Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
mąż mówi, ze mamy ten isofix
Swoją drogą dopiero teraz się zainteresowałam tematem przewożeniach takich maluchów w samochodzie i widze, ze powinno się montować fotelik tyłem do kierunku jazdy, hmmm, czyli jadąc z mężem z sprzodu nie bedziemy widzieć co robi dziecko... -
Ania241188 wrote:Mamy które mają małe dzieciaczki jak ja i siedzą w fotelikach i teraz będzie drugie maleństwo. Zastanawiam się jak to rozwiązać 2 maluchy z tyłu? Długo siedziałam z małą z tyłu jak mąż prowadzi bo wiadomo a to coś podać jej. Smoczek wyrzuci a to zabawka spadnie. Dwójka maluchów sama nie może siedzieć tak mi się wydaje. Bo niemowlaka i trzeba podczas jazdy też zabawiac. Zastanawiamy się nad zmianą auta na większe. A jak Wy to rozwiążecie?
a jaka bedzie różnica między dzięcmi? Może teraz to starsze będzie "zabawiać" młodsze, podawać smoczek, itd? Ja nie widze problemu wożenia dwójki z tyłu, jesli np. starsze dziecko może się zająć młodszym, gorzej jak to są dwa maluszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 11:10
-
Też się zastanawiam jak rozwiązać problem dwóch fotelików z tyłu. Pomiędzy nimi ja już się na pewno nie zmieszczę. Tak myślę żeby starszą przenieść do przodu, ale to niebezpieczne, chociaż na dłuższych trasach maluch sam z tyłu z trzylatką... Jeszcze na dodatek mamy labradora, który też musi się gdzieś zmieścić
Chyba sobie przyczepę dokupimy
Carolline, Ada2405 lubią tę wiadomość
-
gosia.kak wrote:mąż mówi, ze mamy ten isofix
Swoją drogą dopiero teraz się zainteresowałam tematem przewożeniach takich maluchów w samochodzie i widze, ze powinno się montować fotelik tyłem do kierunku jazdy, hmmm, czyli jadąc z mężem z sprzodu nie bedziemy widzieć co robi dziecko...
Z kolei ja mam taki sam dylemat jak Ania 241188...Moja ma 4 latka ale jakoś nie pasi przekładać ja do przodu.Bo miejsce pasażera jest jednak tym najbardziej niebezpiecznym w aucie..No cóż trzeba będzie coś wymyślić.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
gosia.kak wrote:a jaka bedzie różnica między dzięcmi? Może teraz to starsze będzie "zabawiać" młodsze, podawać smoczek, itd? Ja nie widze problemu wożenia dwójki z tyłu
Starsza będzie miała wtedy 2 latka. Pomiędzy fotelikami sie nie zmieszcze. Tak jak już tu mama jedna napisała że na takiego maluszka trzeba mieć oko. Za daleko będą foteliki żeby mała sięgnęła i dała chociaż smoczek. Koleżanka jest samotna mama i trasy robiła z dzieckiem z przodu ale wtedy muszą być wyłączone poduszki.
-
Ja się tez zastanawiam, i nam wychodzi najlogiczniej zmienić auto, bo i może się zmieszczę, ale zeby usiąść miedzy maluchami to przefrunąć chyba będę musiała
myślimy o 7 osobowym, to z tylu jeszcze i pies i wózek wejdą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 11:11
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
Carolline wrote:Ja się tez zastanawiam, i nam wychodzi najlogiczniej zmienić auto, bo i może się zmieszczę, ale zeby usiąść miedzy maluchami to przefrunąć chyba będę musiała
-
nick nieaktualny
-
Carolline wrote:Ja się tez zastanawiam, i nam wychodzi najlogiczniej zmienić auto, bo i może się zmieszczę, ale zeby usiąść miedzy maluchami to przefrunąć chyba będę musiała
Jak byłam w pierwszej ciąży kupiliśmy właśnie 7 osobowy. W ubiegłym roku sprzedaliśmy i teraz bardzo żałujemy. Gdybyśmy teraz tylko mogli to byśmy zmieniali bez zastanowienia. -
My mamy 7 osobowe z tym, że foteli, tych dwóch ekstra, nie mamy, wolimy większy bagażnik
z tylu kanapa dzielona na trzy fotele obszerna i wygodna No i ma isofix. Mamy Peugota 307 SW już kilka lat i jak dla mnie, w tej cenie trudno znaleźć coś bardziej wygodnego, dużego i rodzinnego
Czeję się do zakupu Volvo xc90 ale ten co obecnie mamy zupełnie nam wystarcza więc mój uważa, że to strata pieniędzy i lepiej wydać pieniądze na remont pokoiku maluchów, żeby go dostosować do dwójki lokatorów. Chyba pozostaje mi się z nim zgodzić
niestety on to ten rozsądniejszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 12:13
[/url]
-
Też mam ten problem z fotelikami:/ Myślimy o przeniesieniu starszej do przodu, ale ja się tego rozwiązania bardzo boję, albo o samochodzie z trzema pełnowymiarowymi siedzeniami z tylu. Jak na razie, to stwierdziliśmy, że będziemy się martwić później i olaliśmy sprawę
-
Ania241188 wrote:Tak. Jak przedobrze z wysiłkiem
-
A jak rozpoznać to stawianie sie macicy? I od kiedy ono sie pojawia? Ja od wczoraj czuje takie jakby mini skurcze, nie na całym brzuchu ale punktowo, raz z jednej strony, raz z drugiej, sama nie wiem jak to nazwac, jak by taki lekki ból ale czuje to pierwszy raz w życiu i troche mnie to niepokoi... Najbardziej wyczuwam jak sie poruszam17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33