Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pumka super, że jesteście już w domu 🙂
Ja czekam na wieści od siostry, martwię się o nią bardzo, jest wrażliwą osobą, muszę do niej dzisiaj koniecznie pojechać, w zasadzie to chciałabym być przy niej cały dzień, no, ale nie mam z kim Filipka zostawić.
U nas znowu paskudna pogoda, 5 stopni i pada. -
1ania1 wrote:Pumka super, że jesteście już w domu 🙂
Ja czekam na wieści od siostry, martwię się o nią bardzo, jest wrażliwą osobą, muszę do niej dzisiaj koniecznie pojechać, w zasadzie to chciałabym być przy niej cały dzień, no, ale nie mam z kim Filipka zostawić.
U nas znowu paskudna pogoda, 5 stopni i pada.
U nas przymrozek
-
Czy któraś z Was używa aspiratora do odkurzacza? Mam zwykły, ale nie daje rady. Teraz muszę kupić ten i nie mam pojęcia jaki. PomóżcieEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Czy któraś z Was używa aspiratora do odkurzacza? Mam zwykły, ale nie daje rady. Teraz muszę kupić ten i nie mam pojęcia jaki. Pomóżcie
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5706815493
Pumka my mamy ten, u nas sprawdza się super. Małemu średnio się podobało takie odciąganie, ale pomogło.pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypumka1990 wrote:Czy któraś z Was używa aspiratora do odkurzacza? Mam zwykły, ale nie daje rady. Teraz muszę kupić ten i nie mam pojęcia jaki. Pomóżcie
https://www.doz.pl/apteka/p131142-Katarek_Complete_aspirator_kataru__NaCl_1_szt.pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Ania, dobrze, ze siostra ma takie wsparcie! Bedzie jej bardzo potrzebne teraz... mi sie byko mega ciezko pozbierac po wszystkim
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Serio używacie tych aspiratorow? Ja mam fride, użyłam może 2 razy.
-
Aniu, bardzo mi przykro, ja przez to przeszłam 3 razy, wiem co się wtedy czuje. Ja leżałam w szpitalu za pierwszym razem 6 dni, ale to dlatego że jeszcze był cień szansy że ciąża zacznie się rozwijać, potem dwukrtonie wychodziłam wieczorem tego samego dnia po zabiegu. Uściskaj mocno siostrę, będzie ciężko ale da radę.
U nas od rana buczenie i płacz, wstał o 7.30 a już weszła pierwsza drzemka, zapowiada się długi j ciężki dzień. Mam nadzieję że to tylko zęby (4 na raz idą u góry) a nie zapowiedź choroby, trochę mnie ta wczesna drzemka przeraziła.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ania ja nawet nie próbuję sobie wyobrazić co się wtedy czuje
Pumka super że jesteście w domu.
A co do aspiratora to ja też mam fridę, generalnie tak jak pediatra jestem za tym żeby nie odciągać jak nie trzeba. Lepiej jak nos sam się czyści, tej fridy użyliśmy kilka razy w nocy podczas choroby, no bo w nocy wiadomo, że nosek się zatyka najbardziej. W dzień chyba raz jeden tylko odciągaliśmy. Tak piskam wodą morską i patrze jak glutki wypadają No i tylko mąż ma siłę jej użyć ja jakoś nie potrafię
A teraz jak ma katar to lepiej to znosi, bo już wstaje itp. więc łatwiej mu się nos oczyszcza, jak był taki leżący to było trudniej bo na siłę go na brzuszek kładłam6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas też już drzemka. W końcu pożegnaliśmy na dobre wózek jeśli chodzi o drzemki w ciągu dnia. Nie mogłam w ogóle nic zrobić bo bałam się że mały mu wypadnie jak się przebudzi, a teraz śpi w łóżeczku, a jak mogę coś w domu zrobić.
Oczywiście szumiś musi być włączony, bez tego nie zaśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 10:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie uważam że w ciągu 10 Msc - 3x katar to jakoś dużo. Kontakt z rodzicami. Innymi dziećmi. No łapią infekcje..
Tego do odciągania samemu nie brałam pod uwagę. Ze względu na astmę i obrzydzenie. 🤣
A to żeby zbyt często nie odciągnąć to prawda. Ale też trzeba myśleć o obserwować dziecko.. Bo jeśli tego wymaga to odciągac a nie twardo trzymać się zasady "pediatra kazał tego nie robić". 😊.
Hania np nie ruszy jedzenia z gilami. Więc robimy przed posiłkiem. ☺️
U nas Drzemka wypadnie tak jak zwykle pewnie.. Zacznie się przed 12.. 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 10:37