X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienia to u nas wchodzi w grę Emilia, Maria, i Marcelina. Ale w zasadzie co do żadnego nie ma super przekonania. Na polowkowe jeszcze nie wiem kiedy sie zapiszę, bo nawet skierowania nie dostałam. Wizyta dopiero 5.03. I pewnie znów na wariata będę szukać placówki, która wykona to na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 23:31

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia mojego męża też jakoś ostatnio wyraziła opinie że na ciężarną nie wyglądam. :D A że nie jestem typem osoby która za bardzo lubi jak ktoś wtyka nos w nie swoje sprawy to nie podtrzymywalam tematu.. :D

Inni ludzie za bardzo lubią wyrażać swoje zdanie. :) :)
    Gdy wszystko w porządku to nie będę zbyt smutna jak dużo nie przytyje. Bo spora waga i lato to może nie być dobre połączenie. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:52

• Francess Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    oki ;) a na którego masz termin?

a ja będę mieć Laurę ;) jak kiedyś by poznała kogoś z hindi to będzie dziwnie ;P

Piekne imie!

Termin mam na 04.08 :)

niedograna lubi tę wiadomość

85993e3kl9dz7quq.png

termin porodu: 04.08.2018 | chłopiec - Daniel :)
    2 cs | 31 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre kobiety mają nawet do porodu małe brzuchy i rodzą normalne dzieci, w sensie że może nie jakies mega giganty ale średnia 3-3,6 kg. Nie wiem od czego to zależy. Napewno nie macie co się martwić z tego powodu, ja się dlugo cieszyłam w poprzednich z małego brzucha.
    A zrzucac bedzie niewiele wyjdziecie ze szpitala z dzieckiem i nie będzie po was widać:P

LondyńskieSerduszko, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja. Cieszcie się że nie przybieracie za dużo i brzuchy małe. Na końcu to i spać nie można tak przeszkadza brzuch :) ja miałam poduszkę pod brzuchem między kolanami i za plecami :-D a w lipcu jak rodzilam to duży brzuch to tragedia. Parę kroków i trzeba usiąść gdzieś :-D i teraz znowu letni termin mi się trafił. A przytyłam 20kg w pierwszej ciąży. Teraz liczę że będzie mniej. :)

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Niektóre kobiety mają nawet do porodu małe brzuchy i rodzą normalne dzieci, w sensie że może nie jakies mega giganty ale średnia 3-3,6 kg. Nie wiem od czego to zależy. Napewno nie macie co się martwić z tego powodu, ja się dlugo cieszyłam w poprzednich z małego brzucha.
    A zrzucac bedzie niewiele wyjdziecie ze szpitala z dzieckiem i nie będzie po was widać:P
    Ja mialam maly brzuch, wszyscy obstawiali ze bedzie male dziecko, a wcale takie male sie nie urodzilo. Jak na mnie ( jestem drobna, niska, szczupla osoba) to byl duzy. Prawie 3,5 kg i 56 cm. Moja znajoma miala wielki brzuch i urodzila mniejsze odemnie dziecko. Wiec wielkoscia brzucha nie ma sie co przejmowac. Ja nie mialam ani jednego rozstepu a ona caly brzuch i uda w prazki.
    Teraz raczej tez nie zapowiada sie zebym miala duzy brzuch, bo to juz poczatek 5 mca a wcale praktycznie go nie widac.

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę 16 tydzień. Brzuszek wyraźnie rośnie ale ruchöw jesscze nie czuję. W sumie to się zdziwiłam, że brzuszek tak szybko stał się widoczny bo jestem szczupłą osobą i nigdy brzuszka nie miałam, a to pierwsza ciąża. Ogólnie to nie wyglądam jakbym się najadła i ciąże każdy już zauważa szczególnie gdy w domu noszę obcisłe bluzki.

LondyńskieSerduszko, Dooti lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja kończę 16 tydzień. Brzuszek wyraźnie rośnie ale ruchöw jesscze nie czuję. W sumie to się zdziwiłam, że brzuszek tak szybko stał się widoczny bo jestem szczupłą osobą i nigdy brzuszka nie miałam, a to pierwsza ciąża. Ogólnie to nie wyglądam jakbym się najadła i ciąże każdy już zauważa szczególnie gdy w domu noszę obcisłe bluzki.
    Też mam podobnie, jestem drobna raczej i szczupła, do tych wysokich tez nie należę, a brzuszek już mam wyraźnie zarysowany. Wciąż czekam na ruchy, czasami wydaje mi się ze coś czuje, ale do końca nie jestem przekonana czy to to.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam takie uczucie jakby coś się obróciło mi w brzuchu, ale tylko raz tak miałam. Może to było dzieciątko, a może nie :) brzuszek u mnie widać troszkę, przestałam nosić pasek do spodni :) nawet do tych które mi spadały z tyłka.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeżyłam mały zawał dzięki mojej pierworodnej. Wróciła do domu po szkole o godzinie 19! Oczywiście żadnej informacji ze idzie do koleżanki, na telefon dostala karę wczoraj więc go nie miała przy sobie! Osiwieje przez nią! 12 i pol roku a sobie robi co chce! Boże święty to jednak prawda male dzieci maly problem duze dzieci kolosalne problemy. To ja juz wole przewijac z kupy i lulac 3 h do snu niz takie nerwy przechodzić! :(

