Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hejka, do tej pory rzadko tu zaglądałam, ponieważ różne złe historie które się przytrafiały powodowały, że i ja czarno myślałam o swojej ciąży i chciałam się od tego odciąć. Teraz gdy już widzę że pojawiają się tematy wyprawki,a mniej jest przykrych historii to będę udzielała się chętnie częściej.
Mam nadzieję, że źle tego nie odbierzecie, po prostu czarne scenariusze u kogoś powodowały, że ja głupiałam i też sobie coś wmawiałam . Ale teraz już powinno być z górki
Ja przerabiam sypialnię na pokój dzidzi. zamieniamy łóżko na kanapę, aby było więcej miejsca ( w tym sensie że się składa)
Wstępie wybrałam już łóżeczko i komodę. No i teraz zaczynam szukać opinii o materacachPóki co mam już wózek, nosidełko, bujaczek
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
My chyba urządzanie pokoju dla małego zostawimy "na później", narazie jest pusty, bo nie ma kto tego ogarnąć. Jak narazie tylko meble w sypialni musimy poprzestawiać, bo mały będzie spał u nas w pokoju.
Przez cały dzień czuję się bardzo dobrze, ogarniam, sprzątam w szafach, ale na wieczór jestem tak zmęczona, że o 20 marzę już żeby się położyć
Czy któraś z Was używała misia szumisia? Warto zainwestować? -
Cały czas się zastanawiam nad misiem... Ale że tak powiem, zostawiam to na liście prezentowej, gdyby ktoś chciał nam coś kupić
Paulina, doskonale rozumiem twoja reakcje, przy złych historiach też starałam się unikać forum, raz ze zaczynałam martwić się o siebie, a po drugie strasznie źle się czułam jak pomyślałam że ktoś teraz zamiast radości ma wielki smutek.
Nie potrafimy z mężem robić zakupów... Jak zwykle lodówka pusta, dobrze że jest mleko, jajka i mąką i będą naleśniki -
squirrel wrote:A my dzisiaj malowaliśmy pokój dla Malutkiej i na jednej ścianie zrobiliśmy z szablonów wzorki z chumrek. Wyszło super
1ania1 ja mam szumisia ale takiego z funkcja gdzie mozna wlaczyc bicie serca w tle szumu wod plodowych... inne szumyvtez ma ale tych nie duzo bo u mnie w rodzinie sie najbardziej wlasnie sprawdzil ten dzwiek bicia serca z wodami plodowymi...
Mialam po moim kuzynie ale w miedzy czasie kuzynka urodzila dziecko i oddalam jej a teraz kupilam pieska dla malej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My nie robimy pokoiku. Uznaliśmy że do roku i tak nie będzie z niego korzystał bo go samego nikt nie zostawi i będzie miał kącik w salonie zabawkowy, a spać będzie też u nas w sypialni
pokoik w przyszłe wakacje się mu uporzadkuje najwcześniej tuż przed wyniesieniem łóżeczka z sypialni
ale też bez mebli specjalnych mamy tam szafę już więc specjalnych mebli dziecięcych nie będziemy kupować
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:My nie robimy pokoiku. Uznaliśmy że do roku i tak nie będzie z niego korzystał bo go samego nikt nie zostawi i będzie miał kącik w salonie zabawkowy, a spać będzie też u nas w sypialni
pokoik w przyszłe wakacje się mu uporzadkuje najwcześniej tuż przed wyniesieniem łóżeczka z sypialni
ale też bez mebli specjalnych mamy tam szafę już więc specjalnych mebli dziecięcych nie będziemy kupować
-
Marta..a wrote:My nie robimy pokoiku. Uznaliśmy że do roku i tak nie będzie z niego korzystał bo go samego nikt nie zostawi i będzie miał kącik w salonie zabawkowy, a spać będzie też u nas w sypialni
Dokładnie tak samo z mężem stwierdziliśmy, tym bardziej że pokój, który jest przeznaczony dla małego jest daleko od naszej sypialni.
