X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też omijają choroby. Edytkaa93 też mam tyłozgięcie ale nie odczuwam żadnych bóli ale u mnie może być inaczej bo 13 miesięcy temu rodziłam. W poprzedniej ciąży nie pamietam czy coś mnie pobolewało. Jednak każda ciąża jest inna i niewykluczone że u Ciebie to przez właśnie tyłozgiecie :-) najlepiej na następnej wizycie zapytaj lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 20:02

edytkaa93 lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Karolcia91 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francess wrote:
    Karolcia, mam tak samo. Właśnie bierze mnie trzeci raz infekcja, każdą ciężko znoszę i strasznie długo z nich wychodzę. Byłam 2 razy na zwolnieniu z tego powodu i mimo, że nikt nie powiedział wprost to jednak czuje to niezadowolenie w pracy :(

zamias się cieszyć, ze chcemy pracować to jeszcze jakieś niedomówienia powstają :(. Przecież wszyscy teraz na potęgę chorują!

Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
    0d1y3e3kskzr7fqw.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Że teaz nie rosną nie znaczy że po porodzie nie urosną:P
    Nie no wiem :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mnie akurat żadne przeziębienia nie są straszne:) ale żebym nie wykrakała:p za to dalej czuje dziwny ból brzucha, na pewno jest dużo lepiej niz wczoraj ale martwi mnie to i nie wiem czy zgłosić się z tym do lekarza czy nie.. Nie jest to silny ból, jedynie lekkie pobolewanie nawet dzisiaj odczuwam jakby lekkie bóle miesiączkowe, i dlatego zastanawiam sie czy to normalne czy nie, bo tak sobie myśle że gdyby działo się coś złego to pewnie ból byłby okropny. A czy jest tutaj jakaś dziewczyna z tyłozgięciem? Bo tak myślę że może to od tego, i macica zaczęła wysuwać się do przodu
    Ja mam tylozgiecie i ostatnio też czułam lekkie pobolewanie ale takie bardzo lekkie. Tyle, że tłumaczyłam sobie ze macica się rozciąga i to pewnie to. Jeśli będzie cię to niepokoić to lepiej sprawdzić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia91 wrote:
    zamias się cieszyć, ze chcemy pracować to jeszcze jakieś niedomówienia powstają :(. Przecież wszyscy teraz na potęgę chorują!
    U mnie z kolei szefowa po tym jak jej się spytalam czy we wtorek mogę wcześniej z pół godziny wyjść to rzuciła tekstem - zaczyna się. Niby w zartach. Jak jeszcze raz wspomni to jej powiem że niech nie zapomina że ostatnie 1.5 roku zapieprzalam nadgodziny non stop.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden pracodawca nie podziękuje za ciężka pracę.. będzie tylko pamiętał gdy musiałyśmy wcześniej wyjść, gdy źle się czulysmy... :D

Kasiaja, d'nusia, Dooti, cindi88, Existenz, misia-kasia lubią tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mnie akurat żadne przeziębienia nie są straszne:) ale żebym nie wykrakała:p za to dalej czuje dziwny ból brzucha, na pewno jest dużo lepiej niz wczoraj ale martwi mnie to i nie wiem czy zgłosić się z tym do lekarza czy nie.. Nie jest to silny ból, jedynie lekkie pobolewanie nawet dzisiaj odczuwam jakby lekkie bóle miesiączkowe, i dlatego zastanawiam sie czy to normalne czy nie, bo tak sobie myśle że gdyby działo się coś złego to pewnie ból byłby okropny. A czy jest tutaj jakaś dziewczyna z tyłozgięciem? Bo tak myślę że może to od tego, i macica zaczęła wysuwać się do przodu

też mam tyłozgięcie macicy i ginekolog mówił na usg, ze takie odczucia mogą się zdarzać, bo macica będzie wysuwać się do przodu

edytkaa93 lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina dokładnie. Ja 10 lat pracuje w korpo i tam nikt nie docenia pracy jaką się wkłada Ale za to gdy chce się coś dla siebie to jest mega problem i wypominanie. Dlatego nie miałam skrupułów iść na L4 ;-) i tak już od maja 2016 mnie nie widzieli i prędko nie zobaczą :-D

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ma rację. Mi jak wróciłam po rodzicielskim szef powiedział, że zaczynam od zera... po 6 latach pracy ...

• Karolcia91 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... zaraz wypomni "coś często pani teraz choruje i na zwolnienia chodzi" a jak już się po godzianch zostaje to nagle nikt tego nie zauważa ;/

Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
    0d1y3e3kskzr7fqw.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Żaden pracodawca nie podziękuje za ciężka pracę.. będzie tylko pamiętał gdy musiałyśmy wcześniej wyjść, gdy źle się czulysmy... :D

A się nie zgodzę :)
    Ja od momentu powiedzenia o ciąży cały czas dostaję premię, więc kierownik mnie docenia. Mogę wychodzić jak trzeba, wiedzą że ze mną ciężko teraz więc mam mniej obowiązków, nikt krzywo nie patrzy jak sobie chwilę odpocznę, wiem też że jakbym nawet od jutra poszła na zwolnienie to zrozumieją, że są rzeczy ważne i ważniejsze i nikt do mnie nie będzie miał pretensji. A no i też respektują, że jak ciężarna idzie do lekarza lub na badanie związane z ciążą to normalnie mi za ten czas płacą, a nie mam potrącane za takie wyjście w ciągu dnia. No i wiem, że po macierzyńskim mam gdzie wrócić na luzie :)

A co do nadgodzin mam oczywiście zakaz i nikt mi nie powie, że mam zostać "na lewo" i coś zrobić tylko równo po 8h idę do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 21:12

Leticia lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam co narzekać na pracodawcę:) Od 2015 r byłam najpierw na chorobowym potem na macierzyńskim i wychowawczym. Już wtedy poszli mi na rękę przedłużając mi umowę bym miała zasiłki dopóki córka do przedszkola nie pójdzie. Teraz w grugniu kończyła mi się umowa i nie musieli mi przedłużać bo nie miałam skończonego 12 tc ale byłam na rozmowie i znów poszli mi na rękę przedłużając umowę.

