X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    O matko, ale się rozpisałyście. Dla mnie absurdem jest to co odwalają w żłobkach i przedszkolach... 8 godzin dzieci razem siedzą, ale pracy plastycznej nie mogą zabrać bo mogą zarazę przynieść na kartce papieru, albo w IKEI może być 1500 osób i jest ok, a u fryzjera cudowanie, bo może zarazić...
    U nas miesiąc starań poszedł w cholerę... Od porodu mam co rusz infekcję, dowiedziałam się ostatnio, że to przez poród dużego dziecka. Uratować mnie może wg lekarza ginekologia estetyczna... Już nawet recept nie dostaje, tylko leki bez recepty. Od początku roku to jakoś 6 infekcja :/
    Zaczynam się zastanawiać, czy nie mam depresji. Odkąd siedzę w domu to mam takiego doła, że to przechodzi ludzkie pojęcie, sporo płaczę, denerwuję się, krzyczę. Poziom zadowolenia z życia i z siebie jest u mnie strasznie niski... Tylko nie wiem jak się za to zabrać.
    Ja piję codziennie melisę 2x dziennie bo skolei strasznie nerwowa jestem przez to siedzenie w domu.

Ja mam w planach jechać w sobotę do galerii odprężyć się przy zakupach. Ale nie wiem jak to wyjdzie, bo tak długo z szogunami sam nie był...

Pola do przedszkola od poniedziałku, ale ciekawe jak zareaguje bo nie mogę wejść na teren przedszkola tylko przed wydać ją pracownikowi i on ubiera i rozbiera dzieciaki. Co innego było jak mama odprowadzała do sali a teraz musi iść z kimś do szatni a potem na salę a ona z tych bojaźliwych i nieśmiałych. No ale takie wytyczne mają

Musiałabyś z kimś porozmawiać, może jakaś porada on-line?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za mną pierwsza noc odzwyczajania od butli. Zasnął 20.35 obudził się 23 (czasem do tej godziny jest już 2 pobudka) oczywiście krzyczał o picie. Mówiłam że myszki wzięły, głaskałam, tuliłam i po nerwach zasnął i obudził się dopiero o 3 ( gdzie już czasem 1 lub 2 pobudki) i tu był większy problem bo krzyczał jeszcze bardziej no i łyka wody dałam, potem pobudka 5 rano wtedy dałam mleko żeby spał dłużej i wstał o 7, więc noc lepsza i stopniowo myślę że się odzwyczai i te noce będą lepsze

pumka1990 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mnie też woła ale ja mam łóżko jego nadal na wyciągnięcie ręki bo stoi 40cm od naszego łóżka :P

A było pytanie o mleko to mój od początku roku pije bebilon pronutra 3, a teraz zamówiłam 2 kartony 3 i już puszkę z 4.. bo tak mniej więcej wychodzi wg informacji na opakowaniu 26 kubków, a mam jeden karton w domu jeszcze.. więc maj, czerwiec, lipiec.. może 1 dokupię później, a jak wystarczy to stopniowo zacznę mieszać i przejdę w sierpniu na 4 :)
    My jedziemy cały czas na Bebilon profutura 2. Czasem kupię 3 jak nie ma 2. Nie trzeba zmieniać. Czytałam że im dalej z numeracja tym mniej badań i lepszy skład niby mają te z mniejszą numeracja. Ale czy tak jest. Nie wiem. Moj piję dużo mleka. I przy jego niejedzeniu to się tak szybko nie oduczy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    O matko, ale się rozpisałyście. Dla mnie absurdem jest to co odwalają w żłobkach i przedszkolach... 8 godzin dzieci razem siedzą, ale pracy plastycznej nie mogą zabrać bo mogą zarazę przynieść na kartce papieru, albo w IKEI może być 1500 osób i jest ok, a u fryzjera cudowanie, bo może zarazić...
    U nas miesiąc starań poszedł w cholerę... Od porodu mam co rusz infekcję, dowiedziałam się ostatnio, że to przez poród dużego dziecka. Uratować mnie może wg lekarza ginekologia estetyczna... Już nawet recept nie dostaje, tylko leki bez recepty. Od początku roku to jakoś 6 infekcja :/
    Zaczynam się zastanawiać, czy nie mam depresji. Odkąd siedzę w domu to mam takiego doła, że to przechodzi ludzkie pojęcie, sporo płaczę, denerwuję się, krzyczę. Poziom zadowolenia z życia i z siebie jest u mnie strasznie niski... Tylko nie wiem jak się za to zabrać.
    Ja mam takie samo samopoczucie. Do tego znowu przytyłam co nie pomaga.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj o przytyciu nic nie mówcie... Szkoda gadać

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja emilka pije mleko juz tylko 2x dziennie, czasem tylko rano jak na wieczor duzo zje. Wczoraj zjadla na kolacje 3/4 pizzy 24 cm z salami i szynka i jeszcze przyszla po kurczaka do mnie 😂 Potem jeszcze 2 ogorki, brzoskwinie i wypila 2 butelki picia takze juz nie dawalam mleka na noc. Milupa okazalo sie ze smakuje ☺️ Mnie teraz budzi mala bo emilka spi. A mala mnie wkurza, cycki mnie bola przeplnione a ta w nocy nie pije. Rano tez jej wciskam cycka na sile, no jak mam tylko sciagac to mi sie w nocy nie chce i nie bede wstawac z tego tytulu. To albo pije albo koniec tego kp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 8 rano mam szczepienie z obiema 🤣 Ide z corka ach jaka to bedzie katastrofa 🤣

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallia05 wrote:
    Jutro na 8 rano mam szczepienie z obiema 🤣 Ide z corka ach jaka to bedzie katastrofa 🤣
    Ale obydwie mają? Powodzenia 😉

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Oj o przytyciu nic nie mówcie... Szkoda gadać
    Próbuje dietę trzymać bo jest katastrofa.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mamoza. Nie wiem czy to taki etap czy to siedzenie w domu... już super zostawała z babcią czy tatusiem, ciotką nawet na całe dni. A teraz nie mogę na 1.5 godziny sie zamknąć w pokoju....jprdl

i w ogóle znowu jakaś taka jęcząca...echhhh

to jęczenie jest najgorsze, wszystkiego mi się odechciewa🤣

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia w sumie tylko do zasniecia i to jak duzo zje od popoludnia do wieczora, to troszke robimy, bo wtedy zazwyczaj na kilku lyczkach sie konczy...
    No i czasem w nocy... teraz jej zeby znow ida, widze, ze dolna trojka w drodze, bo az pajaczki na dziasle, wiec sie ostatnio budzi raz na mleko...
    Rano juz od bardzo dawna nie pije... kiedys jeszcze do drzemki pila, ale ze drzemki juz teraz nie ma, to zostalo jedno max 2 razy jesli w nocy sie obudzi

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije nan optipro plus 3, do drzemki w południe i czasami na noc jak zasnąć nie może albo wierci się, a mi zależy na czasie.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio płacze/udaje płacz za lalkę..
    Na początku śmieszne. 😅

Ale po jakimś czasie te jęczenie już na mózg mi działa.

Chodzi udaje płacz, potem lula i mówi "ciii"

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja ostatnio płacze/udaje płacz za lalkę..
    Na początku śmieszne. 😅

Ale po jakimś czasie te jęczenie już na mózg mi działa.

Chodzi udaje płacz, potem lula i mówi "ciii"

Oj tak, niech cwiczy to "ciii" 😀

Jesli chodzi o brak drzemek w dzien to mala juz zrezygnowala. Oszaleje z tym dzieckiem.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że można na mleku 2 zostać ale uznałam że lecimy dalej z tymi cyferkami, on ładnie je więc nie potrzebuje dużej bomby witamin, a znowu jeden lekarz się wypowiedział że jednak są trochę do wieku dostosowane ale jaka w tym prawdę to nie wiem, składy mają trochę inne.

Ania ile Ty razy wstajesz? Jeju.. podziwiam. J już się odzwyczailam od nocnych pobudek.