Myślę, że jak na 1 urodzinki urządzimy mu pokoik to wystarczy. -
U nas z racji że wynajmujemy mieszkanie i jedyny wolny pokój nadaje się na garderobę to Filip troszkę pomieszka z nami. Udało mi się męża namówić na położenie tapety na ścianie z łóżeczkiem
sypialnie mamy strasznie ciemną i taka tapeta rozweseli nam pokój
w weekend tatę namówie na malowanie balkonu... I wtedy może coś ruszy, a jak właściciel da nam piwnice to przywiozę łóżeczko i przewijak z wanienką
bo to będzie mogło sobie czekać do początku sierpnia.
-
nick nieaktualnyJa wychodzę z zalozenia, że każdy wie najlepiej jakie miejsce w mieszkaniu będzie najlepsze na kącik dla dziecka..
My z mężem mamy dość małą sypialnię i wsadzenie do niej łóżeczka + komody jest po prostu nie możliwe..
Więc nasza sypialnia pozostanie takim cichym azylem.
A w dzień i tak kolyska do salonu.. -
Dziewczyny, bierze ktoś może Tardyferon? Mi lekarz zalecił 2x1, najlepiej godzinę-dwie przed posiłkiem, a ja czuje się po nim fatalnie. Mdłości i mega zgaga, zaczęłam go brać przed samym snem, ale to nie pomaga. W nocy się budzę i jest jeszcze gorzej
-
e_mii wrote:Dziewczyny, bierze ktoś może Tardyferon? Mi lekarz zalecił 2x1, najlepiej godzinę-dwie przed posiłkiem, a ja czuje się po nim fatalnie. Mdłości i mega zgaga, zaczęłam go brać przed samym snem, ale to nie pomaga. W nocy się budzę i jest jeszcze gorzej
Ja brałam po cesarce, bo byłam po transfuzji i miałam wciaz anemię. U mnie powodował niesamowity świąd, w szczegolnosci nóg - do tego stopnia, że go odstawilam, bo zdrapalabym sobie całą skórę
Pogadaj z lekarzem i może poproś o coś innego.
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Dziewczyny, bierze ktoś może Tardyferon? Mi lekarz zalecił 2x1, najlepiej godzinę-dwie przed posiłkiem, a ja czuje się po nim fatalnie. Mdłości i mega zgaga, zaczęłam go brać przed samym snem, ale to nie pomaga. W nocy się budzę i jest jeszcze gorzej
Ja biore ale raz dziennie. Moze masz za duza dawke? Tez pare razy czulam mdlosci po tym i wtedy odstawilam i bralam co drugi dzien, rowniez lekko na skorze czulam na nodze. To chyba kwestia ze tam jest bardzo duza dawka zelaza. Jesli masz anemie to jakis czas lepiej zebys brala bo to dla dziecka niedobrze taka slaba krew, ale sa tez inne srodki. -
nick nieaktualnyKasiaja wrote:Ja najbardziej ubolewam, że Wójcik nie ma rzeczy dla noworodków, ale od rozmiaru 68 już można coś znaleźć. Co prawda ceny mają zabójcze ale jak się wejdzie w wyprzedaże to już przyjemniej się robi
jakość ubranek, dla mnie rewelacja
to będzie idealne na zimę
https://wojcikfashion.com/spiworek-z-futrem-sztucznym-moje-serduszko-cjz7mojsrd07ecr
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
Witam się w kolejnym tygodniu
My wczoraj dzień aktywnie z dziećmi w zoo spędziliśmy. Nachodzilam się ale fajnie było.
Emiii ja brałam tardyferon, mdłości u mnie nie powodował, ale wiem, że może. Ja nie brałam go na pusty zoladek. Sprobuj brać go po śniadaniu i po kolacji. Jak ma się wchłonąć to i tak się wchłonie a nie ma coś IE męczyć. Jak nie pomoże to może pogadaj z lekarzem niech coś innego przepisze.7w3d 💔