Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas jest ok 12-12,5h noc i 2,5-3,5h w dzien
Oczywiscie sa wyjatki od reguly jesli o dzien chodzi, bo w nocy to moge na palcach jednej reki poki co zliczyc ile razy nam sie jakis odchyl zdarzyl...
Ale ona od poczatku dosyc spioszek, bo jak byla jeszcze malutka noworodek, 2/3 miesieczny szkrab i zasypiala tak juz na noc kolo 22 to budzila sie ok 3-4 razy na karmienie i pierwsza aktywnosc miala wtedy kolo 11 dopiero, wiec jak wstawalismy o 9 to na spokojnie.prysznic, sniadanie i dopiero sie mala budzila...
Pamietam raz jak ja kolo 8 nakarmilam i poszla dalej spac, a ja z nia i maz pisal zmartwiony, czy cos sie stalo, ze sie nie odzywalam rano, a my spalysmy do 11:40!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Z mężem podjęliśmy decyzje, że kupujemy robota sprzątającego ale się cieszę! Bo tak to codziennie z miotłą latam,raz w tygodniu wielkie odkurzanie, a po deszczy to wszedzie piach. Jeszcze żeby tylko był robot który sprząta z blatów w kuchni...
-
PLPaulina wrote:Mąż też chciał. Ale po obejrzeniu testów. I u kogoś efektów zadowolony nie był. ☺️ Odkurzamy cidziennir😅
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Z mężem podjęliśmy decyzje, że kupujemy robota sprzątającego ale się cieszę! Bo tak to codziennie z miotłą latam,raz w tygodniu wielkie odkurzanie, a po deszczy to wszedzie piach. Jeszcze żeby tylko był robot który sprząta z blatów w kuchni...
Ja mam taki3go za 600zl z alieexpress i generalnie daje radę tak 2h jeździ i chyba to jego wada że tak długo to trwa więc dobrze go puścić jak się idzie na spacer. Natomiast i tak trzeba co jakiś zaś użyć zwykłego odkurzacza
Edit trzeba żeby jakieś zakamarki odkurzyć, za drzwiami itp bo On sobie ich nie otworzy/zamknie. Mam jednego kota
Nie ma paproszkow żadnych nawet rozsypany żwirek wciąga. Mam taki drewniany
Moje dziecko goni odkurzacz czy to ten samojezdzacy czy zwykły
Jeszcze dopisze że ja mam taki co nie poradziłby sobie z dywanami bo nie ma rolki tylko zasysa jak ale nie mamy dywanów więc taki wybraliśmy.
My mamy tego bezowego v5s czy coś takiego..
https://m.pl.aliexpress.com/store/v3/home.html?shopId=2792173&sellerId=230147122&spm=a2g0n.home.search-bar.10.114e57b11ssPMi&pagePath=index.htmWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 09:15
nesssssa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja chcialam robota, ale moj maz stwierdzil, ze nic nie odkurzy tak dobrze jak on😂
Stanelo na tym, ze chyba bedziemy sie rozgladac za takim pionowym, bezkablowym na szybkie akcje, typu pies nakruszyl smakolykami, czy mala nakruszyla...
U nas akurat ona sie odkurzacza nie boi i za nim lata, czasem pociagnie kabel i wylaczy z pradu, trzeba tez uwazac i patrzec zanim pojdzie sie dalej, bo czesto staje przy odkurzaczu...
Za to moj pies zawsze na odkurzacz szczeka i atakuje szczotke...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Liczymy się z tym, że trzeba co jakiś czas odkurzyć porządnie, ale właśnie potrzebuje zamiennika miotły :p i właśnie uruchomić idąc na spacer i powiedzieć "jak wrócę to ma być czysto!" a zakamarków nie mamy, jedynie bardzo wysokie łóżko, pod którym pełno kurzu i narożnik na nóżkach i tam też sie zbiera kurz. A zwykły odkurzacz mamy z tak mocna siła ssącą, że trzeba trzymać dywan i z Filipem na rekach nie dam rady :p
-
Oj ja też myślę o tym robocie, Stasko zawsze lubił odkurzacz a teraz jak go włączę to z wielką histeria ucieka gdzie się da, ale jak mąż jest to zagląda gdzie odkurzam i później szybko do niego się chowa, więc tak jakby chciał się bawić. Dlatego jak chce odkurzyc jak jesteśmy sami to muszę w wózek go pakować.
