy, masakra. A kreci się w nocy, ze glowa mała, przed drugą to taki płacz urządził. Teraz mi tu wspina się po mnie i jeczy a mi zaraz glowa peknie 😨 a tatus na ryby sobie pojechał, kurde kiedy ja gdzieś wyjdę zeby się zrelaksować.
Ja to nie pamiętam kiedy szpilki miałam na stopach, wcześniej cały czas moglam w nich chodzić a teraz wszystko leży☺
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Z tą blizna to jest bardziej tak że to nie przeszkadza w codziennym życiu, ewentualnie powoduje rozciagniecie się miesiączki, takie jeszcze dokapywanie np bo coś tam w tym ubytku zostaje i wypada później.. I ja doczytałam że wi3kszosc gibekologow nie sprawdza tak dokładnie, kobiety się nie badaja i dlatego dowiadują się o tym w następnej ciąży, gdzie macica się rozciąga i może powodować problemy.
U mnie noc całkiem ok, 1x mleko. Jestem u rodziców, mąż wrócił do domu bo chodzi do pracy, więc sama mam łóżko dla siebie, a po mleku biorę małego i ładnie śpi jedynie zaczął zasypia o 21.. A wstaje normalnie.
U nas też zimno więc siedzimy w domu. Ja uważam że nie ma sensu wychodzić jak nie trzeba w taką pogodę bo dla mnie to też żadna przyjemność
W buty weszłam po 29 tygodniach od porodu dopiero, musiałam kupić na jesień nowe rozmiar większe, a teraz są ok. W szpilkach też nie mam okazji chodzić ale kupiłam dwie pary na deezee na większy rozmiar żeby coś mieć niestety zauważyłam że jak jest ciepło puchna mi stopy więc pewnie sandałki muszę mieć większe niż buty zimowe.
A jeszcze pytanko czy któraś może kupowała albo dostała ta "inna obrączkę" o wadze proporcjonalnej do wagi dziecka? Bardzo mnie ona kusi ale jestem ciekawa opini. Akurat u mnie muszę indywidualnie się dogadywać bo mam dziecko ponad 4,5kg no i ja oprócz obrączki, i pierścionka zareczyniwego to nie mam pierścionkowWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 10:47
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Cześć Dziewczyny, wieki mnie nie było, w sumie odkąd wróciliśmy do Polski. Mąż rozkręca biznes i jestem z Agatka sama,więc życie mnie pochłonęło.
Agatka rośnie duża dziewczyna, nie mieści się w siatkach centyl jeśli chodzi o wzrost. Powoli zaczyna czworakowac. Uwielbia towarzystwo i wtedy jest zadowolona . A to czy mama ogarnęła obiad czy nie to ja nie obchodzi.
Wyobraźcie sobie po takich długich staraniach okres mi się tydzień spóźnił. Ja oczywiście nawet się nie zorientowałam,dopiero jak zaczęłam plamic A plamienie nie zmieniło się w okres sprawdziłam apke. Tydzień spóźnienia. Zrobiłam test i pozytywny. Trochę się martwię bo Mała dalej karmię i czuje wtedy lekki ból brzucha,cały czas myślałam że okres idzie. Agatka zje butlę ale przy cycusiu tylko zaśnie. Boję się co to będzie. Trzymajcie kciuki. Byłam zrobić dziś badania, także zobaczymy czy się uda jestem w mega ciezkim szoku, naprawde tyle sie staralismy a tu teraz, jeszcze częstotliwość zblizen raczej raz na 2tyg czy coś w ten deseń A tu taki numer. No istny szok.Marta..a, 1ania1, PLPaulina, kozalia, Kasiaja, pumka1990, Lavendova, Ania241188, Paulinaaa, marcela123, misia-kasia, Dooti, Eilleen, Zuuziia lubią tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJusta gratulacje !!! ale to wzruszająca wiadomość
Ja tez jak słyszę uderzenie jakiekolwiek to od razy ciśnienie mi skacze, nawet jak to nie Ola. Wczoraj stanęła przy stoliku kawowym, sięgnęła po jajko drewniane i tak się ucieszyła, ze puściła się obiema rękami i stanęła bez trzymania. Cały stolik mamy obstawiony, żeby sobie krzywdy nie zrobiła, ale ona wcisnęła się w jedno miejsce, gdzie kant był nie zasłonięty i tam postanowiła stanąć. Serce mi zamarło! Mąż jak chybął do niej, ale nie zdarzył. Całe szczęście pacnęla na tyłek, a nie głową w kant, bo nie wiem co by było... zawału dostaliśmy !Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 11:35
justa8902 lubi tę wiadomość
-
Justa gratulacje jest pierwsza ciężarna, spokojnej ciąży życzę
U nas tak sobie, Filip szoruję zębami po sutku i boli po karmieniach... I nie to, że gryzie, tylko dotyka tymi zębami i drażni ja chodzę ostatnio okropnie rozdrażniona, karmienia nocne doprowadzają mnie do szału, a jeszcze Filip dzisiaj w nocy nie chciał zasnąć.
Za to kupiliśmy w sobotę nowy fotelik pojechalismy do 8 gwiazdek w Poznaniu, doradzili nam axkida, jestem pod wrażeniem profesjonalizmu sprzedawców i podejścia do dzieci, Filip był zachwycony jedynie marudzi nam w aucie teraz, inna pozycja, bardziej zabudowane koło głowy i jeszcze nie wymyślił jak patrzeć żeby widzieć drogę. -
A my wczoraj skończyliśmy 9 miesięcy
Lavendova, PLPaulina, 1ania1, Ania241188, justa8902, marcela123, misia-kasia, Dooti, Kasiaja, Eilleen lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Wow justa gratulacje! Życze nudnej ciąży! I bezproblemowego starszaka, żeby dał ci też chwile w ciąży odpocząc:)
My jeszcze nie mamy problemu żeby mała sobie coś zrobiła bo narazie nawet jej nie w głowie czworaki a co dopiero stawanie. Tzn podnosi dupke, jak siedze z nią na macie to sie po moich nogach wyspina ale to chyba tyle:pjusta8902 lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyJusta gratulacje! Życzę spokojnej ciąży
Marta ja mam od dawna podczas okresu takie dokapywanie po kilku dniach, może to rzeczywiście cos wspólnego z blizną. Nie pamiętam czy miałam to przed 1 ciąża. Na endo to staraczki mają sposoby np ananas, winko, migdaly itd
justa8902 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Jest też dużo leków na poprawe endometrium
Przy staraniach szukałam różnych sposobow.. i z chęcią sie dowiem co pomaga (na przyszlosc)
Ja wiem o witaminach, wiesiolku, acard, hmmm w klinice niepłodności stymulacja estrogenami. Cos jest jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 12:49