Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja miała wczoraj super dzień byliśmy w gościach. Nowy dom, dzieci, nowi ludzie i dużo ludzi. Ona ma wtedy używanie bo lubi nowości i jak dużo się dzieje. Nie ma czasu na nudę, na jedzenie czy spanie ale ładnie jadła i nawet usnęła na 30min.
Poza tym po raz kolejny widziałam jak super lubi bawić się klockami wiec siostra od razu ze kupi jej na roczek bo w sumie już za miesiąc impreza.
-
nick nieaktualnyJa kiedyś kupiłam klocki miękkie clemmy z clementoni. I myślałam że to jeszcze nie czas na klocki, bo zero zainteresowania.
Ale w kostce edukacyjnej było z 5 klocków, zwykle - plastikowe. I te ją super bawią😊
Więc kupiłam Duplo - pociąg z cyferkami😊 i lubi, choć wiadomo to nie jest wiek na ich jakieś piękne składanie. 😅
Po prostu te miękkie jej się nie podobały 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 08:16
-
nick nieaktualnyA ja muszę lecieć jutro rano na mocz. 😥 Zauważyłam u siebie ostatnio krew.. Na początku myślałam że śluz się zabarwil w okolicach owulacji..
Ale dziś już jestem pewna że to infekcja układu moczowego.
KP więc dziś żurawina w ruch..
Ale wiecie może co jeszcze mogę? -
PLPaulina wrote:A ja muszę lecieć jutro rano na mocz. 😥 Zauważyłam u siebie ostatnio krew.. Na początku myślałam że śluz się zabarwil w okolicach owulacji..
Ale dziś już jestem pewna że to infekcja układu moczowego.
KP więc dziś żurawina w ruch..
Ale wiecie może co jeszcze mogę?
My trafiliśmy dziś na zlot starych aut w jeleniej górze. Drzemka poranna poszła więc w odstawke i dopiero teraz w domu w bólach udało mi się ją uśpić.
-
Krew przy zapaleniu pęcherza? Ja mam mega często.. już od dawien dawna pamiętam się męczę i furagina to mus w apteczce ale krwi nigdy nie miałam. Polecialabym szybko do lekarza.. bo furaginy na pewno nie można. Ja brałam urosept jak byłam kp bo przeczytałam że powinien być ok ale to zioła więc nie wiem czy pomogą
Mi dzisiaj dziecko w kościele uciekalo najpierw spacerowal obok nas przy lawce, specjalnie siadamy z boku.. A potem pach na czworaki i w nogi. Nie wiedziałam że tam jest taka brudna podłoga A tyle co kumunie były i sprzątanie kościoła przecież kolana miał czarne ;p6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas koszmarna noc. Cała noc się budził co 10-20 minut. Oczywiście zęby.
Teraz śpi od 2h. Już długo w dzień tyle nie spał ciągiem.
Pamiętacie jak pisałam że kiedyś pilnowałam sąsiadki synka tego co się rzucal?
Wczoraj mieli ognisko, jakaś impreza rodzinna. I tak koło 23 usłyszeliśmy jak go wszyscy wołają i szukają !!! Zaginął im. Nie wiem czy go nie dopilnowali czy z domu wyszedł a już spał. Bynajmniej wychodzi na to samo. Nie przypilnowali. Wołali go 15 minut i szukali. W końcu zadzwonili na policję i w tym momencie jak opisywali go nadjechała kobieta w samochodzie (krążyła parę razy nasza ulicą) i się pyta ich czy nie szukają dziecka !!! Mówiła że znalazła go na chodniku zaryczanego na drodze głównej krajowej.
Dla mnie to jest niewyobrażalne. Na zawał bym zeszła.
Do rzeki mamy 30m i płynie cały czas wzdłuż chodnika. Tory kolejowe tak samo, droga krajowa 300m.
Mieli wielkie szczęście.
-
Jejku, jak można dopuścić do sytuacji, że dziecko wyszło z domu? Nawet jeśli smacznie spał to jakaś kamerka, czy chociaż niania... Może czegoś ta sytuacja nauczy rodziców.
Od rana grzałam Filipowi wode do basenu na balkonie, a jemu siedzenie w wodzie jest zbyt nudne... Dłużej kremem smarowałam niż się chlapał. Szkoda. Ma 2 baseniki i beda sobie leżeć -
justa1509 wrote:Jejku, jak można dopuścić do sytuacji, że dziecko wyszło z domu? Nawet jeśli smacznie spał to jakaś kamerka, czy chociaż niania... Może czegoś ta sytuacja nauczy rodziców.
Od rana grzałam Filipowi wode do basenu na balkonie, a jemu siedzenie w wodzie jest zbyt nudne... Dłużej kremem smarowałam niż się chlapał. Szkoda. Ma 2 baseniki i beda sobie leżećWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 13:10
-
nick nieaktualnyJa od dziecka mam zawsze problemy z krwią w moczu. Całą ciążę brałam coś na bazie żurawiny i parametry nerkowe badalam. 😊
I średnio te preparaty z żurawina na mnie działają.
Nie chce iść do lekarza. Tam tłumy chorych będą. A bym musiała iść z Hanią. I jeszcze ona coś złapie. A to niepotrzebne. 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 14:23
-
nick nieaktualnyJutro zrobię posiew. 😊 Ale Marta pisała, że furaginu nie można przy kp..
No w ostateczności pójdę do lekarza wiadomo.. Ale szukam naturalnych metod walki. 😊😊
My wracamy z plaży. Dziś były już 2 drzemki. Jak jechaliśmy nad zalew i teraz. 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 16:13
-
nick nieaktualny
-
Wszystko nadrobiłam, a chwile mnie nie było bo troszkę się działo 😞 Najpierw moja psina i podejrzenie nowotworu i teraz leczenie antybiotykiem i sterydami. Od wczoraj Zuzia gorączka bez niczego. CRP zrobiłam rano i wskazuje wirusówkę (Antek jakąś przechodził, dwa tyg temu się zaczęła i trwała 5 dni) i wygląda mi na to samo. Narazie leki obniżające temp działają więc podchodzę na luzie i obserwuje. Ale z tych obserwacji mi wyszło, że mała często wystawia język hmm i już nie wiem, czy to przez gorączkę czy coś neurologicznego[/url]
-
Aniu, nie wyobrażam się takiej sytuacji choćby w domu był tłum ludzi. Ludzie nie maja wyobraźni i rozumu w sumie tez.
Paulina ja od 2 trymestru miałam problemu z badaniem moczu, ciagle coś wychodziło wiec żurawina spożywana w dużych ilościach, plus dużo piłam i pomagało. Jak dalej była lipa to miałam zlecona furaginę.
Jutro jedziemy wybrać nowy fotelik w 8 gwiazdek, zobaczymy co się uda dopasować do naszego auta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 18:14