Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Qumish wrote:W nocy dzis męczyly mnie bolesne skurcze łydek, chociaż biorę magnez od jakiegoś czasu.. co jeszcze może być powodem?
Moja koleżanka na skurcze łydek jadła rodzynki.. bo skurcze to nie tylko magnez ale też żelazo może jego Ci brakuje? Nie masz lekkiej anemii?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Lavendova wrote:Niedomykalność zastawki? Może nie groźna na tym etapie rozwoju dziecka bo jednak sie wychodzi z założenia ze sie samo naprawi jak dziecko będzie roslo i tak chyba często jest. Natomiast czy sama niedomykalność jest taka bez znaczenia? Jest to spora wada serca, jesli nie znika a sie powiększa ciagnie za sobą inne wady w funkcjonowaniu serca i ukl krążenia. Także obserwowac a jak będą kazali operowac to operowac i nie czekać. Mam taki przypadek w rodzinie. Nie warto bagatelizowac.
W sercu jest kilka różnych zastawek, sama mam niedomykalność trójdzielnej i mitralnej. Obeserwuje je raz na 2 lata i nic sie z nimi nie dzieje wiec nie ma powodu do paniki. Justa nie sprecyzowała co tam wyszło w serduszko maluszka - nie ma sensu na zapas jej straszyć. W serduszku Agatki wyszła niedomykalność zastawki trojdzielnej ale jak to powiedziała pani profesor niedomykalność musiałaby być 30 razy większa aby interweniować. Ważne, że Justa ma juz wyznaczony termin i to skonsultuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 09:37
-
Lavendova wrote:Niedomykalność zastawki? Może nie groźna na tym etapie rozwoju dziecka bo jednak sie wychodzi z założenia ze sie samo naprawi jak dziecko będzie roslo i tak chyba często jest. Natomiast czy sama niedomykalność jest taka bez znaczenia? Jest to spora wada serca, jesli nie znika a sie powiększa ciagnie za sobą inne wady w funkcjonowaniu serca i ukl krążenia. Także obserwowac a jak będą kazali operowac to operowac i nie czekać. Mam taki przypadek w rodzinie. Nie warto bagatelizowac.
-
nick nieaktualny
-
AMELIS HUGO miał ktos ten wózeczek? Jakie opinie?
Przed chwilą ktoś go wrzucił na innym forum i bardzo mi się spodobałWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:25
1ania1 lubi tę wiadomość
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
justa1509 wrote:Bardziej chodzi o to, że na 3 pomiary u lekarza tylko jeden wykazał minimalną niedomykalność. I to jest takiej wielkości, że na tym etapie ani nic nie szkodzi, ani nic nie dzieje się, bo jest na prawde minimalna (mogła być wynikiem czkawki, którą dziecko miało akurat na badaniu), ale sprawdzić muszę. Tylko gdyby wtedy mi na prenatalnych powiedział, że to wymaga szybkiego sprawdzenia to ok, a powiedział żeby czekac do wizyty, on wpisze to w obserwacje, ale taka mała jest, że nie trzeba nic robić.
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny a Wy do wózka (gondoli) jak maluszka kladziecie to w jakimś śpiworku czy przykrywacie kocykiem ?
PLPaulina lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
LondyńskieSerduszko wrote:
Przed chwilą ktoś go wrzucił na innym forum i bardzo mi się spodobał
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Marta..a wrote:Chodzi Ci o wypełnienia samo w sobie, a nie czy rożek/kocyk są bawełny i minky?
Domyślam się, że rożek skoro sztywny musi grzać mocniej to dzieciątko w środkuale w kocyku minky z cienkim wypełnieniem też byłoby źle?
edit. z drugiej strony nikt chyba nie będzie dziecka kocykiem przykrywał jak będzie 20-25 stopni
tak, o to chodziłoo samo wypełnienie w środku. Swoją drogą też było wtedy lato i nieźle się obśmiałam jak pani doktor krzyczała na te wszystkie panie, że prawie gołe na łóżku leżą a dzieci jak na Syberię ubrane, że niech one się tak ubiorą to zobaczą jak miło
-
Qumish wrote:W nocy dzis męczyly mnie bolesne skurcze łydek, chociaż biorę magnez od jakiegoś czasu.. co jeszcze może być powodem?
Ja dwa dni temu mówiłam mojej ginekolog,że mam skurcze łydek w nocy i pytałam o magnez. Powiedziała, że warto łykać, trochę pomoże. Tu chodzi nietylko o niedobory, ale też o ucisk powiększającej się macicy na nerwy i naczynia a na to już za wiele nie poradzimy. -
Ale wypelnienia w tych kocykach sa tez rozne bo mozna zamowic bez wypelnienia z cieniutkim wypelnieniem albo grubszym wiec to juz kwestia kto co wybierze i kupi...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
LondyńskieSerduszko wrote:
Przed chwilą ktoś go wrzucił na innym forum i bardzo mi się spodobał
Widziałam ten wózek na Allegro, chciałabym zobaczyć na żywo, ale u mnie w żadnym sklepie go nie było. Sama bardzo chętnie poznam opinie osób, które go używają. -
Dzisisj od lekarza uslyszalam ze obwod brzuszka jest o dwa tygodnie mniejszy i musimy to kontrolować czy nie ma hipotrofi. Jak mały będzie źle przybieral to czeka mnie wizyta w szpitalu. Ale przepływy wyszły bardzo dobre. Czy któraś miała podobną sytuację albo słyszała o czymś takim?
-
vanilia120 wrote:Dzisisj od lekarza uslyszalam ze obwod brzuszka jest o dwa tygodnie mniejszy i musimy to kontrolować czy nie ma hipotrofi. Jak mały będzie źle przybieral to czeka mnie wizyta w szpitalu. Ale przepływy wyszły bardzo dobre. Czy któraś miała podobną sytuację albo słyszała o czymś takim?
Koleżance groziło w ciąży, ona miała w 9 miesiącu taki brzuch jak ja teraz, u niej też były duże problemy z szyjką i miała 2x pessar, wiem że dostała zastrzyki na rozwój płuc u dziecka żeby w razie co szybciej młodą wyciągnąć lub w przypadku przedwczesnego porodu + miała cukrzyce ciążową. Miała zakaz dotykania brzucha od gdzieś 20tc i nakaz leżenia. Mała urodziła się przez cc (3 ciążą już to jej była) i w terminie. Także wszystko dobrze się skończyło ale malutka faktycznie była mega drobniutka i szczuplutka6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny a Wy do wózka (gondoli) jak maluszka kladziecie to w jakimś śpiworku czy przykrywacie kocykiem ?
W zależności od pogody to albo niczym (jak upał), albo pieluszką lub kocykiem, albo (zimą) kołderką. Śpiworków nigdy nie używaliśmy, Młoda nie jest zmarźluchemPLPaulina, Lavendova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeticia wrote:W zależności od pogody to albo niczym (jak upał), albo pieluszką lub kocykiem, albo (zimą) kołderką. Śpiworków nigdy nie używaliśmy, Młoda nie jest zmarźluchem
Ogólnie czego najbardziej się obawiam to właśnie, że nie będę potrafiła ubioru dziecka dostosować do pogody.
Czyli jak cieplo to jak do wózka ubieramy??
I po jakim czasie id powrotu że szpitala pierwszy spacer ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 12:39
-
PLPaulina wrote:Ogólnie czego najbardziej się obawiam to właśnie, że nie będę potrafiła ubioru dziecka dostosować do pogody.
Czyli jak cieplo to jak do wózka ubieramy??
I po jakim czasie id powrotu że szpitala pierwszy spacer ?