Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
squirrel wrote:Czy ktoś jest z Warszawy i mógły polecić jakieś sklepy z wózkami gdzie jest duży wybór i można sobie potestować na żywo ? Ten aero tutis zaczyna nam się coraz bardziej podobać. Kolory też w moim stylu.
Tosia przy metrze Ursynów, Świat Dziecka w Al. Krakowskiej, Smyk MegastoreWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:07
squirrel lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziś z mężem siedzieliśmy z detektorem i słuchaliśmy serduszka, mała się porusza usłyszeliśmy babelki a ja poczułam kopniaka teraz już wiem jakie to uczucie. Aż się popłakałam. Czyli już ja czuję!!!!
edytkaa93, marcela123, katka/85, Existenz, squirrel, LondyńskieSerduszko, Leticia, DobrejMysli, Kasiaja, PLPaulina, Eilleen, Flowwer, AnkaK90, Dooti, Meneksze, Ada2405, pumka1990, Marta..a, Anuleczek, misia-kasia, polkosia lubią tę wiadomość
-
dusia89 wrote:Witam się w 6 miesiącu ciąży
Mam pytanko. Czy macie juz wózki? Tzn wiem że wiele z was ma już swoje typy itp ale pytam czy macie już w domu tzn czy kupiliście już . My dziś jedziemy kupić bo nam się okazja trafiła. Mąż nie ma żadnych wątpliwości a ja z tyłu głowy mam przeczucie, że trochę za wcześnie jeszcze (wiem... zabobony) . A Wy jak sądzicie??
PS U nas dziś piękna wiosna:) Niestety od wtorku ma być podobno zima7w3d 💔 -
marcela123 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was może odczuwala takie lekkie mrowienie całego brzucha? Dzisiaj tak mam, dość intensywny dzień miałam, nie wiem czy to od tego. A ze to pierwsza ciąża to nie wiem czy to normalne.
-
Dooti wrote:Edytka spróbuj w boczki, ja próbowałam i też było ok.
Dziewczyny o jakiej porze robocie te zastrzyki?
Co do wozkow tez na aero patrzylam ale odpada u mnie przez kosz u mnie koniecznosc jaka wozek musi spelniac to zamykany kosz...
Wszystkie te "firmowe" wozki jakie mam okazje macac sa mega sztywne i jak porownam amortyzacje do polskich wozkow to smiech na sali poprostu bo malo co ja czyc nawet przy podbijaniu wozka...
U nas chyba stanie na tym ze zamowimy z pl adamexa vicco chyba ze za miesiac na targach jeszcze nam cos w oko wpadnie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyJa właśnie sie zastanawiam który kosz czy zamykany czy zwykły, co prawda z zamykanego nic nie wypadnie i nie zmoknie ale tez nie wsadzi sie plecaka czy nie wrzuci torby, czy toreb z zakupami ciuchowymi np:P
Tez nie wiem na ile potrzebuje az takiej super extra amortyzacji, raczej ns miasto nie trzeba. Eh no ciężki wybór z wózkami, musze sie wybrac do sklepu obczaic. Wiem też ze napewno będę później kupować jakaś fajna lekka spacerowke.
Macie jeszcze jakieś typy wózków do podejrzenia? -
Lavendova wrote:Ja właśnie sie zastanawiam który kosz czy zamykany czy zwykły, co prawda z zamykanego nic nie wypadnie i nie zmoknie ale tez nie wsadzi sie plecaka czy nie wrzuci torby, czy toreb z zakupami ciuchowymi np:P
Tez nie wiem na ile potrzebuje az takiej super extra amortyzacji, raczej ns miasto nie trzeba. Eh no ciężki wybór z wózkami, musze sie wybrac do sklepu obczaic. Wiem też ze napewno będę później kupować jakaś fajna lekka spacerowke.
Macie jeszcze jakieś typy wózków do podejrzenia?pumka1990, nesssssa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Macie jeszcze jakieś typy wózków do podejrzenia?
Wszystko zależy czego szukasz.
I jaki ma być. Nie ma wózka idealnego dla wszystkich.
Kosz na zakupy - jednym potrzebny a ja mam akurat to gdzieś.
Rodzaj amortyzacji- zależy gdzie mieszkasz.ja potrzebuje porządnej amortyzacji. Mieszkam na obrzeżach. Wokół las.
Wysokość wózka, był jeden który oglądałam i chyba dla ludzi bardzo niskich
Wielkość gondoli. Często można fajne wózki spotkać a wielkość gondoli to Max 68cmszerokość też ma znaczenie.
Waga ?! Mnie to nie interesuje. Ale jak ktoś jest mieszczuch i musi wózek wnosić na 4 piętro to waga będzie miała znaczenie.
