X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale jeśli to nie jest wprost krytyka i pouczanie, tylko tzw „dobre rady”? Jak się burzę, to słyszę ze przecież zrobię jak uważam

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że jutro mam wizytę a okazało się że dzisiaj :-) dobrze że do mnie zadzwonili. Powiedzieli ze jak zdążę do 17.45 to będzie ok. Zdążyłam na szczęście. wszystko dobrze u nas :-) dziecko ma 7 cm. Serce ładnie bije. Więc się cieszę. Kolejna wizyta za miesiąc. I wtedy określi płeć.

PLPaulina, Kasiaja, Dooti, katka/85, siuLa, Ania241188, Zozza, pumka1990, niedograna, Carolline, Gypsy, chabasse, Zosia_wop lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się wpuszcza gości do domu to powinni oni przestrzegać zasad tam panujących.

my jesteśmy dorośli a dobre rady to rodzina niech sobie spisze na kartkę i czyta do podusi.. :D :D

U nas akurat się to sprawdziło. I dopóki nie poproszę o pomoc to nie słyszę głupich tekstów. :) :) :) :)

Lavendova, kozalia lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teściowa ostatnio zaczęła o chrzcinach... To już we mnie się gotowało i powiedziałam że dziecko jeszcze się nie urodziło i poszłam spać :p
    Bqrdzi j niż rodzice to doradza mi siostra, ale na zasadzie, tego nie kupuj, to Ci nie potrzebne, to pożycz...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na razie nie wypowiadam o tesciach bo nie wiem co im się przestawić jak wnuka zobaczą.

Dzisiaj byłam na wizycie bez usg. Dostałam globulki na te bakterie w pochwie. Zapytałam lekarza kiedy usg bo brzuch nie rośnie na co on, jak to nie przecież już jest pod pepkiem! Czyli coś tam się dzieje pomimo że ja nie widzę :) teraz czekam na termin polowkowego ma być pomiędzy 10 a 20 marca :) już się nie mogę doczekać.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna patrz wątek kwietniowek i niejaką Aliske, która robi dziewczyny w jaki. Strona 761 hahaha. Ty może to wasz flakonik itd

justyna14 lubi tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaja. Ciekawe czy tylko zdj ukradła czy w ogóle jest w ciąży... 9 miesięcy sciemyyy

Zapisałam się na polowkowe
    16.03. Ok 19 tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 22:28

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty sciemniala od początku, tu zaręczyny, tu ciąża zagrożona, zdjęcia USG i brzucha z netu.
    Że się chce tyle miesięcy pisać bzdury.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można w 19 tc? To ja chyba też rak pójdę bo mi bardziej pasuje chociaż twoja dzidzia starsza o tydzień znowu...

Ale numer z tymi zdjęciami :D Nie wiem jak trzeba być szurnietym żeby udawac ciążę i wstawiać nie swoje zdjęcia. I to założycielka tematu.

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Wy tez codziennie „czujecie” brzuch? Chodzi mi o to ze ja będąc w połowie 17tyg codziennie coś czuje. A to kłucie a to coś ciągnie a to jeździ a to pobolewa . Noe wiem już czasem czy to jest normalne. Staram się nie brać żadnych tabletek - nawet no-spy. Dzisiaj to samo jakby takie lekkie mrowienie, skurcze i kłucie w jajnikach. Wzięłam magnez i odpoczywałam. Nie wiem już czy to powód do niepokoju czy norma?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami poczuje jakieś ukłucie, mrowienie ale rzadko.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety a ja od godziny mam biegunkę i wymiotuję. Jeszcze młoda obudziłam i mi płacze...o loooosie;( denerwuję się ale na szczęście gorączki nie mam ...

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja też za 4 tygodnie się dowiem kto mieszka w brzuszku na 100% na polowkowych
    Ja też za miesiąc się dowiem jeśli nie będzie się zakrywać :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae, ja codzienni czuję jakieś spięcia, kłucia czy ciągnięcia w brzuchu :)

Pazyfae lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cindi88 wrote:
    O rety a ja od godziny mam biegunkę i wymiotuję. Jeszcze młoda obudziłam i mi płacze...o loooosie;( denerwuję się ale na szczęście gorączki nie mam ...
    Lepiej się czujesz?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nieczuła jakąś jestem :p czasem coś poczuje, ale to rzadko :p dziś wizyta u fryzjera! Muszę się obciąć bo już denerwują mnie te włosy :) chyba poczułam maleństwo.. Takie chwilowe lekkie uderzenie w brzuch, porownalabym to banki mydlanej, tak urosła i uderzyła i znowu :) tylko czy przy pierwszej ciąży, w 15 tygodniu to możliwe żebym je poczuła...
    Ooo i jeszcze jedna rzecz dzisiaj w nocy mnie obudziła. Mrowienie rąk, obie ręce tak mi mrowiły że się obudziłam, aż dziwne bo ni ucisnęłabym obu rąk w nocy, a do męża byłam tyłkiem odwrócona więc to też nie on :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 07:24

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Justyna patrz wątek kwietniowek i niejaką Aliske, która robi dziewczyny w jaki. Strona 761 hahaha. Ty może to wasz flakonik itd
    Tak to moze byc nasz flakon. Wtedy pownno sie to zglosic na policje i nie popuscic plazem.

d'nusia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Co ty sciemniala od początku, tu zaręczyny, tu ciąża zagrożona, zdjęcia USG i brzucha z netu.
    Że się chce tyle miesięcy pisać bzdury.
    Ta nasza to miala chyba problemy z glowa , jesli dobrze pamietam. Nie wiem czy nie.poronila wczesniej przypadkiem. Co by nie bylo, jesli to ona to siedzi tu ponad 4 lata i ma kilkanascie nikow.

d'nusia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie na kwietniówkach jakaś laska co sobie jaja robi... może ma jakieś problemy głową?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja też przedwczoraj obudzilam się z bólem i zdretwiala ręką. Nie wiem czy gdzieś sobie przygniotlam czy co ale bolalo.
    I też mam często ze mnie zakluje w brzuchu czy zaboli,czasem tez sie stawia wtedy magnez i sie kładę na lewym boku i przechodzi.

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