Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pewnie impreza w ogrodku (o ile pogods dopisze, bo w zeszlym roku lalo wiekszosc sierpnia)
Tort dumam czy robic, czy zamowic...
A prezent... sami nie wiemy... wyklaruje sie pewnie w tym miesiacu... myslelismy o trampolinie, ale nie bardzo mamy na nia miejsce, chyba, ze jakas mala, hulajnoga tez na liscie... no sami jeszcze nie wiemy.... ostatnio w sumie tydzien przed urodzinami sie ostatecznie zdecydowalismy😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyEilleen wrote:My do urodzin mamy sporo czasu jeszcze bo dopiero we wrześniu. Na pewno już nie będę robić w restauracji. Nie wiem jak to będzie w tym czasie. Czy w ogóle ktokolwiek przyjedzie ze strony Marcina. A po drugie jak mam wydać kasę na restauracje a oni przyjadą na 2 godziny to bez sensu. Olek pozniej mi się z rąk tylko wyrywał. Nie chciał tam byc. Nudzil się. Nie wiem jak to zorganizujemy.
Nawet ja nie czuję się jeszcze tak staro by swoje urodziny w taki sposób organizować. 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 19:36
-
nick nieaktualny
-
Ja planowałam, że zrobię urodziny Staska razem z chrztem Laury bo akurat w niedzielę wypadają no, ale wyszło jak wyszło. W sobotę 22 mamy wesele przełożone z maja przed epidemie a 23 w urodziny Stasia szwagierka wyszkoczyla z chrztem swojej córki no i po planach. Ja na urodziny akurat mam pomysły na prezenty bo mój to ostatnio jest mega fanem wszystkich aut i maszyn budowlanych. Od chrzestnej dostanie rowerek biegowy, swoją drogą polecam ten model kidwell Falcon zamówiliśmy go dla męża chrzesniaka i jest tak mega lekki, że dziecko nie będzie miało problemu z utrzymaniem go, też będę go chciała dla Małego a z pozostałych prezentów to jakaś zjeżdżalnie dla samochodzików, ciuchcie elektryczna z torami lub coś z Bobem Budowniczym bo ostatnio jest fanem 🙂Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dawajcie dalej pomysły, my mamy trochę czasu ok miesiąca...
Rok temu w mieszkaniu robiliśmy mu urodziny i teraz też tak zrobimy. Kawa + tort i jakieś słodkie, a potem mini kolacja i do domu goście. Też uważam że to imprezka dziecięca więc słodkie pod dzieciaki ale u nas tak tradycyjnie się zaprasza dziadków i chrzestnych i uważam że to spoko, dzieciaki się bawią w pokoju obok a starsi mają okazję się zobaczyć i pogadać. Bez jakis wystawnych dan itp bo to nie ma sensu. W knajpie robiłam chrzest tylko. Ale robiłam w takiej kawiarni dla dzieci i był tam kącik z zabawkami dla dzieciaków więc się nie nudzily. Nie licząc 9latka ale w tym wieku to wszędzie mu nudno :p
Kolegów pewnie będzie zapraszał tak od przedszkola w górę.. to będą dwie imprezy wtedy dla rodziny i dla kolegów.
Temat to chyba psi patrol w tym roku albo dinozaury. Ale pieski chyba wygrywają jednak. Hulajnoge babcia mu kupi.. Na ogród nic nie chce więcej już mu wystarczy. Ma zjeżdżalnie, piaskownice i basenik. Może z psiego patrolu coś zabiorę? Nie wiem..
A winowajca katar to zęby. Dolną piątka przebita.. działało wygląd okropnie takie pekniete z kawałkiem zęba. To brakuje mu 2 zębów jeszcze. Lewych piątek i będziemy czekać aż zaczną wypadac ale dla pewności dzisiaj jeszcze został w domu. Chociaż wczoraj popołudniu i dzisiaj id rana zero kataru.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyWczoraj mala zasnela na noc o 19😮 I spala sobie ladnie do 4, potem jedzonko i do 6 rano kiedy zaczela juz gadac kopac nogami i ogolnie wtmagac zabawy i uwagi. No masakra ale jestem nieprzytomna😩 Ja nie wiem jak wy tak kladziecie dzieci i one tak wstaja to nie dla mnie. Juz wole jak z nami siedzi do 23 ale spi do 9.
U nas teraz beda trzy urodziny pod rzad, lipiec sierpien i wrzesien 🤣 Za 2 tyg Oliwia konczy 15 lat😮 Jak i kiedy to tak zlecialo, dopiero byla taka malusia☺️ Potem sierpien Emilka 2 latka a potem Niki 10 lat😀 Najgorzej z prezentem dla tej ostatniej, nie mam pomyslu zupelnie -
Natalia, u mnie Mia zasnela wczoraj 19:30 no ale wstala o 8 rowno
Z tym, ze dla odmiany dzis byla pobudka o polnocy na mleko
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Moje dziewczyny chodzą ostatnio spać około 20:30-21 ale rano musimy je budzić o 6. Łucja ma 2h drzemki w żłobku, więc snu jej nie brakuje, ale mamy problem ze starszą. O 20 dzieci jeszcze biegają, musimy ją ściągać do domu z płaczem, a rano wielka wojna bo wstać nie chce Nie mogę jej pozwolić zasnąć po przedszkolu, bo wtedy do 23 nie śpi i rano tym bardziej nie wstanie.
