Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja najczęściej robiłam zakupy w smyku i H&M, czasem w reserved .Jakosc bardzo dobra.Ceny raczej normalne ale najwi3cej kupowałam na wyprzedażach.W pepco tez mi się zdarzyło robić zakupy ale jakość dużo gorsza.Ale rajstopki skarpetki, legginsy były nawet ok.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
A orientujecie się kiedy są wyprzedaże w tych sklepach dziecięcych typu smyk? Jedna była na pewno w styczniu, ale kurczę jeszcze płci nie znaliśmy, więc nic nie kupiliśmy.
Na tych przecenach naprawę można kupić spoko ciuszki po niskiej cenie
Też dziś się wybieram do lidlapoluję na tę różową pościel
Znalazłam taki sklep w necie z ciuszkami używanymi http://e-rafix.pl/ i chyba się skuszę zamówić co niecow środy jest duży rabat, bo aż 20 %
nesssssa lubi tę wiadomość
-
z ciekawości spojrzałam na usg synka z podobnego okresu i w 13 tyg 1 d miał 69 mm wiec w sumie na tym etapie byłoby pewnie podobnie. macie rację ze teraz każde dziecko rosnie w swoim tempie wiec juz się nie doszukuje problemów tylko ciesze zdrowym dzieckiem
-
myszeczka89 wrote:A orientujecie się kiedy są wyprzedaże w tych sklepach dziecięcych typu smyk? Jedna była na pewno w styczniu, ale kurczę jeszcze płci nie znaliśmy, więc nic nie kupiliśmy.
Na tych przecenach naprawę można kupić spoko ciuszki po niskiej cenie
Też dziś się wybieram do lidlapoluję na tę różową pościel
Znalazłam taki sklep w necie z ciuszkami używanymi http://e-rafix.pl/ i chyba się skuszę zamówić co niecow środy jest duży rabat, bo aż 20 %
7w3d 💔 -
Hej
Ja też już po wizycie. Didzia rośnie, standardowo wymiary parę dni do tyłu, ale wszystko w granicach normyWaży 135 gram.
Trochę mi było wstyd iść z takim przeziębieniem, jak tam tyle ciężarnych, ale na szczęście dziś nie czekałam w kolejce.
Lekarz mi powiedział, że ten Prenalen dla kobiet w ciąży to totalne oszustwo i ktoś na tym bije niezłą kasę, bo najtańsze to specyfiki nie są, a efekt taki sam jakby się zrobiło herbatę z cytryną i miodemDo nosa mi zalecił Nasivin Soft
No i z 65% zrobiło się 90% dla dziewczyny
A morfologię mam podobno taką piękną, dużo lepszą niż miesiąc temu, że mam odstawić witaminy bo są niepotrzebne
Kasiaja, myszeczka89, Dooti, PLPaulina, Ania241188, niedograna, d'nusia, Eilleen, justyna14, chabasse, Gypsy lubią tę wiadomość
-
myszeczka89 wrote:Znalazłam taki sklep w necie z ciuszkami używanymi http://e-rafix.pl/ i chyba się skuszę zamówić co nieco
w środy jest duży rabat, bo aż 20 %
Oo , to też muszę zerknąć
Ja szczerze mówiąc, oprócz tych rzeczy otrzymanych w prezencie, to prawie wszystko w poprzedniej ciąży kupowałam używane. Dziecko ulewa, brudzi się, wystarczy że marchewka kapnie i już plama prawie nie do sprania.
Teraz Hania też ubierana głównie w Pepco, jak coś się poplami to przynajmniej nie szkoda wyrzucić. Nowa bluzka tańsza niż te wszystkie odplamiacze i jeszcze czas zaoszczędzonyAnia241188, Eilleen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Pytanie do doświadczonych mam
Czy po ciąży jest szansa na włożenie starych przedciążowych ubrań??
Nie chodzi mi o tłuszcz i fałdy, bo sądzę że z tym sobie poradzę ale bardziej o biodra.
To zależy ile przytyjeszJa przytyłam w pierwszej 6 kg, a w drugiej 10 kg i już po szpitalu praktycznie wszystko za duże na mnie było
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Moja siostra zawsze coś fajnego znajdzie w ciuchlandach, liczę że znajdzie też coś dla maluchaNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja też po zakupach w lidlu:p byłam koło 8.30 i była masakra... Poduszki zostały trzy ostatnie więc się załapałam, ale faktycznie dziwnie pachnie:/ kupiłam też kołderkę i poduszkę i też zapach podobny do tej poduszki... Bleee... Ale to sie wypierze, wywietrzy i bedzie okej:) ogolnie jestem zadowolona z zakupów, udałam ponad 300 zl:) ale ciuszków dla maleństwa jeszcze nie kupowałam:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
myszeczka89 wrote:Dokładnie nie ma co przepłacać, a jeśli używki są ładne to czemu nie kupić tym bardziej, że dziecko szybko wyrasta
Gratuluję udanej wizyty
Macie już imię dla córeczki?
Zaraz polubię Smyka na fejsie
Nasza Hania się uparła, że będzie miała siostrę Anię (bo przecież ona jest królową Elzą)
Za to mi bardzo się podoba Alicja
Mąż w tym temacie się nie udziela - bo przecież jeszcze za wcześnie
podjechałam po wizycie do Lidla i nic już nie było
pewnie babcie o 7 z telefonem w ręce zakupy robiłyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 12:22
-
nick nieaktualny
-
Ja kupowałam całą wyprawkę w internecie. Kołderki pościele butelki itd. Wszystko mają przeważnie w jednym sklepie. Łóżeczko mebelki itd. Ciuszki takie śliczne niektóre jak nowe oryginalne z ciucholandu. Za 2 lub 3zł. I część w pepco. Robiliśmy też remont pokoju więc i na to poszło dużo kasy. A dochodzi wózek fotelik no i mama do szpitala musi się przygotować. Koszule podkłady staniki do karmienia. Jeszcze laktator niespodziewanie musiałam kupić. 300zl. Więc kasy na wszystko ogrom, więc na ciuszkach trochę próbowałam oszczędzić. Nie mogłam poszaleć sobie w smyki czy gdzie indziej.