Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
4 kilo. Teraz całe 60 mamgosia.kak wrote:a propos wagi, to ile dziewczyny przytyłyście już do tej pory?
Ja przez ostatnie dni chorowania i w ogóle nie mam apetytu i jak dzisiaj stanęłam na wadze to się okazało, że schudłam 1 kg - wiec wróciłam do wagi początkowej sprzed ciąży ;/
Miłego dnia10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja przytyłam jakies 3kg na chwile obecną warzę 70 kg .W tej ciąży od początku mam duży brzuch aż się boję co będzie dalej .
Danusia trzymam kciuki za wizytę
PlPaulina dięki za odpowiedz a powiedz jak często masz w ciąży wizyty u diabetologa ?
-
Dziewczyny a może wy mi podpowiecie co może powodować ból z tyłu głowy? Ciśnienie mam w normie, a jak gwałtownie wstanę czy przejdę się po schodach jest nie do wytrzymania... I trzyma mnie juz od poniedziałku, w środę jedynie nie bolało... I mam wrażenie że jak siedzę to jest dużo lepiej niż jak leże...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyMamaawiki wrote:
PlPaulina dięki za odpowiedz a powiedz jak często masz w ciąży wizyty u diabetologa ?
Co 4tyg jak wysyłam doktor wyniki mailem to zawsze w odpowiedzi dostaje termin wizyty.
Więc można powiedzieć że co 4 tyg.
Ja wybrałam lekarke która specjalizuje się w cukrzycy ciążowej..
jestem zadowolona bo ma super podejście. I jest z nią stały kontakt.
Byłam na szkoleniu z wbijania tej insuliny.. Ale w domu przyszedł strach i wiedzę zapomniałam.
-
U mnie kilogram do przodu jak narazie
co do imion pewności jeszcze nie mamy co do płci. Dla chłopca chciałabym Leon a mąż się upiera, że Staś więc zobaczymy jaki kompromis osiągniemy. O imieniu dla dziewczynki nie myślę, chociaż zawsze Ada mi się podobalo
Aniołek 17.10.2017- 8t5d

-
Ja mam jak na razie w dalszym ciągu -3 kg
My mamy w domu Aleksandrę i nie wiemy jak dać na imię drugiej córce bo prawdopodobnie ma być dziewczynka. Podejrzewam,że zostanie przy typach męża czyli Magdalena lub Agnieszka. Aleksandrę też wybrał mąż
A jak chłopak to jedyne imię które nam się wspólnie podoba to Adaś.

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
Eilleen wrote:Ja startuje ze sporą nadwagą to pewnie też inaczej.
JA również z nadwagą startowałam
Jeżeli chodzi o spodnie ciążowe to mnie jest ten problem, że jeansy ciążowe wchodzą normalnie, ale mnie znowuż odcinają boczki... ta guma boczków nie trzyma i czuję się jak w biodrówkach a wiadomo, że przy mojej wadze biodrówki to nie najlepszy pomysł
Szukam takim mniej sztywnych. Miałam takie w pierwszej ciąży i były ok. Takie jakby z dodatkiem laycry. lub poprostu wygodne leginsy + tunika a w lato sukienki

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
A ja nie wiem jak u mnie z wagą, ważę się tylko u lekarza więc dopiero w poniedziałek będę wiedzieć, na ostatniej wizycie było -3kg. Co do imienia to Zuzia jeśli dziewczynka, a jeśli okaże się chłopczyk to będę dopiero myśleć bo nie mam żadnego typu. Swoją drogą mam nadzieje, że w poniedziałek już mi powie kto siedzi w środku
No i ciekawa jestem czy potwierdzi się z tym co mi wyszło na Ramzi i NUB
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:41
[/url]

-
edytkaa93 wrote:Dziewczyny a może wy mi podpowiecie co może powodować ból z tyłu głowy? Ciśnienie mam w normie, a jak gwałtownie wstanę czy przejdę się po schodach jest nie do wytrzymania... I trzyma mnie juz od poniedziałku, w środę jedynie nie bolało... I mam wrażenie że jak siedzę to jest dużo lepiej niż jak leże...
u mnie kilkudniowy ból głowy okazał się być od spania na dupnej poduszce.
Zmieniłam na ortopedyczną i minął po pierwszej nocy.
edytkaa93 lubi tę wiadomość

-
Mamaawiki wrote:Ja przytyłam jakies 3kg na chwile obecną warzę 70 kg .W tej ciąży od początku mam duży brzuch aż się boję co będzie dalej .
Danusia trzymam kciuki za wizytę
W pierwszej ciąży wydaje mi się że brzuszek zawsze jest mniejszy. A już w ogóle jak pomiędzy ciążami krótki odstęp czasu

24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g