Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leoś bardzo mi sie podoba- ale niestety moja mama by sie juz na pewno nie odezwala do mnie bo moj dziadek mial tak na imie a niekoniecznie mama ma dobre wzpomnienia...Ja tez narazie nie jestem zdecydowana.Corcia Aleksandra czyli Ola wybrala Aleksander albo Oliwier.Podobaja mi sie nawet ale tak troche glupio corka Aleksandra syn Aleksander, albo Ola i Oliwier.Nie mialabym problemu gdyby moj maz nienazywal sie Dawid bo to jedno z nielicznych imion ktore mi sie podobaja.Filip tez ladne ale znajomi tak nazwa swojego wiec odpada...
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Oba pomiary są ważne, palpacyjnie ocenia się miękkość szyjki na przykład, jeśli jest twarda, to nawet krótka trzyma, a jeśli miękka i rozpulchniona, to zawsze dużo gorzej. Ja przy każdym USG proszę o zmierzenie, a dodatkowo na wizytach mam na fotelu.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
agania wrote:Ja miałam tydzien temu szyjkę 3,8 i tez szału nie ma, skoro niektóre z Was maja po 5 cm...
-
Dzis przegladalam ubranka malego zeby zorientowac sie co dokupic i jestem w szoku. Niektore ubranka, zwlaszcza biale pozolkly, pojawily sie zolte plamy i nie wiem dlaczego. Byly wyprane, wyprasowane i wlozone do kartonu. Niektore mial na sobie moze raz czy 2 razy. Czy ktoś spotkal sie z czyms takim? czy da sie to jakos usunac ?
-
myszka 30 wrote:Dzis przegladalam ubranka malego zeby zorientowac sie co dokupic i jestem w szoku. Niektore ubranka, zwlaszcza biale pozolkly, pojawily sie zolte plamy i nie wiem dlaczego. Byly wyprane, wyprasowane i wlozone do kartonu. Niektore mial na sobie moze raz czy 2 razy. Czy ktoś spotkal sie z czyms takim? czy da sie to jakos usunac ?
Ja nie miałam nic takiego, ale leżały stosunkowo krótko, bo rok czasu, w zamkniętym, plastikowym pojemniku.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Cześć dziewczyny, ja będę powoli się żegnać z Wami niestety.. byłam w środę na standardowej wizycie i lekarz stwierdził bezwodzie i wodogłowie. Na drugi dzień poszłam do lekarza, który robił mi usg pierwszego trymestru i potwierdził te informacje, dodatkowo stwierdził, że dziecko ma kardiomegalie, serce zajmuje 2/3 brzuszka i zatrzymalo się na około 16 tygodniu.. Powiedział że ogólnie ciąża stracona.. Jestem załamana, dal mi skierowanie do szpitala na terminacje, ale ja się nie zdecyduje póki serce bije, poza tym nie potrafiłbaym, bo cały czas czuje ruchy. Póki co na poniedziałek jestem umówiona na badania genetyczne, co się stało.. Jeszcze 5 marca na wizycie było wszystko ok z wodami i z dzieckiem było mniejsze o 8 dni niż termin porodu, ale nic poza tym, żyć mi się odechciało...Termin porodu 5 lipiec 2019
Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Jestem wrzesniowka ale podczytuje Was bo jesteście tylko krok dalej i czerpie wiedzę o tym co mnie czeka. Mam do Was pytanie ( pewnie zastanawiam sie nad tym w ogole niepotrzebnie, ale ja jestem od urodzenia myslicielem:)) Czy którejś z Was sie zdarzylo, ze dziecko na kolejnym usg bylo mniejsze niż zakladal Wasz założony tydzien i dzien ciazy? Tzn bylam na usg prenatalnym i dziecko oceniono na 11t6dni. Poszlam na następne usg gdzie biorac pod uwage to prentalne, powinnam być w 13t5d a maluch odpowiadal wielkością 13t3d, czyli dwa dni mniej niz powinien. Lekarz sie zaczal smiac że w ogole sie pytam czy to normalne i powiedzial że oczywiscie ze tak, ze on go nie zmierzyl bardzo dokladnie, że dzidzius byl skulony. Ale jakos ciagle mnie to troche martwi. Wolalabym zeby nie odbiegal od normyz gory dziekuje za odpowiedz. Wiem że brzmie jak 15 latka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrasnalowa tak to normalne i nie ma sie czym martwić. Dzieci rosną w swoim tempie często skokami. W późniejszym etapie bywają dużo większe różnice 2-3 tygodni nawet, i to roznice dodatkowo między głową brzuchem czy kością udowa.
krasnalowa lubi tę wiadomość
-
Poliś, nie wiem co napisać. Bardzo mi przykro, trzymaj się...Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37