Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:Urosły mi cycki przez noc! Wczoraj się kładłam z normalnymi, a dziś obudziłam się z balonami Pameli
Myślałam, że jak nie urosły na początku, tak jak w pierwszej ciąży, to ewentualnie dopiero na końcówce wystrzelą. I jeszcze tak pobolewały jak gdy za długo dziecka się nie nakarmi
Ooo mam to samo. Od kilku dni mam piersi takiej wielkości jak podczas karmienia i to jeszcze sztywne i pełne. Teraz boję się o rozstępy na cyckach a nie brzuchu -
justyna14 wrote:Hej, ledwo nadrobilam. Katar jest delikatny ale gardlo tak boli ze ledwo mowie i przelykam a wyglada fatalnie. Co robic?
Hmmm chyba tylko lekarz Ci powie. Ja już wiem że sama leczyć się nie będę i te ziółka to mi tylko szkodzą bo rozwija się gorsze chorobsko. -
e_mii wrote:Ooo mam to samo. Od kilku dni mam piersi takiej wielkości jak podczas karmienia i to jeszcze sztywne i pełne. Teraz boję się o rozstępy na cyckach a nie brzuchu
No właśnie wczoraj pobiegłam i kupiłam olejek do smarowania
Po pierwszej ciąży mi się pojawiły rozstępy na piersiach, ale dopiero po porodzie.
-
Właśnie temat wakacji... Co roku jeżdżę na wakacje w sierpniu (termin mam na koniec sierpnia). Czy byłoby to bardzo nierozsadne, jakbym chciała tak jak zawsze wyjechać na Mazury (230 km od domu), ale powiedzmy w połowie lipca? Dużym problemem chyba jest to, że jestem jedynym kierowcąEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Właśnie temat wakacji... Co roku jeżdżę na wakacje w sierpniu (termin mam na koniec sierpnia). Czy byłoby to bardzo nierozsadne, jakbym chciała tak jak zawsze wyjechać na Mazury (230 km od domu), ale powiedzmy w połowie lipca? Dużym problemem chyba jest to, że jestem jedynym kierowcą
Ja mając termin na 24 września całą pierwszą połowę sierpnia jeździłam autem po Europie. Dojechaliśmy nad AdriatykNatomiast kierowcą był tylko mąż, bo mi z brzuchem było zbyt niewygodnie i trochę jeszcze dokuczał mi kręgosłup, przez co nie mogłam przyjąć odpowiedniej pozycji za kierownicą.
A z rzeczy zapamiętanych ze szkolenia z bezpieczeństwa - samochód w ciąży można prowadzić dopóki odległość między brzuchem a środkiem kierownicy wynosi więcej niż 25 cm. Patrzymy od środka kierownicy, bo stamtąd w razie czego wyskakuje poduszka.pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy jedziemy właśnie na początku lipca do chorwacji, a pod koniec może jeszcze na tydzień w góry ale to już zależy od mojego samopoczucia. A czemu piszesz niedograna ze nie bedziesz sie opalac, czyzby nie bylo wolno w ciąży? Plywalam z jedną i drugą do samego terminu w jeziorach i sie opalalam i wszystko bylo ok. Ja się napewno opalac będę juz sie nie moge doczekac tego ciepelka
-
Lavendova wrote:My jedziemy właśnie na początku lipca do chorwacji, a pod koniec może jeszcze na tydzień w góry ale to już zależy od mojego samopoczucia. A czemu piszesz niedograna ze nie bedziesz sie opalac, czyzby nie bylo wolno w ciąży? Plywalam z jedną i drugą do samego terminu w jeziorach i sie opalalam i wszystko bylo ok. Ja się napewno opalac będę juz sie nie moge doczekac tego ciepelka
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Słyszałam że brzucha opalać nie można. Jak na plaży widziałam to kobietki zakrywaly brzuch ciążowy
Niczego takiego nie słyszałam. Wiadomo że posmaruje sobie brzuch filtrem, i też nie będę leżeć plackiem godzinami na plaży bo w 8 mieisacu leżenie plackiem jest raczej nie możliwe. Smażyć sie typowo nie będę ale zakrywac tez sie nie trzeba, trzeba dużo pic i raczej uważać na przegrzanie to wiem. Ale żeby zakrywac brzuch? Pierwsze słyszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 12:47
-
Lavendova wrote:Niczego takiego nie słyszałam. Wiadomo że posmaruje sobie brzuch filtrem, i też nie będę leżeć plackiem godzinami na plaży bo w 8 mieisacu leżenie plackiem jest raczej nie możliwe. Smażyć sie typowo nie będę ale zakrywac tez sie nie trzeba, trzeba dużo pic i raczej uważać na przegrzanie to wiem. Ale żeby zakrywac brzuch? Pierwsze słyszę.
