Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Po usg. Po wymiarze głowy o tydzień starsza czyli 17tc. Stała na sztorc nie dało się powierzyć. Szyjka 4.63 więc idealna. Pytałam że czułam ja nisko
Powiedział że mogłam jak stoję bo mam ja zagieta. Narysował na kartce
. Pytałam czy jak dziecko będzie cięższe to czy się macica nie położy na szyjke Ale powiedział że powinna się naprostowacKasiaja, d'nusia, katka/85, Anuleczek, chabasse, Gypsy lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Existez u mnie też maluch ma główkę o ok. tydzień starszą od reszty
chyba na tym etapie taki urok tych naszych szkrabów
squirrel lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyMamaawiki wrote:Co do imienia to u nas dla chłopca będzie Dominik a dla dziewczynki będzie Laura
?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja właśnie dostałam pierwszego kuksańca od mojego Kostka, co za niesamowite uczcie ❤️
Ania241188, Dooti, PLPaulina, siuLa, pumka1990 lubią tę wiadomość
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
nick nieaktualny
-
myszeczka89 wrote:A orientujecie się kiedy są wyprzedaże w tych sklepach dziecięcych typu smyk? Jedna była na pewno w styczniu, ale kurczę jeszcze płci nie znaliśmy, więc nic nie kupiliśmy.
Na tych przecenach naprawę można kupić spoko ciuszki po niskiej cenie
Też dziś się wybieram do lidlapoluję na tę różową pościel
Znalazłam taki sklep w necie z ciuszkami używanymi http://e-rafix.pl/ i chyba się skuszę zamówić co niecow środy jest duży rabat, bo aż 20 %
-
nesssssa wrote:Pytanie do doświadczonych mam
Czy po ciąży jest szansa na włożenie starych przedciążowych ubrań??
Nie chodzi mi o tłuszcz i fałdy, bo sądzę że z tym sobie poradzę ale bardziej o biodra.
U mnie spodnie ok, za to wszelkie nieelastyczne sukienki i bluzki były za małe póki karmiłam piersią
-
U nas na pewno będzie Wojtuś jeśli będzie chłopiec, z dziewczynką nie możemy sie dogadać:p ja bym chciała Magdalena ale mój mąż ma złe skojarzenia z tym imieniem, chociaż jakby nie patrzeć to każde imie można z kimś skojarzyć, wiec może go namówię17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
U nas dziewczynka miała być Julka albo Laura właśnie, dla chłopca nie mam pojecia... Maks nie bo kojarzy mi się z imieniem dla paa :p poza tym całe życie będzie musiał mówić czy jest Maks czy Max czy Maksymilian czy Maxymilian wiec gdyby ten Maks by został to chyba jedynie jako Maksym... po głowie chodzi mi jeszcze Feliks... będzie bardzo bardzo ciężko
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Ale ta lidlowa poduszka wali klejem:/ bez pożądanego wietrzenia się nie obejdzie.
ale zaliczyłam na niej już pierwszą drzemkę i meega komfort spania się zmienił ... Zobaczymy jak noc, ale jestem zadowolona póki co..
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Ja byłam o 7:30 W Lidlu to tych 50-56 było bardzo malutko. Jechaliśmy na narty o 9 i musiałam wstać. Oczywiście nie jeżdżę tylko czekam na nich w hotelu ale przynajmniej leżę sobie pół dnia i nic nie muszę robić
A co do imienia ponieważ na razie czekamy na chłopca to mi chodzi po głowie Dawid, to imię tu chyba nie padło jeszcze ;p A dla dziewczynki Paulina. Mam tylko dobre skojarzenia z tymi imionami. Mąż jeszcze nic nie zaproponował twierdzi że jest czas. Dla mnie właśnie ważne jest żeby imię było proste, tak jak ja Marta I koniec, można zdrobnic ale nie trzeba. Nie lubię imion typu Krzysztof, Joanna. Nigdy nie wiem czy powiedzieć do takiej osoby Krzysiu czy Krzysztofie albo Joanno czy Asiu.
Zazdroszczę wam tych usg. Mnie czekają pewnie tylko dwa do końca ciąży bo wszystko jest ok (Z tego się ciesze) i lekarz nie da mi skierowania na dodatkowepolowkowe się robi w 20tc? Nie wiem czy się pocieszać że jeszcze miesiąc tylko do podejrzenia szkraba.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny