Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Filip ma paste z fluorem, ale z ta mniejsza ilością. Przez to, że u nas nie daje sie wszędzie fluoru, to mozna spokojnie podawać go w pascie, bo nie ma ryzyka przedawkowania.
A co do zaleceń i producentów,to sloiczki są najlepszym przykładem tego, że niekoniecznie to co na polce w sklepie jest zgodne z zaleceniami. -
Squirrel u mnie to samo, dwie godziny snu w dzień można uznać za sukces😉 u nas od kilku dni kiepskie nocy, Filip potrafi sobie dwugodzinną przerwę zrobić.
Co dajecie dzieciom do picia? U nas tylko woda z odrobiną sokun albo kompot. Zastanawiam się nad herbatą owocową, podawałyście już? -
nick nieaktualny
-
U nas drzemki od dłuższego czasu tak samo, wstaje 8-8.30 później drzemka o 11 i tak zazwyczaj do 12-12.20 a druga koło 15.30 do 16. 30 i później na noc 21.30 zasypia.
U nas jest wielki problem z mycirm zębów, zawsze ładnie otwierał buzię a teraz wypycha szczoteczkę językiem i kończy się na tym, że myje mu na siłę i płacze bo robi wszystko, żeby nie otworzyć buzi a próbowałam nawet przy bajce, żeby odwrócić jego uwagę i nic to nie daje
A do picia tylko wodaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 11:01
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dziewczyny muszę podpytać. Czy faktycznie jak ma się sporo zajęć to lepiej z organizacją??
Mam do wyboru dwie opcje, wracam na lekcje francuskiego ukochanego i mogę mieć zajęcia 1x w tygodniu ze słabszą grupą + raz w tygodniu online (nie lubię tej formy).
Lub 2 w tygodniu na 19-20.30 z mocną grupą. Tylko, że we wrześniu musiałabym rok zrobić w miesiąc hehe no ale powiedzmy do zrobienia (chyba ;p )
Bardziej się boję tego, że Ulka chodzi spać max 20.30 a musiałaby się babcia nią wtedy zajmować i sytuacja się komplikuje bo to jest hajnid baby ;p
Zaczynam też podyplomowe i zastanawiam się czy to wszystko ogarnę...tatusiek na weekendy tylko zjeżdża.
Codziennie też z bobasem mamy zajęcia (basen, muzyka, plastyka bla bla itepe).
Porywać się czy jeszcze odpuścić i na spokojnie z tym francuskim się rozkręcać?? Będę wdzięczna za dobre rady
-
My mamy dwie drzemki w dzień, łącznie około 2-2.5h. jak ma gorszy dzień to 1.5h.
Niestety u nas ostatnio gorsze noce .. przesypiał przez 1.5 miesiąca całe noce. Może raz na tydzień wstał raz na mleko ... A teraz od 2 tygodni budzi się pomiędzy 3-7 razy
My pijemy tylko wodęsquirrel lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyWracam z zebrania w żłobku. Jestem wykończona. Na 25 dzieciaków z rodzicami przyszło może z 15-20 i tylko moje latało jak poparzone 🙄🙄🙄 Coraz częściej podejrzewam że ona ma ADHD 😂😂😂
Ale patrząc na pozytywy to najwyraźniej jej się podobało - była zachwycona 🥰 -
Ania piękne zdjęcia, Olek istna kopia taty🙂
Jezu nie wiem co wstapilo dzisiaj w moje dziecko, usypianie na pierwszą drzemke masakra, był zmęczony bo kiepsko spał w nocy, ale tak płakał że zamiast o 11 zasnął po 12 i dałam mu przeciwbólowy bo wyglądało jakby dziąsła go bolały przy ssaniu smoczka. Pospal ponad godzine o pojechaliśmy do Powsina na basen, myślałam że zaśnie nam tam w wózku na drugą drzemke ale oczywiście się przeliczyłam, kolejna awantura i zasnął po 17 w samochodzie przed samym domem, udało się go przenieść i zasnął znowu, ale zrobił kupę i chciałam mu zdjąć na śpiocha pieluszek i położyć na samym podkładzie bo się rozbudzil i zrobił kupę na podkład. Teraz mąż próbuje go uśpić a on ma to gdzieś, ja nie mam dzisiaj cierpliwości do niego, wymiekamAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Ania piękne zdjęcia, Olek istna kopia taty🙂
Jezu nie wiem co wstapilo dzisiaj w moje dziecko, usypianie na pierwszą drzemke masakra, był zmęczony bo kiepsko spał w nocy, ale tak płakał że zamiast o 11 zasnął po 12 i dałam mu przeciwbólowy bo wyglądało jakby dziąsła go bolały przy ssaniu smoczka. Pospal ponad godzine o pojechaliśmy do Powsina na basen, myślałam że zaśnie nam tam w wózku na drugą drzemke ale oczywiście się przeliczyłam, kolejna awantura i zasnął po 17 w samochodzie przed samym domem, udało się go przenieść i zasnął znowu, ale zrobił kupę i chciałam mu zdjąć na śpiocha pieluszek i położyć na samym podkładzie bo się rozbudzil i zrobił kupę na podkład. Teraz mąż próbuje go uśpić a on ma to gdzieś, ja nie mam dzisiaj cierpliwości do niego, wymiekam