Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nie mieliśmy wątpliwości co do imienia
ale mina teściowej była bezcenna, bo takiego imienia się nie spodziewała, ale i tak cud, że się jej podoba (i to podobno bardzo) po tym jak myślała, że damy jakieś imię, które dawało się 20-25 lat temu
a kobiecina wcale nie jest staroświecka ani stara
-
nick nieaktualny
-
dla dziewczynki jest nam dużo łatwiej się dogadac z mężem w kwestii imienia, bo opcje mamy tylko dwie, ze wskazaniem na jedną
Jednak jak na usg padło ze strony lekarza pewne prawdopodobienstwo chłopca, to troche mamy dylemat, bo propozycji mamy aż za dużo (chyba z 5?) a mi się chyba żadna do końca nie podoba na 100%... Chyba jednak Tymek... hmm albo Ignaś, hmmm.... albo Julek....
Nie mam na razie zielonego pojęcia i chyba zostawimy to do czasu,kiedy będziemy mieć płeć już potwierdzonąWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:14
-
Dla dziewczynki mieliśmy pewne imię, ale skoro jest chłopiec to pojawił się problem... mi się podoba Ignaś i Tymek, za to mojemu mężowi ppdoba się Jan i Olgierd, no nic wspólnego
dobrze, że do porodu jeszcze sporo czasu to coś wymyślimy
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
nick nieaktualny
-
Anka, no to widze ze mamy podobne typy, u nas Tymek na razie na czele listy, chociaz mąż jeszcze optuje mocno przy Filipie
Lavendowa, nie odbierz tego prosze, jako jakiś przytyk, czy coś, (bo pewnie moja niewiedza wynika bardziej z mojego niedouczenia ;p) ale jak będziecie odmieniać imię Mia?
Z kim? Dla kogo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 17:40
-
nick nieaktualny
-
Gosia faktycznie typy podobne, u mnie na razie wygrywa ignaś, ale mój mąż jest sceptyczny bo jego kolega tak teraz dał na imię synowi
Filip też ładne ale już mamy w najbliższej rodzinie zresztą moj chrzesniak, więc odpada
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
nesssssa wrote:Pytanie do doświadczonych mam
Czy po ciąży jest szansa na włożenie starych przedciążowych ubrań??
Nie chodzi mi o tłuszcz i fałdy, bo sądzę że z tym sobie poradzę ale bardziej o biodra.
To bardzo indywidualna sprawa, ale jak najbardziej się da - tylko niekoniecznie od razu. Ja chudłam stopniowo, ale ciagle. Tak 3 miesiące po porodzie już chodziłam w starych ciuchach. Po ok. 10-11 miesiącach od porodu ciuchy sprzed ciąży zrobiły się...za szerokieTak mnie karmienie i temperament dziecka wykańczały, że schudłam 5 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży. I musiałam zamienić wszystkie spodnie na mniejsze
nesssssa, AnkaK90 lubią tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Z Mią? Hmm no nie wiem, my mieszkamy w Austrii więc tutaj to imię funkcjonuje normalnie (w jezyku niemieckim sie nie odmienia imion) a nawet jest teraz bardzo na topie, co mnie lekko zniechęca
aa, no w niemieckiem rzeczywiście łatwiej
ale też zauważyłam, ze to imie coraz bardziej staje sie popularne również w Polsce. Chyba Natalia Siwiec tak dała na imie swojej córce i może zapoczątkowała trend