Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas chyba znów zęby... Od 3 dni kupy brzydkie, ciągły płacz, zły sen w dzień i s nocy... A wczorajszej nocy to istny koszmar. Zasnął o 21. 22 pobudka z wrzaskiem, 23 kolejna... Taka, że nie mogłam uspokoić
.w ogole średnio kontaktowałdalam butlę, zjadł, ale nadal ciągle płakał. Ostatecznie dałam czopka choć gorączki brak (37). Zasnął o 23.30. Kolejna pobudka o 00.30. pozniej czopek chyba zadziałał, bo spał do.6.40. i pobudka z płaczem znów ;( dodam, że w dzień do tylko 30 minut
Boje się dzisiejszej nocyEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny
-
Mój od miesiąca nie je w nocy i teoretycznie przesypia noce, ale na śpiocha się ciągle kręci i to tak najgorzej od 3 do 5-6 a później śpi spokojnie.
Dzięki dziewczyny na życzenia 🙂
Tak, Natalia byłam na wizycie dwa tygodnie temu i miałam usg, serduszko już biło, z usg wyszło na tydzień młodsza ciąże i termin na 3 kwietnia a z miesiączki na 27 marca 🙂 A Ty na kiedy masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 22:50
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Teraz lepiej się czuje, rano wymiotuję ale później jest już ok i normalnie funkcjonuje bo wcześniej to nie miałam na nic siły. W porównaniu z ciąża że Stasiem to jest super 🙂 a ja jakoś wyjątkowo nie panikuje, jakoś nawet nie myślę o tym wszystkim, bo przy poprzedniej ciąży to zylam od usg do usg i strasznie panikowalam, ale to pewnie po tym poronieniu, teraz mam Małego więc chyba dlatego inaczej podchodzę do tego 🙂 masz jakieś przeczucia co do płci? Dziewczynka kolejna?😁Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Marcela ale pewnie ze trzeba się wyzalic, chciałam Co tylko pokazać że z autopsji znam taki przypadek olewania jednego wnuka/wnuczki
U nas to były ze 2-3nice bez mleka, trochę więcej że rano budził się u siebie, tak to od 4-5 u nas w łóżku. Teraz siada i po chwili pada na kołdrę.. więc wstaje bo obrócić jak mu niewygodnie, jak wygodnie i śpi to nie ruszam ;p no i też wstaje w nocy i do nas woła.. w nocy pije 210ml wody z 1 miarka mleka. W poniedziałek spróbuje z sama woda..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
U nas też krzyk jak tylko wstanę i gdzieś idę. No i ciągły krzyk bo chce iść na dwór i chodzi i mówi dada i pod drzwiami stoi i płacze. Cały dzień by mógł na dworze.
My jedziemy po wyprawkę dla Poli do przedszkola do Gdańska.
Dwa dni tak źle się czułam przez ten cycek. Na przeciwbólowych byłam. Ani w internet mi się nie chciało zaglądać.
Oglądałam super webinar online. O karmieniu nocnym. Polecam go z całego serca. Przyszłym i nawet obecnym mamom. Jet o karmieniu piersią, odciagnietym mlekiem i mm. Strona wymagające.pl. rzeczowo i oparte na badaniach wszystko.
W chwili czasu podam Wam skrót, bo całoac trwa 1,5h. Ale najlepiej samemu obejrzeć.
Byliśmy w czwartek na szczepieniu.
Olek waży 12.700 i 78cm. Pediatra mówił , że mały Pudzian i że chyba kawał chłopa będzie bo barczysty 😋. Ale się okaże na bilansie dwulatka.
U nas idą te 4. Tak mu długo wszystkie zęby się przebijają że szok.
Marzę o przespanej nocy ale po tym filmiku nie sadze żeby szybko nastały. Pewnie jak u Poli do 2 lat.
-
nick nieaktualny
-
1ania1 wrote:Dziewczyny napiszcie na co zwracać uwagę przy wyborze butów dla malucha.
Na Limango są Geoxy w promocji i tak się nad nimi zastanawiam, jest kilka ciekawych modeli
-
nick nieaktualny
-
Ja byłam w sklepie tylko z obuwiem dziecięcym który wszyscy polecali, pani sama patrzyła czy dobrze mu się stopy układają itp, mi pozostał bardziej aspekt wizualny6cs: 08.2018 - synek
-
My pojechaliśmy na urlop. Wyrwać się na parę dni. Pozwiedzamy Trójmiasto a później Toruń. Plaże też zaliczymy. Później po powrocie Olek idzie do żłobka. Cały czas się zastanawiam na ile go dać na początek. Czy na 4 godziny i być tam z nim początkowo, czy na godzinę i wydłużac stopniowo. Sama nie wiem. On na początku potrzebuje z pół godziny w nowym miejscu i już później szaleje ale tak będzie jednak trochę dzieci więc nie wiem jak się zachowa.
-
U nas też adaptacja jest narzucona, rodziców wogole nie ma podczas niej. 3 dni idzie na 1,5h, później w czwartek zostaje na zupę i drzemkę, a w piątek już idzie na śniadanie aż do drzemki.. od następnego tygodnia tylko w poniedziałek ma przyjść na śniadanie żeby ominął salę zbiorcza , a od wtorku już na pełne 8h. Gdyby coś się działa to adaptacja idzie indywidualnie dopiero
startujemy 9.09 przez wakacje, a połowa grupy idzie 2.09, później druga tura dojdzie od października. Więc we wrześniu będzie miał kameralną grupę. Do tego męska bo 12 chłopców i 2 dziewczynki
My lecimy na tydzien do Grecji w środę, kupiłam dzisiaj w decathlonie małemu 3 bluzki te spf50, dwie z długim jedna z krótkim i spodenki też spf50. Zawsze to dodatkowa ochrona w basenie czy w brodziku, a one szybciutko schnateż są promocje teraz więc spodenki 7zl, koszulki po 12
i buciki do wody tylko takie gumowe.. Trochę się boję że mu piętra stopy.. Ale będę obserwować.
6cs: 08.2018 - synek
-
A ja walczę żeby ogarnąć ten ZUS niani itp dokumenty. Oczywiście dają sporo kasy ale comiesięczne muszę wysyłać im kopie ZUS DRA, RCA, zaświadczenia z ZUS że skarb opłacił polowe składek z minimalnego wynagrodzenia itp. Ale gra warta świeczki 😉 Dobrze że moja siostra jest kadrową i dla niej te terminy nie są obce i poprowadzi mi tą sprawę. Tylko najgorsze będzie udawanie się do ZUS po te przeklęte zaświadczenia jak już będę w pracy 😓
[/url]