X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po roczku, wszystko poszło super, chociaż padam na twarz. Z tych ala wróżb to Mały wybrał różaniec 😆
    Jejku a ja jutro muszę jechać do urzędu pracy zarejestrować się oficjalnie jako osoba bezrobotna, nie nawidze chodzić po urz urzędach.
    Kasiaja jest o co walczyć, więc warto trochę się pomeczyc żeby pieniążki dołożyli, chociaż wiadomo że na dłuższą metę trochę uciążliwe

pumka1990, Ania241188, Marta..a, Kasiaja lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zarejestrowana w UP, rok byłam na urlopie po urodzeniu Filipa, a teraz musiałam się zgłosić, po tylu miesiacach spokoju wcale nie miałam na to ochoty. 10 września mam umówione spotkanie w celu stworzenia indywidualnego planu działania 😆
    W zeszłym roku, gdy się rejestrowalam (pierwszy raz w życiu) to dla mnie wiele rzeczy było totalne niepotrzebnych i bezsensownych. Papierologia, że głowa boli.

P.S
    Super, że impreza się udała😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 22:12

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest o tyle fajnie ze po zalogowaniu na konto ZUS można z tego konta rejestrować zatrudnionych, wysyłać dokumenty.

Zamówiłam tablice manipulacyjna na urodziny Olka. Składamy się z bratem na pół bo trochę kosztuje i wtedy pewnie bym się nie zdecydowała. Zamawialam od Hanka Team - mają stronę na Facebooku. Podoba mi się wykonanie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś to mnóstwo papierów było potrzebne żeby się zarejestrować na bezrobocie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie masło orzechowe swoim maluchom? Jakie jest najlepsze w smaku? Ostatnio kupiłam i mi nie smakuje, Filipowi dodaje głównie do owsianki, naleśników.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie próbowałam Malemu dawać, zbierałam się już dłuższy czas i jakoś tak zeszło. Ja kupowałam dobre w Rossmannie, ale nie wiem czy dla Maluchów by się nadawało

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam w Rossmannie bez soli i cukru, ale kompletnie mi nie podeszło 😉
    Nie wiem z jakich orzechów ma najlepszy smak.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Kasiaja a nie da się tego przez ten profil w zusie online? Może nie trzeba chodzić do oddziału?
    Właśnie dzisiaj jadę do ZUS potwierdzić PUE i też mam nadzieje, że wszystkie papiery będę mogła wysyłać elektronicznie bo mam też PUAP tylko to zaświadczenie o tym, że budżet państwa dopłaca polowe składek do ZUS będę musiała odbierać chyba osobiście 😕 ale zapytam jeszcze dokładnie jak już tam będę. Może dopuszczają jakieś upoważnienie to wtedy mój wracając z pracy (ma po drodze) będzie mógł odbierać.

Marta..a lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam masło orzechowe z arachidowych z biedronki, jest takie fajne bio, bez soli i cukru i innych badziewi. Ale nie podeszło jej.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja nawet nie pomyślałam o maśle orzechowym. Musimy wypróbować bo już nie mam pomysłów co jej dawać do jedzenia. Dużo rzeczy nie chce mi jeść

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.. dawni nie pisałam, ale cały czas podczytuje was. My już po imprezce.. była w sobotę.. typowe Garden party. Było extra. To byla potrójna impreza. Emci, moja i Antka. Wszyscy mamy urodziny w czasie 3 tygodni, więc żeby się nie rozdrabniać załatwiłam sprawę za jednym zamachem.
    W sobotę miała także urodziny mija koleżanka z liceum i wieczorkiem, kiedy wszyscy już poszli a dzieciaki już spały usiadłam na chwilkę u chciałam naskrobac jakieś życzenia na FB a zaraz po otwarciu zobaczyłam że ona nie żyje. Szok... Tego dnia zmarła. Trzy godziny wcześniej. Ehh. Była ci prawda chora, ale miała z tego wyjść. Mini tak mi się skończył dzień. No cóż..
    A co do jedzenia. To mnie rośnie kolejny żarłok i głodomór. Jadła by wszystko i wszędzie i ciągle. Ja już nie mam siły na to. Że straszakiem walczę..od 3 lat. A teraz młodą. Jak ja wam zazdroszczę tych niejadkow. Statystycznie miało u mnie być kolejne dziecko niejedzac3.. a tu klops. Hmm.. widac genów się nie oszuka. Chociaż ja jestem "normalnie jedzaca".., mąż raczej też. Wiec nie wiem i ci kaman.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Dajecie masło orzechowe swoim maluchom? Jakie jest najlepsze w smaku? Ostatnio kupiłam i mi nie smakuje, Filipowi dodaje głównie do owsianki, naleśników.

