Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z heparyna, mi sie robily mega siniaki i hematolog kazala odstawic Acard i zostac tylko na clexane bo mialam za bardzo rozrzedzona krew i faktycznie 2 dni pozniej jiz bylo lepiej, a teraz nie robia mi sie wcale.
NieCierpliwa ja mialam raz badany progesteron 7 dni po owulacji, jak sie okazalo w szczesliwym cyklu i bylo tylko 9, wiec teoretycznie w ciazy byc nie powinnam a jestem.
Zycze Wam cudownej wiosennej niedzieli jaka u mnie sie zapowiada
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
edytkaa93 wrote:justa ja nie biore acardu a siniaki i tak są
próbuje teraz przejść jak najbardziej na boki brzucha tak jak to któraś pisała że robi sobie w boczki
Edytka spróbuj w boczki, ja próbowałam i też było ok.
Dziewczyny o jakiej porze robocie te zastrzyki?Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnynesssssa wrote:Ale mąż się leczy z Tobą?
Bo u mnie niezależnie od tego czy partner ma objawy to kupuje sobie swoją tubkę clotrimazolu i leci 2x dziennie przez cały czas kiedy ja się leczę. No i wtedy abstynencja.
Akurat u nas jakoś bez większych problemów teraz, aż dziwne. Przed ciążą miałam gorzej.
Ale kupuję sobie regularnie lactovaginal no i szybkie mycie po seksie.
Może jakieś probiotyki doustne powinnaś brać dodatkowo. -
nick nieaktualnyJa jeszcze nie jestem zdecydowana co do wózka ale jakbym byla i sie trafila okazja to tez bym kupiła. Strasznie mnie irytująe takie gadanie ze za wcześnie, co to w ogóle znaczy. Za wcześnie to może przed ciążą by bylo. Durne zabobony. Od kupienia wózka nic sie zlego nie stanie.
A jaki kupujecie? U nas faworyt balios m bo lekki i baby design husky ale nie chce pompowanych kóła z zelowymi chyba nie ma. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do grzybicy to jeśli mąż nie ma to nie musu smarowac clotrimazolem bo to chyba moze podraznic. Napewno abstynecja podczas leczenia wymagana. Później te globulki i ja bym tez doustne wziela. I koniecznie odstawic cukier bo to sie tym żywi. I chyba cos żeby zakwasic ph.
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Ja jeszcze nie jestem zdecydowana co do wózka ale jakbym byla i sie trafila okazja to tez bym kupiła. Strasznie mnie irytująe takie gadanie ze za wcześnie, co to w ogóle znaczy. Za wcześnie to może przed ciążą by bylo. Durne zabobony. Od kupienia wózka nic sie zlego nie stanie.
A jaki kupujecie? U nas faworyt balios m bo lekki i baby design husky ale nie chce pompowanych kóła z zelowymi chyba nie ma.
My zdecydowani na Aero tutis..
Nie wiem, nie słucham tekstów w stylu za wcześnie.
Tak jak wcześniej mówiłam.
Czas oczekiwania na wózek to 4tyg, meble 6-8tyg.
Na co mam czekać? Aż skurcze przyjdą??
Te jakieś babcine zabobony olewam..
jestem dorosła i kiedy robię zakupy to nikomu tak na prawdę nic do tego. -
Kozalia stosując globulki pimafucin możesz przyjmować dostanie lacibios Femina lub prvag na uzupełnienie dobrej flory. Mi lacovaginal podrażniał. Co do partnera clotrimazolum powinno wystarczyć ewentualnie dla niego możesz poprosić o doustny lek antygrzybiczny.
-
nick nieaktualnyJa nawet nie mam hak zobaczyć na żywo ani obmacac bo musialabyn do pl jechac. Ale z tych polskich to najbardziej mi się podoba, ja zwracam uwage bardzo na spacerowke a on ma fajne wygodne (wydaje sie) siedzonko. Mam tez dylemat czy kubelek czy standardowe.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Obczajalam go w necie, fajny tez bo chyba dosc lekki i faktycznie tą bude ma wyjatkowo przewiewna. Wiesz może jaką wysokosc ma oparcie siedziska?
My mieliśmy okazję z mężem pojeździć różnymi .
Spacerówka: 62 cm wysokości, 39 cm szerokości
http://sklepbobas.pl/s28,prdid5254_opt14845,aero_tutis_wozek_wielofunkcyjny.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 11:35
-
Dooti ja robie teraz rano koło 8, ale robie tak od dwoch tygodni, przedtem robiłam wieczorem ale było to uciążliwe, np gdy byłam poza domem, tym bardziej że idzie lato i wieczory przeważnie spędzamy na dworze. I od tego czasu gdy zmieniłam pore podawania mam też te siniaki, ale wątpie by to miało na to wpływ17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Co do grzybicy to jeśli mąż nie ma to nie musu smarowac clotrimazolem bo to chyba moze podraznic. Napewno abstynecja podczas leczenia wymagana. Później te globulki i ja bym tez doustne wziela. I koniecznie odstawic cukier bo to sie tym żywi. I chyba cos żeby zakwasic ph.
No ale jest poważny argument, żeby chociaż spróbować
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:My mieliśmy okazję z mężem pojeździć różnymi .
Spacerówka: 62 cm wysokości, 39 cm szerokości
http://sklepbobas.pl/s28,prdid5254_opt14845,aero_tutis_wozek_wielofunkcyjny.html
Fakrycznie. To duży! A teraz patrzę ze husky ma tylko 47 cm wysokosc oparcia, malutko -
nick nieaktualnykozalia wrote:Niby nie ma objawów, ale na chłopski rozum, skoro ja to mam to badziewie, to on by się nie zaraził?? Hmm a to odstawienie cukru to będzie u mnie mission imposible
No ale jest poważny argument, żeby chociaż spróbować
No właśnie tu spotkalam sie z różnymi opiniami. Ty masz grzybice pewnie z powodów hormonow i zmiany ph w pochwie co jest czeste przy ciąży i tez przy braniu tabsow. Także może on nie ma, nie wiem. Ale jeśli by mial to wtedy tez sie smarowac lub nawet cos do lykania przeciw temu. A ma jakies objawy?
Cukier koniecznie odstawic, szybciej sie wyleczyszkozalia lubi tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Obczajalam go w necie, fajny tez bo chyba dosc lekki i faktycznie tą bude ma wyjatkowo przewiewna. Wiesz może jaką wysokosc ma oparcie siedziska?
-
Dziewczyny, nie rozumiem co to za zabobon z tym czekaniem z wózkiem. Jeśli jest okazja i jest gdzie ten wózek trzymać, to trzeba brac. My kupiliśmy wózek mniej więcej na tym etapie ciąży - trafiła się wyprzedaż modelu i babydesign 2w1 był za 999 zł. Bylibyśmy frajerami, gdybyśmy się nie zdecydowali
Co do leków, to ja mam w książeczce nawet witaminy i nospę. Plus na pierwszej stronie informacje o przyczynach cc i komplikacjach po nim oraz o naddzynnosci tarczycy. Jak czegoś u was brakuje, to lepiej upomnieć lekarza, żeby uzupełnił. Może się przecież (odpukać) zdarzyć sytuacja, że zemdlejecie, będzie trzeba udzielić pomocy i wtedy informacja o przyjmowanych lekach może być kluczowa.