Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Mi minky odradziła koleżanka, choć popularna tkanina- to są to włókna poliestrowe.
Więc choć sliczne to skupię się na bardziej naturalnych
Moja bratowa właśnie chwaliła bo przyjemny i milutki w dotyku no i ślicznyMała żadnych potówek ani dolegliwości skórnych nie miała od niego
Ja chyba zaczynam się mniej przejmować tą "naturalnością", nie chcę popadać w paranoję, kocyk ma grzać, wiec trochę poliestru nie zaszkodzi. Chyba nie będę wyrodną matką jak kupię coś kolorowego czy tańszego. Gdzieś widziałam, że generalnie na tkaniny trzeba uważać bo np. mocne kolory są toksyczne.. a z drugiej strony co nie jest w dzisiejszych czasach toksyczne?
Zastanawiam się czy na tych stronach z ubrankami i akcesoriami dla dzieci to te ceny nie są gigantyczne, żeby własnie zbijać kasę na zwariowanych rodzicach i całą wyprawkę tekstylną zrobię na allegroLeticia, 1ania1 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja minky napewno kupie... w koncu nie oszukujmy sie jakis polarkowy misiowy kombinezonik tez sie czasem dziecku ubierze a w minky tez nie lezy bez przerwy...
Z bawelnianym/bambusowym mam o tyle problem ze nie znalazlam takiego ktory by mi sie podobal... 99% wyglada jak kawalek swetra/szalika i taki wzor kompletnie do mnie nie przemawiaa przynajmniej nie jak jest jeszcze do tego dziwnie wykonczony inaczej niz caly koc...
Piekny bawelniany wzor ma kocyk z joolz ale moja kuzynka go ma a ja jakos staram sie unikac rzeczy ktore ma ktos bliski jakos lubie miec inaczej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja od wczoraj też mam twardnienia. Nospa średnio pomaga, wiec jutro idę na wizytę. Dziś musiałam wyglądać strasznie, bo zwolnili mnie z praktyk po 40 minutach, i to sami z siebie... Ale spałam jakieś 3 godziny, więc to tez się zapewne na moim wyglądzie odbiło.
Ja małą, urodzoną w sierpniu, zawijałam na początku w rożek, tak sobie zażyczyli w szpitalu. Rożek był z minky, a mała wcale nie była przegrzana. A do teraz sypia na prześcieradłach minky. -
Ja mam kocyki z minky i polarkowe i nic dziecku od nich nie było. Minky ma tę wadę, że jest śliskie, więc rożków z minky w środku bym nie brała - już widzę, jak dziecko szybkim ślizgiem z nich wyjeżdża na podłogę
Pieluchy tetrowe i flanelowe kupiłam najtańsze, bo w końcu służą głównie do łapania wymiocin i ulewania
Tak naprawdę jedynym, na co jestem gotowa wydać miliony monet, jest dobry fotelik samochodowy. Prawda jest taka, że większość tych pięknych rzeczy jest dla mam, dziecku to naprawdę obojętneMarta..a, 1ania1 lubią tę wiadomość
-
A właśnie, miałam dzisiaj wizytę, wszystko ok
Następna dopiero 28.05 i do tego czasu mam już zrobić ostatnie usg rozszerzone III trymestru!!! Później już tylko ktg w szpitalu chyba, czekam na termin z mojej medycynyZolza_, PLPaulina, ingelita, e_mii, Leticia, vanilia120, pumka1990, Existenz, Kasiaja, Eilleen, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też dzisiaj miałam wizytę, synek rośnie jak na drożdżach, 600 g a dwa tygodnie temu 418
Pani doktor moje dodatkowe 3,5 kg w miesiąc podsumowała tym, że ktoś tu chyba sobie podjadl trochę
oby to był jednorazowy wysok kg w miesiąc bo Noe wiem na ilu skończę w takim tempie
Co do kocykow minky to ja właśnie odebrałam szary z motywem flamingow ze strony Amallo. Polecam za zestaw z poduszka zapłaciłam 80 zł bo trafiłam na promocję a kocyk w większym wymiarze 75*100. Pierwszy zestaw zamówiłam że strony Lanila, kolekcja chyba pure, ale tam sporo droższe, sam kocyk w mniejszym rozmiarze około 90 zł.edytkaa93, Izabelle, pumka1990, justyna14 lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Marta..a wrote:Moja bratowa właśnie chwaliła bo przyjemny i milutki w dotyku no i śliczny
Mała żadnych potówek ani dolegliwości skórnych nie miała od niego
Ja chyba zaczynam się mniej przejmować tą "naturalnością", nie chcę popadać w paranoję, kocyk ma grzać, wiec trochę poliestru nie zaszkodzi. Chyba nie będę wyrodną matką jak kupię coś kolorowego czy tańszego. Gdzieś widziałam, że generalnie na tkaniny trzeba uważać bo np. mocne kolory są toksyczne.. a z drugiej strony co nie jest w dzisiejszych czasach toksyczne?
Zastanawiam się czy na tych stronach z ubrankami i akcesoriami dla dzieci to te ceny nie są gigantyczne, żeby własnie zbijać kasę na zwariowanych rodzicach i całą wyprawkę tekstylną zrobię na allegro
Zgadzam się z Tobą całkowicie, najważniejszy jest zdrowy rozsądek -
1ania1 wrote:Nie wiem dlaczego po dodaniu postu okazuje się, że został ucięty i dodane zostało jedno zdanie.
Co do wizyt ja mam w nastepna srode wiec jeszcze niecale 2 tyg
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyDziewczyny,
Sorry, że się wtrące, ale jestem wrześniowka i bywam na Waszym forum:-) A wlasnie wczoraj odebralam zestaw minky-poduszeczka i kocyk, piekny w miętowe jeżyki i zapłaciłam z przesyłką 36zl (allegro). Wiec te cena 80zl to strasznie dużo! A ofert w podobnych cenach na allegro jest sporo.
Ja zamawialam z tej :http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6728401856Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 17:59
agania lubi tę wiadomość
-
Ja mam tylko te 3 zalecane usg w ciąży niestety + jedno było do 10tc żeby potwierdzić ciążę.
Mąż był ze mną 2x, na prenatalnych, a później połówkowych. Teraz też mam nadzieję, że uda mi się go ze sobą zabraćna wizyty zwykłe bez usg go nie biorę, bo po co ma patrzeć jak na fotel siadam
jedynie tętna słuchamy z lekarzem ale to też żadna frajda dla męża mi się wydaje. No i na pewno będziemy znowu usg nagrywać, mam nadzieję że kiedyś będzie to dla nas fajna pamiątka.
-
krasnalowa wrote:Dziewczyny,
Sorry, że się wtrące, ale jestem wrześniowka i bywam na Waszym forum:-) A wlasnie wczoraj odebralam zestaw minky-poduszeczka i kocyk, piekny w miętowe jeżyki i zapłaciłam z przesyłką 36zl (allegro). Wiec te cena 80zl to strasznie dużo! A ofert w podobnych cenach na allegro jest sporo.
Ja zamawialam z tej :http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6728401856kolezanka kupola jeden drozszy i skusila sie na jeden tanszy i widac po kilku praniach roznice po stronie z bawelna... jedna wyglada juz na wysluzona a druga nadal jak nowka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Jesli dodajesz emotikonki z telefonu np to wtedy w tym miejscu ucina
To nie wiedziałam, a faktycznie wrzucałam emotikony z telefonu:) Nagrania z prenatalnych to super pamiątka dla całej rodziny, kiedyś będzie można pokazać małemu jak wyglądał w brzuchu mamy:)