Ja daję różne masła. Arachidowe, migdałowe, z orzechów laskowych (mi najbardziej smakuje), kokosowe.
    Kupuję online w Krukam. Mogłabym wyżerać ze słoika, małej też smakują.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nessa zerknę na stronę tego sklepu 😉

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym wolała jadków. Przynajmniej jakbym zrobiła obiad to by był zjedzony a nie dziubnięty.

My dziś jedziemy kupić rower i fotelik do roweru dla Poli. Będę wozić ja do przedszkola rowerem. Mam blisko a na takie bliskie odległości nie chce mi się wystawiać samochodu i szkoda paliwa no i zdrowiej ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 15:00

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niby je ładnie, ale ma jakieś swoje sprawdzone smaki i średnio chce próbować nowe, zrobiłam właśnie pierogi z mięsem z indyka, myślałam że coś zje a dziubnal dwa razy i koniec.
    A ja dzisiaj nie zatawilam nic w tym Urzędzie Pracy, chcieli ode mnie jeszcze zaświadczenie z ZUSu, że pobieralam zasiłek macierzyński przez te ostatnie miesiące. Pojechałam tam to babka kazała w poniedziałek przyjechać bo jeszcze jakaś wpłata ma być w czwartek i nie może tego narazie wystawić. Czyli w przyszłym tygodniu znowu muszę jechać, ale w UP powiedziała, że przysługuje mi zasiłek jak już będę zarejestrowana więc przynajmniej jakiś grosz dodatkowo wpadnie.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszą opcją są umiarkowane jadki 😀 Nadmierne jadki to tez nie tak fajnie bo trzeba pozniej bardzo pilnowac i ograniczac a czesto tez odchudzac. Sasiadka wiecznie odchudza dwoje dzieci z roznym skutkiem ale musi bo lekarz juz trabil na alarm.

Dziewczyny z kotami jak sobie radzicie? Moja biega za kotem raz sie przytuli a dwa razy wyrwie wlosy i ciagnie za uszy ogon i juz wczoraj podrapala ja po rece, nawet nie wiem kiedy bo nie plakala mala zolza.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja to taki umiarkowany jadek właśnie bo dużo je ale chciałaby jedno a to samo, jedno a to samo... A ja bym wolała żeby jednak jadła różne rzeczy. Jak by jej dać mięso na śniadanie obiad i kolację to byłaby w siódmym niebie...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je dużo i robi dużo kupy.. więc metabolizm idealny :D zgodnie z radą pediatry je to co my już teraz tylko, jedynie co to nie robię super pikantnie i nie sole dużo. Jak widzi że my jemy to on też chce, a od weekendu je widelcem z różnym skutkiem bo czasem zdjemie ręka ale wkłada do buzi ładnie tylko muszę mu nabic :)

Natalia ja mam kota ale mój kot przytula się tylko kiedy on chce i od początku zachowuje metrowy dystans, da się dotknąć małemu od wielkiego dzwonu ale trwa to 30 sekund i sobie idzie. Kładzie się tam gdzie wie że go mały nie sięgnie. No i on też czasem idzie do kota a a czasami tak jakby go nie zauważal :) więc sobie razem żyją raczej sobie nie przeszkadzając. Moja kotka do nas też przychodzi teraz jak mały śpi prawie tylko, więc on generalnie nie widzi że my ja glaszczemy czy coś.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip od jakiegoś czasu je to co my :) tylko mało soli daje, albo w ogóle. Ale on to lubi jeść, musimy jeść w kuchni, gorzej jak ktoś na kawe wpadnie... I wtedy wiadomo ciasta jakieś stoją, więc Filip dostaje chrupki :D
    Natalia z kotem nie pomogę za bardzo. Mamy 2,ale Filip je kocha, kotka to jego przylepa, która śpi w łóżeczku, pol dnia leży na macie, Filip ją tuli, klepie, robi cacy, no czasem ugryzie :D kocur tylko ucieka, a Filipowi strasznie to pasuje, więc go gania :D ale żaden nie ugryzł ani nie podrapał.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip lubi jeść, nie gotuję mu już osobno, mniej przyprawiam lub czasami na samym końcu mu odkładam porcję.
    Powoli uczy się jeść widelcem i łyżką,ja nabieram, a on wkłada do buzi z różnym skutkiem 😁
    Koty mam dwa, ale one nie są zainteresowane małym, raczej go unikają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 19:46

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 2208 2209 2210 2211 2212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