Kasiaja, pumka1990, Anuleczek lubią tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova widzę że nie jestem sama w tych zmaganiach z nastolatkiem ;-) mój 14 lat i, nie pocieszę, coraz gorzej :-/ w domu raczej OK ale informacje ze szkoły mnie załamują, jakby nie o moim dziecku była mowa. Ale ja nie z tych rodziców co uważają że ich dziecko święte i wierzę tym doniesieniom, niestety :-( czasami sobie myśle że to bezstresowe wychowanie jest przeraklamowane. Niby mam z nim dobry kontak, rozmawiamy nawet o jego sympatiach itp ale w szkole i przy kolegach zamienia się w demona. Ja w jego wieku bałam się pyskować do nauczycieli bo bym z dwa dni usiąść na tyłku nie mogła. Swoją drogą nie chciałabym w tych czasach być pedagogiem, nie dość że rozwydrzona młodzież to i rodzice nie lepsi

Lavendova lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy ktoras z Was jest moze teraz przeziebiona? Ja dzis poszlam do lekarza i dostalam antybiotyk i l4 na tydzien. Boje sie o malenstwo ale podobno leki bezpieczne w ciazy... :/

event.png
    eve
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Hej. Czy ktoras z Was jest moze teraz przeziebiona? Ja dzis poszlam do lekarza i dostalam antybiotyk i l4 na tydzien. Boje sie o malenstwo ale podobno leki bezpieczne w ciazy... :/
    ja , ale narazie kuruje się w domu. a co Ci, że od razu antybiotyk?

7w3d 💔
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie .
    Z maluszkiem wszystko w porządku serduszko serce żołądek prawidłowej budowy rączki nóżki są .Dziś pierwszy raz słyszałam serduszko .
    Kość nosowa jest
    NT 1,5mm
    BPD 24,5mm
    CRL 81,8mm
    Serduszko 150 uderzeń na minutę.

PLPaulina, Kasiaja, ingelita, katka/85, Existenz, chabasse, pumka1990, DobrejMysli, Eilleen, Leticia, Dooti, marcela123, niedograna, Anuleczek, Carolline, Gypsy, siuLa lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:

ja też od kilku dni, ale lekarz nie przepisał mi od razu antybiotyku. Polecił leczenie naturalnymi sposobami, tj. cytryna, miód, imbir i czosnek. Jesli to nie pomoże po 4 dniach, to wtedy można rozważyć włączenie leków. U mnie na szczęście obejdzie się bez tego.

3i492n0agf4rykt3.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja , ale narazie kuruje się w domu. a co Ci, że od razu antybiotyk?
    Katar, kichanie, kaszel i stan podgoraczkowy, bol glowy i zatok, poce sie itd. A ze to juz 5 dzien to od jutra kazala antybiotyk. Seria dla kobiet w ciąży PRENALEN syrop, gardlo i spray do nosa bez recepty jakby ktoras potrzebowala. Leci mi z nosa normalnie co chwile a nos to mam tak obdarty ze ledwo smarkam i to z krwia ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 21:58

event.png
    eve
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, otrzymalam wynik fish po amniopunkcji .kariotyp prawidlowy płeć męska , tak bardzo sie ciesze, od miesiaca bylam klebkiem nerwow . Chyba czas na dołączenie suwaczka .termin porodu 11'08

Lavendova, AnkaK90, Kasiaja, ingelita, Ania241188, katka/85, jej odbicie, Qumish, Existenz, chabasse, Zozza, pumka1990, DobrejMysli, Eilleen, e_mii, PLPaulina, Leticia, Dooti, Ada2405, marcela123, niedograna, Ithildin, Francess, d'nusia, Anuleczek, Paulinaaa, Carolline, Gypsy, siuLa, Aradia***, myszeczka89 lubią tę wiadomość

f2wlh3715msa0zig.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska super :) bardzo się ciesze, że wszystko ok :)

syska89 lubi tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście zdrowa i co mnie najbardziej cieszy to czuję już mojego małego bączka :))) jak wierci się w brzuchu. Ale to dopiero jak się położę do snu i przestaję kręcić.

Cudowne uczucie <3

• Qumish Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska wspaniała wiadomość!!! Gratuluje :)

h84fwn15k5y02vr6.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