Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się zaczęłam martwić, bo nie dość że mam gorączkę i kaszel, w nocy okropny ból bioder, to jeszcze brzuch jakby zmalał. Czasami mi twardnieje, to widzę wystającą macicę, ale tylko na leżąco. Ruchów nie czuję, wiem że jeszcze wcześnie, ale niektóre szczęściary już czują
A dzidzia niby większa o tydzień...
-
Się trochę zdenerwowałam. Dostałam od endokrynologa skierowanie na badania bardziej szczegółowe bo jeden wynik dla niego nie jest wyznacznikiem tego że mam niedoczynność tarczycy (endokrynolog na NFZ 40km od mojej miejscowości ). No i dziś poszłam tu do siebie na pobranie krwi na te badania a ta babka mi mówi że wszystko płatne 80zl. Byłam w szoku. Mówię płatne jak mam skierowanie? . A ona ze tak bo powinnam zrobić badania tam w ośrodku gdzie endokrynolog i się mnie pyta czy jadę tam. Tak pojadę w poniedziałek 40km na pobranie a we wtorek na 7 mam wizytę. Wkurzyc się można
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 11:21
-
Eileen u mnie przy duzej nadwadze/ otylosci wrecz jeansy z hm sie sprawdzaja na razie, najlepiej jak sa swiezo po praniu, ale ogolnie nie jest zle tez.
Agania ja tydzien temu 1 jedyny raz wymiotowalam, takze tak tez sie zdaza.
A co do imienia, to mi sie marzyla zawsze Laura, ale w jezyku meza to niezle przeklenstwo i niestety nie bedzie mi dana mala Laura, o ile bedzie dziewczynka.
A polowkowe tu w Norwegii sie robi miedzy 17 a 19 tygodniem ja bede miala 6.03 w 18+2Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 11:26
-
Ania241188 wrote:Się trochę zdenerwowałam. Dostałam od endokrynologa skierowanie na badania bardziej szczegółowe bo jeden wynik dla niego nie jest wyznacznikiem tego że mam niedoczynność tarczycy (endokrynolog na NFZ 40km od mojej miejscowości ). No i dziś poszłam tu do siebie na pobranie krwi na te badania a ta babka mi mówi że wszystko płatne 80zl. Byłam w szoku. Mówię płatne jak mam skierowanie? . A ona ze tak bo powinnam zrobić badania tam w ośrodku gdzie endokrynolog i się mnie pyta czy jadę tam. Tak pojadę w poniedziałek 40km na pobranie a we wtorek na 7 mam wizytę. Wkurzyc się można
U mie w mieście wogóle nie ma endokrynologa na NFZ więc chodzę prywatnie do kobietki która przyjeżdża raz w miesiącu z innego miasta oczywiście wszystkie badania płatne.
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
Carolline wrote:A co do imienia, to mi sie marzyla zawsze Laura, ale w jezyku meza to niezle przeklenstwo i niestety nie bedzie mi dana mala Laura, o ile bedzie dziewczynka.
A polowkowe tu w Norwegii sie robi miedzy 17 a 19 tygodniem ja bede miala 6.03 w 18+2
O, czyżby po norwesku Laura oznaczała jakieś przekleństwo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 11:38
-
Mamaawiki wrote:Ania doskonale rozumiem twoje zdenerwowanie
U mie w mieście wogóle nie ma endokrynologa na NFZ więc chodzę prywatnie do kobietki która przyjeżdża raz w miesiącu z innego miasta oczywiście wszystkie badania płatne.
-
Ja póki co nic nie przybieram na wadze a jem naprawdę dużo, bo ciągle jestem głodna.
