X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam w nowym tygodniu :) maz wziął cały tydzien urlopu (planowane w styczniu), bo mieliśmy remont robić. Ale ze względu na sytuacje jaka mamy teraz to remontu nie bedzie, bo kto niby miałby sprzątać.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory pokój Małej stoi pusty. Wielka szafa w zabudowie pusta. Więc chociaż przed remontem mało pracy tam Nas czeka. :D

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, do tej pory rzadko tu zaglądałam, ponieważ różne złe historie które się przytrafiały powodowały, że i ja czarno myślałam o swojej ciąży i chciałam się od tego odciąć. Teraz gdy już widzę że pojawiają się tematy wyprawki,a mniej jest przykrych historii to będę udzielała się chętnie częściej.
    Mam nadzieję, że źle tego nie odbierzecie, po prostu czarne scenariusze u kogoś powodowały, że ja głupiałam i też sobie coś wmawiałam . Ale teraz już powinno być z górki :)

Ja przerabiam sypialnię na pokój dzidzi. zamieniamy łóżko na kanapę, aby było więcej miejsca ( w tym sensie że się składa)
    Wstępie wybrałam już łóżeczko i komodę. No i teraz zaczynam szukać opinii o materacach :) Póki co mam już wózek, nosidełko, bujaczek :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj malowaliśmy pokój dla Malutkiej i na jednej ścianie zrobiliśmy z szablonów wzorki z chumrek. Wyszło super :-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba urządzanie pokoju dla małego zostawimy "na później", narazie jest pusty, bo nie ma kto tego ogarnąć. Jak narazie tylko meble w sypialni musimy poprzestawiać, bo mały będzie spał u nas w pokoju.
    Przez cały dzień czuję się bardzo dobrze, ogarniam, sprzątam w szafach, ale na wieczór jestem tak zmęczona, że o 20 marzę już żeby się położyć:)
    Czy któraś z Was używała misia szumisia? Warto zainwestować?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas się zastanawiam nad misiem... Ale że tak powiem, zostawiam to na liście prezentowej, gdyby ktoś chciał nam coś kupić :)
    Paulina, doskonale rozumiem twoja reakcje, przy złych historiach też starałam się unikać forum, raz ze zaczynałam martwić się o siebie, a po drugie strasznie źle się czułam jak pomyślałam że ktoś teraz zamiast radości ma wielki smutek.
    Nie potrafimy z mężem robić zakupów... Jak zwykle lodówka pusta, dobrze że jest mleko, jajka i mąką i będą naleśniki :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    A my dzisiaj malowaliśmy pokój dla Malutkiej i na jednej ścianie zrobiliśmy z szablonów wzorki z chumrek. Wyszło super :-)
    Super! My robimy gwiazdki

1ania1 ja mam szumisia ale takiego z funkcja gdzie mozna wlaczyc bicie serca w tle szumu wod plodowych... inne szumyvtez ma ale tych nie duzo bo u mnie w rodzinie sie najbardziej wlasnie sprawdzil ten dzwiek bicia serca z wodami plodowymi...
    Mialam po moim kuzynie ale w miedzy czasie kuzynka urodzila dziecko i oddalam jej a teraz kupilam pieska dla malej

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieszczenie na liście prezentowej to bardzo dobry pomysł:)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie robimy pokoiku. Uznaliśmy że do roku i tak nie będzie z niego korzystał bo go samego nikt nie zostawi i będzie miał kącik w salonie zabawkowy, a spać będzie też u nas w sypialni :) pokoik w przyszłe wakacje się mu uporzadkuje najwcześniej tuż przed wyniesieniem łóżeczka z sypialni :) ale też bez mebli specjalnych mamy tam szafę już więc specjalnych mebli dziecięcych nie będziemy kupować :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez dziś ogrodowo i grillowo. Trochę porobilam w ogródku i juz czułam sie zmęczona ;) tak wiec taki dzień mieszany. Trochę pracy trochę odpoczynku. Jutro pewnie ciąg dalszy prac w ogrodzie.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    My nie robimy pokoiku. Uznaliśmy że do roku i tak nie będzie z niego korzystał bo go samego nikt nie zostawi i będzie miał kącik w salonie zabawkowy, a spać będzie też u nas w sypialni :) pokoik w przyszłe wakacje się mu uporzadkuje najwcześniej tuż przed wyniesieniem łóżeczka z sypialni :) ale też bez mebli specjalnych mamy tam szafę już więc specjalnych mebli dziecięcych nie będziemy kupować :)
    My wyszliśmy z tego samego założenia, teraz łóżeczko i komoda u nas w sypialni. A za rok uszykujemy pokoik. Teraz ten pokój zajmuje mąż z gabinetem, a pózniej będzie musiał sie przenieść do mniejszego pokoju wiec jemu tez sie nie spieszy ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Dokładnie tak samo z mężem stwierdziliśmy, tym bardziej że pokój, który jest przeznaczony dla małego jest daleko od naszej sypialni.
    Myślę, że jak na 1 urodzinki urządzimy mu pokoik to wystarczy.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z racji że wynajmujemy mieszkanie i jedyny wolny pokój nadaje się na garderobę to Filip troszkę pomieszka z nami. Udało mi się męża namówić na położenie tapety na ścianie z łóżeczkiem :) sypialnie mamy strasznie ciemną i taka tapeta rozweseli nam pokój :) w weekend tatę namówie na malowanie balkonu... I wtedy może coś ruszy, a jak właściciel da nam piwnice to przywiozę łóżeczko i przewijak z wanienką :) bo to będzie mogło sobie czekać do początku sierpnia.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z zalozenia, że każdy wie najlepiej jakie miejsce w mieszkaniu będzie najlepsze na kącik dla dziecka.. :)

