X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienia to u nas wchodzi w grę Emilia, Maria, i Marcelina. Ale w zasadzie co do żadnego nie ma super przekonania. Na polowkowe jeszcze nie wiem kiedy sie zapiszę, bo nawet skierowania nie dostałam. Wizyta dopiero 5.03. I pewnie znów na wariata będę szukać placówki, która wykona to na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 23:31

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia mojego męża też jakoś ostatnio wyraziła opinie że na ciężarną nie wyglądam. :D A że nie jestem typem osoby która za bardzo lubi jak ktoś wtyka nos w nie swoje sprawy to nie podtrzymywalam tematu.. :D

Inni ludzie za bardzo lubią wyrażać swoje zdanie. :) :)
    Gdy wszystko w porządku to nie będę zbyt smutna jak dużo nie przytyje. Bo spora waga i lato to może nie być dobre połączenie. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:52

• Francess Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    oki ;) a na którego masz termin?

a ja będę mieć Laurę ;) jak kiedyś by poznała kogoś z hindi to będzie dziwnie ;P

Piekne imie!

Termin mam na 04.08 :)

niedograna lubi tę wiadomość

85993e3kl9dz7quq.png

termin porodu: 04.08.2018 | chłopiec - Daniel :)
    2 cs | 31 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre kobiety mają nawet do porodu małe brzuchy i rodzą normalne dzieci, w sensie że może nie jakies mega giganty ale średnia 3-3,6 kg. Nie wiem od czego to zależy. Napewno nie macie co się martwić z tego powodu, ja się dlugo cieszyłam w poprzednich z małego brzucha.
    A zrzucac bedzie niewiele wyjdziecie ze szpitala z dzieckiem i nie będzie po was widać:P

LondyńskieSerduszko, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja. Cieszcie się że nie przybieracie za dużo i brzuchy małe. Na końcu to i spać nie można tak przeszkadza brzuch :) ja miałam poduszkę pod brzuchem między kolanami i za plecami :-D a w lipcu jak rodzilam to duży brzuch to tragedia. Parę kroków i trzeba usiąść gdzieś :-D i teraz znowu letni termin mi się trafił. A przytyłam 20kg w pierwszej ciąży. Teraz liczę że będzie mniej. :)

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Niektóre kobiety mają nawet do porodu małe brzuchy i rodzą normalne dzieci, w sensie że może nie jakies mega giganty ale średnia 3-3,6 kg. Nie wiem od czego to zależy. Napewno nie macie co się martwić z tego powodu, ja się dlugo cieszyłam w poprzednich z małego brzucha.
    A zrzucac bedzie niewiele wyjdziecie ze szpitala z dzieckiem i nie będzie po was widać:P
    Ja mialam maly brzuch, wszyscy obstawiali ze bedzie male dziecko, a wcale takie male sie nie urodzilo. Jak na mnie ( jestem drobna, niska, szczupla osoba) to byl duzy. Prawie 3,5 kg i 56 cm. Moja znajoma miala wielki brzuch i urodzila mniejsze odemnie dziecko. Wiec wielkoscia brzucha nie ma sie co przejmowac. Ja nie mialam ani jednego rozstepu a ona caly brzuch i uda w prazki.
    Teraz raczej tez nie zapowiada sie zebym miala duzy brzuch, bo to juz poczatek 5 mca a wcale praktycznie go nie widac.

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę 16 tydzień. Brzuszek wyraźnie rośnie ale ruchöw jesscze nie czuję. W sumie to się zdziwiłam, że brzuszek tak szybko stał się widoczny bo jestem szczupłą osobą i nigdy brzuszka nie miałam, a to pierwsza ciąża. Ogólnie to nie wyglądam jakbym się najadła i ciąże każdy już zauważa szczególnie gdy w domu noszę obcisłe bluzki.

LondyńskieSerduszko, Dooti lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja kończę 16 tydzień. Brzuszek wyraźnie rośnie ale ruchöw jesscze nie czuję. W sumie to się zdziwiłam, że brzuszek tak szybko stał się widoczny bo jestem szczupłą osobą i nigdy brzuszka nie miałam, a to pierwsza ciąża. Ogólnie to nie wyglądam jakbym się najadła i ciąże każdy już zauważa szczególnie gdy w domu noszę obcisłe bluzki.
    Też mam podobnie, jestem drobna raczej i szczupła, do tych wysokich tez nie należę, a brzuszek już mam wyraźnie zarysowany. Wciąż czekam na ruchy, czasami wydaje mi się ze coś czuje, ale do końca nie jestem przekonana czy to to.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miałam takie uczucie jakby coś się obróciło mi w brzuchu, ale tylko raz tak miałam. Może to było dzieciątko, a może nie :) brzuszek u mnie widać troszkę, przestałam nosić pasek do spodni :) nawet do tych które mi spadały z tyłka.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeżyłam mały zawał dzięki mojej pierworodnej. Wróciła do domu po szkole o godzinie 19! Oczywiście żadnej informacji ze idzie do koleżanki, na telefon dostala karę wczoraj więc go nie miała przy sobie! Osiwieje przez nią! 12 i pol roku a sobie robi co chce! Boże święty to jednak prawda male dzieci maly problem duze dzieci kolosalne problemy. To ja juz wole przewijac z kupy i lulac 3 h do snu niz takie nerwy przechodzić! :(

