X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasami czuje napunabir tylko wieczorem. Gin mówił że to normalne jest. Jakby coś kulo nisko bolało do do kontroli szyjke

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że piszesz Leticia, można się czegoś dowiedzieć. Dobra że rzecz takie warsztaty, bo okazuje sie ze nie jest tak jak nam się wszystkim często wydaje.

Leticia lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia dobrze wiedzieć ;-) u nas za kierowcą ze względów „ergonomicznych” 1. Pasażerowi łatwiej zerknąć lub coś podać dziecku, 2. Jak jadę sama to nie muszę biegać dookoła auta żeby dziecko wyciągnąć/włożyć ;-) ale dobrze wiedzieć z tym wyciąganiem bo faktycznie zazwyczaj kierowca wychodzi na ulicę.
    Lavendova co do podawania dziecku picia w czasie jazdy, nie wyobrażam sobie zatrzymywać się tylko po to żeby podać pić. Inaczej sprawa wyglądała do 5mż gdy był wyłącznie na piersi, nie dało się prowadzić i przystawić jednocześnie 0sarcastic.gif

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie dawać picie czy mleko takiego maluchowi, przecież musi odbić. Jak to ma zrobić w aucie siedzac na sztywno w foteliku?:D

• Carolline Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę to jest pora na wymioty. Nie miałam dotychczas i teraz mnie biorą, naprawdę. Toz ja już jestem praktycznie na półmetku! Szał normalnie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamierzacie jeszcze przed porodem jechać na wakacje?

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja nie wyobrażam sobie dawać picie czy mleko takiego maluchowi, przecież musi odbić. Jak to ma zrobić w aucie siedzac na sztywno w foteliku?:D
    No mój z tych „nieodbijających” co mnie martwiło na początku, kolek też nie miał. W całym życiu może z 3 razy mu się odbiło ale tak delikatnie nawet nie miałam pewności że to to ;-) gdybym miała czekać na to aż mu się odbije z parkingu do dzisiaj bym nie wyjechała :-D

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W planach tylko majówka. Mieszkam nad morzem i w wakacje omijam plażę A jak już z dziećmi to na dzika plażę. Wolę w upały wieś basen ogród. Ewentualnie jezioro Ale w lesie

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 3 tygodnie do Indii w kwietniu jedziemy

Leticia, ingelita, niedograna lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    My na 3 tygodnie do Indii w kwietniu jedziemy
    Wow super:)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Leticia dobrze wiedzieć ;-) u nas za kierowcą ze względów „ergonomicznych” 1. Pasażerowi łatwiej zerknąć lub coś podać dziecku, 2. Jak jadę sama to nie muszę biegać dookoła auta żeby dziecko wyciągnąć/włożyć ;-) ale dobrze wiedzieć z tym wyciąganiem bo faktycznie zazwyczaj kierowca wychodzi na ulicę.
    Lavendova co do podawania dziecku picia w czasie jazdy, nie wyobrażam sobie zatrzymywać się tylko po to żeby podać pić. Inaczej sprawa wyglądała do 5mż gdy był wyłącznie na piersi, nie dało się prowadzić i przystawić jednocześnie 0sarcastic.gif
    Ja czasem dałam mleko. Jak płakała a nie było się nawet gdzie zatrzymać. Ale to też w dalsze trasy jechaliśmy jak już 5 miesięcy.

Kasiaja lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    A zamierzacie jeszcze przed porodem jechać na wakacje?

no jasne :) u nas wypadnie to pewnie koniec maja - początek czerwca

Carolline lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    wciąż brak sierpniowych mamuś?

poprosze o dopisanie nas :) 24 sierpnia chłopiec

ingelita, niedograna, pumka1990 lubią tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    a jaka bedzie różnica między dzięcmi? Może teraz to starsze będzie "zabawiać" młodsze, podawać smoczek, itd? Ja nie widze problemu wożenia dwójki z tyłu, jesli np. starsze dziecko może się zająć młodszym, gorzej jak to są dwa maluszki :)

Ja mam synka ktory skonczy dwa latka w kwietniu. Maly czesto jezdzi sam z tylu ale przodem do kierunku jazdy wiec mam go na oku w lusterku, malenstwo planuje wozic z przodu tylem do kierunku jazdy. Dwojki dzieci faktycznie nie zostawilabym z tylu

Ania241188 lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Racja. Cieszcie się że nie przybieracie za dużo i brzuchy małe. Na końcu to i spać nie można tak przeszkadza brzuch :) ja miałam poduszkę pod brzuchem między kolanami i za plecami :-D a w lipcu jak rodzilam to duży brzuch to tragedia. Parę kroków i trzeba usiąść gdzieś :-D i teraz znowu letni termin mi się trafił. A przytyłam 20kg w pierwszej ciąży. Teraz liczę że będzie mniej. :)

oj ja to zazdroszcze tym co male brzuszki maja ;) ja w poprzedniej ciazy +22kg :/ ale mialam termin w kwietniu jak jeszcze chlodno bylo a tym razem sierpien... uff juz mi goraco

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urosły mi cycki przez noc! Wczoraj się kładłam z normalnymi, a dziś obudziłam się z balonami Pameli :P
    Myślałam, że jak nie urosły na początku, tak jak w pierwszej ciąży, to ewentualnie dopiero na końcówce wystrzelą. I jeszcze tak pobolewały jak gdy za długo dziecka się nie nakarmi ;)

ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Urosły mi cycki przez noc! Wczoraj się kładłam z normalnymi, a dziś obudziłam się z balonami Pameli :P
    Myślałam, że jak nie urosły na początku, tak jak w pierwszej ciąży, to ewentualnie dopiero na końcówce wystrzelą. I jeszcze tak pobolewały jak gdy za długo dziecka się nie nakarmi ;)
    Ja też tak miałam, to było jakoś chwilę przed tym, zanim wywaliło mi brzuch. Tyle że ja większa jestem, to i się nie rzuca w oczy ta różnica, i do Pameli mi daleko:P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje małe właśnie odstawiło solidne harce w brzuchu. Jakoś tak się bezpieczniej czuję, jak wyczuwam ruchy:) I zaczyna do mnie docierać, że tam jest dziecko, mimo że teoretycznie to wiem:P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, nie było mnie ledwo co i prawie 10 stron do nadrobienia. Chyba tym razem się poddaję, wybaczcie :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Odczuwacie stawianie sie macicy?
    Jakie to jest odczucie? Bo sporo o tym czytam ale nie wiem jak to jest.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