Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiaja wrote:Zuzka tylko Nutramigen więc ja wyboru nie mam. Kaszki robię na wodzie te zbożowe i do tego wlewam koktajl z banana i kiwi na mleczku kokosowym pyszne wychodzi. U nas mało idzie mm w ciągu dnia 2 butle po 120, na wieczór to max 180ml z kaszką Sinlac z butli ciągnie i nad ranem 120 ml. A tak to obiadek ze słoiczka (ze względu na alergie nie chce mi się jej osobno gotować) Antek w jej wieku już normalnie nasze obiady jadł. No i dwa razy kaszka z owocami. Jakieś chrupki kukurydziane też wpadną.
Byłyśmy w końcu na szczepieniu 💪 wg kalendarza to dzisiaj było to z 3-4 miesiąca 😅 więc idziemy jak burza 🤣 A i tak stało to szczepienie pod makiem zapytania bo Antek wczoraj obudził się wirusowym z zapaleniem spojówki 🤦♀️ Na szczęście ten wirus nie jest przeciwwskazaniem więc poleciałam zaszczepić. Na pneumokoki jeszcze w ogóle nie była szczepiona. Gdy mi się uda przyjść na szczepienie to akurat nie ma tej szczepionki w przychodni
Mąka ryżowa 53,8%, mączka chleba świętojańskiego 15%, sacharoza, maltodekstryna, oleje roślinne, węglan wapnia, syrop glukozowy, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), fosforan sodu (przeciwutleniacz), witaminy (C, niacyna, E, B1, A, B2, B6, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna, D, B12), pirofosforan żelazowy, siarczan cynku, jodek potasu, kultury bakterii Bifidobacterium lactis.
-
Ania241188 wrote:Mnie to irytuje jak muszę obiad robić. I stoi i ciągnie za nogawki i ryczy. Dam łyżkę minuta spokoju i tak wkoło aż brakuje rzeczy żeby mu dać 😅
Też się na mnie uwiesza. Jak tylko.zobaczy że łazienka jest otwarta czy sypialnia to leci z taką radością. Tak samo balkon jak na moment otworze. No cyrk
-
Eilleen wrote:Patrzylas skład tego sinlac?
Mąka ryżowa 53,8%, mączka chleba świętojańskiego 15%, sacharoza, maltodekstryna, oleje roślinne, węglan wapnia, syrop glukozowy, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), fosforan sodu (przeciwutleniacz), witaminy (C, niacyna, E, B1, A, B2, B6, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna, D, B12), pirofosforan żelazowy, siarczan cynku, jodek potasu, kultury bakterii Bifidobacterium lactis.
[/url]
-
To jutro i mój mąż ma urodziny ale ja poszłam na łatwiznę i zamówiłam tort a na obiad idziemy do knajpy. Namówiłam go żeby sobie wziął dzień wolny w pracy.
Moja wszędzie chodzi ale do gabinetu męża ma zakaz jak pracuje. Wiec jak tylko zobaczy uchylone drzwi to pędzi ile sił w nogach Ja się przejmowałam na początku gryzieniem klapek czy opieraniem się na sedesie ale nie przypilnuje jej zawsze, nic jej nie jest póki co.
Lecę do fryzjera zaszaleć. Mąż dziś usypia małą, oby było bez problemu
-
Ania straszna wiadomość. Musicie siostrze dać teraz dużo wsparcia. Sama przeżywałam to 5 lat temu. W szpitalu położyli mnie z 13 latka i z kobietą na końcówce ciąży a ja swoje straciłam. Byłam zdołowana bo miała parę razy dziennie ktg i słyszałam jak biło serce jej dziecka. Potem jak koleżanka zaszła w ciążę to płakałam bo ja już nie byłam a tyle się staraliśmy.
Napewno bliskość rodziny się jej przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 19:46
-
Sama się popłakałam jak do mnie zadzwoniła. Dzisiaj jeszcze u niej byłam, cieszyła się, że jedzie na wizytę, a tu taka wiadomość. Jutro popołudniu pojadę do niej do szpitala.
Lekarka raczej się nie pomyliła, za duże doświadczenie i za dobry sprzęt, aby mogło dojść do pomyłki 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:04
-
nick nieaktualny
-
A my już od 14 w domu
Existenz, e_mii, Lavendova, Zuuziia, Ania241188, PLPaulina, misia-kasia, 1ania1, Eilleen lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyPumka super że w domu! ☺
Ania to przykre... Nie wyobrażam sobie tego 😭
Dają chyba kilka tabl a jak nie zacznie sie naturalnie to łyżeczkuja... Okropne! 😭
Dużo wsparcia dla siostry. A ma zbadane mutacje krzepliwosc itd może trzeba acard heparyne włączyć itd... -
Ania, tak strasznie mi przykro😭 sama przez to przechodzilam, wiec doskonale wiem hak strasznie jej teraz ciezko
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
misia-kasia wrote:To jutro i mój mąż ma urodziny ale ja poszłam na łatwiznę i zamówiłam tort a na obiad idziemy do knajpy. Namówiłam go żeby sobie wziął dzień wolny w pracy.
Moja wszędzie chodzi ale do gabinetu męża ma zakaz jak pracuje. Wiec jak tylko zobaczy uchylone drzwi to pędzi ile sił w nogach Ja się przejmowałam na początku gryzieniem klapek czy opieraniem się na sedesie ale nie przypilnuje jej zawsze, nic jej nie jest póki co.
Lecę do fryzjera zaszaleć. Mąż dziś usypia małą, oby było bez problemu
Ja torta robilam na szybko, bo niczego nie planowalismy, az tu mi maz meldyje, ze dwoch kolegow z pracy sie zapowiedzialo, ze wpadna...
No to trzeba bylo szybko cos wyczarowac, bo tak glupio... szybko torta strzelilam najptostrzego jaki mi do glowy przyszedl, mieso zamarynowalam, no i cale szczescie bo jeszcze z zaskoczenia popoludniu wpadla ciocua z wujkiem meza, a wieczorem jego kuzynka z rodzina przyjechali...
Dopiero teraz znajomi wyszli...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700