Dzisiaj rano poczułam lekkie smyranie w brzuchu, naliczylam z 6 powtórzeń. Wczoraj też to czułam ale tylko 2 razy. Nieziemskie uczucie i cieszę się że tak szybko mogę to czuć, bo to moja pierwsza ciaza i dopiero kończę 16 tydzieningelita lubi tę wiadomość
-
Francess wrote:U mnie -1kg, ale to zapewne efekt dwóch mocnych przeziębień, jedno się właśnie kończy więc pewnie niebawem zacznę tyć
Co do imion - oboje z mężem mieliśmy wybraną Laurę, a tu niespodzianka - chłopiec, będzie Daniela na którego masz termin?
a ja będę mieć Lauręjak kiedyś by poznała kogoś z hindi to będzie dziwnie ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 13:36
-
A mój gin ma polowkowe kazał się umówić tam gdzie robiłam genetyczne. Między 18 a 19tug.
A wcześniej jak byłam w tej klinice na genetycznych też genetyka mówił by przyjechać w skończonym 18 tygodniu10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Moja waga tkwi w martwym punkcie, a nie wymiotów łam, a teraz jem wszystko na co mam ochotę
przymierzałam dzisiaj spodnie ciążowe, gdyby nie kosztowały 150 zł, to kupiłabym, a tak to nie będę szaleć
bluzek ciążowych nie będę kupować, najwyżej kilka dłuższych.
-
justa1509 wrote:Moja waga tkwi w martwym punkcie, a nie wymiotów łam, a teraz jem wszystko na co mam ochotę
przymierzałam dzisiaj spodnie ciążowe, gdyby nie kosztowały 150 zł, to kupiłabym, a tak to nie będę szaleć
bluzek ciążowych nie będę kupować, najwyżej kilka dłuższych.
mi się udało upolować używane z h&m za 25zł, tyle mogę wydać ;p
-
nick nieaktualny
-
U mnie akurat brzuszek mocno rośnie, ale za to moja mama nie potrafi tego zrozumieć, bo ja przed porodem kolega zapraszał na andrzejki i był bardzo zaskoczony jak usłyszał, ze ona wtedy będzie po porodzie, bo za tydzień termin - tak mało jej brzuch urósł. Także różnie to bywa
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Ithildin wrote:U mnie akurat brzuszek mocno rośnie, ale za to moja mama nie potrafi tego zrozumieć, bo ja przed porodem kolega zapraszał na andrzejki i był bardzo zaskoczony jak usłyszał, ze ona wtedy będzie po porodzie, bo za tydzień termin - tak mało jej brzuch urósł. Także różnie to bywa
u mnie mama narzeka, że w ogóle po mnie nie widać, ze jestem w ciąży (a brzuszek mam odstający, tylko zimą zakładam po prostu luźne swetry), że jakaś taka chuda, blada.... Tja... jej zdaniem juz teraz powinnam wyglądać jak baleron, bo ona jeszcze z tego pokolenia, co każe jeść w ciąży "za dwojga" a nie "DLA dwojga" -
Oesuu.. Dwa dni człowieka nie było i tyle czytania. Łał, dziewczyny szalone.. Ja wczoraj odebrałam wyniki pappa. I w sumie gdy my nie to, ze wcześniej robiłam nifty to pewnie bym się martwiła. A tak to na luzie przyjęłam. Ale.. O dziwo i tak mam lepsze wyniki niż w poprzedniej ciąży, gdzue byłam 3 lata młodsza. Takze wyniki uznaję za dobre. Z obrazu usg wszystko jak należy.
A w ogóle dzisiaj zaliczyłam badanie ogtt. Cale szczescie jest juz po, i o ile będą dobre wyniki to juz powtarzać nie będę chyba musiała. Musze tu pochwalić mojego męża, który w odruchu wspolczucia i Solidarności z ciężarna żoną przebadał sie również. Heeh..dostaliśmy nawet swój pokoik, żeby te dwie godzinki nam milo upłynęły. Wzięliśmy tablet i oglądaliśmy sobie tv. Tak to ja mogę się badac..
A i jak cis to polecam taka smakowa glukozę. Ja piłam cytrynową i w porównaniu do zwykłej była super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:15