Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis koncze 23 tc i mi sie wydaje ze brzuch mam ogromny:-)Ruchy czuje zavkazdym razem kiedy usiade...synus woli jak mama cos robi i buja bo moze pospac a jak tylko usiade to odrazu sie wierci.Co Do wagi to u mnie nadal -1 ale od 3 dni zdarza mi sie znowu zwymiotiwac...albo rano po sniadaniu albo wieczorem jak juz leze w łóżku...Wizyte mam 10.05 zobaczymy co powie lekarz bo dotad mi mowil zebym sie nie przejmowala ze nie przybieram..ale ja i tak sie martwie choc jem normalnie i wyniki mam dobre..
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nesssssa wrote:ja miałam cięzką noc
dwie godziny nie spałam bo mnie bolało podbrzusze. Nie wiem czy kolka nerkowa bo miewam, czy wzdęcie bo też mnie męczą. W każdym razie wczoraj trochę zaczęło mnie gnieść w podbrzuszu po łażeniu po Ikei.
W nocy wzięłam nospę i zasnęłam. Ale teraz jak leżę to jest spoko w miarę, gorzej jak zaczynam łazić.
Nie wiem czy znowu mam jechać do lekarki bo tam wcisnąć się to jest dramat, a jest mi głupio bo byłam dokładnie tydzień temu z powodu plamienia po współżyciu ale wtedy było wszystko w najlepszym porządku.
Mam też receptę na luteinę dopochwowo na ewentualne plamienia, ale wcześniej na bóle też mi sugerowała.
Może to po prostu wykupię i zacznę brać.
a jeszcze wczoraj czułam ruchy małej bardzo nisko, zastanawiam się czy mi się tam gdzieś nie walnęła na coś i stąd te przykre doznania. Bo to nawet nie ból, taki dyskomfort spory raczej.
-
A tak poza tym to wyprawke mam w 75% ogarnieta:-)Ubranka prawie wszystkie, chusteczki pampers ( w auchan 6 op.za cos kolo 23 zl), pampki 2 paczki 1 ( rossman 43 szt za ok 19 zl), wozek ( spacerowke mialam, gondole dokupilam), fotelik z baza i adapterami, ochraniacz +1 zmiane poscieli ( polecam amaloo.pl), lozko, materaz, dostawka, wanienka ze stekazem- to mam po corce i jeszcze pare innych rzeczy...doszlam do wniosku ze w lipcu bede prac i pakowac i odpoczywac- mieszkam nad morzem wiec chce troche poplazowac latem a nie biegac z zadyszka po sklepach.Maj i czerwiec uplyna w temacie organizowania ogrodu, tarasu, mebli i innych z tym zwiazanych kwestii bo do lata chcemy moc juz sie byczyc na wlasnym tarasie we wlasnym pieknym ogrodzie wiec dotarlo do mnie ze przy takichbplanach wyprawke musze ogarnac teraz.Balam sie ze w tej kwestii sie dlugo nie rozkrece ale wpadlam w szal zakupow haha.
justyna14 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Anuleczek wrote:A tak poza tym to wyprawke mam w 75% ogarnieta:-)Ubranka prawie wszystkie, chusteczki pampers ( w auchan 6 op.za cos kolo 23 zl), pampki 2 paczki 1 ( rossman 43 szt za ok 19 zl), wozek ( spacerowke mialam, gondole dokupilam), fotelik z baza i adapterami, ochraniacz +1 zmiane poscieli ( polecam amaloo.pl), lozko, materaz, dostawka, wanienka ze stekazem- to mam po corce i jeszcze pare innych rzeczy...doszlam do wniosku ze w lipcu bede prac i pakowac i odpoczywac- mieszkam nad morzem wiec chce troche poplazowac latem a nie biegac z zadyszka po sklepach.Maj i czerwiec uplyna w temacie organizowania ogrodu, tarasu, mebli i innych z tym zwiazanych kwestii bo do lata chcemy moc juz sie byczyc na wlasnym tarasie we wlasnym pieknym ogrodzie wiec dotarlo do mnie ze przy takichbplanach wyprawke musze ogarnac teraz.Balam sie ze w tej kwestii sie dlugo nie rozkrece ale wpadlam w szal zakupow haha.