U nas noce są beznadziejne, ciągle się przekreca z boku na bok, któraś noc koło 1 płacz i nie chce się uspokoić i później w ciągu dnia zmęczony i dosypia. Wczoraj pierwsza drzemke miał 2,5 druga prawie godz ale z obydwu musiałam go budzić bo musieliśmy wyjść z domu. Ja dzisiaj czuję się jak wrak, głowa mi pęka. A ogólnie nocny sen to od około 21. 30 do 7.30 ale z milionem obrotów i dziwnych akrobacji i matka prawie nie śpi. Ehh 😱Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ciwrpliwa no nie ma bata żeby taka maszyna lepiej odkurzyla ale dla mnie to jest ułatwienie bo on sobie na codzień jeździ a ja raz w tygodniu robię takie generalne porządki i gdzie trzeba poprawiam6cs: 08.2018 - synek
-
Marta, poki moj maz jest zdania, ze odkurzy lepiej i faktycznie to on kazdego dnia odkurza, to ja mu nie wrog, niech odkurza zamiast robota😂
Jakby to na mnie spadalo, to walczylabym dalej o robota😂
A tak to mi pionowy wystarczy zeby jedyny dywan w mieszkaniu szybko przeleciec i na inne szybkie akcje, zeby calego odkurzacza dla dwoch minut nie wyciagacMarta..a lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Justa a który dokładnie model tego odkurzacza? Bo może też się skuszę. Żeby z grubsza ogarniał bo nie mam czasu z małą latać z odkurzaczem co chwilę przy zwierzakach i rozszerzaniu diety...dzisiaj śniadanie nam 1,5 godziny zajęło. Najpierw omlet się robił i robił z tego przepisu na alaantkowe, a potem jedzenie trwało i trwało😅
U nas straszne problemy z piciem...z bidonu ze słomką to ze 3 łyki pociągnie, z doidy chlapie i tylko tam ręce sobie myje...
Dziewczyny od wielopieluchowania po co są gatki wełniane? Otuacze to jasne, a gatki?
Udało mi się te odparzenia ogarnąć chyba tymi tetrami w końcu i teraz na noc jest dada i na wyjścia, ale w domu lata w wełniakach. Za moment pewnie się odważę wyjść w wełniaku też.
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Marta, poki moj maz jest zdania, ze odkurzy lepiej i faktycznie to on kazdego dnia odkurza, to ja mu nie wrog, niech odkurza zamiast robota😂
Jakby to na mnie spadalo, to walczylabym dalej o robota😂
A tak to mi pionowy wystarczy zeby jedyny dywan w mieszkaniu szybko przeleciec i na inne szybkie akcje, zeby calego odkurzacza dla dwoch minut nie wyciagac -
Nesssssa jeszcze nie wiemy który w tym miesiącu mamy dużo wydatków, więc dopiero w połowie lipca bliżej ogarniemy temat.
Filip spał 2,5 godziny! Jeszcze mu to się nigdy nie zdażyło :p ciekawe kiedy bedzie druga drzemka...pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my dopiero zaczelysmy pierwsza drzemke. Niestety w drodze powrotnej z gimnastyki. I teraz muszę spacerować. 🤦🏻♀️ Ale bardzo szybko zasnęła, nie spodziewałam sie. Dopiero 3h aktywności, nawet niecałe 😲
Dziś rozdawali medale i dyplomy 😍 zajęcia wakacyjne czas zacząć.
Mama dziś pozbyła się dzięki temu ładnej sumy pieniędzy 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 11:57
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Dziewczyny od wielopieluchowania po co są gatki wełniane? Otuacze to jasne, a gatki?
Udało mi się te odparzenia ogarnąć chyba tymi tetrami w końcu i teraz na noc jest dada i na wyjścia, ale w domu lata w wełniakach. Za moment pewnie się odważę wyjść w wełniaku też.
Gatki działają jak otulacz ja zakładam na formowanke to taka pieluszka bez warstwy nieprzemakalnej na drzemki czy na noc, wtedy gatki są wygodniejsze bo nie ma dodatkowych napek czy rzepow tak samo lqnolinujesz. Tylko pod gatki musi być coś spięte, a w otulacze można wsadzić wkład bo się trzyma
Nesssa ja dałam link do takiego co ja mam odkurzacza jakbyś chciała spojrzeć.nesssssa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek