X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to cudowne wiadomości :)

sssss lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• e_mii Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, świetne wiadomości! Najważniejsze, że malutka się wybudza i je, teraz już będzie z górki.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze dobre wiesci ☺️ A jak Hania sobie radzi z tatą? Kiedy was wypuszczą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka wieczorem i w nocy znowu goraczka 😕

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallia05 wrote:
    Ciesze sie ze dobre wiesci ☺️ A jak Hania sobie radzi z tatą? Kiedy was wypuszczą?
    Jeśli jutro wyniki będą ok to jest szansa że wyjdziemy. 😊

Tatuś sobie świetnie radzi. 👏 Jestem taka z nich dumna, że szok.
    Hania naprawdę dobrze znosi mój brak. A tata też o rozrywki porządnie dba.

Edit. Po 5 rano pobierali już Natalce krew. Jeśli będzie dobrze to do domu !!!!!
    To byłby super prezent na dzień matki. 💓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 07:26

Paulinaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietne wiesci ☺️ Ciekawe jak zareaguje Hania na siostrzyczke :) Emilia pierwsze co to zdjela malej skarpetke i chciala wsadzic palec w oko 🤣

PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wychodzimy. 😭😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej czemu? Zoltaczka jeszcze? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, żółtaczka.
    Ale Nic nie wiedzą kiedy możemy wyjść. Bo z racji tego konfliktu w grupie krwi nie mają pojęcia jaka będzie reakcja małej na naświetlanie. 😕

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze :/ A hemoglobina ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę obniżona. Ale tutaj już zaczęli walczyć odrazu. Jeszcze przed wynikami konfliktu. I jest już przyzwoicie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze, lepiej teraz wyleczyc niz potem wracac do szpitala... A jak z waga przybiera cos? Kciuki za szybka poprawe.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPaulina, koleżanka z małą leżała ponad tydzień, dacie radę. Lepiej być pod opieką szpitala. jeszcze trochę i wyjdziecie :)

Natalia, a Emilka przestała gorączkować?

A ja widziałam dziś bijące serduszko <3 ale ta ciąża będzie pasmem stresów i walki.. blizna wygląda źle, pęcherzyk ciążowy za mały.. a do tego mam za wysoki cukier i muszę robić krzywą już i iść do diabetologa. To ja już wolałam rzygać 100x dziennie niż to :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Emilka juz nie goraczkuje na szczescie, ale jest strasznie jeczaca marudna i nic nie je :( I mleka tez nie wypila. Widze ze te trojki dolne ma okropnie spuchniete chyba sie przebijaja. Pogoda do bani leje to siedzimy w domu. A mala nie chcempic z butelki zalamana jestem bo na wylacznym kp zleci z wagi

Marta gratuluje serduszka ❤️ Ale kurcze i co z tą blizną? Moze nie bedzie tak zle, natura to sobie jakos obejdzie. Zobacz ja ze sporo mniejsza roznica w ciazach i juz nie mowiac ze po 3 cc wiec pocieta macica i blizna nie byla problemem. Faktycznie tylko nie chciala sie ta macica rozciagac. A ten pecherzyk jak za malu? A dzisius odpowiada wiekowi ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mów więcej szczegółów. Co tam się w brzuszku dzieje u Ciebie ?!

Tęsknię już za Hanią. Dobija mnie ten brak odwiedzin. Ta pustka tutaj. 😔
    I to, że ten konflikt to takie dziadostwo. Przez to nie wiadomo jak długo organizm Natalki będzie sobie radził z tymi moimi przeciwciałami. I ta walka może być dłuższa.

Akurat do wagi nikt się nie czepiał. Miała spadek przez ten pobyt na neonatologii. Ale najniższa odnotowana waga to lekko poniżej 3400g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 15:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a czemu myślisz że tylko na kp ma zlecieć z wagi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 14:57

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk wychodzi o tydzień młodszy niż zarodek, zarodek prawie idealnie na 6t3d dzisiaj. No niby może to coś znaczyć ale nie musi.. Ale kto wie.

Ten lekarz dzisiaj pierwszy raz robił mi usg a ja sierota nie wzięłam usg sprzed ciąży i nie miał porównania. Chodzi mój ubytek w bliznie, nie ma endometrium w jej miejscu. Jest tylko ściana macicy. No ale jutro idę do lekarza ze szpitala klinicznego który lubi takie przypadki i zobaczymy co powie. Liczę że jednak damy rady dociagnac do końca i najwyżej będę leżeć szpitalu w 3 trymestrze, musi być dobrze :) No i będę miała pewnie wizyty co 2 tygodnie jak nie częściej żeby kontrolować blizne. Teraz też już mam za 2 tygodnie przyjść

PLPaulina lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a wiesz na pewno kiedy miałaś owu? Bo ja z terminu ostatniej miesiączki a USG to na początku mialam 9 dni różnicy, ale później się wyrównało, i jest tylko 3 dni różnicy i już ten termin z USG został. Ja miałam późno owulację, bo nigdy nie mam okresu regularnie.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cykle 29-31 od roku. Raczej gdyby całość wypadala młodziej bym się nie martwiła i lekarz by nie zwracał na to uwagi ale tu mam różnicę między zarodkiem a pecherzykiem. Ale spokojnie, oczywiście Google poszły w ruch i już widziałam historię poronienia ale.. nie martwi mnie to. Mam wewnętrzny spokój :)
    5.06 mam usg kolejne i zobaczymy jak się sprawy mają. Lekarza tego klinicznego przełożyłam na 10.06 żeby mieć obraz co się dzieje.. jakoś nie panikuje. Mam nadzieję że mój spokój wewnętrzny oznacza że jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Natalia a czemu myślisz że tylko na kp ma zlecieć z wagi ?

A bo moje dziewczyny slabo przybieraly na piersi. Nawet Oliwia ktora pila bardzo duzo i w ogole mialam spory nadmiar mleka byla chuda i slabo przybierala. I tez jak widze moje mleko odstane w lodowce to ten pasek tluszczu u gory taki cienki raczej, no slabe mam to mleko... i szalu z iloscia nie ma😕

‹‹ 2440 2441 2442 2443 2444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