Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam iRobot Roomba 780 (trochę stary model bo jest ze mną już od 5 lat) i uważam to za najlepszy zakup ever! Nie wyobrażam sobie życia bez niego, zwłaszcza przy dzieciach. Moj żadnych paprochów nie zostawia, BA nawet lepiej i dokładniej odkurza niż tym ręcznym my 🙈😅 Teraz przymierzam się do zakupu tego myjącego iRobot Braava tylko najpierw muszę kupić suszarkę do prania automatyczną bo na jesień, gdy oba maluchy będą w żłobku to nie nadążę suszyć ubrań 🙈
nesssssa lubi tę wiadomość
[/url]
-
squirrel wrote:Czy tylko ja z mam które jeszcze karmią nie ma okresu ? Ze mnie to zawsze ciężki przypadek. Jakbym tak chciała kolejne dziecko to znowu pod górkę😛
-
Ale cisza tutaj dzisiaj! Moja dziś baaaardzo płaczliwa, popołudniu dostała czopek z paracetamolu bo to ewidentnie wina zęba, ślini sie co sie jej praktycznie nie zdarza i nie chce jeść. Zjadła troche pomidora na śniadanie, obiadu nie chciała tylko sie popłakała, wieczorem troche bułki z masłem i z 2 łyżeczki jogurtu. Popołudniu jeszcze tubke jej wcisnęłam, ale nawet arbuza nie chciała. Taki mały apetyt rzadko nam sie zdarza, oby jutro było lepiej.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
U nas przez zęby to nocne pobudki. Nawet nie zlicze ile ich jest... Na szczęście się nie wybudza tylko płacze z zamkniętymi oczami.
Tak mnie Olek ostatnio ugryzł w nogę że mam siniaka i 2 małe strupki w miejscu wbicia zębów. Głodny był chłopak a matka za długo mleko szykowała 😂
W ogóle jak widzi że jemy to też musi dostać pomimo że dopiero pił mleko i weźmie dwa gryzy ale jakbyśmy nie dali to jest taki krzyk.
Wczoraj na obiad zrobiłam pierogi leniwe ze słodką bułką tartą z przepisu Ani Starmach. Pyszne były. Dla Olka oczywiście bez tej panierki.
Olek powoli daje kroczki. Chociaż widać że boi się iść nadal. Jeszcze jak coś stoi blisko to da te dwa kroki ale jak już dalej to raczkuje.
Ostatnio przy zmianie pampersa (na stojąco, a ja kucałam) tak uderzył mnie przez przypadek w kość policzkową że na 2 sekundy straciłam świadomość, prawie zemdlałam. Już leciałam na ziemię ale się ocknęłam. Potem aż mi się nie dobrze zrobiło. Ma siłę chłopak po tacie 😅😅 myślałam że będę mieć siniaka na pół twarzy ale na szczęście nic nie wyszło.
Mało mam czasu na pisanie bo Olek zrobił się tak absorbujący. We wózku siedzieć za długo nie chcę. Siedzieć i bawić się muszę z nim bo jak nie to będzie wisiał mi na nodze. Wszędzie wchodzi gdzie możliwe, otwiera wszystkie szafy. Na szczęście nic nie wyrzuca. Wciska też co możliwe : plejke, dekoder, pralkę, zmywarkę. Jak wracamy z podwórka do domu to histeria bo nie chce 😁😁😁 także mam wesoło
Ale się rozpisałam 😋
-
Nie wiem czy któraś widziała.. pamiętacie tego chłopczyka który po szczepieniu na pneumokoki trafił do szpitala? Wczoraj przeczytałam że zmarł od stycznia pod respiratorem, a jest taki jak nasze maluchy bo z 30.07..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyTeż coś o tym czytałam. Masakra... 😑
A ja dziś złożyłam wniosek o urlop. Do połowy września.. 😊😊
I jeśli się nie uda zajść w ciążę.. To wychodzi mniej więcej? 3 testowania 😊
To idę na 6msc wychowawczego. 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 09:59
-
Marta czytałam o tym z rana😪
Matko jaka dzisiaj była noc, nie wiem czy mały spał chociaż 6h, co chwilę płacz, później przerwa od 3.00 do 4.30, dzisiaj wraca mąż, więc ja śpię w salonie, jestem wykończona i robię się przez to bardzo nerwowa, co odbija się na małym. Muszę odespać te noce. -
nick nieaktualny
-
Ja czekam na wyniki rekrutacji do żłobka.. jak będą wyniki to pójdę złożyć wniosek o urlop.. też do połowy września zaległy, a co z tymi 26dniami z tego roku jeszcze nie wiem..
Justa po cichu gratuluję, Paulina trzymam kciuki żeby się udało
Ania ja miałam noc spoko ale młody teraz nie chce spać wstał o 7.. już mógłby pójść na drzemkę to nie kota goni6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
1ania1 wrote:Marta czytałam o tym z rana😪
Matko jaka dzisiaj była noc, nie wiem czy mały spał chociaż 6h, co chwilę płacz, później przerwa od 3.00 do 4.30, dzisiaj wraca mąż, więc ja śpię w salonie, jestem wykończona i robię się przez to bardzo nerwowa, co odbija się na małym. Muszę odespać te noce.
-
Marta..a wrote:Nie wiem czy któraś widziała.. pamiętacie tego chłopczyka który po szczepieniu na pneumokoki trafił do szpitala? Wczoraj przeczytałam że zmarł od stycznia pod respiratorem, a jest taki jak nasze maluchy bo z 30.07..10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
Chciałam tylko sytuacje przypomnieć, ja szczepie małego i nawet miał ta sama serię szczepionki.. niby napisane jest że szpital zgłosił to jako nop.
Ja jak małego usypialam zobaczyłam że ma wyraźnie pod dziaslem trójki i czwórki górne.. dżizas.. pewnie dlatego ma taki slinotok i pakuje palce do buzi. Pewnie minie sporo aż nie wyjdą ale są mega wyraźne.
U nas upalnie.. jak wstanie dam mu obiadek i do basenu. A po 17 na plac zabaw do piaskownicy. Może tatuś się z nami wybierze6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny