Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój chętnie wciagal antybiotyk że strzykawki już później, pierwsze dni była walka ale mówi się trudno i ma to wypić. Z jedzeniem nigdy nie wiem czy zje do końca. Wszystkie leki daje strzykawka albo takimi pipetami co są dołączone. Czasami jest ryk to łapiemy go z mężem i dajemy nie ma zmiłuj. Nie rozczulam się nad smakiem bo to jest lek i ma leczyć
Natalia koleżanka leżała 2msc w trzeciej ciąży. Bo szyjka jej nie trzymała I to listopad-grudzień więc spędzałam na oddziale święta. Ale jak trzeba to trzeba6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Natalia, o kurcze oby jednak to byla jednorazowa akcja i mala wybila z waga w gore!
Ania, to prawda! Moja Mia jest strasznym spiochem (po tatusiu)! Czasem jak mowie, ze spala do 10, to mnie pytaja, o ktorej spac poszla, a jak mowie, ze np 20 czy 20:30, to patrza na mnie jak na kosmite😂
Juz nawet szczepienia mamy na 10 bo jak mialysmy na 8:45 to zawsze spoznione, bo Mie ciezko z lozkeczka bylo wyciagnac🙈 i moja suczka taki sam spioch! Ostatnio ja z lozka z sypialni o 13:20 wyciagnelam na spacer!Natalia05 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Współczuje chorób i podawania leków. U nas tylko nurofen i dicopeg wchodzi gładko. Resztą syropów pluje lub wymiotuje, więc z antybiotykiem też pewnie był by problem.
Natalia, Ty to chyba w tej ciąży na jakieś rekordy ze stresem idziesz
Moje słodkie maleństwo miało jakiś skok. Od kilku dni powtarza co raz więcej słów, aż jestem w szoku bo do tej pory na wszystko mówiła tata, ewentualnie nana na siostrę i łała na psy. No i zaczęły się humorki. Wczoraj rzucała szczoteczką do zębów, bo nie chciałam jej więcej pasty nałożyć, a dzisiaj w żłobku nie chciała swojej kurtki założyć, rzucała się i krzyczała pokazując jakąś inną. Wiedziałam, że nie zawsze będzie taka spokojna, ale myślałam że bunt spotka nas bliżej 2 urodzin... -
nick nieaktualnyJakbym miała to szczęście, że dzieci by mi spały po tyle godzin to i 5 mogę mieć. 🤣🤣🤣🤣
Ja nie wiem jak Wy to robicie z tymi lekami. Moja za cholerę nie chcę. Cokolwiek innego jej podam w strzykawce to weźmie. Tylko poczuję że to coś innego to więcej nie weźmie a jak coś jej się uda to wymusza wymioty. -
Moja jak mnie ostatnimi czasy często widzi przy maszynie do szycia to potem chodzi i pokazuje paluszkiem ,, do sycia do sycia ,, Kazda liczba to ,,tsy,, stanie na wagę to jest 3, jak godzina na zegarze to tez 3 i jak mierzymy temperaturę to tez wychodzi tsy. Ma obsesję na punkcie Pucia i Kici Koci i Nunusia. Dziennie czytamy po 6-7 razy. Zna juz na pamięć co jest na kolejnej stronie ale twardo przynosi dalej do czytania. Rozczula się też nad każdym Dzidzi które zobaczy 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 21:05
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:U nas sie zmiescila i trwala.13:30 -15:40
My spalysmy od ok 15.30 do 17. Tylko ze moja nie idzie spac o 20 tylko raczej 21/22.
Ja jak cos daje to w tej strzykawce od nurofenu. Ostatnio probiotyki tak dawalismy. Zelazo w plynie z wit to w z tego kieliszka pije, sama sie dziwie ze to pije bo ja jak to sprobowalam to az mnie rzucilo. Antybiotyku jeszcze nie uswiadczyla w zyciu takze nie wiem ale pewnie by nie chciala bo obrzydliwe sa. Moja Niki to az odliczala od 10 zeby sie skoncentrowac i wypic to 😀 Chyba najlepiej faktycznie z jedzeniem moze nie zauwazy az tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 21:15
-
Paulina, no ja sie obawiam, ze jakby bylo drugie, to moze mnie przeorac za siebie i spiaca cudownie siostre😂
Natalia, no u nas tez sie czasem zdarzaja odstepstwa i idzie kolo 21-21:30 jak np w sobote ktos u nas jest, to nie lece z zegarkiem na reku do kapieli, raczej tak zawsze jak widze, se sie jeszcze bawi i jest ok, czy wstanie pozniej z drzemki to jest ta elastycznosc, ze poloze odrobine pozniej...