Kasiaja, pumka1990, Anuleczek lubią tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova widzę że nie jestem sama w tych zmaganiach z nastolatkiem ;-) mój 14 lat i, nie pocieszę, coraz gorzej :-/ w domu raczej OK ale informacje ze szkoły mnie załamują, jakby nie o moim dziecku była mowa. Ale ja nie z tych rodziców co uważają że ich dziecko święte i wierzę tym doniesieniom, niestety :-( czasami sobie myśle że to bezstresowe wychowanie jest przeraklamowane. Niby mam z nim dobry kontak, rozmawiamy nawet o jego sympatiach itp ale w szkole i przy kolegach zamienia się w demona. Ja w jego wieku bałam się pyskować do nauczycieli bo bym z dwa dni usiąść na tyłku nie mogła. Swoją drogą nie chciałabym w tych czasach być pedagogiem, nie dość że rozwydrzona młodzież to i rodzice nie lepsi

Lavendova lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy ktoras z Was jest moze teraz przeziebiona? Ja dzis poszlam do lekarza i dostalam antybiotyk i l4 na tydzien. Boje sie o malenstwo ale podobno leki bezpieczne w ciazy... :/

event.png
    eve
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Hej. Czy ktoras z Was jest moze teraz przeziebiona? Ja dzis poszlam do lekarza i dostalam antybiotyk i l4 na tydzien. Boje sie o malenstwo ale podobno leki bezpieczne w ciazy... :/
    ja , ale narazie kuruje się w domu. a co Ci, że od razu antybiotyk?

7w3d 💔
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie .
    Z maluszkiem wszystko w porządku serduszko serce żołądek prawidłowej budowy rączki nóżki są .Dziś pierwszy raz słyszałam serduszko .
    Kość nosowa jest
    NT 1,5mm
    BPD 24,5mm
    CRL 81,8mm
    Serduszko 150 uderzeń na minutę.

PLPaulina, Kasiaja, ingelita, katka/85, Existenz, chabasse, pumka1990, DobrejMysli, Eilleen, Leticia, Dooti, marcela123, niedograna, Anuleczek, Carolline, Gypsy, siuLa lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:

ja też od kilku dni, ale lekarz nie przepisał mi od razu antybiotyku. Polecił leczenie naturalnymi sposobami, tj. cytryna, miód, imbir i czosnek. Jesli to nie pomoże po 4 dniach, to wtedy można rozważyć włączenie leków. U mnie na szczęście obejdzie się bez tego.

3i492n0agf4rykt3.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja , ale narazie kuruje się w domu. a co Ci, że od razu antybiotyk?
    Katar, kichanie, kaszel i stan podgoraczkowy, bol glowy i zatok, poce sie itd. A ze to juz 5 dzien to od jutra kazala antybiotyk. Seria dla kobiet w ciąży PRENALEN syrop, gardlo i spray do nosa bez recepty jakby ktoras potrzebowala. Leci mi z nosa normalnie co chwile a nos to mam tak obdarty ze ledwo smarkam i to z krwia ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 21:58

event.png
    eve
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, otrzymalam wynik fish po amniopunkcji .kariotyp prawidlowy płeć męska , tak bardzo sie ciesze, od miesiaca bylam klebkiem nerwow . Chyba czas na dołączenie suwaczka .termin porodu 11'08

Lavendova, AnkaK90, Kasiaja, ingelita, Ania241188, katka/85, jej odbicie, Qumish, Existenz, chabasse, Zozza, pumka1990, DobrejMysli, Eilleen, e_mii, PLPaulina, Leticia, Dooti, Ada2405, marcela123, niedograna, Ithildin, Francess, d'nusia, Anuleczek, Paulinaaa, Carolline, Gypsy, siuLa, Aradia***, myszeczka89 lubią tę wiadomość

f2wlh3715msa0zig.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska super :) bardzo się ciesze, że wszystko ok :)

syska89 lubi tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście zdrowa i co mnie najbardziej cieszy to czuję już mojego małego bączka :))) jak wierci się w brzuchu. Ale to dopiero jak się położę do snu i przestaję kręcić.

Cudowne uczucie <3

• Qumish Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska wspaniała wiadomość!!! Gratuluje :)

h84fwn15k5y02vr6.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