X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem co to stawianie się macicy - doczytałam dalej :-)
    Nie odczuwam czegoś takiego. W ogóle mało co odczuwam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Urosły mi cycki przez noc! Wczoraj się kładłam z normalnymi, a dziś obudziłam się z balonami Pameli :P
    Myślałam, że jak nie urosły na początku, tak jak w pierwszej ciąży, to ewentualnie dopiero na końcówce wystrzelą. I jeszcze tak pobolewały jak gdy za długo dziecka się nie nakarmi ;)

Ooo mam to samo. Od kilku dni mam piersi takiej wielkości jak podczas karmienia i to jeszcze sztywne i pełne. Teraz boję się o rozstępy na cyckach a nie brzuchu :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ledwo nadrobilam. Katar jest delikatny ale gardlo tak boli ze ledwo mowie i przelykam a wyglada fatalnie. Co robic?

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej, ledwo nadrobilam. Katar jest delikatny ale gardlo tak boli ze ledwo mowie i przelykam a wyglada fatalnie. Co robic?

Hmmm chyba tylko lekarz Ci powie. Ja już wiem że sama leczyć się nie będę i te ziółka to mi tylko szkodzą bo rozwija się gorsze chorobsko.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ooo mam to samo. Od kilku dni mam piersi takiej wielkości jak podczas karmienia i to jeszcze sztywne i pełne. Teraz boję się o rozstępy na cyckach a nie brzuchu :D

No właśnie wczoraj pobiegłam i kupiłam olejek do smarowania :D
    Po pierwszej ciąży mi się pojawiły rozstępy na piersiach, ale dopiero po porodzie.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak myślę w czerwcu wyjechać do Włoch lub do Chorwacji. Już będzie ładnie, w morzu się trochę pokąpię, oczywiście opalać się nie będę.

Leticia lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

woda z solą, u mnie na ból pomogło.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie temat wakacji... Co roku jeżdżę na wakacje w sierpniu (termin mam na koniec sierpnia). Czy byłoby to bardzo nierozsadne, jakbym chciała tak jak zawsze wyjechać na Mazury (230 km od domu), ale powiedzmy w połowie lipca? Dużym problemem chyba jest to, że jestem jedynym kierowcą :/

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Leticia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Właśnie temat wakacji... Co roku jeżdżę na wakacje w sierpniu (termin mam na koniec sierpnia). Czy byłoby to bardzo nierozsadne, jakbym chciała tak jak zawsze wyjechać na Mazury (230 km od domu), ale powiedzmy w połowie lipca? Dużym problemem chyba jest to, że jestem jedynym kierowcą :/

Ja mając termin na 24 września całą pierwszą połowę sierpnia jeździłam autem po Europie. Dojechaliśmy nad Adriatyk ;) Natomiast kierowcą był tylko mąż, bo mi z brzuchem było zbyt niewygodnie i trochę jeszcze dokuczał mi kręgosłup, przez co nie mogłam przyjąć odpowiedniej pozycji za kierownicą.

A z rzeczy zapamiętanych ze szkolenia z bezpieczeństwa - samochód w ciąży można prowadzić dopóki odległość między brzuchem a środkiem kierownicy wynosi więcej niż 25 cm. Patrzymy od środka kierownicy, bo stamtąd w razie czego wyskakuje poduszka.

pumka1990 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy właśnie na początku lipca do chorwacji, a pod koniec może jeszcze na tydzień w góry ale to już zależy od mojego samopoczucia. A czemu piszesz niedograna ze nie bedziesz sie opalac, czyzby nie bylo wolno w ciąży? Plywalam z jedną i drugą do samego terminu w jeziorach i sie opalalam i wszystko bylo ok. Ja się napewno opalac będę juz sie nie moge doczekac tego ciepelka :D

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opalać się raczej można ale podobno w ciąży mamy większe prawdopodobieństwo wystąpienia przebarwień

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    My jedziemy właśnie na początku lipca do chorwacji, a pod koniec może jeszcze na tydzień w góry ale to już zależy od mojego samopoczucia. A czemu piszesz niedograna ze nie bedziesz sie opalac, czyzby nie bylo wolno w ciąży? Plywalam z jedną i drugą do samego terminu w jeziorach i sie opalalam i wszystko bylo ok. Ja się napewno opalac będę juz sie nie moge doczekac tego ciepelka :D
    Słyszałam że brzucha opalać nie można. Jak na plaży widziałam to kobietki zakrywaly brzuch ciążowy

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Słyszałam że brzucha opalać nie można. Jak na plaży widziałam to kobietki zakrywaly brzuch ciążowy

