X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzi ciepła szarlotka z lodami smietankowymi :-)

siuLa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną lody generalnie chodzą :p ostatnio jak kupiłam sobie lody czekoladowe to mąż myślałam że padnie że śmiechu :D chyba bardziej ciążowej zachcianki nie ma :p

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Za mną lody generalnie chodzą :p ostatnio jak kupiłam sobie lody czekoladowe to mąż myślałam że padnie że śmiechu :D chyba bardziej ciążowej zachcianki nie ma :p
    Ja raz mężowi powiedziałam, że lody bym zjadła więc zrobiła zapas w zamrażarce. Kupił 3 duże pudełka w różnych smakach :)

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie tak o tym jedzeniu??? głodnaa się zrobiłam... chce gołąbka i shake!!! aaa a nie chce mi się ruszyć do sklepu...

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz lody pozarlam dzisiaj :) U nas epoka lodowcowa za oknem brrr

Karoluś81 lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośliwe jesteśmy, pora obiadowa, chce się jeść, a każda z nas z nowym pomysłem wyskakuje :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tarte gotową :-) na razie jem pierogi z malinami.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Znowu mam pytanie do doświadczonych mam :)

Termin porodu mam tak mniej więcej 27 sierpnia (bo z usg 23, ale lekarka trzyma się om ze względu na dłuższe cykle).

I teraz klucz programu. Od 26 lipca do 5 sierpnia jest Festiwal filmowy Nowe Horyzonty we Wrocku. Jako bywalczyni nie chciałabym go opuścić, ale pytanie czy w ogóle z takim brzuchem to ja tam dam radę wytrzymać??
    Filmy lecą cały dzień, zwykle oglądałam 3 dziennie. Niewątpliwym plusem sytuacji jest to, że pewnie będą upały, to w kinie chociaż trochę lepiej powinno być (dopóki klima działa :D )

I Dziewczyny, które chciały pdf z ćwiczeniami zajrzyjcie do zaproszeń, bo was dodałam do przyjaciółek żeby wysłać wiadomość.
    SUper, już zaakceptowałam :)
    Ja w pierwszej ciąży dzień przed terminem byłam z mężem i ze znajomymi w mieście na urodzinach (pub niepalący, bilard) tak się świetnie czułam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 15:48

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wczorajszy żurek -dla męża a na drugie chińszczyzna czyli kurczak, mieszanka chińska i ryż jaśminowy.Ja lubię różnorodna kuchnie ale niestety mam w domu dwa francuskie pieski i dogadzanie im sprawiło ze nie lubię gotować..Fazę na lody tez mam.I zapalenie gardła od nich już od tygodnia także.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Co macie dziś na obiad bo mi już pomysłów brakuje

pomidorową z ryżem :D
    a co do lodów, to u mnie podobnie - zima w pełni a ja mam na nie ochotę jakby na dworze było co najmniej z 20 stopni ciepła ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 16:50

3i492n0agf4rykt3.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Hej dziewczyny. Ja czytam Was regularnie. U mnie średnio się dzieje boo w 12 tyg wykryto u mnie krwiaka. Mialam mega krwotok a w 13tyg powtórka znowu zalało mnie do stóp. Dwa razy IP :(
    Od tego czaasu leżę,wstaje tylko do wc cZasem po cos do kuchni. Wizyty mam co tydzień ale mało co sie zmienia. Krwiak ciągle spory na szczęście z dzieckiem wciąż ok. Niby drugi synuś ale jeszcze nie wiadomo na 100%. Także jestem mega uziemiona nie zapowiada sie na razie żebym wyszla na spacer. I ten stresss mówię Wam nie życzę nikomu ehh :(

Rety, Juwelka, a jak radzisz sobie z synkiem? Masz pomoc do niego? Biedaku, straszne musi być takie unieruchomienie :(

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia, moja teściowa była super do porodu. Jak na świecie pojawiła się wnuczka, to całkiem ześwirowania na jej punkcie. Ciagle według niej coś źle robimy, normalnie marnujemy jej wnuczkę ;)

Młoda od kilku miesięcy je sama, od niedawna operuje nawet widelcem, a babcia nie dość, że ją karmi, to jeszcze wszystko rozgniata na miazgę. Żeby się „lepiej wchłonęło”. Jakby mogła, to by za nią gryzła.

Do domowego krupniku, który zrobiłam dla córki, potrafiła dosypać parówek (!), bo mięsko jest takie pożywne.

Dziecko było chore 2 razy w życiu, ostatnio w październiku, ale krzywda dzieje się jej straszna, bo w wózku jest „dziadowski” kocyk, a nie gruby śpiwór.

Dziecko je pięknie, wręcz kocha jeść, a teściowa jakiś czas temu wymyśliła, że... mała ma celiakię o.O A jak mąż nie wytrzymał i dosadniej skomentował ten pomysł, to się obraziła i tydzień ponad nie odzywała.

Także nie znasz teściów, póki nie dasz im wnuka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 17:40

Iva79 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Wasze opowieści, to ciesze sie, ze teściowie mieszkają 300 km od nas :)
    Moi rodzice zalewie 50 km, ale mają już 3 wnuczki, więc się w ogóle nie wtrącają ani zbytnio nie podniecają moją ciążą.

To moje pierwsze dziecko, wiec nie mam doświadczenia ale myśle sobie, że z jednej strony to fajnie mieć daleko rodziców/teściów, ale jednak jak przyjdzie kiedyś zostawić awaryjnie dziecko do przypilnowania, czy potem, kiedy ma roczek, czy półtora i chce się wrócić do pracy, to jednak ta odległość babci/dziadka staje się poważnym problemem....

3i492n0agf4rykt3.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko w porządku wyniki idealne :-) jednie to mnie denerwuje, że według niego, za wcześnie na określenie płci :-/ obiecał na następnej wizycie już powiedzieć wtedy też będę miała zrobione połówkowe. Tylko te czekanie ehh aż 4 tygodnie. Zastanawiam się czy nie pójść do innego, przy okazji gdzie robią 3D/4D z zapisem filmiku bo fajna pamiątka, z Antkiem też robiłam tylko nie pamietam w którym tc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eef195cc4c7b.jpg
    Co do „dobrych rad” ;-) moja mama nawet nie odważy się nic zasugerować, a teściowa 400km z dała od nas, ale zdarza jej się rozpędzić i coś radzić. Ostatnio nawet dzwoniła z pomysłem jak pokoik urządzić i jej tekst „ zrobimy” No myślałam że padnę 0LOL.gif jest przyzwyczajona przez drugiego syna i synową, oni jej się we wszystkim radzą, nawet jakie meble kupić czy samochód 0laughing.gif Mój to na szczęście zupełne przeciwieństwo i jak ona nie zadzwoni to on sam nigdy, a jak już rozmawiają to ona mówi a on „tak”, „yhmm”, „OK”, „nie” więc do mnie dzwoni jak chce się dowiedzieć czegoś więcej. Ogólnie to dobra kobieta i lubię ją tylko czasami zapomina że „ja wiem wszystko lepiej” ;-) oj taka ze mnie Zosia Samosia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 18:19

edytkaa93, PLPaulina, niedograna, chabasse lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój lekarz oglądał wczoraj długo i pomimo że to 17 tydzień skończony to i tak nie powiedział na 100%. Ale już i tak nastawiona jestem na dziewczynkę. Cycki mi nie rosną ale za to brzuch.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale zrobilyscie smaka na te Wasze obiady ;) U mnie dzisiaj rosół.
    Właśnie odstawiłam mężowi histerię, że wypił mi całe mleko i do kawy na jutro nie będę miała, łzy tak leciały jakby jakąś tragedia się wydarzyła ;);) na szczęście pojechał i kupił nowe, teraz się śmieje ze mnie ;)

vanilia120, jej odbicie, Carolline lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Ja po wizycie, wszystko w porządku wyniki idealne :-) jednie to mnie denerwuje, że według niego, za wcześnie na określenie płci :-/ obiecał na następnej wizycie już powiedzieć wtedy też będę miała zrobione połówkowe. Tylko te czekanie ehh aż 4 tygodnie. Zastanawiam się czy nie pójść do innego, przy okazji gdzie robią 3D/4D z zapisem filmiku bo fajna pamiątka, z Antkiem też robiłam tylko nie pamietam w którym tc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eef195cc4c7b.jpg
    Co do „dobrych rad” ;-) moja mama nawet nie odważy się nic zasugerować, a teściowa 400km z dała od nas, ale zdarza jej się rozpędzić i coś radzić. Ostatnio nawet dzwoniła z pomysłem jak pokoik urządzić i jej tekst „ zrobimy” No myślałam że padnę 0LOL.gif jest przyzwyczajona przez drugiego syna i synową, oni jej się we wszystkim radzą, nawet jakie meble kupić czy samochód 0laughing.gif Mój to na szczęście zupełne przeciwieństwo i jak ona nie zadzwoni to on sam nigdy, a jak już rozmawiają to ona mówi a on „tak”, „yhmm”, „OK”, „nie” więc do mnie dzwoni jak chce się dowiedzieć czegoś więcej. Ogólnie to dobra kobieta i lubię ją tylko czasami zapomina że „ja wiem wszystko lepiej” ;-) oj taka ze mnie Zosia Samosia :-)
    Ja też za 4 tygodnie się dowiem kto mieszka w brzuszku na 100% na polowkowych

Kasiaja lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na koniec marca też mam się dowiedzieć. Już nie mogę się doczekać, bo już chciałabym bardziej osobowo mówić do dzieciątka :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, nawet mi nie mów, przerażająca wizja ;) ale i tak najlepsza jest jedna z moich ciotek, która na widok swoich wnuczek dostaje normalnie małpiego rozumu i faszeruje 2-4 latki takimi ilościami słodyczy, ze zgroza. Upominanie jej córki, ze zatwardzenia od tego dostaną nie przemawia jej do rozumu;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ponoć mam znać płeć na kolejnej wizycie 12.03.. :) :) :)

My z mężem zawsze bardzo dokładnie wyznaczalismy granice wtracania się rodziny w nasze życie..
    I uważam że jeśli ktoś pozwala rodzinie wchodzić z butami we własne życie to na własne życzenie potem słucha pouczenia i krytyki.. :D

Dziś dokucza mi ból brzucha.. staram się oszczędzać. Nospa + magnez i odpoczynek. :)

Kasiaja lubi tę wiadomość

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