Justa, a może ćwiczenia by pomogły? Chodzi mi o te infekcje bo ja co prawda miałam z pęcherzem pod górkę ale może ćwiczenia mięśni dna miednicy by poprawiły to skoro w grę wchodzą zabiegi? Zobacz sobie stronę dla dobrego samopoczucia i program naprawczy, on jest do brzucha ale ta dziewczyna bardzo się skupia na mięśniach głębokich które to wszystko trzymają.. może miałoby to na to wpływ?

Trochę mnie bawi że nie możecie z kibelka skorzystać albo zamknąć się w pokoju bo ja myślałam że ten etap żeby wysikac się w spokoju jeszcze nie nadszedł :D moje dziecko potrafi zignorować każdego gościa w tym mojego męża ale mi wysikac się w samotności o ile nie śpi nadal nie jest dane :D albo z syrena pod drzwiami :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta pobudek jest od 4-5 lub czasem zdarzy się noc że więcej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ćwiczyłam właśnie troche, ale u mnie ciężko z czasem... no nic, muszę się zabrać za to znowu... i w końcu odwiedzić fizjo ponownie. A u Ciebie cwiczenia pomogły na ten pęcherz? Tak jak mi lekarz tłumaczył, to przez poród duzego dziecka pochwa jest cały czas otwarta, wiec wszystko z zewnątrz ma dostęp i stąd infekcje.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Marta, ćwiczyłam właśnie troche, ale u mnie ciężko z czasem... no nic, muszę się zabrać za to znowu... i w końcu odwiedzić fizjo ponownie. A u Ciebie cwiczenia pomogły na ten pęcherz? Tak jak mi lekarz tłumaczył, to przez poród duzego dziecka pochwa jest cały czas otwarta, wiec wszystko z zewnątrz ma dostęp i stąd infekcje.

Tak ki p9moglo, ja miałam tak, że podczas stosunku np czułam parcie na pęcherz szukałam, szukałam i znalazłam że może to być spowodowane też zrostami, no i te ćwiczenia faktycznie powodowały u mnie dyskomfort po.. więc możliwe że i się wzmocniły mięśnie i odpowiednie ćwiczenia rozdzielily tkanki :)
    Nie jestem fizjo ale możliwe że wzmocnienie mięśni mogłoby spowodować u Ciebie też domkniecie pochwy bo np u wysporyowanych dziewczyn sprawdzają się tylko twarde kubeczki menstruacyjne bo silne mięśnie gniota te miękkie i przeciekaja więc może warto spróbować. To co podałam to tam są ćwiczenia takie na 20-30min najczęściej :)

Ania podziwiam że masz siłę, tyle pobudek to miałam przez pierwsze 2-3msc tylko. Ale jesteś twardzielka pod tym względem, ja bym chyba była żywym trupem..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dolegliwosci pecherzowe wlasnie przez zrosty, minelo po tej cesarce jak tam mi wszystko wyczyscili do cna. Ale ze to sie tak porobi i tak szybko (bo chyba od cc przy emilce) to szok.

Na objawy infekcji ja stosowalam taki zel multigyn actigel, i bakteryjne i grzybicze leczy, tylko piecze przy zastosowaniu ale tylko chwile. Niby naturalny? Obadaj mozna sprobowac. I tez probiotyki, doustnie i przede wszystkk
    globulki. I bielizna bawelniana, spodnie nie obcisle, przy grzybicach rowniez zmiana diety wyeliminowanie cukru. Ale to pewnie sama wiesz...

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, profilaktykę mam w małym palcu już :D no może po za luźnymi spodniami. Chociaż jak siedzę teraz w domu to luźniej chodzę ubrana. Wczoraj wieczorem pisałam z fizjoterapeutą. Okazuje się, że laser to bardzo złe rozwiązanie, bo moją przypadłość można naprawić ćwiczeniami. Tak więc będę starała się ćwiczyć codziennie te pół godziny a w weekendy godzinkę.
    Najbardziej mi szkoda, że mieliśmy zacząć starania, a zamiast tego zaczynam leczenie....

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