Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia.kak wrote:a propos wagi, to ile dziewczyny przytyłyście już do tej pory?
Ja przez ostatnie dni chorowania i w ogóle nie mam apetytu i jak dzisiaj stanęłam na wadze to się okazało, że schudłam 1 kg - wiec wróciłam do wagi początkowej sprzed ciąży ;/
Miłego dnia10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja przytyłam jakies 3kg na chwile obecną warzę 70 kg .W tej ciąży od początku mam duży brzuch aż się boję co będzie dalej .
Danusia trzymam kciuki za wizytę
PlPaulina dięki za odpowiedz a powiedz jak często masz w ciąży wizyty u diabetologa ?
-
Dziewczyny a może wy mi podpowiecie co może powodować ból z tyłu głowy? Ciśnienie mam w normie, a jak gwałtownie wstanę czy przejdę się po schodach jest nie do wytrzymania... I trzyma mnie juz od poniedziałku, w środę jedynie nie bolało... I mam wrażenie że jak siedzę to jest dużo lepiej niż jak leże...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyMamaawiki wrote:
PlPaulina dięki za odpowiedz a powiedz jak często masz w ciąży wizyty u diabetologa ?
Co 4tyg jak wysyłam doktor wyniki mailem to zawsze w odpowiedzi dostaje termin wizyty.
Więc można powiedzieć że co 4 tyg.
Ja wybrałam lekarke która specjalizuje się w cukrzycy ciążowej..jestem zadowolona bo ma super podejście. I jest z nią stały kontakt.
Byłam na szkoleniu z wbijania tej insuliny.. Ale w domu przyszedł strach i wiedzę zapomniałam. -
U mnie kilogram do przodu jak narazie
co do imion pewności jeszcze nie mamy co do płci. Dla chłopca chciałabym Leon a mąż się upiera, że Staś więc zobaczymy jaki kompromis osiągniemy. O imieniu dla dziewczynki nie myślę, chociaż zawsze Ada mi się podobalo
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ja mam jak na razie w dalszym ciągu -3 kg
My mamy w domu Aleksandrę i nie wiemy jak dać na imię drugiej córce bo prawdopodobnie ma być dziewczynka. Podejrzewam,że zostanie przy typach męża czyli Magdalena lub Agnieszka. Aleksandrę też wybrał mążA jak chłopak to jedyne imię które nam się wspólnie podoba to Adaś.
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
Eilleen wrote:Ja startuje ze sporą nadwagą to pewnie też inaczej.
JA również z nadwagą startowałam
Jeżeli chodzi o spodnie ciążowe to mnie jest ten problem, że jeansy ciążowe wchodzą normalnie, ale mnie znowuż odcinają boczki... ta guma boczków nie trzyma i czuję się jak w biodrówkach a wiadomo, że przy mojej wadze biodrówki to nie najlepszy pomysł
Szukam takim mniej sztywnych. Miałam takie w pierwszej ciąży i były ok. Takie jakby z dodatkiem laycry. lub poprostu wygodne leginsy + tunika a w lato sukienki
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
A ja nie wiem jak u mnie z wagą, ważę się tylko u lekarza więc dopiero w poniedziałek będę wiedzieć, na ostatniej wizycie było -3kg. Co do imienia to Zuzia jeśli dziewczynka, a jeśli okaże się chłopczyk to będę dopiero myśleć bo nie mam żadnego typu. Swoją drogą mam nadzieje, że w poniedziałek już mi powie kto siedzi w środku
No i ciekawa jestem czy potwierdzi się z tym co mi wyszło na Ramzi i NUB
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:41
[/url]
-
edytkaa93 wrote:Dziewczyny a może wy mi podpowiecie co może powodować ból z tyłu głowy? Ciśnienie mam w normie, a jak gwałtownie wstanę czy przejdę się po schodach jest nie do wytrzymania... I trzyma mnie juz od poniedziałku, w środę jedynie nie bolało... I mam wrażenie że jak siedzę to jest dużo lepiej niż jak leże...
u mnie kilkudniowy ból głowy okazał się być od spania na dupnej poduszce.
Zmieniłam na ortopedyczną i minął po pierwszej nocy.
edytkaa93 lubi tę wiadomość
-
Mamaawiki wrote:Ja przytyłam jakies 3kg na chwile obecną warzę 70 kg .W tej ciąży od początku mam duży brzuch aż się boję co będzie dalej .
Danusia trzymam kciuki za wizytę
W pierwszej ciąży wydaje mi się że brzuszek zawsze jest mniejszy. A już w ogóle jak pomiędzy ciążami krótki odstęp czasu