Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z autem nie pomogę bo mój do 30min siedzi spokojnie, ma przypieta zabawek jedna taka pluszowa pszczółke grzechoczaca i do lusterka przed sobą ta tabliczkę dziecko w aucie i w nią kopie ;p
Bardzo szybko w aucie zasypia też. Dzisiaj po basenie padł po 10min jazdy asa no i ma smoczek przypiete i też się nim czestuje jak chce6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa z autem też nie pomogę.. Bo to nasza deska ratunku gdy Hania spać nie może.
W aucie zasypia momentalnie. 😊
Koleżanki mi mówiły. Że z malutkim niemowlakiem to pikuś. Z wiekiem jest gorzej. Śmiałam się.
Teraz potwierdzam. Do 6-8 Msc to były wczasy. Gdy płakała wiedziałam że coś dolega.
A teraz? Awanturuje się. Pokazuje swoje zdanie. Krzyczy. Macha rękoma. Śmieje się gdy rozrabia. 🤦🏻♀️
Znalazłam dziś nowy basen. 10 min autem dalej. 😊 Cena porównywalnaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 12:41
-
nesssssa wrote:no u nas skończyło się spanie na spacerach...z jednej strony spoko bo mam chwilę w domu, ale jednak lubiłam wyjść i mieć pewność, że się kimnie. Mam wrażenie, że jest zmęczona, ale na siedząco nie odpadnie, a jak opuszczę siedzenie to jest awantura.
Sasiad dzisiaj drzewo piluje pod blokiem i Filip obudzil sie po 3 minutach spania.. Poszlosmy na spacer z nadzieją, że zemaczony to padnie... Otóż nie. Zasnal w domu po przeczytaniu 3/4 strony ksiazki -
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Na pewno? Rodzice dla mojego brata razem podpisywali, ale to było że 3 lata temu
Ostatnio byłam składać z Filipem sama. Tak samo odbiór jeden rodzic z dokumentem wystarczy (przynajmniej w mojej gminie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 13:08
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Dowód jeden rodzic a paszport oboje.
Apropo nasz jest już do odbioru chyba skoczymy odebrać dzisiaj muszę sprawdzić jak urząd jest czynnyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 13:25
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas w aucie różnie. W dłuższe trasy staramy się jeździć w czasie drzemki, wtedy 2h śpi. Czasami ciężko jej zasnąć, wtedy się zatrzymujemy, chwilę ją poprzytulam, wracamy do auta i już zazwyczaj zasypia. Jeśli podróż wypada przed drzemką to jest chwila zabawy i syrena... W wózku mała raz zaśnie, raz marudzi, ale wtedy wkładam ją w nosidło, 5 min i śpi. Dla mnie to cudowna rzecz. Czy to spacer, zakupy, wycieczki czy nawet w domu jak ma problem z zaśnięciem.
-
U nas od 5 miesiaca spanie w wozku bylo sporadyczne... ale mi to na reke, bo wole jak spi w domu a ja mam czas na kawe, czy zeby cos zrobic...
W foteliku marudzi tylko jak jest bardzo zmeczona, po czym zasypia...
W innym wypadku bawi sie maskotka, lancuszkiem ze smoczka, spiewa, dyzkutuje po swojemu, albo spi...
My musielismy byc do wyrobienia dokumentu oboje... ale my nie w plWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 13:28
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyTo zobaczymy jak u mnie. Oby tylko jeden rodzic był potrzebny.
Trochę zwlekalam z tym dowodem.
Ale zaczęło mnie już wkurzac że tylko mąż robi zakupy. A nie zawsze kupi co chcę.
A teraz Hania już bez cyca nie umrze, bo spokojnie potrafi już coś stałego zjeść.
Więc bez problemu wybierzemy się na shopping 😊😊 -
PLPaulina wrote:Moja ostatnio ma nocny sen 9h. I już próbowałam różnych kombinacji. Wcześniej spać. Później. Zawsze wychodzi te 9h. 🤦🏻♀️
U nas w aucie tez problem. Sama rzadko uśnie, trzeba ją uśpić i można jechać. Spi różnie czasem 30min czasem 1,5h a później się głowie żeby w spokoju dojechać. Robimy zazwyczaj trasy na 2h. Jeździmy tylko w czasie drzemki albo w nocy. Teraz chcemy zmienić fotelik i nie wiem czy będzie lepiej czy gorzej.
Odnośnie awantur przy zmianie pieluchy i ubieraniu, powoli mam wrażenie ze sie znów uspakaja. Już mogę ją położyć do zmiany pieluchy tylko musi mieć zabawkę i tak nie ucieka jak wcześniej. Myśle ze to tez był taki okres buntu który mija, uff.
Jej nie było mnie 2 tygodnie bo pojechaliśmy na wieś. Tam czas inaczej płynie i jest mnóstwo roboty w wolej chwili. Poza tym Agatka ma pierwszego zęba na szczęście bez większych problemów się pojawił. Wyszła górna jedynka a teraz idą pozostałe, już się przebiły i widać kreseczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 14:13
1ania1, pumka1990, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba trzeba wyluzowac z tymi sztywnymi godzinami. I zacząć bardziej reagować na samopoczucie dziecka. 🤔 Bo każdy dzień jest zupełnie inny.
Hania spała/śpi dziś 12:00- ? .
Gdzie ja mam wcisnąć potem drugą drzemke?? 🤷🏻♀️
Do tego przez sen klaskala sobie. 🤣🤪 -
Później Was nadrobię.
Muszę się pochwalić.
Olek chodzi. 😁😍
Jeszcze się przewraca po paru krokach ale z każdą godziną już coraz lepiej mu wychodzi.PLPaulina, nesssssa, Zuuziia, e_mii, misia-kasia, Marta..a, edytkaa93, kozalia, Eilleen, Patti_MG, pumka1990, chabasse, Kasiaja, marcela123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Te maluchy które mają 1 drzemke..
Jak się u Was objawiało to przejście? Skąd wiedziałyscie, że już koniec z drugą Drzemka??
I ile wynosi czas aktywności maluchów po tej pierwszej drzemce? 😊
Olek narazie musi mieć 2 drzemki.
Jak jednego dnia wychodzi więcej spania to drugiego mniej śpi
-
Ania241188 wrote:Później Was nadrobię.
Muszę się pochwalić.
Olek chodzi. 😁😍
Jeszcze się przewraca po paru krokach ale z każdą godziną już coraz lepiej mu wychodzi.
Gratulacje dla Olka ja się cieszę bo Ula juz w zasadzie siada bez problemu, kilka dni jej zajęło dopracowanie techniki do perfekcji😆Ania241188, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Brawo dla Olka 👏😍
Jestem w szoku że szybciej niż córka bo wolniej się rozwijał. No i ma co nosić. Pulpecik waży już 11,5kg. 🙊
No i z jedzeniem lepiej. Próbuje wszystkiego. Nawet z łyżeczki.
Ósmy ząb w natarciu no i czwórki dolne widać że za jakiś czas będą szły bo ma napuchnięte dziąsła.