-
Znalazłam tekst o opalaniu że strony Vichy i tu jest napisane o zakrywaniu brzucha w ciąży
"
Jeśli planujesz opalanie się w ciąży, najpierw zadaj sobie kilka pytań:
- Która godzina?
Opalanie w ciąży lepiej rozpocząć po obiedzie. Między 11. a 15., kiedy słońce jest w zenicie, promieniowanie UV jest najsilniejsze, dlatego też lepiej w tych godzinach odpuścić sobie plażowanie.
- Opalanie brzucha w ciąży?
Pamiętaj, aby trzymać go w cieniu i osłaniać wilgotną chustką!
- Pamiętasz o oczach? Chroń je nosząc profesjonalne okulary przeciwsłoneczne z prawdziwym filtrem UV. Te kupione na słonecznym deptaku zazwyczaj nie spełniają swojej funkcji.
- Chronisz swoją skórę? Aby ustrzec się przed wystąpieniem plam pigmentacyjnych i przebarwień przed wyjściem na słońce użyj dobrego kremu przeciwsłonecznego z wysokim filtrem (co najmniej +30), jak na przykład Vichy Ideal Soleil. Nie zapomnij także o swoim letnim kapeluszu z dużym rondem, dzięki któremu nie tylko będziesz pięknie wyglądać, ale także ochronisz dodatkowo twarz.
- Twoja skóra ma tendencje do przesuszania się? Aplikuj na nią kremy nawilżające. Gorące powietrze znacznie osłabia warstwę hydrolipidową skóry, sprawiając, że naskórek traci wodę i niezbędne lipidy.
- Zabrałaś ze sobą butelkę wody?
Opalanie w ciąży, czy w ogóle przebywanie na słońcu w tym okresie, może wiązać się z odwodnieniem organizmu. Można łatwo się przed tym zabezpieczyć, pijąc w upalne dni do 3 litrów płynów na dobę.
Zatem, czy w ciąży można się opalać? Oczywiście, że tak"Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 13:24
-
nick nieaktualnyPlaża plażą a ja się martwię o temperatury w mieście, ponieważ zawsze jest lato stulecia kiedy ja jestem w ciąży:P
Co to biustu to mi urósł masakrycznie juz dawno, ostatnio kupiłam stanik DD a chyba muszę wiekszy niebawem! Nie pamiętam zebym z dziewczynami miała takie wielkie juz w ciąży, a z Nikosia to nawet po porodzie nie mialam takich! Czyżby znowu nadprodukcja sie szykowala, oby nieeeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 13:28
-
nick nieaktualny
-
Mi piersi też mocno urosły. W zasadzie od owulacji bolą mnie nieprzerwanie. I co najgorsze pojawiło mi się dużo rozstępów mimo smarowania. Zaczęło się od 2 kresek na prawej piersi a teraz mam już ich więcej na obu od wewnątrz
Moja siostra za to mimo, że nie smarowała się niczym nie ma ani jednego zarówno na brzuchu jak i na piersiach.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja rozmiaru A zmieniłam na B, nie powiem, bardzo mnie tak zmiana cieszy, w końcu mam cycki
Existenz lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37