Tak w ogóle to dziś zaczęłam 5 miesiąc :))

Bardzo mnie martwi że jeszcze nie czuję ruchów.. Zaczęłam 18 tc a w pierwszej ciąży w 19 tc już wyraźnie czułam... No teraz jestem jakieś 5 kg cięższa.. może przez to..

Druga sprawa jest taka że mam okazję kupić wózek do jakiego jesteśmy przekonani w 90% ale obawiam się czy to nie za wcześnie... Jak myślicie?? Wózki o których myślę kosztują od 1000 w górę używane w bardzo dobrym stanie a mam okazję kupić za 800 zł w kolorach biało czarnych także "uniwersalnych"..

hmm

Leticia, nesssssa lubią tę wiadomość

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pracodawca też jest w porządku :) Po powrocie dostałam awans nawet ;)

Dusia, jak jest okazja to się nie zastanawiaj! Jak to się mówi w sporcie, niewykorzystane okazje się mszczą ;) i drugiej takiej może nie być.

nesssssa, taka ja lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie takich super pracodawców to tylko Wam pozazdrościć. ♡
    Niestety większość kobiet nie ma takiego szczęścia.

Wszystko też zależy jaką ma się pracę.. :D

Ja pracuje w biurze, 5 kobiet . :D :D :D
    wspólnie mamy cześć obowiązków i żadna raczej nie jest zadowolona jak któraś wypada zbyt często z zabawy..

Bo wtedy trzeba pracować za kogoś !!

I nawet jak dyrektor czy szef to super ludzie to przecież ich interesuje efekt.
    Jeśli ktoś odbierze kobiecie w ciąży obowiązków to ktoś to musi zrobić??
    Chyba że robi się samo.. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 22:57

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aż tak źle nie jest bo ogólnie nigdy z wolnym nie było problemu. Szczególnie jak ma się dziecko i coś się dzieje. Ale lubi sobie takie żarty powiedzieć ;-) często jak się idzie po dłuższy urlop to mówi: jak pani musi. Ma takie humory czasem. Zależy na jaki dzień się trafi.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim dziale jest 15 osób, tylko 1 facet ;p taki nasz rodzynek. Jak powiedziałam o ciąży to momentalnie dziewczyny zaczęły mi zabierać rzeczy do zrobienia. Prawie każda ma dzieci więc rano jak wchodzę to się pytają co ja tu robię i że sobie poradzą i mam odpoczywać bo to jedyny taki czas w życiu :) w tamtym roku dwie wróciły z macierzynskich. Może mi się tak super trafiło ale dla mojego zespołu to jest naturalne i nikt krzywo nie patrzy :)

Nie wiem jak u was będzie później? Bo ja właśnie mam na tyle zgrany zespół że też nie patrzyłam krzywo na koleżanki za to że często musza wyjść wcześniej żeby odebrać dzieci czy właśnie wyjść w ciągu dnia coś załatwić:)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już kwestia pracy nie dotyczy. Przeszkolilam osobę na swoje miejsce i jestem na L4. :D

Niestety noszenie ciężkich rzeczy w ciąży to nie zbyt dobry pomysł.
    Niby stanowisko biurowe Ale też dodatkowo na magazynie musiałam być czasami. :D
    Więc jakoś nie widziałam wyjścia by udawać na siłę idealnego pracownika. :D

A przy tak dużej ilości pracy lepszy nowy pracownik niż ten który połowy rzeczy robić nie może. :D :D

Anuleczek lubi tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie krzywo w pracy patrzyli, że znowu w ciąży... i czuję, że tym razem nie będę miała już do czego wracać.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest 5 dziewczyn w dziale i dzielimy się częścią pracy :) To chyba zależy od ludzi, ich nastawienia, ale tez od organizacji pracy. Bo jeśli w przypadku lekkiej niedyspozycji jednej z osób (bo o ile mniej robisz w ciąży? O 15-30%?), pozostałe 4 są aż tak zawalone pracą, to znaczy, że w dziale jest za mało osób. A przecież urlopy, choroby, nieobecności zdarzają się i nieciezarnym. Musi być jakiś margines bezpieczeństwa zostawiony na takie okazje. Ktoś tu wyżej postanowił przyoszczędzić ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    U mnie też jest 5 dziewczyn w dziale i dzielimy się częścią pracy :) To chyba zależy od ludzi, ich nastawienia, ale tez od organizacji pracy. Bo jeśli w przypadku lekkiej niedyspozycji jednej z osób (bo o ile mniej robisz w ciąży? O 15-30%?), pozostałe 4 są aż tak zawalone pracą, to znaczy, że w dziale jest za mało osób. A przecież urlopy, choroby, nieobecności zdarzają się i nieciezarnym. Musi być jakiś margines bezpieczeństwa zostawiony na takie okazje. Ktoś tu wyżej postanowił przyoszczędzić ;)

No i u mnie właśnie taki problem. :D szef lubi oszczędzać. My przy pełnym składzie rzadko wychodzilyśmy o czasie. Brak jednej i świat się walił. :(

Ale każda firma jest inna. :) a mnie w tej pracy trzymała zawsze kasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 08:39

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