u mnie w sumie ciuszki mam po synku , więc tylko jak potwierdzę płeć to coś dokupie. Kosmetyki zamówię w maju na doz.pl żeby wszystko razem już skompletować i mieć. Wanienka łóżeczko its mam. Dokupić muszę zmaine pościeli jedną i stelaż do wanienki i komodę i będzie wszystko. Torbę do szpitala zaczęłam też kompletować powoli. Do tarasu Pan przychodzi w sobotę i w następną ma skończyć więc u mnie plany podobne, pobyczyc się latem na własnym tarasie. Ogród mamy malutki , dopiero zacznę go ogarniać jak nam w czerwcu ogrodzenie na docelowe wymienia
także też dużo pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 11:27
Anuleczek lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ja mam dzisiaj szalony dzień. W nocy szwagierka zaczęła rodzić, pojechaliśmy zostać z ich synkiem w domu, nie wyspalam się, przeżywałam ten poród i mi mój własny się śnił tylko że złym zakonczeniem. Rano na wariata z małym bo miałam wizytę. Dopiero dotarłam do domu i padam, czuje się jak na kacu
dzisiaj zostanę ciocia a nasz dzidzioch waży już 600 g
jej odbicie, pumka1990 lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
justa1509 wrote:U nas pewnie ochraniacze też będą, monitora nie kupuje żadnego, latem pewnie będzie spać pod kocykiem, a zimą grubszy kocyk.
W rożku mama nam podawała dzieci, bo takie małe to zawsze ciut stabilniejsze w tym. Strasznie nie mogę się doczekać sierpnia. Jak u znajomych byliśmy, czy u rodziny to każdy wciska swoje dziecko na zasadzie "masz, przyzwyczajaj się", ale to tak nie działa. Cudzego dziecka zawsze się "bałam", ono też reaguje na mój zapach, głos, jak mnie nie zna to zaraz płacze, a swój szkrab to swój. Swojemu dziecku będę zmieniać pieluchy, ale czyjemuś... z jakiej racji?
Mój mózg ciążowy nie umie ustawić się na kompletowanie wyprawki...
Dostaliśmy ostatnio takie body https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e53f04be38b.jpg
Z racji tego, że oboje jesteśmy leśnikami to się w nich zakochaliśmy
Skąd to cudo? Była wersja dla córki? Chcem !
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
Ja wczoraj przy okazji zakuppw w lidlu kupilam dwupak rampersiakow dla malej ostatni maly rozmiar jaki zostal i legginsy ciazowe dla siebie...
A w innym sklepie byla promocja na chusteczki niebieskie z hipp 4+1 za 2,99 wiec w chusteczki na wyjscia tez mala juz zaopatrzona...
A przed chwila byl kurier z moim h&m i malej wiec bede przegladac zaraz co pasuje na matke i co pieknego ma corka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nesssssa wrote:
A pytanie mam też, a propos czapeczek. Rozmiary są takie same podawane jak reszta ubranek?
Bo totalnie nie wiem jaki kupić.
Czasem rozmiar podawany jest na wiek (np. 0-3), czasem na rozmiar (np. 56), a czasem na obwód główki. Noworodki główki mają różnej wielkości, ale zazwyczaj tak pomiędzy 33 cm a 38 cm w obwodzie. Moja córka miała 38 cm jak się urodziła i żadna z czapeczek w rozmiarach 56 i 62 nie wchodziła jej na łebek
-
Left_ie wrote:Skąd to cudo? Była wersja dla córki? Chcem !
Jest i z córką
Kurcze... ale mam ciężki dzień... oczy same mi się zamykają, a muszę usiedzieć do 15
Dzisiaj wizyta! Mąż uparł się, że jedzie ze mną, bo stęsknił się za widokiem synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 12:59
-
Dziś wizyta...i czuje jakiś niepokój.
