Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas mleko tylko rano i wieczorem przed snem. O 5-6 rano nie chce mi się już wstawać i robić mu coś na śniadanie jak zawsze mam nadzieję, że jeszcze po butelce zaśnie, a wieczorem z kolei zawsze po kąpieli dostaje, potem tylko mycie zabków i do snu. W sumie na kolację mógłby dostawać coś innego, ale boję się, że nie zaśnie mi bez butli 😁
My dzisiaj byliśmy ostatni raz na usg jąder i u chirurga, wodniaki zniknęły, wszystko wygląda dobrze, kamień z serca, bo już miałam wizję zabiegu.chabasse lubi tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Moja tez mleka malo, od dawna pije tylko raz na noc, w nocy nie pije juz a rano dostaje kaszke z butli. W ciagu dnia jak nic nie zje to tez dostaje kaszke z butli, ale juz ostatnio wlasnie tez nie chce. Z jedzeniem to slabo cos tam podziuba. Dzisiaj tez zjadla kawaleczki chlebka a wczoraj wywalila 😀 Ostatnio łobuz sie z niej zrobil i tylko sie zlosci wrzeszczy o wszystko albo buczy jeczy zawodzi. I rzuca w nas klockami ewentualnie jablkiem lub brzoskwinia 😂 Takie jej jedzenie 😂
ostatnio we mnie pomidorem rzucał a ja w niego. No cyrk
-
U nas mleko bez zmian, czyli 1-2 butle w nocy. Do drzemek i na noc czyli łącznie 5 butelek po 150ml albo 180ml.
Za to dziś w nocy mąż jakiś zaspany był i zamiast dosypać mleka do butelki, przyniósł samą wodę. Mała wypiła bez marudzenia, tylko po zakończeniu trochę zapłakała jakby było za mało i dłużej usypiała bo 10min a nie 5min. Po tym spała 4h do kolejnej butli. No i co z tego wynika? Nie wiem czy teraz mam zacząć eksperymenty z rozrzedzaniem mleka?
Druga sprawa po 3 tygodniach pojedynczych kroków, Agatka się odważyła pójść dalej i teraz śmiga na pół pokojuno to już luzu nie będzie bo jak zaczęła tak ciagle próbuje
-
no u was spoko, ale moja prawie nic nie jadła tylko mleko, i nagle mleka nie chce, wiec dla mnie to szok i niedowierzanie
dziś 3 dzień bez mleka, tyle co na wieczor, a tak robilam 4 butelki i wszystko wylewalam, szokkkkkkkkkkkk
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
edytkaa93 wrote:A jak wyglądają u was drzemki?
squirrel lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCzy wasze dzieciaki tez zjadają pastę do zębów w trakcie mycia? Wczoraj kupiłam małej elmex, nie ma szans żebym jej wypłukala zęby po szczotkowaniu, wszystko wsysa. Macie jakieś patenty na to? Chyba muszę zmienić pastę na bez fluoru, bo zjadanie go nie jest wskazane 🙄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDla takich malych dzieci powinno sie uzywac past bez fluoru. Z fluorem dopiero kiedy potrafia wypluwac. Polukany fluor jest toksyczny i kumuluje sie w zawiazkach zebow stalych powodujac biale przebarwienia.
U nas dwie drzemki po 1h albo jedna 2 godzinna. Zdecydowanie wole jak spi juz raz. -
Co do past, to właśnie ma być w fluorem i to 1000 ppm (czy jakos tak). Nie trzeba wypluwać, nawet dorośli nie powinni dokladnie płukać buzi. Info od dentystki, która pracuje z dziećmi. No i tej pasty to mikroskopijna ilość jest.
Drzemki zazwyczaj mamy 2,każda kolo 1,5-2 godzin. -
nick nieaktualny
-
http://matkadentystka.pl/2015/08/pierwsza-pasta-do-zebow-co-z-tym-fluorem/
Najnowsze zalecenia podają 1000. Ale producenci past robią wg starych zaleceń, więc należałoby kupić pasty dla starszych dzieci.
I zalecenie ogólne: Po myciu zębów nie powinno się płukać ust. Spienionych nadmiarów pasty do zębów nie powinno się także połykać! Wszystko należy po prostu wypluć i tyle. Zero dodatkowej wody – obmywamy tylko wargi z zewnątrz. Postępując w ten sposób dajemy szansę zadziałania substancjom zawartym w paście. Fluorowi – na wbudowanie się w powierzchowną warstwę szkliwa i jego wzmocnienie. Preparatom ziołowym – na zadziałanie na dziąsła. Preparatom cyny – na uszczelnienie kanalików zębinowych i zniesienie nadwrażliwości. Itd, itp… Także od dziś – pastę do zębów wypluwamy i nie płuczemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 07:31
-
nick nieaktualnyWyzej napisalas zeby nie wypluwac
Ja wypluwam i nie plucze, z lenistwa. Roczne a czesto i dwuletnie dziecko raczej nie wypluje pasty, dlatego maja miec paste bez fluoru. Ona sie opiera na zalecaniach jakiegos amerykanskiego stowarzyszenia, tam dodaja fluor nawet do wody w kranie, tak samo w australii. Zreszta jak ktos to moze dawac jaka chce paste dziecku, wolny kraj, ale nie od parady sa na rynku pasty odpowiednio do wieku dzieci i wszystkie dla maluchow sa bez fluoru a dla starszakow do 500 ppm. Ja tam nie chce zeby moje dziecko to polykalo i mialo potem plamy z fluorozy. Ale to ja 😀
-
Cccierpliwa wrote:Jedna ok 3-4h, jak mam pecha to trwa ok 2-2,5h ale to sporadycznie
Ile ja bym dała żeby moje dziecko spało 3-4 godziny. Moja odkąd się urodziła to w dzień nie przespała dłużej niż 2 godziny a ostatnio ma tylko jedną drzemkę 1 godzz
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Moja detystla tez zalecala z fluorem, tylko zeby patrzec na oznaczenie na pascie 0-3 lub 0-6
Squirrel, u nas akurat ze spaniem od poczatku bylo fajnie i bardzo duzo spala, chociaz oczywiscie miala swoje etapy pol godzinnych drzemek itp
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700