Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Po wizycie. Ale sie cieszę. Nie mam cukrzycy i i mam nie słuchać bab w laboratorium. Pokazał mi normy europejskie mówił że był na konferencji i ma najnowsze dane. Ta morfologia z gwiazdkami jest ok bo dla ciąży inaczej. Mam kontrolować co 3 tyg. Bo delikatnie spada patrząc na 6 miesięcy. Moje żelazo na granicy nie kazał się przejmować. Mam 2 krople łyka żelaza i regularnie witaminy. Wizyty co 3 tyg że wzg na niewydolność szyjki w poprzedniej ciąży.
Wody 12.5. Szyjka ponad 4 cm. Corka o tydzień starsza.
Zjadłam 3 princesse ach jak dobrze cukru nie ograniczać.
6 kg od początku ciąży;) co do teardniej . Ma prawo na tym etapie 2 razy w ciagu godzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 18:33
Ania241188, Marta..a, PLPaulina, edytkaa93, Lavendova, Zolza_, Kasiaja, ingelita, Eilleen, pumka1990, chabasse, Anuleczek lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Uwierz ze napewno jest roznica w bawelnie
kolezanka kupola jeden drozszy i skusila sie na jeden tanszy i widac po kilku praniach roznice po stronie z bawelna... jedna wyglada juz na wysluzona a druga nadal jak nowka
-
nick nieaktualnyNapewno ostrożnie podchodzić do taniochy z allegro, przecież koszt materialu szycia farbowania pracy itd musi być jakiś. Moze byc nie markowe ale żeby bylo bezpieczne dla malucha i odpowiedniej jakosci musi miec swoja cene.
Ccierpliwa piękne te kocyki joolza. A tez mają takie letnie spiworki do wózka
Ale drogie z 90 e -
nick nieaktualnyAkurat, te ktore Wam wrzucilam to produkt polski z ceryfikatami. W ogole sie nie zgadzam z tym, że cena swiadczy o jakosci. Mozna miec dres z adidasa za 500zl i można miec dres z decathlonu za 100zl i wg mnie cena nie świadczy o jakości. No ale kończę ten temat, bo bedzie wygladalo jakbym sama sprzedawala te kocyki:p moze komus sie przyda.
vanilia120 lubi tę wiadomość
-
Często płaci się za firmę co niekoniecznie idzie w parze z jakością, ale ja np ostatnio widzialam takie kocyki w Auchan na dziale dziecięcym gdzieś w granicach 50 zł i widziałam różnice z tym który zamowilam. Po pierwsze ten w Auchan był dużo cieńszy i inny w dotyku. Zobaczymy jak się sprawdza, wizualnie wyglądają ślicznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 19:46
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Zdecydowałam, że jednak nie będzie kosza mojżesza. Kupimy zwykłe łóżeczko plus jakiś może bujaczek 3w1 Tiny Love.
Ktoś ma doświadczenia z firmą Drewex? Ewentualnie łóżeczka ikeowe?
I druga sprawa. Jaki materac? Na pewno nie chcę tego kokosowego.
Lateksowy??
-
Ja zamówiłam materac Hevea Duo Activia Aegis, to materac z pianki wysokoelastycznej. Ma dwa stopnie twardości, na jednej stronie dziecko śpi do ok. 9 mies., a później odwraca się wkład materaca na druga stronę.
Trochę czytałam o materacach na różnych forach i ciężko było się zdecydowaćnesssssa lubi tę wiadomość
-
Mi ostatnio tez twardnieje brzuch, biorę ten magnez i chyba nic nie pomaga. Ale to chyba moja wina bo ostatnio wzięłam sobie dużo na głowę.. chyba muszę trochę odpuścić.
My po tych warsztatach nastawiamy sie na kupno fotelika z bazą isofix. Macie juz cos wybranego?
Odnośnie tych niby tańszych produktów z Allegro tez bym uważała bo nie raz sie juz na nabrałam i dostałam niby bawełnę ale kiepskiej jakości.
-
Po wizycie. Dostałam zalecenie zrobienia echa serca bo na prenatalnych była delikatna niedomykalność zastawki, troszkę się wystraszyłam teraz... Na twardnienia mam odpoczywać, poleżeć sobie, ale nie po jedzeniu bo zgaga :p zwolnienie z wersją na koniec czerwca jest ok, ale to zobaczy się przy okazji. I dowiedziałam się że ma lekki obrzęk nóg... Pewnie dlatego wczoraj nie mogłam kupić butów :p cała reszta super, szyjka ponad 4, maluszka nie widziałam. Za to w przychodni czekała jedna pani, straszna gaduła, ale wiem na pewno ze dobry szpital wybieram
-
Fakt nie zawsze cena idzie w parze z jakoscia ale akurat co do mynky znam osobiscie dwie osoby ktore szyja takie kocyki poduszki itp no i sa na biezaco z tymi wssystkimi materialami i same mowia ze sa materialy tzn ta strona bawelniana o toznych splotach i trwalosci itp... takze wiem od zaufanych osob a akurat ten certyfikat z trwaloscia materialu nie ma nic wspolnego
Lavendova no u nas kolo 60€ te kocyki drogie ale warte tylko jak mowie nie lubie miec tego samego co ktos a akurat tylko jej wersja kolorystyczna wiec tym bardziej staram sie czegos innego poszukac... ale kocyk naprawde swietny jest
Co do materaca my mamy alvi boxsptingKids
Fotelik Kiddy evoluna i-sizeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 20:24
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
justa1509 wrote:Po wizycie. Dostałam zalecenie zrobienia echa serca bo na prenatalnych była delikatna niedomykalność zastawki, troszkę się wystraszyłam teraz... Na twardnienia mam odpoczywać, poleżeć sobie, ale nie po jedzeniu bo zgaga :p zwolnienie z wersją na koniec czerwca jest ok, ale to zobaczy się przy okazji. I dowiedziałam się że ma lekki obrzęk nóg... Pewnie dlatego wczoraj nie mogłam kupić butów :p cała reszta super, szyjka ponad 4, maluszka nie widziałam. Za to w przychodni czekała jedna pani, straszna gaduła, ale wiem na pewno ze dobry szpital wybieram
-
nick nieaktualny
-
marcela123 wrote:Ja też dzisiaj miałam wizytę, synek rośnie jak na drożdżach, 600 g a dwa tygodnie temu 418
Pani doktor moje dodatkowe 3,5 kg w miesiąc podsumowała tym, że ktoś tu chyba sobie podjadl trochę
oby to był jednorazowy wysok kg w miesiąc bo Noe wiem na ilu skończę w takim tempie
Co do kocykow minky to ja właśnie odebrałam szary z motywem flamingow ze strony Amallo. Polecam za zestaw z poduszka zapłaciłam 80 zł bo trafiłam na promocję a kocyk w większym wymiarze 75*100. Pierwszy zestaw zamówiłam że strony Lanila, kolekcja chyba pure, ale tam sporo droższe, sam kocyk w mniejszym rozmiarze około 90 zł.zastanawiam się czy taki jeden zestaw wystarczy czy w jeszcze jeden się zaopatrzyć.
-
krasnalowa wrote:Dziewczyny,
Sorry, że się wtrące, ale jestem wrześniowka i bywam na Waszym forum:-) A wlasnie wczoraj odebralam zestaw minky-poduszeczka i kocyk, piekny w miętowe jeżyki i zapłaciłam z przesyłką 36zl (allegro). Wiec te cena 80zl to strasznie dużo! A ofert w podobnych cenach na allegro jest sporo.
Ja zamawialam z tej :http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6728401856
-
Ja wybrałam fotelik besafe izi go modular, jest na bazę. Już chyba nawet pisałam że jest promocja że jak się weźmie ten fotelik + następny to wspólna baza do nich jest za 1 zł. Trzeba dopytać w sklepie bo to jest promocja besafea nie sklepów i mogą chcieć na tym zarobić
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja nam 2 wie kolderki z poduszkami z minky do wózka i do kolyski. Na zimę. Wypytalam wyprasowalam są super za 60 zl na allegro. A w lato wzięłam bambusowe. Chce jeszcze kupic otulacz na zamek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 21:12
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
misia-kasia wrote:U Agatki tez wyszła mała niedomykalność zastawki mitralnej, na echu serca lekarka powiedziała ze ginekolodzy zawsze wola asekuracyjnie dać skierowanie na echo bo nie wiedzą że dopiero od jakiejś wielkości jest ona istotna poniżej jakiejś wielkości nic sie z tym nie robi. U mnie właśnie wyszła poniżej tej wielkości. Tak wiec głowa do góry