Niczego takiego nie słyszałam. Wiadomo że posmaruje sobie brzuch filtrem, i też nie będę leżeć plackiem godzinami na plaży bo w 8 mieisacu leżenie plackiem jest raczej nie możliwe. Smażyć sie typowo nie będę ale zakrywac tez sie nie trzeba, trzeba dużo pic i raczej uważać na przegrzanie to wiem. Ale żeby zakrywac brzuch? Pierwsze słyszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 12:47

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Niczego takiego nie słyszałam. Wiadomo że posmaruje sobie brzuch filtrem, i też nie będę leżeć plackiem godzinami na plaży bo w 8 mieisacu leżenie plackiem jest raczej nie możliwe. Smażyć sie typowo nie będę ale zakrywac tez sie nie trzeba, trzeba dużo pic i raczej uważać na przegrzanie to wiem. Ale żeby zakrywac brzuch? Pierwsze słyszę.
    No tak widziałam że kobiety miały zakryte. A z opalaniem to mówię że słyszałam a nie ze na 100 % nie można. Ja się nie lubię opalać więc mnie i tak to nie dotyczy

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam tekst o opalaniu że strony Vichy i tu jest napisane o zakrywaniu brzucha w ciąży :)

"
    Jeśli planujesz opalanie się w ciąży, najpierw zadaj sobie kilka pytań:

- Która godzina?
    Opalanie w ciąży lepiej rozpocząć po obiedzie. Między 11. a 15., kiedy słońce jest w zenicie, promieniowanie UV jest najsilniejsze, dlatego też lepiej w tych godzinach odpuścić sobie plażowanie.
    - Opalanie brzucha w ciąży?
    Pamiętaj, aby trzymać go w cieniu i osłaniać wilgotną chustką!
    - Pamiętasz o oczach? Chroń je nosząc profesjonalne okulary przeciwsłoneczne z prawdziwym filtrem UV. Te kupione na słonecznym deptaku zazwyczaj nie spełniają swojej funkcji.
    - Chronisz swoją skórę? Aby ustrzec się przed wystąpieniem plam pigmentacyjnych i przebarwień przed wyjściem na słońce użyj dobrego kremu przeciwsłonecznego z wysokim filtrem (co najmniej +30), jak na przykład Vichy Ideal Soleil. Nie zapomnij także o swoim letnim kapeluszu z dużym rondem, dzięki któremu nie tylko będziesz pięknie wyglądać, ale także ochronisz dodatkowo twarz.
    - Twoja skóra ma tendencje do przesuszania się? Aplikuj na nią kremy nawilżające. Gorące powietrze znacznie osłabia warstwę hydrolipidową skóry, sprawiając, że naskórek traci wodę i niezbędne lipidy.
    - Zabrałaś ze sobą butelkę wody?
    Opalanie w ciąży, czy w ogóle przebywanie na słońcu w tym okresie, może wiązać się z odwodnieniem organizmu. Można łatwo się przed tym zabezpieczyć, pijąc w upalne dni do 3 litrów płynów na dobę.

Zatem, czy w ciąży można się opalać? Oczywiście, że tak"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 13:24

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plaża plażą a ja się martwię o temperatury w mieście, ponieważ zawsze jest lato stulecia kiedy ja jestem w ciąży:P

Co to biustu to mi urósł masakrycznie juz dawno, ostatnio kupiłam stanik DD a chyba muszę wiekszy niebawem! Nie pamiętam zebym z dziewczynami miała takie wielkie juz w ciąży, a z Nikosia to nawet po porodzie nie mialam takich! Czyżby znowu nadprodukcja sie szykowala, oby nieee :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że duże piersi nie rosną zbyt mocno. Bo jakoś większych sobie nie wyobrażam. :D

• squirrel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi też mocno urosły. W zasadzie od owulacji bolą mnie nieprzerwanie. I co najgorsze pojawiło mi się dużo rozstępów mimo smarowania. Zaczęło się od 2 kresek na prawej piersi a teraz mam już ich więcej na obu od wewnątrz :(

Moja siostra za to mimo, że nie smarowała się niczym nie ma ani jednego zarówno na brzuchu jak i na piersiach.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak jakby wogole nie rosną :-( zaczynałam z miseczka B i nadal mam miseczke b no może małe C. A jak w Lidlu kupiłam stanic C to się utopilam w nim.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmiaru A zmieniłam na B, nie powiem, bardzo mnie tak zmiana cieszy, w końcu mam cycki :D

Existenz lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