Tak się cieszyłam że nie mam twardnien A od wczoraj są do tego ciągle glod czuje mimo że jem co 2 h coś lekkiego. Gin prywatny ma możliwość wypisania pasków do glukometru że zniżka?? Wczoraj i dziś zauwazylam siarkę już mój nie tknie cycek cha cha10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyExistenz wrote:Gin prywatny ma możliwość wypisania pasków do glukometru że zniżka?? Wczoraj i dziś zauwazylam siarkę już mój nie tknie cycek cha cha
Prywatni lekarze czasami mają możliwość wypisania że zniżką. (Na nfz) Ale id czego to zależy to nie wiem ???!!
Mi cieknie z piersi od 15tc..
Od 20tc się nasiliło i noszę wkładki laktacyjne.
przygotowują się cycki do ciężkiej pracy.
Choć ponoć siara nie ma nic wspólnego z jakością laktacje.
U mnie może być tak że wszystko wyleci w trakcie ciąży, heheWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 14:51
-
Magnez łykam tylko 1 dziennie (magne b6 forte) i zaczęłam bo drgała mi powieka. Tak brzuch mi nie twardnieje ani nic
Ten magnez się ponoć dobrze wchłania.
Nic mi z cycków nie leci, ale czytałam, że spokojnie brak siary nie ma wpływu na laktację, a nawet jakby miał to ja postanowiłam siebie i dziecka nie męczyć, więc jak jeszcze w szpitalu mleko ze mnie nie poleci to przechodzimy prędko na mm.
Do spania mam śpiworek z grobag 1 tog, jak młody go zaakceptuje to fajnie, jak nie to pewnie będę używać pieluszek albo kocyka, zastanawiam się tylko jaki, byłam pewna że chce bawełna +minky, a widzę że teraz bambusowe są w modzie. Rożki chcę kupić dwa, jeden do szpitala wezmę, a drugi będzie czekał w domu, zawsze może służyć jako mata do leżenia i ochrony mebli6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Magnez łykam tylko 1 dziennie (magne b6 forte) i zaczęłam bo drgała mi powieka. Tak brzuch mi nie twardnieje ani nic
Ten magnez się ponoć dobrze wchłania.
Nic mi z cycków nie leci, ale czytałam, że spokojnie brak siary nie ma wpływu na laktację, a nawet jakby miał to ja postanowiłam siebie i dziecka nie męczyć, więc jak jeszcze w szpitalu mleko ze mnie nie poleci to przechodzimy prędko na mm.
Do spania mam śpiworek z grobag 1 tog, jak młody go zaakceptuje to fajnie, jak nie to pewnie będę używać pieluszek albo kocyka, zastanawiam się tylko jaki, byłam pewna że chce bawełna +minky, a widzę że teraz bambusowe są w modzie. Rożki chcę kupić dwa, jeden do szpitala wezmę, a drugi będzie czekał w domu, zawsze może służyć jako mata do leżenia i ochrony mebli
Siara, czy też jej brak nie ma żadnego wpływu na laktację, tak więc wszystko wyjdzie jak będzie dzidziuś.
Mój dzidziuś właśnie się cieszy, że kończę pracę, rozpycha mi się w brzuchu -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Do spania mam śpiworek z grobag 1 tog, jak młody go zaakceptuje to fajnie, jak nie to pewnie będę używać pieluszek albo kocyka, zastanawiam się tylko jaki, byłam pewna że chce bawełna +minky, a widzę że teraz bambusowe są w modzie. Rożki chcę kupić dwa, jeden do szpitala wezmę, a drugi będzie czekał w domu, zawsze może służyć jako mata do leżenia i ochrony mebli
Mi minky odradziła koleżanka, choć popularna tkanina- to są to włókna poliestrowe.
Więc choć śliczne to skupię się na bardziej naturalnych.
Ale też mi się podobają te minky !
I tak pewnie kupię kilka kocykow więc będą naturalne i te z minky tez..bo to przyjemność dla oczu.
A potem i tak Hania wybierze sobie co lubi najbardziej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 15:31