Dzis o 20;15 byla gotowa z kapiela i pielegnacja, mleczko i o 20:35 spala juz...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
A może któraś z Was się orientuję jak to jest z podawaniem antybiotyku, właśnie można to w jedzeniu przemycic np na łyżeczkę z jogurtem czy trzeba sam antybiotyk bo teraz tak patrzę w ulotce i nie ma żadnych inf a czytałam na internecie że większości nie powinno się mieszać z jedzeniem bo gorzej działaj. A oczywiście pediatra nic nie powiedziała a to pierwszy antybiotyk i raczej w inny sposób go nie weźmie, chociaż dzisiaj sukces bo syropy podałam mu normalnie strzykawka bo nie chciał buzi do łyżeczki otworzyć. Pochyliłam go delikatnie i po trochę wstrzykiwałam na bok po policzku i nic nie wypluł, trochę płakał ale innej opcji nie było. A antybiotyk ma AugmentinAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo wlasnie nie mam jak isc sie polozyc nawet jakbym chciala. Nawet fizycznie nie mam z kim zostawic Emilki a juz calej trojki to w ogole, szkole maja i mama moja nie da rady... Bede probowac zrobic tak zeby chodzic tak na te kontrole jak najdluzej sie da. A tak jak w szpitalu to ciekawe czy jakies leki daja w ogole czy tylko ktg i usg i obserwacja...
-
nick nieaktualny
-
Marcela my mieliśmy augumentin es teraz.. W sumie pediatra powiedział tylko że co 12h, a my jedyne co to staraliśmy się po jakimś posilku żeby nie na pusty brzuch.. Ale rano to wypił kaszke i po tym w strzykawka mu dawałam .. probiotykk do mleka mu daje żeby też z czymś szedł.
Dzieci roznie śpia, mój wstaje o 6-7, drzemka po 11 czasem nawet 3h.. A na nic o 20. Jakby tak pospał do 10 to pewnie z mężem byśmy rano sprawdzali czy żyje
W żłobku tylko mają ograniczenie bo idą spać o 11:30, a przed 14 muszą wstać na obiadek. Jakoś 13:30 więc 2h to maks snu. Wasze spioszki to by musiały chyba popołudniu drzemkę zaliczyć?
Paulina co do jedzenia w żłobku to mój 3 tygodnie prawie nie chciał nic jeść i pić. Spokojnie, dzieci tak reagują. Później dziubnal kanapkę.. Później obiadek dopiero. Jedyne co to ja dawałam mu na drzemkę mleko i mleko paniom pil.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Paulinaaa wrote:piszecie przy okazji o smoczku, jenyyy ja chcialam go zabrać z 2 miesiące temu - wtedy agata w ogole nie ząbkowała, teraz w KOŃCU zaczeła ząbkować bo do 15 mies miala tylko 2 zęby, a teraz w ciagu miesiaca wyszły dwie czwórki i jedna jedynka i smoczek to moj ratunek, ja nie wiem jak dzieci bez smoczka zyją przy ząbkowaniu ... podziwiam i uklony dla dzieci i rodzicow bezsmoczkowych naprawde
a powiedzcie mi, do rodzicow ktorzy wlaczaja tv, co wasze dzieci ogladaja ? u nas nie pozwalamy telefonow nawet do reki, ale tv włączamy tak na 30 min dziennie to mysle ze ma te swoje i do tej pory były te piosenki wszystkie na yt, ale ostatnio juz jej sie znudzily, i leci program " czy wiesz jak " na yt, i tam o zwierzatkach itp, ale dzieci 1,5 roku to moze juz czas na "bajki" a nie piosenki? polecacie coś ? nie mowie o ogladaniu 5 h dziennie, ale no wiadomo w gorszych chwilach
My póki co słuchamy muzyki. Ale tak to Masza i niedźwiedź czasem poleci. Chętnie poczytam o jakichś fajnych bajkach czy programach.
-
PLPaulina wrote:Wy się nie dziwcie, że ja jestem w szoku ile niektóre dzieci śpią. 😆
Moja potrzebuję około 6h aktywności po śnie nocnym i około 6h po drzemce.
A niektóre dzieciaki w ciągu dnia funkcjonują łącznie po 7-8h.
To ogromna różnica. 🤦🏻♀️
Oj Filip dogadałby się z Hanią w kwestii aktywności 😁 -
Jeszcze co do podawania syropów strzykawką, lepsza strzykawką jest taka kupiona z apteki, bo ma taki dziubek( nie wiem jak to nazwać) i łatwo dziecku wsunąć w kącik ust i wlać troszkę tego syropu do buzi, by syrop rozpłynął się po policzku, bo np te strzykawki które dołączone są do syropów przeciwbólowych są zakończone na płasko, przynajmniej ja narazie się z takimi spotkałam, i tu już gorzej włożyć to dziecku do buzi:p
PLPaulina lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:To chyba po prostu senność jest dziedziczna. 🤣🤣🤣
Tak fifty fifty, na cztery dwa spiochy, jedna fisiujaca w nocy i jedno w brzuchu adhd 🤣 Ze tez ma sile tak sie ruszac z ta hipotrofia...
Marta moja Niki spala w przedszkolu 3-5 lat tez 12-14 drzemki i jak wracalysmy z przedszkola ok 17 to jeszcze zasnela zawsze w aucie czy w wozku 😀
Augmentin i clavamox mozna z jedzeniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 22:50