Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe no my już przygotowani bo braciszek to na nas wymusił i szafki zabezpieczone 😉 Zuza nie ma szans 😅 właśnie próbuje się z nimi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87e45fa6c936.jpg
PLPaulina, 1ania1, pumka1990, chabasse lubią tę wiadomość
[/url]
-
Zuzka od wczoraj odrzuciła całkowicie stałe posiłki 🙉 Mam nadzieje, że to potrwa chwilkę. Na szczęście sen się nie zmienił jedna drzemka w dzień 2-3 godziny i druga 0,5-1 godz. Noce też spokojne, pobudka na mleko koło 5 początek dnia 8-9. Mam nadzieje, że chociaż to się nie popsuje jak jedzenie 😩[/url]
-
Mam nadzieję, że ten kaszel nie jest początkiem choroby 😑 w sobotę na tym weselu to mi samej było zimno przez tą klimatyzację, dobrze, że wzięłam że sobą dla małego coś cieplejszego, bo by tam zamarzł, a i tak nie wiem czy nie przez to ma kaszel.
-
Ania popsikaj mu do noska wodą morska może suche powietrze i ma przesuszona sluzowke i gardło
My pierwszy raz dzisiaj w piaskownicy, wcześniej nie za bardzo wiedziałam co by miał tam robić jak siedział słabo ale przesypywanie piasku to fajna zabawa więc odrazu komplet w pepco za 5 zł kupiony i będziemy jeździć najgorzej że u nas huśtawki są tylko takie dla starszych dzieci i nie ma jak się hustac, tylko u mnie na kolanach ale to wtedy nie mogę ogarnąć żeby się prosto hustac jak jedna ręka trzymam go a jedna łańcucha ;p6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
My juzbpo spacerze, wyszlysmy po 9 zaraz po sniadaniu i niedawno wrocilysmy, bo goraco sie zaczyna robic...
Juz powoli wyglada na padnieta, wiec zaraz pewnie drzemka, a pozniej bedzie taplanie w muszli na tarasiku😁
Kolejny spacer pewnie blizej wieczora
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
PLPaulina wrote:Marta a co już siada sam?
U nas pobudka przed 10. (ciężka noc)
Właśnie idziemy na plac zabaw 😄
Na kolana siada sam, a na pupie muszę go posadzić.. za to bez problemu z siadu idzie do raczkowania. Wydaje mi się, ze go to nie kręci takie zwykłe siadanie bo na kolanach szybciej może przejść do raczkowania/czołgania i dlatego normalnie jak człowiek nie siada w piaskownicy chwilę posiedział, trochę stał bo na środku jest taki jakby stoliczek i tam sobie stał i się bawił
ja tam się nie złoszczę i nie trzymam sztywno tego, że posadzić nie wolno, za rączki pochodzić nie wolno itp. o ile to nie jest główna forma aktywności a jakieś tam krótkie przerywniki to nie widzę problemu wszystko tylko z głowa i umiarem. Taki typ mi się trafił, że usiądzie na sam koniec, za to wczoraj raczkował dookoła pokoju z płaczem za mną bo on raczkuje jak chcę wstać przy czymś to te parę kroczków robi przed no i chciał na mnie się wspiąć a ja mu się odsuwałam więc z takim żalem i bólem raczkował do mnie w końcu go wzięłam na ręce, wytliłam i wyłaskotałam w nagrodę6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyOgólnie siadanie to przerywnik.. ☺️
U nas siad też był nieatrakcyjny (ale to po 7msc). Siadała od czasu do czasu..
I nam fizjo mówiła gdy nie będzie siadać po 10msc to zaczniemy się martwić..
Ale już co miała na myśli to nie wiem. 🤷🏻♀️
Jaki upał.. 😥 Ja zgarzana.. A panna pod parasolka wracała.. (już albo dopiero śpi). Ale co tu się dziwić jak o 10 pobudka...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29f5ea965669.jpg
Edit.. Pierwszy okres po porodzie trwa.. W te upały czuje się fatalnie.
Leci jak z kranu.. 😑 Ból jedynie mniejszy. Te krzyżowe bóle jeszcze mnie nie dopadły.. Skończy się to można śmiało powiedzieć "czas rozpocząć 1 cykl starań" 😀😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 13:39
Kasiaja, 1ania1, pumka1990, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój to wogole w bluzce i pieluszce żeby to body nie obciskalo dzisiaj z rana miał krótkie spodenki i body krótkie ale chlodnawo było
Do 10msc to pewnie chodziło o siedzenie stabilne jak jest dziecko posadzone siadać do roczku ma czas
Edytka tylko po co siedzieć jak można stać6cs: 08.2018 - synek
-
U nas jak jest ciepło to tylko pampers albo i bez. I wtedy siedzimy na kocyku, nie wozimy sie w wózku. Ale dzisiaj wietrznie i mamy bluzke z krótkim rękawkiem i spodenki do kolan.
Marta moja jaszcze nie stoi, jedynie na kolankach stanie tak jakby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 15:25
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyJak wyszlysmy to wcale nie było ciepło.. Chłodno nawet 😄 wiatr, zero słońca. ☺️
Potem się zrobiło. Więc skonczyłysmy zabawę i do domu.
I to ciepło tylko gdy wracałysmy do domu. 😄 kilka minut.
Ja staram się nie kisic na spacerach w wózku w upały.. Idziemy albo rano albo po 18. ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 16:09
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Mój to wogole w bluzce i pieluszce żeby to body nie obciskalo dzisiaj z rana miał krótkie spodenki i body krótkie ale chlodnawo było
Do 10msc to pewnie chodziło o siedzenie stabilne jak jest dziecko posadzone siadać do roczku ma czas
Edytka tylko po co siedzieć jak można stać
Ale kiedyś pisałam każdy fizjo twierdzi inaczej.
Hania stabilnie siedziała posadzona dawno. Ale my nie praktykowaliśmy tego. ☺️