Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do imienia to u nas wchodzi w grę Emilia, Maria, i Marcelina. Ale w zasadzie co do żadnego nie ma super przekonania. Na polowkowe jeszcze nie wiem kiedy sie zapiszę, bo nawet skierowania nie dostałam. Wizyta dopiero 5.03. I pewnie znów na wariata będę szukać placówki, która wykona to na NFZ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 23:31
-
nick nieaktualnyBabcia mojego męża też jakoś ostatnio wyraziła opinie że na ciężarną nie wyglądam.
A że nie jestem typem osoby która za bardzo lubi jak ktoś wtyka nos w nie swoje sprawy to nie podtrzymywalam tematu..
Inni ludzie za bardzo lubią wyrażać swoje zdanie.
Gdy wszystko w porządku to nie będę zbyt smutna jak dużo nie przytyje. Bo spora waga i lato to może nie być dobre połączenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:52
-
niedograna wrote:oki
a na którego masz termin?
a ja będę mieć Lauręjak kiedyś by poznała kogoś z hindi to będzie dziwnie ;P
Piekne imie!
Termin mam na 04.08
niedograna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiektóre kobiety mają nawet do porodu małe brzuchy i rodzą normalne dzieci, w sensie że może nie jakies mega giganty ale średnia 3-3,6 kg. Nie wiem od czego to zależy. Napewno nie macie co się martwić z tego powodu, ja się dlugo cieszyłam w poprzednich z małego brzucha.
A zrzucac bedzie niewiele wyjdziecie ze szpitala z dzieckiem i nie będzie po was widaćLondyńskieSerduszko, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Racja. Cieszcie się że nie przybieracie za dużo i brzuchy małe. Na końcu to i spać nie można tak przeszkadza brzuch
ja miałam poduszkę pod brzuchem między kolanami i za plecami
a w lipcu jak rodzilam to duży brzuch to tragedia. Parę kroków i trzeba usiąść gdzieś
i teraz znowu letni termin mi się trafił. A przytyłam 20kg w pierwszej ciąży. Teraz liczę że będzie mniej.
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Niektóre kobiety mają nawet do porodu małe brzuchy i rodzą normalne dzieci, w sensie że może nie jakies mega giganty ale średnia 3-3,6 kg. Nie wiem od czego to zależy. Napewno nie macie co się martwić z tego powodu, ja się dlugo cieszyłam w poprzednich z małego brzucha.
A zrzucac bedzie niewiele wyjdziecie ze szpitala z dzieckiem i nie będzie po was widać
Teraz raczej tez nie zapowiada sie zebym miala duzy brzuch, bo to juz poczatek 5 mca a wcale praktycznie go nie widac.LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
Ja kończę 16 tydzień. Brzuszek wyraźnie rośnie ale ruchöw jesscze nie czuję. W sumie to się zdziwiłam, że brzuszek tak szybko stał się widoczny bo jestem szczupłą osobą i nigdy brzuszka nie miałam, a to pierwsza ciąża. Ogólnie to nie wyglądam jakbym się najadła i ciąże każdy już zauważa szczególnie gdy w domu noszę obcisłe bluzki.
LondyńskieSerduszko, Dooti lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Ja kończę 16 tydzień. Brzuszek wyraźnie rośnie ale ruchöw jesscze nie czuję. W sumie to się zdziwiłam, że brzuszek tak szybko stał się widoczny bo jestem szczupłą osobą i nigdy brzuszka nie miałam, a to pierwsza ciąża. Ogólnie to nie wyglądam jakbym się najadła i ciąże każdy już zauważa szczególnie gdy w domu noszę obcisłe bluzki.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyA ja przeżyłam mały zawał dzięki mojej pierworodnej. Wróciła do domu po szkole o godzinie 19! Oczywiście żadnej informacji ze idzie do koleżanki, na telefon dostala karę wczoraj więc go nie miała przy sobie! Osiwieje przez nią! 12 i pol roku a sobie robi co chce! Boże święty to jednak prawda male dzieci maly problem duze dzieci kolosalne problemy. To ja juz wole przewijac z kupy i lulac 3 h do snu niz takie nerwy przechodzić!
Kasiaja, pumka1990, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
Lavendova widzę że nie jestem sama w tych zmaganiach z nastolatkiem
mój 14 lat i, nie pocieszę, coraz gorzej
w domu raczej OK ale informacje ze szkoły mnie załamują, jakby nie o moim dziecku była mowa. Ale ja nie z tych rodziców co uważają że ich dziecko święte i wierzę tym doniesieniom, niestety
czasami sobie myśle że to bezstresowe wychowanie jest przeraklamowane. Niby mam z nim dobry kontak, rozmawiamy nawet o jego sympatiach itp ale w szkole i przy kolegach zamienia się w demona. Ja w jego wieku bałam się pyskować do nauczycieli bo bym z dwa dni usiąść na tyłku nie mogła. Swoją drogą nie chciałabym w tych czasach być pedagogiem, nie dość że rozwydrzona młodzież to i rodzice nie lepsi
Lavendova lubi tę wiadomość
[/url]
-
Mmma wrote:Hej. Czy ktoras z Was jest moze teraz przeziebiona? Ja dzis poszlam do lekarza i dostalam antybiotyk i l4 na tydzien. Boje sie o malenstwo ale podobno leki bezpieczne w ciazy...7w3d 💔
-
Dziewczyny ja po wizycie .
Z maluszkiem wszystko w porządku serduszko serce żołądek prawidłowej budowy rączki nóżki są .Dziś pierwszy raz słyszałam serduszko .
Kość nosowa jest
NT 1,5mm
BPD 24,5mm
CRL 81,8mm
Serduszko 150 uderzeń na minutę.PLPaulina, Kasiaja, ingelita, katka/85, Existenz, chabasse, pumka1990, DobrejMysli, Eilleen, Leticia, Dooti, marcela123, niedograna, Anuleczek, Carolline, Gypsy, siuLa lubią tę wiadomość
-
Mmma wrote:Hej. Czy ktoras z Was jest moze teraz przeziebiona? Ja dzis poszlam do lekarza i dostalam antybiotyk i l4 na tydzien. Boje sie o malenstwo ale podobno leki bezpieczne w ciazy...
ja też od kilku dni, ale lekarz nie przepisał mi od razu antybiotyku. Polecił leczenie naturalnymi sposobami, tj. cytryna, miód, imbir i czosnek. Jesli to nie pomoże po 4 dniach, to wtedy można rozważyć włączenie leków. U mnie na szczęście obejdzie się bez tego. -
justyna14 wrote:ja , ale narazie kuruje się w domu. a co Ci, że od razu antybiotyk?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 21:58
-
Kochane, otrzymalam wynik fish po amniopunkcji .kariotyp prawidlowy płeć męska , tak bardzo sie ciesze, od miesiaca bylam klebkiem nerwow . Chyba czas na dołączenie suwaczka .termin porodu 11'08
Lavendova, AnkaK90, Kasiaja, ingelita, Ania241188, katka/85, jej odbicie, Qumish, Existenz, chabasse, Zozza, pumka1990, DobrejMysli, Eilleen, e_mii, PLPaulina, Leticia, Dooti, Ada2405, marcela123, niedograna, Ithildin, Francess, d'nusia, Anuleczek, Paulinaaa, Carolline, Gypsy, siuLa, Aradia***, myszeczka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny