X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dostałam takiego kopa jak trzymałam rękę na brzuchu że wiem że jestem w ciąży

justyna14 lubi tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam krwiaka.. mój na szczęście około 12tyg się wchłonął.. :D

Więc trzeba być dobrej mysli. Bo też może się wchłonie.
    Najważniejsze że dziecko się rozwija!♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 11:54

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Hej dziewczyny. Ja czytam Was regularnie. U mnie średnio się dzieje boo w 12 tyg wykryto u mnie krwiaka. Mialam mega krwotok a w 13tyg powtórka znowu zalało mnie do stóp. Dwa razy IP :(
    Od tego czaasu leżę,wstaje tylko do wc cZasem po cos do kuchni. Wizyty mam co tydzień ale mało co sie zmienia. Krwiak ciągle spory na szczęście z dzieckiem wciąż ok. Niby drugi synuś ale jeszcze nie wiadomo na 100%. Także jestem mega uziemiona nie zapowiada sie na razie żebym wyszla na spacer. I ten stresss mówię Wam nie życzę nikomu ehh :(
    Witam, wspczuje tego krwiaka i stresu. Oby wszystko zakonczylo sie szczesliwym rozwiazaniem.

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Hej dziewczyny. Ja czytam Was regularnie. U mnie średnio się dzieje boo w 12 tyg wykryto u mnie krwiaka. Mialam mega krwotok a w 13tyg powtórka znowu zalało mnie do stóp. Dwa razy IP :(
    Od tego czaasu leżę,wstaje tylko do wc cZasem po cos do kuchni. Wizyty mam co tydzień ale mało co sie zmienia. Krwiak ciągle spory na szczęście z dzieckiem wciąż ok. Niby drugi synuś ale jeszcze nie wiadomo na 100%. Także jestem mega uziemiona nie zapowiada sie na razie żebym wyszla na spacer. I ten stresss mówię Wam nie życzę nikomu ehh :(
    Życzymy dużo zdrówka. Napewno nie jest lekko. Trzymamy kciuki.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczyna denerwować moja mama. Codziennie pyta mnie czy czuję już jakieś ruchy i przez to wprowadza u mnie niepokój, bo ja nie czuję nic.. Nawet nie wiem co to ruchy jelita, żebym mogła je pomylić z ruchami dzidziusia.. U mnie jest kompletna cisza. Nic się nie przelewa, nic nie burczy, nic mnie nie kopie ani nie łaskocze. Dobrze że widzę chociaż, że brzuszek rośnie i macica chyba podnosi się do pępka bo zaczyna być on coraz bardziej płaski. Inaczej ta ciąża również byłaby abstrakcją. Dzisiaj równo 16t0d. W piątek wizyta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 12:03

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka współczuję, ale na pewno dasz radę.
    Squirrel udanej wizyty :) Nie przejmuj się mamą. Jak moja do mnie dzwoni co czasem zdarza się co dwa dni, pyta mnie czy synek mówi. Ostatnio jej powiedziałam, że nawet jak będzie pytać 3 razy dziennie, to nic to nie zmieni :D

• Dooti Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, naprawdę mam kalafior zamiast mózgu...5 minut stałam na klatce nie mogąc otworzyć drzwi do mieszkania. Wyszłam tylko na chwilę do sklepu. Próbuje przekręcić klucz i nic...spanikowana dzwonię do męża, na szczęście obiecał na chwilę wyrwać się z pracy i podjechać. Ok, czekam dalej. ..ostatnia próba...poszło...cały czas kręciłam nie w tę stronę...:D dobrze że nie mamy gazu bo bym jeszcze przy gotowaniu wysadziła nas w powietrze :D

Carolline, Anuleczek, Leticia, ingelita lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis uziemieni przez te mrozy. Czekam na wiosne i wiosenne spacerki :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy pospacerowali na dworzu. :) u nas - 10.

Iva79, Leticia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia tekst twojej teściowej że się dziecko włosami z brody zakrztusi nieźle mie rozbawil ciekawe z kąd jej taki pomysł przyszedł do głowy.

Juwelka oby krwiak się wchłonoł .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 13:01

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie dziś na obiad bo mi już pomysłów brakuje

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Tak, do lasu :) jestem leśnikiem :) pracuje w biurze, ale mogę też jeździć do lasu, głównie zobaczyć co słychać w rezerwacie przyrody, porobić trochę zdjęć w lesie, obejrzeć obiekty edukacyjne.
    O piękny zawód. Mój tata jest leczniczym..
    Śmieje się że zawód jak lekarz bo musi być z powołania. Nawet w urlopie sprawdza czy idzie wszystko zgodnie z planem

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Mnie za to teściowa trochę działa na nerwy. Też co chwilę wydzwania, wypytuje jak się czuję, pyta, gdzie chce rodzić, jakiego mam lekarza. Mówię jej, że jestem bardzo zadowolona z mojej ginki, ale już dwa razy słyszałam, że jej ginekolog jest świetny, albo że jej koleżanka też ma znakomitego lekarza, co przyjmuje u mnie na osiedlu:/ Albo mówi, że tu jest promocja na kołderki i mi kupi, a tu na ciuszki dla dziecka.
    Przez to czuję się jak wyrodna matka, bo nie planowałam tak wcześnie zabierać się za wyprawkę, nawet nie wiem co to za płeć:/
    A co do porodu, to mówiłam jej że na następnej wizycie podpytam lekarza, ale nie zdążyłam do niej dotrwać, bo znowu padło to pytanie.
    Przez czuję taką presję, że muszę zrobić to i postanowić to, bo teściowa już chce wiedzieć:/
    Wiem, że bardzo się cieszy z naszej ciąży i to wszystko wynika z troski, ale jak to mówią nadgorliwość gorsza od faszyzmu... aż się boję, co bo będzie jak się dziecko urodzi.
    Ostatnio też stwierdziła, że po porodzie mój chłop musi się pozbyć brody, bo się dziecko włosami zakrztusi... to równie dobrze powinien włosy z klaty ogolić i z głowy... ale może to ja się tylko nakręcam?
    Nie przejmuj się. Chyba zacznij ignorować ;-) takimi telefonami tylko stresuje. Powiedz może to wprost że wyprawkę będziesz robić później. Ze nie chcesz za wcześnie.

kozalia lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Kupnie pyzy z mięsem i wczorajszy rosół. W pon u nas ubogo.. My same we dwie do tego młoda chora. Nie ma dla kogo gotować A mój apetyt zerowy

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Jak się rusze z kanapy w końcu (mam dzisiaj wolne) to będę robić z tarte z warzywami.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy zawsze uważałam, ze jest ok, a jednak jak wróciłam to stare stanowisko już na mnie nie czekało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:00

Sun81 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj rosół. I mam jeszcze w zamrażalniku kaszankę swojska z naszej świnki więc ja wyciągnę i zjemy z chlebem.

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na objad mam ruskie pierogi niestety takie ze sklepu bo nie mam sily lepić ich sama

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Paluszki rybne i takie małe pizzerki. Brak weny do gotowania i brak do jedzenia, młoda ledwo oddycha przez katar. W lodowce rosół i brak chętnych do jedzenia:P

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    O piękny zawód. Mój tata jest leczniczym..
    Śmieje się że zawód jak lekarz bo musi być z powołania. Nawet w urlopie sprawdza czy idzie wszystko zgodnie z planem
    W biurze trochę mniejsze związanie że sprawdzaniem terenu, ale terenowy tak mają. Ale jak jestem na spacerze w lesie to kątem oka zerknąć czy wszystko gra, czy może trzeba zadzwonić do leśniczego na drugi dzień :)
    Ja dziś na obiad robię tagiatelle z brokułami i serem :)
    W sobotę robiliśmy rosół z kaczki, ale cały poszedł w słoiczki żeby później była baza do sosu :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