Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Ja też się boję porodu. Bo nie wiem czego się spodziewać.
Dobrze to ujęłaś, człowiek nie wie czego się spodziewać. Czyta się dużo o porodzie, stara się przygotować odpowiednio, a poród z pewnością będzie się różnił od naszych wyobrażeń. -
PLPaulina wrote:Ja też się boję porodu. Bo nie wiem czego się spodziewać.
U mnie też zaczęło się odejściem wód, potem był brak akcji skurczonej i oksytocyna. Bardzo chciałabym tego tym razem uniknąć. Za to parte też były u mnie lajtowe:) Tak czy siak, było warto, i teraz tez będzie:) -
Też boję się porodu, pierwszy raz wiec nie mam pojęcia jak to wygląda, mam znajoma która będzie rodzić na dniach wiec podpytam
Dziewczyny z Warszawy i okolic czy któras była już może będzie chodzić do Bajkowej Szkoły Rodzenia ? Jakieś opinie ?Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jakie macie piękne brzuszki
My już po wizycie, niby wszystko okej, ale mam mało wód płodowych... muszę dużo pić, mam nadzieję, że to przejściowe
Ale dzidziol waży około 620 g, czyli odpowiednio do swojego wiekuAnia241188, PLPaulina, pumka1990, chabasse, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
1ania1 wrote:Ja już zaczynam myśleć o porodzie, boję się trochę już zwłaszcza tego, że poród się zacznie, a mąż będzie w pracy i nie bedzie go przy mnie. Nie mówiąc już o tym, że boję się najzwyczajniej w świecie bólu (u dentysty zawsze o znieczulenie proszę).
Pierwsza ciąża to i stres dużyPewnie te obawy związane będą się nasilać im bliżej porodu.
Mnie strasznie wymeczyly skurcze. Co 2 minuty i ten ból krzyża... Parte to już był lajt. Tak powoli postepowalo rozwarcie że szok. Dopiero jal dały piłkę do skakania to tak tych skurczy nie czułam i szybciej poszło. Teraz chyba od razu wskocze na piłkęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 21:26
-
Mam wyniki krzywej" na czczo 80, po 1h 111, po 2h 139, więc chyba też mogę odetchnąć z ulgą?
O porodzie nie myślę bo się będę stresować, a po co już terazingelita lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Czesc dziewczyny. Prseskoczylam na chwile z listopadówek do Was by Was o cos zapytać co mnie ciekawi. Jestem po prenatalnych gdzie lekarz stwierdzil ze na 80% chlopak bedzie. Zastanawiam sie jak bardzo jest to mozliwe by juz bylo widac i by sie nie pomylic. Czy u Was plec sprawdzona na I prenatalnych pokryla sie z rzeczywistością? ☺
-
Ania241188 wrote:Pokażcie swoje brzuszki
Mój brzuszek
https://naforum.zapodaj.net/0253ac28e399.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 21:56
Kasiaja, PLPaulina lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
plemniczka wrote:Czesc dziewczyny. Prseskoczylam na chwile z listopadówek do Was by Was o cos zapytać co mnie ciekawi. Jestem po prenatalnych gdzie lekarz stwierdzil ze na 80% chlopak bedzie. Zastanawiam sie jak bardzo jest to mozliwe by juz bylo widac i by sie nie pomylic. Czy u Was plec sprawdzona na I prenatalnych pokryla sie z rzeczywistością? ☺
[/url]
-
plemniczka wrote:Czesc dziewczyny. Prseskoczylam na chwile z listopadówek do Was by Was o cos zapytać co mnie ciekawi. Jestem po prenatalnych gdzie lekarz stwierdzil ze na 80% chlopak bedzie. Zastanawiam sie jak bardzo jest to mozliwe by juz bylo widac i by sie nie pomylic. Czy u Was plec sprawdzona na I prenatalnych pokryla sie z rzeczywistością? ☺7w3d 💔
-
plemniczka wrote:Czesc dziewczyny. Prseskoczylam na chwile z listopadówek do Was by Was o cos zapytać co mnie ciekawi. Jestem po prenatalnych gdzie lekarz stwierdzil ze na 80% chlopak bedzie. Zastanawiam sie jak bardzo jest to mozliwe by juz bylo widac i by sie nie pomylic. Czy u Was plec sprawdzona na I prenatalnych pokryla sie z rzeczywistością? ☺
plemniczka lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
plemniczka wrote:Czesc dziewczyny. Prseskoczylam na chwile z listopadówek do Was by Was o cos zapytać co mnie ciekawi. Jestem po prenatalnych gdzie lekarz stwierdzil ze na 80% chlopak bedzie (...) ☺
Na moim pierwszym usg prenatalnym lekarz powiedział, że na 80 % widzi u dziecka narządy żeńskie i rzeczywiście kilka dni później miałam potwierdzenie (z NIFTY), że siedzi we mnie mała dziewczynka
tak więc u mnie gin nie pomylił sięplemniczka lubi tę wiadomość
-
Marta cukier extra.
Porodem nie ma co się stresować.. zapomnimy szybko.
U mnie w 13 tyg gin powiedział że dziewczynka..harmony potwierdziło.. Dobry sprzęt plus ułożenie dziecka to nie idzie się pomylic10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Jeeee! Mam pierwsza rzecz dla bobo
Nie mogłam zdecydować czy chce dostawkę, kołyskę, może coś na kółkach żeby łatwo przestawiać na dzień do salonu... grzebałem w necie za jakaś opcja i dzisiaj kupiłam używany SnuzPod
Będzie robić za dostawkę, a w ciągu dnia można przestawić do pokoju, na taras czy gdzie tam będzie trzeba. Zobaczymy jak się sprawdzi.. ale spodobało mi się to łóżeczko na obrazku, wiec mam pierwszy mebelAnuleczek, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
U mnie na prenatalnych w 12 tygodniu gin powiedziała że widzi dziewczynkę, a potem za tydzień potwierdzenie z Nifty
także nie myliła się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 23:31
plemniczka lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021