X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem co to stawianie się macicy - doczytałam dalej :-)
    Nie odczuwam czegoś takiego. W ogóle mało co odczuwam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Urosły mi cycki przez noc! Wczoraj się kładłam z normalnymi, a dziś obudziłam się z balonami Pameli :P
    Myślałam, że jak nie urosły na początku, tak jak w pierwszej ciąży, to ewentualnie dopiero na końcówce wystrzelą. I jeszcze tak pobolewały jak gdy za długo dziecka się nie nakarmi ;)

Ooo mam to samo. Od kilku dni mam piersi takiej wielkości jak podczas karmienia i to jeszcze sztywne i pełne. Teraz boję się o rozstępy na cyckach a nie brzuchu :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ledwo nadrobilam. Katar jest delikatny ale gardlo tak boli ze ledwo mowie i przelykam a wyglada fatalnie. Co robic?

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej, ledwo nadrobilam. Katar jest delikatny ale gardlo tak boli ze ledwo mowie i przelykam a wyglada fatalnie. Co robic?

Hmmm chyba tylko lekarz Ci powie. Ja już wiem że sama leczyć się nie będę i te ziółka to mi tylko szkodzą bo rozwija się gorsze chorobsko.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ooo mam to samo. Od kilku dni mam piersi takiej wielkości jak podczas karmienia i to jeszcze sztywne i pełne. Teraz boję się o rozstępy na cyckach a nie brzuchu :D

No właśnie wczoraj pobiegłam i kupiłam olejek do smarowania :D
    Po pierwszej ciąży mi się pojawiły rozstępy na piersiach, ale dopiero po porodzie.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak myślę w czerwcu wyjechać do Włoch lub do Chorwacji. Już będzie ładnie, w morzu się trochę pokąpię, oczywiście opalać się nie będę.

Leticia lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

woda z solą, u mnie na ból pomogło.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie temat wakacji... Co roku jeżdżę na wakacje w sierpniu (termin mam na koniec sierpnia). Czy byłoby to bardzo nierozsadne, jakbym chciała tak jak zawsze wyjechać na Mazury (230 km od domu), ale powiedzmy w połowie lipca? Dużym problemem chyba jest to, że jestem jedynym kierowcą :/

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Leticia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Właśnie temat wakacji... Co roku jeżdżę na wakacje w sierpniu (termin mam na koniec sierpnia). Czy byłoby to bardzo nierozsadne, jakbym chciała tak jak zawsze wyjechać na Mazury (230 km od domu), ale powiedzmy w połowie lipca? Dużym problemem chyba jest to, że jestem jedynym kierowcą :/

Ja mając termin na 24 września całą pierwszą połowę sierpnia jeździłam autem po Europie. Dojechaliśmy nad Adriatyk ;) Natomiast kierowcą był tylko mąż, bo mi z brzuchem było zbyt niewygodnie i trochę jeszcze dokuczał mi kręgosłup, przez co nie mogłam przyjąć odpowiedniej pozycji za kierownicą.

A z rzeczy zapamiętanych ze szkolenia z bezpieczeństwa - samochód w ciąży można prowadzić dopóki odległość między brzuchem a środkiem kierownicy wynosi więcej niż 25 cm. Patrzymy od środka kierownicy, bo stamtąd w razie czego wyskakuje poduszka.

pumka1990 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy właśnie na początku lipca do chorwacji, a pod koniec może jeszcze na tydzień w góry ale to już zależy od mojego samopoczucia. A czemu piszesz niedograna ze nie bedziesz sie opalac, czyzby nie bylo wolno w ciąży? Plywalam z jedną i drugą do samego terminu w jeziorach i sie opalalam i wszystko bylo ok. Ja się napewno opalac będę juz sie nie moge doczekac tego ciepelka :D

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opalać się raczej można ale podobno w ciąży mamy większe prawdopodobieństwo wystąpienia przebarwień

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    My jedziemy właśnie na początku lipca do chorwacji, a pod koniec może jeszcze na tydzień w góry ale to już zależy od mojego samopoczucia. A czemu piszesz niedograna ze nie bedziesz sie opalac, czyzby nie bylo wolno w ciąży? Plywalam z jedną i drugą do samego terminu w jeziorach i sie opalalam i wszystko bylo ok. Ja się napewno opalac będę juz sie nie moge doczekac tego ciepelka :D
    Słyszałam że brzucha opalać nie można. Jak na plaży widziałam to kobietki zakrywaly brzuch ciążowy

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Słyszałam że brzucha opalać nie można. Jak na plaży widziałam to kobietki zakrywaly brzuch ciążowy