My z mężem mamy dość małą sypialnię i wsadzenie do niej łóżeczka + komody jest po prostu nie możliwe..
    Więc nasza sypialnia pozostanie takim cichym azylem. :D
    A w dzień i tak kolyska do salonu.. :) :)

• e_mii Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierze ktoś może Tardyferon? Mi lekarz zalecił 2x1, najlepiej godzinę-dwie przed posiłkiem, a ja czuje się po nim fatalnie. Mdłości i mega zgaga, zaczęłam go brać przed samym snem, ale to nie pomaga. W nocy się budzę i jest jeszcze gorzej :(

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Dziewczyny, bierze ktoś może Tardyferon? Mi lekarz zalecił 2x1, najlepiej godzinę-dwie przed posiłkiem, a ja czuje się po nim fatalnie. Mdłości i mega zgaga, zaczęłam go brać przed samym snem, ale to nie pomaga. W nocy się budzę i jest jeszcze gorzej :(

Ja brałam po cesarce, bo byłam po transfuzji i miałam wciaz anemię. U mnie powodował niesamowity świąd, w szczegolnosci nóg - do tego stopnia, że go odstawilam, bo zdrapalabym sobie całą skórę :/
    Pogadaj z lekarzem i może poproś o coś innego.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nic specjalnego w pokoju robić nie będziemy. Nie ma sensu jeśli wiemy że będziemy się przeprowadzać. Łóżeczko wstawimy do sypialni a resztę czyli komode i przewijak do drugiego pokoju.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:

Ja biore ale raz dziennie. Moze masz za duza dawke? Tez pare razy czulam mdlosci po tym i wtedy odstawilam i bralam co drugi dzien, rowniez lekko na skorze czulam na nodze. To chyba kwestia ze tam jest bardzo duza dawka zelaza. Jesli masz anemie to jakis czas lepiej zebys brala bo to dla dziecka niedobrze taka slaba krew, ale sa tez inne srodki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Ja najbardziej ubolewam, że Wójcik nie ma rzeczy dla noworodków, ale od rozmiaru 68 już można coś znaleźć. Co prawda ceny mają zabójcze ale jak się wejdzie w wyprzedaże to już przyjemniej się robi ;-) jakość ubranek, dla mnie rewelacja :-) to będzie idealne na zimę :-D https://wojcikfashion.com/spiworek-z-futrem-sztucznym-moje-serduszko-cjz7mojsrd07ecr
    Taaaak. Mam go. Będzie idealny na zimę chrzciny i do wózka. I tu prawda, jakość tej kurteczki odbiega od innych. O ile na bluzkach nie jest to aż takie widoczne to ten śpiworek jest tak milusi, że też taki chcę dla siebie hahaha

Kasiaja lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym tygodniu :-)

My wczoraj dzień aktywnie z dziećmi w zoo spędziliśmy. Nachodzilam się ale fajnie było.

Emiii ja brałam tardyferon, mdłości u mnie nie powodował, ale wiem, że może. Ja nie brałam go na pusty zoladek. Sprobuj brać go po śniadaniu i po kolacji. Jak ma się wchłonąć to i tak się wchłonie a nie ma coś IE męczyć. Jak nie pomoże to może pogadaj z lekarzem niech coś innego przepisze.

7w3d 💔
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