My w tym roku nie robimy jakiejś wielkiej imprezy, będzie tylko tort dla dziadków i chrzestnych. Dziewczyny zabierzemy na Farmę Iluzji albo do Magicznych Ogrodów i do tego jakiś mały, symboliczny prezent. -
Natalia ja i tak normalnie żeby dojechać do pracy muszę wstać chwilę po 6, więc sama nie jestem wstanie siedzieć do 23 bo to nie dziecko a ja będę padnięta :p
Tak czy siak nie mogę sobie pozwolić na sen do 8-9 więc dla mnie żaden interes jakby dziecko miało tak wstawać. No może w weekend ale tak się niestety nie da :p wolę już te 1-2h wieczorem dla siebie i męża mieć6cs: 08.2018 - synek
-
Ja to sie ciagle zastanawiam jak moje dziecko ogarnie wstawanie do przedszkola😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyNo to mój łobuz lepszy. 🤣
Wstajemy o 7. W żłobku drzemka 2h.
I przez to, że śpi w dzień. Idzie na noc dopiero 22:00-22:30. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Niby chodzi tylko te 10 dni w miesiącu. Ale powoli myślę żeby jednak ją całość poszła. Widzę, że jej się podoba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 13:18
-
nick nieaktualny
-
pewnie jak sie podoba niech chodzi wiecej, zlobek to dla kazdego na dobre wychodzi my mamy teraz urlop zlobkowy
6 dni temu zabralam agacie nocne mleko, jedna noc w plecy a od 5 nocy spi cale noce ok 19.30-20 do....5.15-6.15 i juz zaczynamy dzien, w dzien drzemka 2 h i tak sobie zyjemy ;p
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
jak ja nienawidze starań o dziecko, naprawde, jestem po prostu tym wku...;/ wczoraj presja jak nie wiem, bo owulacja, bo test owu pozytywny i co ? i dupa, maz zaniemogl, dzien wczesniej dym wiec tez nie bylo, ja zmeczona nie dalam rady "sie zmusic" za to 10 11 12 dzien cyklu bylo , ale co z tego jak wtedy nie czas wg paskow owu i kalendarza, serio chce mieć dziecko ale seks bo trzeba nie jest dla nas, tylko spina jest niepotrzebna, a znowu jak nie bedzie tak to nie bedzie dziecka, bo my weekendowi tylko jestesmy jesli chodzi o te sprawy, kazdy pracuje plus agata i nam sie nie chce;/
mysle ze to bedzie rozwiazanie ze jak corka wroci do zlobka, to maz bedzie wpadal na kawe i seks ja do 13 pracuje w domu, on ma prace 500 m od domu , bo wieczorem jestesmy dętki, ja wczoraj z pracy wrocilam o 21.00 ... on od razu po pracy przejał coke i z nia do 20.00 no mowie kazdy zryty
To moja ostatnio na drzemkę co drugi dzień. wygląda to tak: jak śpi w dzień to idzie spać wieczorem koło 22.30, czyli ja już drzemam i czekam aż i ona zaśnie, i potem wstaje o 9 i na drzemkę już nie idzie, i potem pada koło 20, to znów wstaje wcześniej koło 7 i drzemkę ma koło 13 i tak to się kręci:p dzisiaj nie śpi w dzień, czyli powinna szybciej zasnąć:p
Paulina może u was by zadziałało to co u nas, my mieliśmy podejście że będzie drugie to będzie a nie to nie, nie myśleliśmy że musi być dziecko no ale samo wyszło że jednak będzie:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Paulina myślę tak jak dziewczyny odpuść te testy, liczenie itp, myślę, że bez takiego skoncentrowania się na temacie efekty będą o wiele szybciej 😉 tego Ci życzę.
U nas też tylko weekendowo, bo męża nie ma w ciągu tygodnia więc ciężko się wstrzelić w odpowiednie dni 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:16
-
Cierpliwa tak jak ja, mam wspomnienie jak mnie mama ubierala na śpiocha a w aucie spałam, budzilam się w szatni :p
Nam zeszło 5msc teraz.. Ale tak na prawdę ze 2 takie co trafiliśmy w czas okoloowulacyjny. Teraz Mąż chce a jak tak średnio.. czekam na 1 okres żeby chociaż bez gumki na początku i od połowy cyklu mniej więcej.. 1,5roku tak nam wychodziło jak pilnowalam. Teraz w sumie nie wiem czy możemy czy nie.. zapomniałam zapytać o to lekarza. Ale bez gumki się boję bo nie wiem czy mam owulacje, miałam czy dopiero będę mieć. Po 1 okresie się pewniej poczuje na pewno. Nie chce 6 msc czekać.. niby wszędzie pisze że skoro uda się zająć tzn że organizm się zregenerowal.6cs: 08.2018 - synek