Niczego takiego nie słyszałam. Wiadomo że posmaruje sobie brzuch filtrem, i też nie będę leżeć plackiem godzinami na plaży bo w 8 mieisacu leżenie plackiem jest raczej nie możliwe. Smażyć sie typowo nie będę ale zakrywac tez sie nie trzeba, trzeba dużo pic i raczej uważać na przegrzanie to wiem. Ale żeby zakrywac brzuch? Pierwsze słyszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 12:47

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Niczego takiego nie słyszałam. Wiadomo że posmaruje sobie brzuch filtrem, i też nie będę leżeć plackiem godzinami na plaży bo w 8 mieisacu leżenie plackiem jest raczej nie możliwe. Smażyć sie typowo nie będę ale zakrywac tez sie nie trzeba, trzeba dużo pic i raczej uważać na przegrzanie to wiem. Ale żeby zakrywac brzuch? Pierwsze słyszę.
    No tak widziałam że kobiety miały zakryte. A z opalaniem to mówię że słyszałam a nie ze na 100 % nie można. Ja się nie lubię opalać więc mnie i tak to nie dotyczy

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam tekst o opalaniu że strony Vichy i tu jest napisane o zakrywaniu brzucha w ciąży :)

"
    Jeśli planujesz opalanie się w ciąży, najpierw zadaj sobie kilka pytań:

- Która godzina?
    Opalanie w ciąży lepiej rozpocząć po obiedzie. Między 11. a 15., kiedy słońce jest w zenicie, promieniowanie UV jest najsilniejsze, dlatego też lepiej w tych godzinach odpuścić sobie plażowanie.
    - Opalanie brzucha w ciąży?
    Pamiętaj, aby trzymać go w cieniu i osłaniać wilgotną chustką!
    - Pamiętasz o oczach? Chroń je nosząc profesjonalne okulary przeciwsłoneczne z prawdziwym filtrem UV. Te kupione na słonecznym deptaku zazwyczaj nie spełniają swojej funkcji.
    - Chronisz swoją skórę? Aby ustrzec się przed wystąpieniem plam pigmentacyjnych i przebarwień przed wyjściem na słońce użyj dobrego kremu przeciwsłonecznego z wysokim filtrem (co najmniej +30), jak na przykład Vichy Ideal Soleil. Nie zapomnij także o swoim letnim kapeluszu z dużym rondem, dzięki któremu nie tylko będziesz pięknie wyglądać, ale także ochronisz dodatkowo twarz.
    - Twoja skóra ma tendencje do przesuszania się? Aplikuj na nią kremy nawilżające. Gorące powietrze znacznie osłabia warstwę hydrolipidową skóry, sprawiając, że naskórek traci wodę i niezbędne lipidy.
    - Zabrałaś ze sobą butelkę wody?
    Opalanie w ciąży, czy w ogóle przebywanie na słońcu w tym okresie, może wiązać się z odwodnieniem organizmu. Można łatwo się przed tym zabezpieczyć, pijąc w upalne dni do 3 litrów płynów na dobę.

Zatem, czy w ciąży można się opalać? Oczywiście, że tak"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 13:24

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plaża plażą a ja się martwię o temperatury w mieście, ponieważ zawsze jest lato stulecia kiedy ja jestem w ciąży:P

Co to biustu to mi urósł masakrycznie juz dawno, ostatnio kupiłam stanik DD a chyba muszę wiekszy niebawem! Nie pamiętam zebym z dziewczynami miała takie wielkie juz w ciąży, a z Nikosia to nawet po porodzie nie mialam takich! Czyżby znowu nadprodukcja sie szykowala, oby nieee :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że duże piersi nie rosną zbyt mocno. Bo jakoś większych sobie nie wyobrażam. :D

• squirrel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi też mocno urosły. W zasadzie od owulacji bolą mnie nieprzerwanie. I co najgorsze pojawiło mi się dużo rozstępów mimo smarowania. Zaczęło się od 2 kresek na prawej piersi a teraz mam już ich więcej na obu od wewnątrz :(

Moja siostra za to mimo, że nie smarowała się niczym nie ma ani jednego zarówno na brzuchu jak i na piersiach.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak jakby wogole nie rosną :-( zaczynałam z miseczka B i nadal mam miseczke b no może małe C. A jak w Lidlu kupiłam stanic C to się utopilam w nim.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmiaru A zmieniłam na B, nie powiem, bardzo mnie tak zmiana cieszy, w końcu mam cycki :D

Existenz lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