Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:A jaki rozmiar bodziakow i spodenek wzięłaś?
Bodziaki 50/56 a spodenki 62/68. Te spodenki 50/56 jakieś takie niewymiarowe według mnie były. Wzięłam białe i szare, jak najbardziej neutralnePLPaulina, nesssssa lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
my juz pi wizycie. z maluchem wszystko ok ale martwi mnie ze tak malutko uroslo. ma obecnie 76 mm a trzy tyg temu było 54. czy ty nie za mało? lekarz mówi ze jest ok ale i tak mnie t niepokoi. ile wasze dzieci miały crl na tym etapie (14tydz)? łożysko mam nisko i zakaz seksu do odwołania czyli aż się podniesie.
justyna14, Anuleczek, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gosia.kak wrote:Czy orientujecie się - JAk z jakością tych ubranek?
Co prawda nie będe kupować już teraz, ale na przyszłość smykiem byłabym bardzo zainteresowana
edit. jak cos to tu jest link:
https://www.smyk.com/wyprzedaz-ubrania-i-buty/niemowle-dziewczynka-0-2-lata.html
Ja byłam i jestem zadowolona ze smyka. W wyprawce miałam sporo rzeczy z tego sklepu i większość wygląda jak nowa. Takie małe śpioszki kupowałam też Ewa klucze, rozmiarówka jest tam troszkę mniejsza i 56 nie wisiało na mojej małej (3450 i 54cm). Lubię też 5.10.15, ale jak przeglądałam te małe ciuszki, to zauważyłam że body od nich są bardzo sprane w porównaniu z innymi, a teraz większe ubrania są ok. Później dużo zamawiałam h&m, też byłam zadowolona, i coccodrillo. Z lidla ubranek nie lubię, nigdy nie mogłam trafić z rozmiarówką i te ciuszki były bardzo szerokie.
-
katka/85 wrote:my juz pi wizycie. z maluchem wszystko ok ale martwi mnie ze tak malutko uroslo. ma obecnie 76 mm a trzy tyg temu było 54. czy ty nie za mało? lekarz mówi ze jest ok ale i tak mnie t niepokoi. ile wasze dzieci miały crl na tym etapie (14tydz)? łożysko mam nisko i zakaz seksu do odwołania czyli aż się podniesie.
teraz maluchy już mają swoją własną dynamikę wzrostu. Gdyby każde książkowe rosło, to żadna z nas nie zastanawiałaby się nad rozmiarem ciuszków
-
katka/85 wrote:my juz pi wizycie. z maluchem wszystko ok ale martwi mnie ze tak malutko uroslo. ma obecnie 76 mm a trzy tyg temu było 54. czy ty nie za mało? lekarz mówi ze jest ok ale i tak mnie t niepokoi. ile wasze dzieci miały crl na tym etapie (14tydz)? łożysko mam nisko i zakaz seksu do odwołania czyli aż się podniesie.7w3d 💔
-
Ja w smyku dla corki kupowalam pajace i byly super jakosci, material nie cieniutki tylko masywniejszy, nie rozciagaly sie, ani nie tracily koloru a do tego mialy cudowne falbaneczki przy raczkach i przez brzuszek przy zapieciu
mam tez pare tshirtow dla syna i spodenki i wszystko ok. Smyk ma raczej dobra jakosc tylko bez wyprzedazy to niestety ceny nie sa najnizsze, stad moze brak polecania akurat smyka. Zabawki tez maja w wyzeszej cenie niz na allegro np a niby to samo. Sporo tez zamawialam w c&a bo fajne maja te wielopaki i jakosc tez ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 09:52
7w3d 💔 -
Jest też taki sklep internetowy Dolce Sono, ceny mają bardzo przystępne i ubrania dla mam też są. Nie wiem jak z jakością ale przymierzam się do kupna koszulki u nich to może i dla malucha coś kupię na próbę, kaftanik albo rampers
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 09:58
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nesssssa wrote:Pytanie do doświadczonych mam
Czy po ciąży jest szansa na włożenie starych przedciążowych ubrań??
Nie chodzi mi o tłuszcz i fałdy, bo sądzę że z tym sobie poradzę ale bardziej o biodra.nesssssa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
katka/85 wrote:my juz pi wizycie. z maluchem wszystko ok ale martwi mnie ze tak malutko uroslo. ma obecnie 76 mm a trzy tyg temu było 54. czy ty nie za mało? lekarz mówi ze jest ok ale i tak mnie t niepokoi. ile wasze dzieci miały crl na tym etapie (14tydz)? łożysko mam nisko i zakaz seksu do odwołania czyli aż się podniesie.
U nas w 12t 4d maluszek miał 7 cm, ale wg pomiarow był o kilka dni do przodu. Tak jak dziewczyny pisały teraz dzieciątka rosną już we własnym tempie.
Co do zakupów z Lidla to i ja miałam ochotę coś kupić, ale jednak zrezygnowałam . Poczekam jeszcze chociaż chciałabym już przygarnac jakieś maleńkie cudaMam dostać jakieś ciuszki od mojej koleżanki i byłej szefowej gdzie opiekowalam się dzieckiem więc zobaczę co tam będzie i wtedy będę szukać reszty. A jak z tymi poduszkami do spania ? W jakiej cenie sa w Lidlu?
Aniołek 17.10.2017- 8t5d