Nasza pierwsza strona zawiera wózki
Moje typy: aero (ten kupuje), husky, bebetto, tako
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 21:15
-
A mi ostatnio wpadł w oko jedo trim, tylko teraz muszę gdzieś go znaleźć, żeby obejrzeć. Ogólnie zakładam, że ten wózek ma być na rok, później już inna spacerówka. Potrzebuję dobrej amortyzacji, bo dookoła same budowy, dużej gondoli i spacerówki z dużą budą. Chciałam mały miejski wózeczek, a wychodzi na to że potrzebuje jednak czegoś wielkiego
-
Lavendova dokladnie zalezy czego iczekujesz od wozka... mi kosz na zakuoy potrzebny nie jest bo robimy duze raz w tygodniu a tak w tygodniu to max owoce czy jakies pieczywo kupie na zakupy chodzic nie planuje jakies wielkie ale za to chce miec jakis kocyk zapasowy itp bo w tirbie sie wszystko nie zmiesci a to wiadomo raz ze sie nie wybrudzi a dwa kuzynka miala w zeszlym roku niefajne zdarzenie ze torbe miala w koszu wozka (ma taka duza bo ta wozkowa byla jej za mala a kosz niezapinany gdzie trzyma pieluszki histeczji butelke smoczek portfel wsadza tez czasami czy jakies ciuszki na przebranie) i jak bylismy na festynie to chwila nieuwagi i dobrze ze bylismy w wiecej osob bo moglaby o maly wlos zostac bez tej torby... dlatego dla mnie zamykany to podstawa...
Do tego gindola nie tylko na dlugosc apora ale tez na szerokosc bo kazde 2cm robi toznice a czesto jest tak ze ze gondola niby 78cm ale 32cm szerokosci...
Amortyzacja to u mnie podstawa rowniez bo chodze z psem na spacery do parku nie zawsze po betonowym utwardzonym terenie mamy tez niedaleko jezioro i tam czesto dookola jeziora na spacer i lody chodzimy z psiakiem a tereny rozne wiec amortyzacja wazna...
No i spacerowke wole na plasko rozkladana...
Znow dla mnie osobiscie waga jest malo wazna bo nie musze dzwigac wozka no i tozmiary po zlozeniu tez nie musza byc mega kompaktowe bo bagaznik mamy ogromny...
Napewno rowniez po ok roku moze w przyszle lato wymienie wozek na jakas fajna lekka spacerowke i wole sie skupic i wydac wiecej na nia bo jednak dluzej posluzy...
Mysle ze jak sobie czlowiek przemysli co mu potrzeba to sie bardzo pole wozkowe zwezi...
Ja chcialam riko brano ecvo roana bass soft albo adamexa barlette a stanelo na adamexie vicco po przemysleniach ze malo kiedy ale jednak zdarza sie ze dętka strzela a ze mieszkam za granica to byloby to kiepskie bardzowydarzenie bo nim ktos mi w pl kupi nowa wysle maz wymieni to kilka dni zostaje bez wozka stad wybor ostatecznie kol zelowych...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej dziewczyny
Wiem, że jakiś czas temu temat był wałkowany, ale co Wam ostatecznie pomogło na zaparcia? Ja ostatnie parę dni ledwo mogłam się ruszać bo tak mnie ciągle brzuch boli od zaparć, skurcz za skurczem. Zawsze na mnie działała kawa, ale teraz nie bardzo, oprócz tego próbowałam suszonych śliwek, ale też tak średnio ma zastosowanie, chyba bym musiała zjeść całą paczkę na raz.
Ja mam wybrany wózek Corvus Romantica - sama gondola
I proszę też o zmianę płci na liście - z dziewczynki na chłopczyka -
Ja wybrałam bebetto breso premium class
wysokościowo mi pasował, wizualnie mi się podoba, ma łatwy dostęp do torby (ma wkład zamykany na zamek albo można z samym koszem jeździć), a wkład np. potraktować jak torbę
amortyzacja ok no i cena normalna
Jest regulacja dna w gondoli, ma ekoskórę zamiast tapicerki, więc powinien być łatwiejszy w czyszczeniu, co uważam za mus jak będę gondoli używać jesień/zima. No i fajnie mi się prowadził w sklepie
o taki czarnuch https://premium.bebetto.eu/bresso-premium-class-2/#jp-carousel-2836Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 21:47
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nadine24 wrote:Hej dziewczyny
Wiem, że jakiś czas temu temat był wałkowany, ale co Wam ostatecznie pomogło na zaparcia? Ja ostatnie parę dni ledwo mogłam się ruszać bo tak mnie ciągle brzuch boli od zaparć, skurcz za skurczem. Zawsze na mnie działała kawa, ale teraz nie bardzo, oprócz tego próbowałam suszonych śliwek, ale też tak średnio ma zastosowanie, chyba bym musiała zjeść całą paczkę na raz.
Ja mam wybrany wózek Corvus Romantica - sama gondola
I proszę też o zmianę płci na liście - z dziewczynki na chłopczyka
Może kiszona kapucha. Jak zapijesz kawą to kurde nie ma mocnych musi wyjść